Активни Потребители

Домакинство => Стоки за бита => Темата е започната от: StackOverflow в Юли 30, 2010, 01:54:36 pm

Титла: Отказ за издаване на касова бележка/фактура
Публикувано от: StackOverflow в Юли 30, 2010, 01:54:36 pm
Здравейте,
Имам опасенията, че една фирма ще се опита да ме измами и искам да съм подготвен и да разбера какво трябва да направя за да противодействам. Става въпрос, че фирмата не иска да ми издаде фактура ако аз лично не си платя ДДСто. А в изготвената от фирмата оферта цената, която беше дадена не беше упоменато че е без ДДС. На мен като краен потребител фактура не ми е нужна, но все пак искам да имам някакъв документ, че съм платил. Какъв документ трябва да изисквам от тях да ми бъде издаден и какво да правя в случай на отказ? В момента съм платил само половината от общата сума, за което също нямам документ, а само \"Получих сумата от ххх лв. Подпис и печат на фирмата\". Това има ли изобщо някаква стойност? Благодаря предварително. Поздрави и лек ден!
Титла: Отказ за издаване на касова бележка/фактура
Публикувано от: kaufer в Юли 30, 2010, 03:39:20 pm
Крайната цена, която заплащате, трябва да е ясно посочена и да съдържа ДДС и всички други допълнителни данъци и такси Пишете жалба, снимайте офертата и я изпратете в  
http://www.kzp.bg/index.php?mode=viewd&group_id=12&document_id=19
В офертата търговецът задължително е бил длъжен да  отбележи, че цената е без ДДС.
Според казуса който представяте трябва да заплатите  по-добрата за Вас цена /по офертата/, но ако търговеца откаже, информирайте КЗП, която може да му наложи глоба до 3000 лева.
Това, че имате документ  от фирмата за даденото капаро с подпис и печат е добре. Ако все пак Ви откажат издавене на касова бележка, обадете се и в НАП  02/9870254 begin_of_the_skype_highlighting              02/9870254      end_of_the_skype_highlighting
Титла: Отказ за издаване на касова бележка/фактура
Публикувано от: severfen в Юли 30, 2010, 04:48:16 pm
Ако искаш документ със стоиност, то това е фактурата, трябва да платиш ДДС. Много фирми взимат пари без документи за да спестят ДДС на клиента. Това не значи, че фирмата е нелоялна към клиента, а че е нелоялна към държавата. В този случеи проблемите на клиента са си на клиента, проблемите на държавата са си на държавата. След като няма платено ДДС държавата не може и не иска да те защитава, трябва да се оправяш сам.