Активни Потребители

Финанси => Банки => Темата е започната от: Мария Шуманова в Февруари 28, 2014, 10:58:22 am

Титла: Бързи кредити
Публикувано от: Мария Шуманова в Февруари 28, 2014, 10:58:22 am
Постоянно се натъквам на реклами за бързи кредити, които на пръв поглед изглеждат много изгодни, но според мен са голяма уловка и измама. Вие как мислите?
Титла: Re: Бързи кредити
Публикувано от: Lachezar Barakov в Март 05, 2014, 06:43:24 pm
Ако този кредит ви трябва за нещо много важно,което да оправдава загубата от лихвата,си струва.
Но взимането на бързи кредити безпричинно е загуба на пари.
Титла: Re: Бързи кредити
Публикувано от: kaufer в Март 10, 2014, 02:12:40 pm
Промените в Закона за потребителския кредит минаха на първо четене.Добри промени, крайно време беше...... Няколко много добри стъпки в правилна посока,не подлежи на съмнение. Премахва се  плащането при разглеждане на молбите за потребителски кредит, както и да няма наказателна такса за предсрочно погасяване на кредит. Според измененията предсрочното погасяване на ипотечни кредити ще става без наказателна лихва след първата година.
Предвижда се и възможност кредитополучателят да има право да избира дали да отговаря за кредита с цялото си имущество или само до размера на обезпечението, като при този вариант кредитът ще бъде по-скъп. След като промените влязат в сила в регулация ще попаднат и кредитите под 400 лв., които сега са извън обхвата на този закон.Ще отпадне и таксата за разглеждането на молбите за получаване на кредит. След окончателното приемане на промените  трябва да има реална конкуренция между банките и ако ти е по-изгодно да си рефинансираш кредита от друга банка.. Промените ще се отнасят само за новите кредити....