Активни Потребители

Здраве и козметика => Козметика => Темата е започната от: Elendil в Октомври 02, 2007, 06:08:19 pm

Титла: вредни влажни кърпички
Публикувано от: Elendil в Октомври 02, 2007, 06:08:19 pm
Съпругата ми купила влажни кърпички от магазин Кауфланд във Русе и след като забърсала очилата на синът ми със тях стъклото се замъглило, такъв ефект в/у стъклата а какво остава за човешката кожа, естествено кърпичките били със произход от Китай. Никъде на кърпичките не пишело или поне не на български че са противопоказни за каквото и да било, още повече че се водели и за бебешки. Дали това е правилно и дали трябва да го позволяваме?
Титла: вредни влажни кърпички
Публикувано от: elenaaleks в Октомври 02, 2007, 06:28:58 pm
Аз лично не съм срещала кърпички за лице, които да не оставят мокри петна по повърхостите. В края на краищата затова са влажни кърпички. Може би трябва да купите специални влажни кърпички за избърсване на очила или спрей.
Титла: вредни влажни кърпички
Публикувано от: Ирина Марудина в Октомври 03, 2007, 09:17:46 am
На мен ми се струва, че проблема не е от кърпичките, а от очилата. В крайна сметка всеки оптичен уред върви с инструкция за поддръжка и почистване. Като се има предвид, че повечето лещи имат нанесени филтриращи покрития против надраскване, против отражение и др, е напълно нормално някой от филтрите да реагира на химикалите в кърпичките. И не мисля, че има пряка връзка между вредата на едно вещество върху филтър на леща и върху кожа. Все пак очилата се търкат със специални тъкани, ако избършеш с вълна ще унищожиш лещата. Това не значи, че до кожата не може да се допира вълна, нали?