Активни Потребители

Домакинство => Бяла техника => Темата е започната от: Ирина Марудина в Ноември 21, 2006, 10:49:23 am

Титла: Проблеми с Технополис
Публикувано от: Ирина Марудина в Ноември 21, 2006, 10:49:23 am
Моя колежка си купи микровълнова печка на 6ти този месец (понеделник). В сряда вечерта пробва грила на печката - оказва се, че той не само не работи, а и пуши заплашително и мирише на изгоряла пластмаса. На следващия ден - четвъртък, 9ти, се обади в Технополис. От там й обясниха, че три дена от покупката са минали и няма право на рекламация - да се обърне към, сервиза за гаранционна поддръжка. За късмет бях чела новия закон, чух разговора и й дадох съвета да прегледа някои членове. Както и да се обади в КТЗП - от там й обясниха каквото и аз й казах : има 2 години да предяви рекламация за дефект, като търговецът е длъжен да я приеме, да я запише в книгата за рекламации, а не да я праща към сервиза.

Тя се обади отново в Технополис - от там отново се опряха на отменения член за трите дена след покупката. Но този път тя бе категорична с цитати на закона и думи от Комисията - което явно ги сепна и те я приеха (след трето обаждане, което се наложи от тяхното искане да се консултират с управитея). Не съм присъствала там (слушах само разговорите по телефона), но се оказало, че няколко печки са правели същото - грилът е пушел вместо да пече. От там се извинили, намерили такава, която работи, и й обяснили, че те до сега не знаели за този нов закон.

След седмица се оказа, че и тази печка имала дефект. Тя отново отишла в Технополис, където отново й обяснили, че няма такъв закон. След настояване й сменили печката с друга марка срещу доплащане, с което нейната одиеся с Технополис приключи.

Но :
1) Явно имат дефектна партида, която не е ясно дали са изтеглили от магазина си - според колежката са казали, че ще пратят една микровълнова за анализ в сервиза. По последни данни печките още били там, и то на промоция - явно се опитват по-бързо да се отърват от тях.

2) Продължават да лъжат клиентите, че нямат право на рекламация след третия ден от покупката.

Мисля, че има нужда някой да се намеси тук и да защити масовия потребител. Какво можем да направим?
Титла: Технополис лъжат клиентите си
Публикувано от: Boogy в Ноември 21, 2006, 12:45:56 pm
В такива случаи на Запад изтеглят цялата партида, извиняват се на потребителите и като резултат си създават положителна реклама. Финансовите им щети могат да са минимални или никакви, ако в договорите с доставчиците им са предвидили, че при дефектна партида производителят няма да си получи парите от търговеца, въпреки че това си е техен проблем, а не на потребителите.
За съжаление, трябва още много да учат.
В случай, че въпросната партида е опасна, трябва да се сезира Комисията за защита на потребителите, която може да я забрани, унищожи и наложи санкция на търговеца. Не съм сигурен обаче, че във въпросния случай става дума за опасна стока или просто за дефектен продукт.
Титла: Технополис лъжат клиентите си
Публикувано от: Ирина Марудина в Ноември 21, 2006, 12:48:29 pm
А по отношение практиката им да не приемат рекламации след третия ден от покупката? Според мен това е основния въпрос. Тъй като той касае не само конкретната дефектна партида, а всички рекламации на стоки в търговската верига.
Титла: Технополис лъжат клиентите си
Публикувано от: Александър Ненов в Декември 01, 2006, 12:28:08 am
Служителите изпълняват това което им кажат. Дори и да знаят за този закон (в което се съмнявам защото тях ги мързи да живеят) те не биха признали правото на клиента за да не си загубят работата. За това работят на принципа \"ако мине\". Казват, че не може, след като се заинатиш минават по-нагоре, после още по-нагоре докато няй-накрая някой вземе решение. Но е много вжано да се отбележи че незнанието на закона не ти дава право да не го спазваш. Затова моето предложение е винаги подобни разговори да се записват, вече имаме технологии за това, телефони, фотоапарати със запис на звук, картина и т.н. Независимо, че проблема е решен аз бих писал жалба. И така всеки път докато най-накрая в КЗП им писне от мен и отидат да съставят АКТ на магазина. А магазина след 10-тия клиент може и да решат да спазват правилата... затова трябва да се заемат организациите и потребители като нас да разпространяват закона, за го популизират, а не да си го знаем 100 човека в България я останалите да ги връткат без проблем като през комунизма.
Като заговорихме за комунизма след като КЗП не работи кой можем да сезираме когато КЗП покрива даден нарушител? На арменския поп адреса го нямам, но ако имате друг подобен ще се радвам да ми дадете и него. Кой стои над тях?
Титла: Технополис лъжат клиентите си
Публикувано от: Асен Ненов в Декември 01, 2006, 05:05:15 pm
Временно \"арменския поп\" се помещава на адрес:
СОФИЙСКИ РАЙОНЕН СЪД
София, бул. Драган Цанков №6

По-рядко провежда заседания и на адрес:
СОФИЙСКИ ОКРЪЖЕН СЪД
София 1000, ул. Витоша 2

В краен случай може да бъде намерен и на:
ВЪРХОВЕН АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД
София 1301, бул.\"Александър Стамболийски\" 18

;-)
Титла: Технополис лъжат клиентите си
Публикувано от: bat'Toni в Декември 05, 2006, 12:09:26 pm
Да ви кажа само - проблема не е само в Технополис. Работех в Техномаркет - и там е същата практика.Имало е случаи клиентите да оставят фотоапарати/камери в сервиза и по 5-6 месеца да не си ги ползват. И това се отнася за клиенти, които си траят.На тези ,които вдигаха скандалче, веднага им се обръщаше внимание .
Титла: Технополис лъжат клиентите си
Публикувано от: Ирина Марудина в Декември 05, 2006, 12:52:54 pm
Според новия закон :
Чл. 113. (1) Привеждането на потребителската стока в съответствие с договора за продажба трябва да се извърши в рамките на един месец, считано от предявяването на рекламацията от потребителя.

Естествено има и защита в случай, че не ти поправят стоката в срок :
(2) След изтичането на срока по ал. 1 потребителят има право да развали договора и да му бъде възстановена заплатената сума или да иска намаляване на цената на потребителската стока съгласно чл. 114.


Но, отново, трябва да покажеш, че си знаеш правата и че държиш на тях...
Титла: Технополис лъжат клиентите си
Публикувано от: mayolini в Декември 12, 2006, 01:20:20 pm
Наскоро купувахме съдомиялна машина и касетофон, въобще не дават упътване, преведено на български. Обадих се по телефона да ми го изпратят, още не съм получила нищо, въпреки обещанията им.
Титла: Технополис лъжат клиентите си
Публикувано от: патил в Декември 19, 2006, 11:39:12 pm
Същата работа са Мосю Бриколаж. Дръжте се твърдо и безкомпромисно с тях. Лъжат, заблуждават и те отпращат с обещание следващия път да реагират. Искайте да ви решат проблема на момента. Ако не ви решат проблема на касата, търсете консултанта- стоковед, след него началника на отдела и т.н. Не отстъпвайте! Не се свивайте! Имат некачествена стока, която се опитват да пробутат между другата и не става за нищо. Отваряйте си очите и пробвайте всичко на място. Искайте консултации с консултатнтите. Искайте всичко да ви обясняват, докато ви стане напълно ясно. Затова са назначени там.
Титла: Технополис лъжат клиентите си
Публикувано от: Ирина Марудина в Декември 20, 2006, 10:14:04 am
Интересно как преди, когато важеше стария закон за защита на потребителите, никога не ти казваха за 3те дни, в които имаш право да предявиш рекламация. Сега, когато вече важи новия закон и имаме 2 години, постоянно чувам успокояващи думи на консултантите в магазините докато тестваш стоката:
\"Не се безпокойте, имате 3 дни да го върнете...\"

Като по този начин успокояват клиента и го подтикват към по-бърза покупка - само дето не обясняват, че някои неща не се приемат за дефекти, а според спецификацията може и да ги има (проблем в технологията например).
Титла: Технополис лъжат клиентите си
Публикувано от: KonyBa4 в Декември 20, 2006, 11:12:02 am
Подобен случай се случи с една приятелка с газова печка за отопление точно от Технополис. Първата не работеше, върнаха след 100 перипетии, след това и 2рата не работеше и нея върнаха и след милярд обаждания и тормозения за радост си прибраха парите. Но никой не изтегли партидата независимо, че е дефектна.
Титла: Технополис лъжат клиентите си
Публикувано от: vanko в Декември 25, 2006, 10:50:18 am
На 24 12 2006г закупих телевизор НЕО1451тх от Технополис който работи точно 5 часа.На 25.12 не работят.Ще почакам до утре да видя как ще развият събитията
Титла: Технополис лъжат клиентите си
Публикувано от: Ирина Марудина в Декември 26, 2006, 08:33:55 pm
Трябва да отбележа, че и Техномаркет не им отстъпват! За да не разводнявам тази тема, публикувам нова : \"И Техномаркет не знаят закона!\"
Титла: Технополис лъжат клиентите си
Публикувано от: by_pass в Декември 30, 2006, 04:27:39 pm
Привет и от мен. Ако колежката на Изида си бе направила труда да прочете инструкцията за тази микровълнова фурна щеше да разбере,че не само на нея дими грила!!! На всички фурни(независимо дали са микровълнови или готварски)които използват тъй наречените \"Кварцови или Инфра червени\" нагреватели пише да работят поне 20 минути за да обгори смазката с която са третирани нагревателите!!!
А сега за сервизните бази: Ха сега да разбереме каква е работата на тези сервизни бази! Трябва ли според Вас след като сте си купили даден уред и той проявява дефект на 2 месец да го занесете в магазина,или в оторизираната сервизна база? Магазина не е СЕРВИЗ!!! Там имат право само да опишат вашите искания,след което попълвате (заедно) всичко това в Регистър на предявените рекламации,взимате си Протокол за споразумение и си отивате. А те вече пращат тази стока в сервиз за да се издаде констативен протокол в който се описва причината за дефекта,и чак след това (ако дефекта е в следствие на некачествени чатси или фабричен) могат да Ви заменят уреда! Но имат право да Ви мотаят 31 календарни дни и ако се окаже,че дефекта е причинен от Ваше невнимание Ви отпада гаранцията и става много хубаво!!! Може да си спестите всичко това ако не се лигавите,а сами си го занесете в сервиза за ремонт! Нали затова има лицензирани сервизни бази?
  А колкото до стоките има и некачествени,ама има и много НЕГРАМОТНИ хора които ги мързи и да разгледат дори картинките в инструкциите си!!!
Ха сега да видиме дали персоналът не знае законите! Не мисля,че хората които си изкарват парите с продажби не са инструктирани за нововъведенията в законите!!! А дали ги мързи незнам,но нали вече стана дума кой го мързи?

Така,че нека пишат хора които са запознати а не ГАДАТЕЛИ които са недоволни и незнаят как да отреагират в дадена ситуация!!!
   Мерси и весели празници!
Титла: Технополис лъжат клиентите си
Публикувано от: by_pass в Декември 30, 2006, 04:35:02 pm
VANKOOOOO  точно за такива заблудени хора като теб става въпрос!!!!!!!!!!! В Технополис никога не е продавана стока от търговската марка NEO!!!!!!
Когато си погледнеш гаранцията по-внимателно ще разбереш,че си си купил телевизора от Техномаркет!
Така,че го взимай бързо и към сервиза. Иначе няма TV по празниците!
Титла: Технополис лъжат клиентите си
Публикувано от: Ирина Марудина в Декември 30, 2006, 05:07:33 pm
Привет и от мен. Ако колежката на Изида си бе направила труда да прочете инструкцията за тази микровълнова фурна щеше да разбере,че не само на нея дими грила!!! На всички фурни(независимо дали са микровълнови или готварски)които използват тъй наречените \"Кварцови или Инфра червени\" нагреватели пише да работят поне 20 минути за да обгори смазката с която са третирани нагревателите!!!
А сега за сервизните бази: Ха сега да разбереме каква е работата на тези сервизни бази! Трябва ли според Вас след като сте си купили даден уред и той проявява дефект на 2 месец да го занесете в магазина,или в оторизираната сервизна база? Магазина не е СЕРВИЗ!!! Там имат право само да опишат вашите искания,след което попълвате (заедно) всичко това в Регистър на предявените рекламации,взимате си Протокол за споразумение и си отивате. А те вече пращат тази стока в сервиз за да се издаде констативен протокол в който се описва причината за дефекта,и чак след това (ако дефекта е в следствие на некачествени чатси или фабричен) могат да Ви заменят уреда! Но имат право да Ви мотаят 31 календарни дни и ако се окаже,че дефекта е причинен от Ваше невнимание Ви отпада гаранцията и става много хубаво!!! Може да си спестите всичко това ако не се лигавите,а сами си го занесете в сервиза за ремонт! Нали затова има лицензирани сервизни бази?

Колежката на Изида си беше прочела много добре упътването - там нищо не пише за \"нормално пушене през първите N минути\"! Ако пишеше, то при демонстрацията в магазина консултантът щеше да й го посочи и да я прати вкъщи, а не да й уважи рекламацията, не мислиш ли?
При откриване на дефект аз бих отишла там, където законът ме праща - в МАГАЗИНА! Той носи отговорността че не е спазил нашия договор - аз съм платила за нещо работещо, а получавам дефектно. Какво правят повечето магазини? Казват ти, че това не е за тях и те пращат ТИ да звъниш и да ходиш до сервиза. Не, мерси! Това си е работа на търговеца - аз съм купила дефектния уред от него, така че ще му го върна. Той да си го носи където трябва - аз накрая ще отида пак при него и ще си го взема.

Ако при нормална работа нещо спре да работи - тогава вече отивам в сервиза да ми го оправят. Не по-рано! И това не е лигавене, както ти се изказа. Това си е мое право! Няма аз да се разкарвам по сервизи за стока, която още дори не съм ползвала, а е дефектна!
Титла: Технополис лъжат клиентите си
Публикувано от: by_pass в Декември 30, 2006, 06:02:40 pm
Имаш правото си да го занесеш при търговеца,но той няма право да ти го замени без експертиза от сервизната база!!!
А незабравяй,че ако решат да се заяждат може да те разиграват толкова време,и накрая да ти отпадне и гаранцията и пак се връщаме в изходна позиция.
То си е същото,пак си нямаш уред който работи,не можеш да го ползваш когато е в сервиза,та даже и гаранция си нямаш!
А ако наистина има дефект който е фабричен със сигурност ще ти го сменят!!! Аз лично съм имал няколко такива случая!
А искам да знам как разбирате,че дефектната партида(ако има такава)не е изтеглена от магазина? Много интересно е това.
Имате ли дори и бегла представа тези големи фирми какво количество стока имат от 1 модел,но от различни партиди?Май не!
Затова внимаваш и гледаш какво си купуваш!!!
Титла: Технополис лъжат клиентите си
Публикувано от: Ирина Марудина в Декември 30, 2006, 08:38:33 pm
Малко уточнение - докато стоката е в търговеца или сервиза, гаранцията спира да тече ... така че нямам страх, че ще ме разиграват докато гаранцията изтече. Освен това според закона аз имам право да избера дали да ми сменят стоката с нова или да я ремонтират. Смяната се отхвърля само ако има икономически необосновано висока цела за търговеца - ако имаш партида с още известно количество печки например ми се струва, че тази точка няма как да важи.

Освен това - ако задържат повече от един месец стоката в сервиза имам право да си поискам парите ли поне отбив заради неудобството (пак по новия закон).
Титла: Технополис лъжат клиентите си
Публикувано от: by_pass в Декември 31, 2006, 04:01:44 pm
По принцип не могат да ти сменят нищо без да мине през сервиза!!!
Ти само може да имаш претенции,но не и да казваш какво да направят!!!
Нали се сещаш,че ако си закупиш мобилен телефон,който по невнимание си изпрала в пералнята машина,след това си го изсушила и искаш да го сменят защото не включва. Да ама не!!! Нали  Аз не съм специалист и незнам каква е причината за тази повреда и вероятността да се опитваш да ме изпързаляш е доста голяма!!! Затова се ходи до сервиз. Все пак живееме в БГ и както търговеца се опитва да те мине така и ВСИЧКИ българи си мислят,че са по-умни от търговеца за когото работят няколко стотин души!!!
А гаранцията спира да тече,ама ти ела при мен да се заяждаш за нещо което ти(не е лично) си насрал и се опитваш да ме плашиш с \"КЗП\" и да ме правиш на маймуна и становището на сервиза ще бъде: Дефекта е причинен от клиента по негово невнимание.
Въз основа на това ти отпада гаранцията и това си е!!!
А в \"КЗП\" нямат как да оспорят това щом е казано от оторизираната сервизна база!!!
А ако задържат стоката повече от 31 календарни дни имаш право да си искаш всичко и те са длъжни да го изпълнят(без да си мислиш глупости),или го заменят или ти връщат парите ако нямат аналогична стока!!!
Титла: Технополис лъжат клиентите си
Публикувано от: Бесен в Февруари 12, 2007, 06:45:05 pm
@by_pass: Човече, всички разбрахме от коя страна на барикадата си, но имаш ли бегла представа как всичко това е уредено в ЕС, от който сме част в момента?  В момента, в който съм недоволен, направо връщам стоката и я хвърлям, без обяснение. Ако ми дойде на кредитната карта, отказвам плащането и отиваме на съд!

Смяташ да разиграваш клиентите със сервизи и гаранции? Просто няма да стане! По-добре помисли как да минимизираш "легалните злоупотребите", когато се пазарува стока, ползва се 3 месеца и се връща, щото това е практика на запад и никой "копче" не може да каже на клиента. Камо ли някакви пионки продавачи в петнадесет-хилядния магазин на мега-търговска верига. Просто веригата не е на сметка да тормози нито един клиент, да рискува да я раздуват по форуми и медии. Просто има нещо наречено "фира", което си е включено в цената и всичко е "ток".

Всичките тия простотии, които размахваш във форума, ми се струват патент на тебеподобни лумпени с амбиции да "ударят кьоравото" от 100% печалба от китайски ментета. Явно е дошло време да се преброим, кои сме повече, щото но много хора почва да им писва от това отношение, бакшиши и цялата измет, която последните 17 години е надигнала глава. Като си тъп си долу, ниско, с наведена глава! Ясно?

-- Бесен
Титла: Технополис лъжат клиентите си
Публикувано от: Iv_Stanchev в Февруари 17, 2007, 03:31:27 pm
Е , това ни е проблема в БГ.  Всеки отворко, разбирко и т.н. който е хванал отвирка, чук или поялник се прави на майстор и мре да се докаже пред клиента т.е., да избие комплекс за малоценност като мачка човека отсреща.Така е, by-pass простотия и комплекси е всичко тово.
    Казано е по света - търговец е ......... задължен е ....., КУПУВАЧА Е ДЛЪЖЕН ..... ИМА ПРОВО.....


                И КРАЙ
   НЯМА КОЙ ДА ПРИЛОЖИ ЗАКОНА.....
Титла: Технополис
Публикувано от: INJ в Февруари 17, 2007, 09:03:14 pm
Проблема ми е следният: Преди 8 месеца закупих от Технополис Варна микровълнова фурна Midea. Преди няколко дена, както си работеше, започна да гърми в електронния блок и започна да пуши. Както и да е. Отивам аз в сервиза, нося печката, както и гаранционната карта. В сервиза ме посрещнаха с пренебрежение и се започна. Отвориха микровълновата (аз разбира се не я бях изчистил от нормалните за 8 месеца ползване петна от мазнини) и почнаха да гледат. Веднага ми се каза, че няма да я вземат гаранционно, защото в печката е готвено с отворени съдове. От това някаква слюда отстрани прегаряла, а тя, тъй като била консуматив, не влизала в гаранцията. Също така, поради факта, че е готвено с отворени съдове, дори и да е изгорял магнетрона, пак нямало да влиза в гаранцията. Печката е с грил и конвекция - най-скъпия модел на Midea. Проблема е, че ниъде не пише, че тая си слюда е консуматив и по-големия проблем - как аз да пека нещо на грила в микровълновата като трябва да е затворено в съд? Това е в разрез с екстрите на печката. В крайна сметка оставих микровълновата там с уговорката да ми се обадят следващата седмица да ми кажат каква е повредата и колко ще ми струва ремонта.
Кажете какво да направя в този случай!!!
Титла: БГ Сервиз не признават гаранция?
Публикувано от: elenaaleks в Февруари 18, 2007, 05:08:32 pm
Ако в упътването за използване на печката не е изрично упоменато, че трябва да се готви в затворени съдове - не виждам причина да Ви откажат гаранцията. Проверете дали в гаранционните условия е упомената, че тази слюда не е вклюючена в гаранцията - ако не е упоменато - няма от какво да се притеснявате. Освен това микровълновата печка е с грил - така, че не виждам как ще изпечете нещо покрито на грила. Моят съвет е да не плащате, а да се обърнете към комисията за защита на потребителя.
Титла: БГ Сервиз не признават гаранция?
Публикувано от: mia в Февруари 19, 2007, 05:01:31 pm
Миналата седмица и аз виках техник от този сервиз, защото двумесечната ми сушилня на два пъти спира и на екранчето пишеше F4. В упътването изрично пише при такава грешка да се обърна към сервиза. Обадих се, казах им за проблема и ми пратиха техник след 1 седмица. Попогледна човека, видя че работи и ме попита колко кг. мокро пране слагам. Отговорих му, че не знам със сигурност, а той ми каза че сигурно слагам повече от указаните 6 кг. и сега трябва да му платя за идването, защото сушилнята си работела. Казах му, че са можели и по телефона да ми решат проблема, а той ми отговори, че те били само телефониски и нищо не разбирали. Писна ми от измекяри в тая държава. И най ме е яд, защото и аз продавам гаранционни стоки и никога не се отнасям така с клиентите си. Все пак не са ми за един ден и се надявам пак да се върнат, нали?
Титла: Технополис лъжат клиентите си
Публикувано от: mnogo_besen в Февруари 21, 2007, 12:02:36 pm
Купих уеб камеряа от въпросния магазин.При инсталацията на драйвърите за нея ми се скапа Уиндоуса.В един форум намерих мнения ,че и други имат този проблем.Рекламирах продукта ,но ме карат да го нося САМ в сервиз за ремонт.Аз искам да ми върнат парите,а не скапаната камера.Кой ще ми плати преинсталирането на компютъра?И всички нерви покрай това.A by_pass да не се прави на голям майстор и да дава субективни мнения коя стока е пипана и коя не.
Титла: Технополис лъжат клиентите си
Публикувано от: ruczka в Март 01, 2007, 09:05:55 am
Бихте ли ми помогнали? Преди един месец си купих телефон н Технополис Варна. Не го пробвах на място. У дома никога не е работил. Току що го получих от сервиза, но продължа да е повреден -  слушалката пращи, телефонния секретар не работи ..... Не желая този боклук! Искам или да ми върнат парите или да ми дадат нов, работещ. Допълнителният ми проблем е, че не живея в град, в който има Технополис. Купиха ми го във Варна, а аз живея в Елена.
Титла: БГ Сервиз не признават гаранция?
Публикувано от: mia в Март 01, 2007, 11:10:47 am
Както обикновено става, като се развали едно нещо, по веригата почват и другите  Следващият уред, който се сдуха е духалка Rowenta, която познайте кой сервиз я подържа-за огромно мое съжеление БГ Сервиз. Печката е с 2 год. гаранция, купена е януари 2006 и има още една година. Естествено от сервиза казаха, че ще я погледнат, но ако се окаже, че има нужда от профилактика, ще трябва да се платят 10лв. Нали се сещате, че се оказа, че има нужда от профилактика  Взехме си я и я занесохме в едно сервизче до нас, където майстора каза, че е много странно от каква профилактика се нуждае, след като релето изключва. И той ще я поправи за 10 лв., но естествено по-добре да ги дам на него, отколкото на тези.....
Титла: Технополис лъжат клиентите си
Публикувано от: Hypnotia в Март 01, 2007, 05:09:30 pm
5 дни след закупуване на пералня от Техномаркет се оказва, че не работи. Управителят препраща рекламацията към сервиз. От съответния сервиз я взимат на 9-я ден от закупуването...Месец и 2 дни след постъпването в сервиз се оказва, че още не е готов уреда и не се знае кога ще е. През това време се започва едно препращане от този сервиз в онзи и търсене на частта за ремонт на уреда...не от продавача или техниците...от купувача...Управителят не иска да върне парите под предлог, че уреда не е записан в Регистър за рекламации. Не е записан по тяхна вина. 1. Управителят не си е свършил работата, 2. На място в магазина, няколко дни след постъпване на уреда в сервиз, служител от съответния отдел пак не е вписал уреда във въпросния регистър, обяснявайки, че по принцип това било едва ли не единствен случай на повреда при този модел... След като си потърсих правата и разбраха, че си ги знам, се оказа, че ще бъде готов уреда след месец и 4 дни от постъпване в сервиза. Е да, ама не ми хареса отношението и държа да разваля договора и да си взема парите обратно. Жалвах се в КТЗП...и сме на изчакване. По принцип не е ясно какво ще се случи, защото не сме били имали доказателства...моята дума, срещу тази на Техномаркет. А доказателства и свидетели има. Такава простотия няма! А въпросната КТЗП работи ли изобщо? Или стреснати служителки не дават информация по телефона, притеснявала съм ги като ги питам какво се случва с една друга моя жалба от преди година и половина и КОЙ може изобщо да ми даде отговор? Възмутена съм!
Титла: Технополис лъжат клиентите си
Публикувано от: Hypnotia в Март 08, 2007, 05:00:32 pm
Техномаркет връщат пари!  Оказа се, че КТЗП работи, при това бързо и качествено, но когато се стигне на ниво директори :)
Търсете си правата, не се отказвайте.
Титла: Технополис лъжат клиентите си
Публикувано от: Ирина Марудина в Март 08, 2007, 05:10:15 pm
Може ли да споделите повече за случилото се след намесата на КЗП? Мисля, че за всички би било интересно да прочетем как са ви помогнали.
Титла: БГ Сервиз не признават гаранция?
Публикувано от: kondalini в Март 14, 2007, 10:34:20 am
и аз имам две печки в същия сервиз, само че в София, там са от 20 февруари и още няма ни звук ни стон. Вчера вече се обадих и след дълго звънене операторката ми каза, че не са готови и ми затвори без да ми даде възможност даже да издам звук, а камоли да я попитам кога все пак ще можем да разчитаме на печките, все пак след някой друг ден ще стане топло и те вече няма да са ми нужни. ще изчакам до 18 март и отивам да си търся правата на потребител, лошото е,че печките са купени от метро.
Титла: БГ Сервиз не признават гаранция?
Публикувано от: kpaci в Март 14, 2007, 05:13:22 pm
Този сервиз е просто уникален,трябва без да кандидатства да влезе в рекордите на Гинес.Преди 10 дни занесох гаранционна готварска печка,става дума за София,ул. \"Вежен\" 25.Представяте си какво е да си без този уред в къщи и да караш на котлонче.Отговарят:не е готова,ще ви се обадим.А дали въобще имат части,дали въобще подлежи на ремонт-никой не знае,какъв е срока за ремонт все пак-нямало такъв.Дори шефа на сервиза не казва нищо конкретно,щял да ми се обади след като се свърже с неговите хора.Не мога да повярвам че това е действителността у нас през 21-ви век и вече сме член на Европейския съюз.
Титла: БГ Сервиз не признават гаранция?
Публикувано от: kondalini в Март 15, 2007, 08:46:38 am
do kolkoto razbrah ot nqkoi temi ot tozi forum ima srok, sled edim mesec prestoj v serviza bi triabvalo ili da ti popraviat ureda ili da ti vurnat parite, no...........?
Титла: БГ Сервиз не признават гаранция?
Публикувано от: Жанет Хаджидимова в Март 15, 2007, 12:41:40 pm
На този сервиз му се носи славата от 1 година  нищо не правят скандали да вдигаш все едно е.Не мога да си обясня само защо се сключват договори за обслужване с тях.
Титла: БГ Сервиз не признават гаранция?
Публикувано от: Ирина Марудина в Март 19, 2007, 04:56:19 pm
А някой подал ли е жалба в КЗП до момента? Щото не мисля, че иначе може да се направи нещо, което да помогне генерално.
Титла: БГ Сервиз не признават гаранция?
Публикувано от: kondalini в Март 20, 2007, 08:59:13 am
според вас има ли смисъл да се занимавам след като моите печки са купени от metro.
Титла: БГ Сервиз не признават гаранция?
Публикувано от: Ирина Марудина в Март 20, 2007, 10:22:59 am
Обръщам се и към другите в темата - INJ например пише, че е носил там уред, купен от Технополис.
Титла: БГ Сервиз не признават гаранция?
Публикувано от: a_roussev в Април 05, 2007, 01:40:59 pm
За съжаление ще трябва и аз да добавя нещо по темата относно компетентността на БГ-Сервиз и обслужването им като цяло.
Преди месец оставих там една малка домашна прахосмукачка Moulinex, чиито батерии, 6 месеца след покупката, започнаха да се разреждат буквално за 10сек. Та оставих въпросния уред там, техник ми обясни, че батериите не са в гаранция -щял да провери каква е точно повредата и да ми се обади. Е, днес сме 05.04.2007, 32 дена никой не ми е звънял, но по-интересното е, че на телефоните на фирмата не отговаря НИКОЙ.
Имам съмнение, че изказаните тук мнения се взимат под внимание от КЗП, явно трябва да се действа по каналния ред - жалба и т.н. Другото, което според мен трябва да се направи е да се вдигнат няколко порядъчни скандала в големите магазини, - Технополис, Техномаркет и др - откъдето се закупува техниката... Може би оттам ще инициират нещо, защото това си е потенциална гавра с правата ни на клиенти.
Титла: Технополис лъжат клиентите си
Публикувано от: rude_boy в Април 08, 2007, 06:46:40 pm
ralex Comment Time01.12.2006 батенце не знам кой го мързи ма бачкаме по 12 часа на ден на крак и цялата помия се изсипва върху нас така, че айде малко да имаш увайение към труда на другите а
Титла: Технополис лъжат клиентите си
Публикувано от: rude_boy в Април 08, 2007, 06:52:46 pm
Izida абсолютно винаги сте били уведомявани за тези 3 дни отнасяли сме глоби за това, въпреки че не е задължение на продавач-консултанта да те запознава със законите на РБ. Между другото като връщате стока за рекламация тя трябва да има запазен търговски вид т.е. запазена опаковка и пълна окомплектовка. Това също го пише в закона, който толкова много се цитира, но явно е маловажно?
Титла: Технополис лъжат клиентите си
Публикувано от: rude_boy в Април 08, 2007, 07:38:41 pm
А що се отнася до рекламациите, наистина поне едно 40% от тях са породени от факта,че не се четат инструкциите.Държа да отбележа,че повечето, да не кажа всичките, уреди вече са с инструкции на български.И какво се получава идва клиента бесен, започва да се кара на всички и изведнъж уреда работи.И въпреки това той настоява да му се замени т.к. при него не работил, но в същото време не носи нито опаковка нито останалата част от окомплектовката. Е аз по закон не мога да го подменя в такова състояние, после нито доставчика си го иска нито мога да го продам.Освен да си го купя аз ???
А за случая с изпран GSM мога да ви уверя, че има такива, както и с изпускани, принтери омазани в мастило при опит за пълнене с неоригинално, а една клиентка си беше срязала адаптора за зареждане на телефона т.к. той е с преходник от американски стандарт контакти към български за да постави преходника директно към кабела без адаптора който преобразува тока от 220w на 12 W. Имаше го нарисувано на картинка какво се прави. Как не се е убила тая жена не знам.Но за българина най-лесно е да търси вината в другия, а не в себе си и да съди наляво и на дясно.Ако има основания разбирам аз също съм потребител и на мен може да се случи, но нека първо трезво и културно да обмислиме нещата с човешки тон и разбирателство.Тогава и другата страна ще бъде готова да отвърне със същото. Ако решите да се заяждате за дреболии не мисля ,че ще постигнете много-ще Ви върнат парите няма да го закупите от едното място,а от другото и каква ви е гаранцията, че не купувате същото??? И така кръгът се затваря.А има и друг момент качеството си има своята цена. нормално е телевизор НЕО примерно за 300лв. да има по голяма вероятност за дефект в сравнение с LG за 450лв. нали? В повечето случаи се хвърляме на евтиното и то ни излиза по-скъпо.
И накрая искам да кажа айде стига с тоя Запад и аз искам да е като на Запад ама не е.Реалността е една живеем в България и сме доста далече от запад и по стандарт на живот и по заплати и по култура дори. Защото вътре в магазина като влезне българина и обяснява как е в Германия примерно а минута преди това си е изхвърлил фаса пред магазина(не в пепелника разбира се) и се обръща към продавача с изрази от типа на \"Чшш браточка я ела; Пичага мое ли за малко; щракене с пръсти подсвиркване и какво ли още не. БЛАГОДАРЯ ЗА ВНИМАНИЕТО!!! КЛИЕНТА ВИНАГИ ИМА ПРАВО СТИГА ТО ДА НЕ НАРУШАВА ДРУГИ ПРАВА
Титла: Технополис ме изнервиха максимално
Публикувано от: ivorpetkov в Април 23, 2007, 11:32:30 am
Технополис Люлин ме изнервиха максимално при покупката на хладилник.
Като цяло всеки сам за себе си  - от консултанта, през касиера до управителя си върши работата коректно, но
в резултат ми скъсаха нервите и не проявиха никаква загриженост за мен като техен клиент.

Почуствах се ужасно прецакан от отношението им и от пазаруването ми там.
ПОВЕЧЕ ТАМ - НИКОГА!
Титла: БГ Сервиз не признават гаранция?
Публикувано от: BGS в Май 21, 2007, 06:20:03 pm
Здравейте, колкото и да Ви е странно, аз съм управителя на злополучният сервиз. Желанието ми е Да Ви съдействам. Ако все пак мога да направя нещо, можете да използвате емайл адрес office@servicebg.org . Поемам ангажимента лично да разгледам всеки случай и в рамките на възможностите съдействам.
Мога да се извиня за отношението на моите служители. Не това ни е фирмената политика, и именно поради това пиша тук. Оставам на разположение!
Титла: БГ Сервиз не признават гаранция?
Публикувано от: cedric в Май 22, 2007, 07:05:49 pm
Здравейте! Да се включа и аз по темата. Имам кухненски робот мулинекс, закупен от техномаркет. Преди два месеца му се счупи капак, или по специално частта от него, необходима за клик системата. Занесох го в горе упоменатия сервиз, казаха, че е механична повреда, ще си плащам, само да им го доставят. След месец ме извикаха, докато го демонстрират - капака пак се счупи. Решиха, че е от купата, отново не се поема от гаранцията, да чакаме да доставят купата. Отново месец. Вчера се обаждам - имали купата, ама чакат капака...Звъня днес за жалба в техномаркет, и до няколко часа ме канят в сервиза да си взема отремонтирания робот. Отивам, демонстрират, и изненада - капака пак се чупи! Явно не е от купата. Аз вече не съм съгласна да е механична повреда по корпуса или на отделни негови възли, не ми се чака още месец и за доставка на следващия капак. Утре ще ходя до техномаркет за съдействие, ако ли не до комисията за защита на потребителя. Стискайте ми палци1
Титла: Технополис лъжат клиентите си
Публикувано от: divinil50 в Май 24, 2007, 12:36:26 pm
by_pass ти да не си управител във въпросната верига магазини?
Титла: Технополис лъжат клиентите си
Публикувано от: divinil50 в Май 24, 2007, 12:48:29 pm
rude_boy,и понеже искаш да спрем с този запад,защо не започнете да продавате само \"Респром\" и \"Опера\"?Доста са качествени-дядо ми още гледа на \"Операта\" на село.Би ли ми казал какво трябва да направим когата Ваш колега задява някоя колежка,вместо да прави това за което му се плаща.Да загубя половин час да се обеснявам на управителя или да викна на \"пича\":\"\"Чшш браточка я ела; Пичага мое ли за малко; щракене с пръсти подсвиркване и какво ли още не\"?
Титла: Технополис лъжат клиентите си
Публикувано от: by_pass в Май 25, 2007, 10:44:08 am
Дали съм някакъв в тази или друга верига не е от значение.
Просто съм запознат повече от необходимо с този закон. Не, че аз не съм си патил. И то много. Знам, че има много неуредици в търговията у нас.
Но много ми се иска да ми кажете в коя държава след 3 месеца ползване отивате, хвърляте уреда и Ви дават паричките???
Обиколил съм над 20 държави и такова нещо няма там. И мога да Ви го кажа от първа ръка, а не от някакви слухове разпространявани от наивни хора!
А иначе не взимам ничия страна, просто когато клиента наистина е прав и си пази всичко от уреда който е купил (пълна окомплектовка + касов бон + опаковката) стоката бива заменяна с нова от същата марака и модел или аналогична!
А това, че има и хора дето ги мързи е така. Ама я ми кажете Вие къде работите и дали не Ви мързи понякога?
Сега за \"БЕСЕН\" - бате не се обаждай когато не знаеш как стоят нещата.
\"МНОГО БЕСЕН\" а ти като се научиш да работиш с PC тогава мрънкай. Я ми кажи твоят софтуер лицензиран ли е? Защото съм сигурен, че не е!!!
Ето от такива хора идват проблемите. Защо не си купи един \"уиндоус\" за 220 лв. и тогава да мрънкаш за камерата?
Ми това е от мен.
Нищо лично!
Титла: Технополис лъжат клиентите си
Публикувано от: by_pass в Май 25, 2007, 11:53:08 am
# ruczka, най-близкият до теб Технополис е във Велико Търново, но това не значи, че ще ти го сменят!!
Все пак можеш да опиташ. За да бъде сменен този уред без протокол от сервиза трябва управителя да го направи на своя глава,което значи,че или да си го плати той или да си рискува работата!
Лощото е, че Вие хора искате да си купите безжичен телефон със телефонен секретар за 25 лв. което и аз бих искал,но помислете преди такава покупка!!!
Все пак аз мога да ти помогна ако се намираш в София или имаш път на сам, и както казах си пазиш всичко от въпросният телефон!
Титла: Технополис лъжат клиентите си
Публикувано от: by_pass в Май 25, 2007, 12:02:36 pm
БЕСЕН, моля те кажи ми коя е тази държава бе човек, че да ида и Аз да живеч там!!! ;)
Сигурно си е гот да ползваш нещо 3 месеца и да ти върнат после паричките без обяснения !
Че то това го нямаше и едно време в ЦУМ! Ха ха ха.
Нека и други хора освен теб да са живяли в чужбина и да са запознати а?
Защо живеете в такава заблуда?
Връщат само ако е ОСНОВАТЕЛНО и минало през СЕРВИЗ, което се оказа, че го има и в България!
Титла: Технополис лъжат клиентите си
Публикувано от: elenaaleks в Май 25, 2007, 12:24:29 pm
by_pass:

От Вашите изказвания се съмнявам да сте обиколили 20 страни и да сте запознат със законите в тези страни. Е, аз не съм обиколила света, но съм живяла във Великобритания и нека да ви обясня как точно стоят нещата там. В закона има една точка, в която е казано: Всички стоки трябва да бъдат такива, каквито са описани, качествени и да работят задоволително време. Ако закупеният продукт не отговаря на тези изисквания имате право да го върнете и да ви бъдат върнати парите. Дори имате право да Ви бъдат изплатени компенсации ако с върнатите пари не можете да си закупите същата стока. Напр. купувате си телевизор, той се разваля след 3 месеца. Този телевизор сте го купили за 100лв, но след 3м. цените са скочили и не можете да си купите друг - следователно магазина трябва да покрие разликата в цената. Дори ако гаранцията напр. е 1г. и телевизора се развали след 1г и 2м. отново можете да си поискате парите или част от тях като се осланяте на закона, че стоката трябва да работи задоволително време - обикновенно магазините уважават искането, ако не - съдът решава кой е прав. За щастие във Великобритания има достатъчно примери за такива дела и самите търговци решават дали уважат искането, или да се стигне до съд. Както се убедихте там законът е над гаранцията - гаранцията е нещо допълнително и дава допълнителни протекции на потребителя. За съжаление в Бг се хващаме за гаранцията и забравяме закона. Освен това във Великобритания ако уредът е в гаранция не ходите в еди-кой-си сервиз, а носите уреда в магазина.

Разликата между Великобритания и България е че: Там търговецът знае, че е по-лесно да задържиш един клиент, отколкото да спечелиш нов. Тук - на никой не му пука защото .. къде може да отиде клиентът ако не пак при нас. За щастие вече сме в ЕС. Аз лично вече не пазарувам дрехи тук - само за пример - едни чорапи за 3 лв. тук ги нося не повече от 3-4м. Чорапи за 9лв. от Marks and Spencer ги нося вече 3г. и още не са се скъсали. Моят приятел си купи обувки от ASDA за 30лв ( 10 паунда) и вече 5г. ги носи.
Титла: Технополис лъжат клиентите си
Публикувано от: divinil50 в Май 25, 2007, 12:52:36 pm
by_pass
Но много ми се иска да ми кажете в коя държава след 3 месеца ползване отивате, хвърляте уреда и Ви дават паричките???
USA -явно тя не е от тези 20.Повярвай ми майка всяка година е там за по 6 месеца,достатъчно е да си пазиш опаковката.Същото е и ако ти подарят нещо и то не ти хареса или нямаш нужда от него/тостер-например/,можеш да го смениш или да си вземеш парите с/у касовия бон
Титла: Технополис лъжат клиентите си
Публикувано от: galega в Май 25, 2007, 01:16:31 pm
rude_boy, в Техномаркет 90 % от стоката е без инструкции на български. Купувала съм от тях хладилник, печка, фурна + плоча за вграждане, абсорбатор, нищо не беше окомплектовано с инструкция на български. Когато си поисках ми бяха дадени такива, но не за същите модели, а на подобни. Някои бяха ксерокопирани на момента и пак не отговаряха на точния модел, който съм купила. А уредите не бяха от ниския ценови клас - AEG и Elektrolux. Имах намерение наскоро да купя от там един разклонител със защита за компютър. Гледам някакъв такъв, над 30 лв струва и пак няма никакъв превод на български. Питам консултанта и отговора беше :\"Ами разклонител, какво да пише!\"
Титла: Технополис лъжат клиентите си
Публикувано от: galega в Май 25, 2007, 01:19:00 pm
А в USA наистина е така, както казва divinil50. Дъщеря ми живее там.
Титла: Технополис лъжат клиентите си
Публикувано от: divinil50 в Май 25, 2007, 01:30:12 pm
Каква е разликата м/у лицензиран и нелицензиран Уиндоус?2-ят може би неможе да разпознава драивъри?Малеееее я по -добре всички да дадем луди пари вместо да си го вземем от приятел безплатно,все пак 1-н Уиндоус ще ми струва 1/3 от заплатата пък ще ям трици.Може би ако имаше учители които да ни научат на Линукс....?
Титла: Технополис лъжат клиентите си
Публикувано от: divinil50 в Май 25, 2007, 01:37:35 pm
Както и да е,след всичките тези страници няма да си купя нищо от технополис.Предпочитам да измина 500м. по-вече с надеждата в Техномаркета нещата да са различни.А тя умира последна.
Титла: Технополис лъжат клиентите си
Публикувано от: ели в Май 28, 2007, 12:10:50 pm
Купих си фурна Електролукс от Техномаркет.Купих я през март и не бях я ползвала 3 месеца. Майстора, който правеше кухнята искаше да я купя за да и знае размерите при вграждането. Той се забави няколко месеца и така нанасянето ни се забави. Когато ми се наложи да я използвам се оказа, че двете копчета са еднакви, т.е. няма копче за градуси, а е същото като другото, което показва степените. Потърсих 2 различни един от друг сервиза, които ми казаха, че това не влиза в гаранцията и трябва да си го купя. Едните ми го предложиха на цена 23лв адругите за 28лв. А можело и с това копче да карам, тъй като печката си работела. Ще си ги нагласям градусите на око. Питам аз, каква трябва да е повредата , че гаранционно да ми отремонтират уреда. От Техномаркет ми казаха, че 3 дневния срок е минал и не могат да направят нищо. Превърнаха ни в маймуни.
Титла: Технополис лъжат клиентите си
Публикувано от: Marlyn в Май 29, 2007, 03:21:42 am
by_pass: Но много ми се иска да ми кажете в коя държава след 3 месеца ползване отивате, хвърляте уреда и Ви дават паричките???
Веднага ти казвам! Германия - кадето съм живял една година! И Норвегия, кадето съм в момента от близо две!!!
Преди време си купих DVD-записвачка, която в началото на четвъртия месец даде фира! Отидох в магазина от който я купих - \"Елшоп\" Това е Норвежка верига! На петата минута ми предложиха да избера: да ми върнат парите, или да ми я заменят!
Титла: Технополис лъжат клиентите си
Публикувано от: DUDA в Юни 01, 2007, 11:29:23 am
Здравейте,
и аз имам същия лош опит с Техномаркет. Тия хора са страхотни мошенници. Имайте в предвид, че познавам управителите и пак ми въртят червата до скъсване. Преди време си купих готварска печка NEO. Не ми казвайте сега, че евтиното излиза по-скъпо печката струва 400лв още повече смятам, че когато си купувам нещо не е нужно да плащам търговска марка а уред. Т.е. смятам че няма нужда да дам 200лв отгоре за да си купя нещо, на което пише SONY, защото някой е решил да продава боклуци на клиентите. Смятам, че един уважаващ себе си магазин би трябвало да предлага качествени и добри стоки, а не да се чуди как да пробута различни боклуци. Както и да е печката се оказа пълна развалина. Първо ми гръмна лампата, която осветява фурната и се завари във фасунката. После се изтриха всички надписи отпред на копчетата и по панела на печката. След известно време ми гръмна лампичаката, която индикира че фурната е включена а в процеса на 8м експлоатация се напраска стъклокерамичното покритие на фурната. Освен това при готвене печката пушеше т.е. парите от вътре излизаха и цялата отпред пожълтя да не говорим, че в стаята ставаше димна завеса.След това се счупи отделението отдолу, където можеш ди си слагаш тави и за капак на всичко накрая ми гръмна стъклото на фурната както готвех, понеже за първи път я пусках на максимум. Е хайде кажете ми сега как не ги е срам да продават такива боклуци. Мотаят ме вече месец и половина даже искат да ми обяснят, че аз съм си счупила стъклото, и че нямало начин да се счупи иначе. Днес ще пусна жалба до КЗП вече говорих с тях по телефона и ми казаха само да си пусна жалбата, и че със сигурност ще има развитие на ситуацията. Ще ви напиша какво е станало. Техномаркет не правят въртели само с недостатъчно реномираните марки. Преди време си купих хладилник SAMSUNG от тях и ми го докараха ударен, но понеже наистина почти не се вижда не съм се занимавала да го връщам. Смятам че всеки от нас трябва да си търси правата, за да им стане ясно на тия нахалници, че не може да продават буклуци и да очакват, че на хората не им стига пипето, за да знаят какво да правят и как да си вземат парите.
Титла: Технополис лъжат клиентите си
Публикувано от: v в Юни 01, 2007, 06:59:36 pm
В Технополис продават свободно радиостанции тип уоки-токи /Uniden/ излъчващи в GMRS/FRS обхвата който е забранен не само в България но и в цяла Европа  /FRS e свободен в САЩ а GMRS след плащане  на лицензия струваща около 80$/ .  Свободните обхвати в  България и Европа са CB-27MHz,LPD-433MHz и PMR-446MHz.За тях не се нуждаете от декларации,регистрации или лицензии освен от притежаване на радиостанции.
За PMR обхвата имат 1-2 модела и то по-скъпи от забранените а също така от подобни разрешени в Чужбина.
Вижте по интернет магазините в Европа пълно е с модели и къде са по-евтени.
Вместо да предлагат голямо разнообразие от разрешените изкушават и лъжат незнаещите клиенти че всичко е свободно за да купуват забранените които са и с по-голям обсег на действивие.
Марката Uniden имат модели с обсег до 15-22 мили в забранените обхвати,но същата марка има няколко добри модела също с по-голям обсег но в България ги няма.
Титла: БГ Сервиз не признават гаранция?
Публикувано от: marryan в Юни 07, 2007, 02:52:10 pm
Не мога да не изкажа благодарност на BGS за бързата реакция. За няколко часа ми се реши проблем,който се влачеше около месец.
Титла: БГ Сервиз не признават гаранция?
Публикувано от: FreoN в Юни 09, 2007, 10:09:46 pm
Te фирмите се изтарикатиха по всевъзможни методи да създават заблуди и врати4ки с които да не признават гаранции.Ето например какво пише на една моя гаранция.
"Гаранцията важи само за работещата част.Тя не покрива филтриращия материал и движещите се части" :)
И какво аджеба е "работеща част " ако не точно движещите се части. То в това мое изделие има само движещи се части.
Титла: БГ Сервиз не признават гаранция?
Публикувано от: veso76 в Юни 11, 2007, 04:16:41 pm
здр те
така вижте една случка много смешна и противна
значи купувам си халдилник Самсиунг от техномаркет европа хасково
за 25 дена ми се скапа 3 пъти идва техник в къщи и го оправя уж,
на 4 тия път т.е. на 09.06.2007г. го занесох в сервиза им който е към техномаркет и ми казват че трябва да седи 30 скапани дни в сервиза им /този срок го няма в гар.карта/ кой може да живее 30 дни без хладилник лятото - или вече в българия трябва да си купуваме от всичко по две :) чудно ми е сезирах Комисия за защиа на потребителите да видим кога ще имам хладилник или пари?
това е ЕС :) да плюя на сервизите и майната им
Титла: БГ Сервиз не признават гаранция?
Публикувано от: didkata в Юни 12, 2007, 11:25:22 am
До veso76
Първо: Мнението Ви е написано с безброй правописни грешки и такива в словореда.
Второ: Имате право да си замените закупената стока с нова или да Ви върнат парите за направената покупка, ако е била в сервиз повече от 30 дни. Така, че може да изчакате да минат тези 30 дни и да искате да Ви я заменят. Иначе ако има някакви големи дефекти и не може да бъде приведена във вида в който трябва да е по силата на сключения договор изисквайте протокол от сервиза още сега. Ако Вие не си помогнете сам няма как Комисията за защита на потребителите да Ви помогне.
Титла: Технополис лъжат клиентите си
Публикувано от: Vulkan в Юни 18, 2007, 10:47:54 am
Техномаркет , Технополис и др. партийни фирмички наистина лъжат. Патих с ремонт на климатик. Въртяха ме два месеца с извинението, че нямат нов компресор. Добре, че се разрових в Апис и видях закона. Обърнах се с жалба към Комисията за защита на потребителите. За три дни всичко беше ок.
Моят съвет е, наритвайте ги по закон  и си пазете правата. И още нещо никога вече не купувайте от тях. Казвайте и на приятели.
Най-добре е да се купува от сервиз продаващ и техника.
Титла: Технополис ме изнервиха максимално
Публикувано от: pvm в Юни 20, 2007, 01:20:53 pm
След като си бях купила печка и поръчала монтаж, печката дойде, но без кабел и без монтаж. Когато се обадих в Технополис, някакъв служител (който, си смутолеви името - Петър еди кой си) ми се скара, че не съм знаела, че доставката и монтажа не вървели заедно. Попита ме за кога е записан монтажа. Аз му казах, че не знам, защото никой не ми е казал. Отговорът беше \"Аз ли да знам?\" Това ме вбеси окончателно, не за друго, а защото от самото начало се държеше като че ли съм се провинила в нещо!!! Мисля, че Технополис трябва да отдели време да обучи служителите си на ЕЛЕМЕНТАРНО ВЪЗПИТАНИЕ, да не говорим за по-сложни обучения от сорта на \"Как да общуваме с клиенти\"...

После продължи да ми се кара в същия дух и когато му казах, че поведението му е неадекватно, изобщо не се впечатли.

Не мисля, че отново ще пазарувам от Технополис...
Титла: БГ Сервиз не признават гаранция?
Публикувано от: stanche в Юни 28, 2007, 11:50:58 am
Зравейте,
и аз да се запиша. Обаче не възнамерявам да си изплаквам мъката, а да изразя абсолютното си недоумение от поведението на "БГ Сервиз" ООД и намерението си да информирам не Комисията за защита на потребителите, а Европейския комисар по защита на потребителите, както и Мулинекс за поведението и липсата на каквито и да е стандарти за обслужване на фирмата, на която са поверили гаранционното обслужване на уредите си. (Друг е въпроса за качеството на тези уреди, при положение, че платката на кухненски робот изгаря след един месец правене на портокалов сок при спазване на всички указания на производителя!)
А управителя на злополучния сервиз, ако обича, да си управлява фирмата, а не да обещава съдействие по форумите, все едно че случайно е в тази позиция. Явно може предимно да се извинява, като се има предвид и извиненията му през декември за безумното поведение на служителите му в Пловдив. Сега може да се извини и заради служителите си в София!
Титла: Технополис ме изнервиха максимално
Публикувано от: fasyl в Юни 30, 2007, 12:17:01 pm
Аз имам проблем с техномаркет.Вече два месеца съм без хладилник,които е в гаранция.Първо изгоря компресора и чаках цял месец да докарат компресор от София в Пловдив.Смениха компресора а хладилника пак не работеше.Всеки ден в къщти идваше техник и си сменяше каквото му доиде на ум,без да пише в гаранционната карта!!!Ние видяхме,че тои не може да поправи повредата и се обърахме към Техномаркет.От там предложиха да го закарат в София и да го поправят за 3/4 дена.От тогава вече 2 седмици,ние пак сме без хладилник и така вече 2 месеца!Какво мога да направя за да го сменят или да ми върнат парите?!Хладилника е Samsung RL-39WBSM  и струва 900лева!
Титла: БГ Сервиз не признават гаранция?
Публикувано от: obil в Юли 05, 2007, 03:38:42 pm
Сега относноползването на микровълнова печка,смятам че един средно интелигентен българин трябва да знае че трябва да се почисва.Вътре като се е наслоила мазнина как искате да работи уреда и да ви признавт гаранция.Не мога да си представя аз да си оставя печката непочистена за 8 месеца.Представям си за каква смрад става въпрос.Докато не се научим да бъдем коректни един към друг няма да постигнем никакъв напредък.Аз много добре разбирам сервиза че е отказал гаранция.Българина докато не го глобят не се научава да изпълнява.
Но пък наистина прекаляват с продажбата на тези боклуци,но аз смятам че клиентите ще се оттучат мого скоро да ги купуват.Пример:Мидея е просто някаква супер \"измислена\" марка,така че какво очаквате като качество.
Титла: Технополис лъжат клиентите си
Публикувано от: texnika в Юли 23, 2007, 10:02:34 pm
Е нека да си кажа и аз като гаранционнен сервиз мнението.Първо положението с качеството и надежноста на стоките е еднакво навсякъде по света.Това е резултат на агресивната икономическа политика на Китай,Турция и някои други страни.Сериозните фирми се принудиха за да не фалират да работят по техно подобие-изделията се правят да изкарат евентулно гаранцията,да е скъп и труден извънгаранционния ремонт и да купуваме ново.Това че ще си купиш SONY,PHILIPS или друга известна марка нищо не значи.Качеството и надеждноста е съизмеримо с разликата в цената но се отнася за периода на гаранцията.След това ти се реже главата и надолу те правят на филийки.Колкото за закона-той е пълна недомислица.Сервиза е този който се произнася за основателноста на една рекламация а не търговеца.Не може на 3-4 месец от покупката да ми носят DVD в което има прах половин милиметър,паяжини и хлебарки и клиента да има претеции за гаранция или пък винтовете на капака са отвивани толкова пъти че вече няма шлицовете по тях.Не мисля че виновен търговеца,производителя или сервиза когато една техника е изгоряла при токов удар-виждал съм прехвърлило искра на 15 милиметра през въздух което значи че е имало пик от около 15000V(15 хиляди) по мрежата.В този случай само застраховка помага-определено не можем да говорим за гаранция.И последно не може да купим най-долнопробната и ефтина стока и да имаме претенциите тя да работи като най-скъпата и маркова макар че както вече писах по-горе разликата е горе долу колкото и разликата в цените.Иначе търговци,клиенти и сервизи има различни.Търговеца ако не е измамник не е никакъв търговец.Той ще фалира до месеци.
    Нищо лично ако някой се е засегнал.
Титла: Технополис лъжат клиентите си
Публикувано от: poliiska в Август 29, 2007, 11:25:42 am
Работил съм в Метро в Техномаркет най-близките ми приятели работят в Технополис. Всичко което се казва е вярно. Проблема в България е ЦИГАНИЗМА представете си какво ще стане ако може да се сменя уред на 3 месеца нали 95 % от\" ХОРАТА\" ще си ги сменят нали щом е аванта българина ще си счупи краката да стигне. Коя фирма маже да си позволи да сменя всичко и след 3 месеца. Това е възможно в страни с истински хора със \"СЪЗНАНИЕ\" ане с измекярщина. Всички търговци лъжат,грешка СПЕСТЯВАТ информация, така е и клиентите също. По-голямата част от живеещите в българия наистина си заслужават името ЕЛЕКТОРАТ. Трябват ни не нови агенции закони и др.др.др.др. трябват ни нови хора. Ами вижте дасте чували за осъден лекар. Един НЕКАДЪРНИК съсипа окото на сестрами и аз съм бесен, брат ми е лекар и съм наясно че да се осъдилекар, някой друг трябва да каже че е сгрешено. Но гарван гарвано око не вади.
Троблема не е в Този или онзи търговец.Проблема е че даже и законите ни да са лоши те не се спазват.

СЪВЕТА МИ Е СЪДЕТЕ ГИ ЗАПЛАШВАЙТЕ ГИ.
 НАЙ-ВАЖНОТО:
    КОГАТО СТЕ НА РАБОТНОТО СИ МЯСТО ПОМИСЛЕТЕ КАКВО ПРАВИТЕ ВИЕ НЕ МОЖЕ ДА ПРОМЕНИМ ВСИЧКО ИЗВЕДНЪЖ НО МОЖЕН ДА ЗАПОЧНЕМ ОТ СЕБЕ СИ

Някой трябва да се жертва
Титла: Технополис лъжат клиентите си
Публикувано от: mork в Октомври 04, 2007, 06:42:05 pm
Моята одисея е с Техномаркет на Цариградско шосе в София. Започна към края на Юни 2007ма.
Тъкмо бяха започнали големите жеги и аз, както много други се юрнах да си купувам климатик. Съответно си избрах \"хубав\" климатик - Хитачи за 850лв. Продавач-консултантът ме увери \"по-добре малайзийско Хитачи, отколкото китайски панасоник\". Купих 2 климатика - за спалнята и за хола. Оказа се, че Техномаркет работят само с една фирма за монтаж на климатици - Ес Клима Груп ООД и съм длъжен да използвам техните услуги. Зачаках прилежно деня на монтажа.
Докато монтираха климатика в хола успяха да разбият доста стабилно парче бетон с диаметър към 20см. Освен това 2 дена след монтажа и двата климатика протекоха в стаите заради обратен наклон в тръбите за конденза. След обаждането ми към Ес клима техниците им дойдоха и решиха проблема, като наклониха тръбите така, че минаваха не над, а през балконската ми врата. Пълно безумие. Тогава избеснях, направих 10тина снимки с фото апарата си и ги пратих на инфо мейла в техномаркет. От там реагираха в рамките на час. Обадиха ми се, увериха ме, че ще вземат всички мерки за отстраняване на всички щети и ще съдействат напълно. Да си призная бях изненадан от такава бърза реакция и се успокоих, което в последствие се оказа голяма грешка. Дойдоха от ЕС Клима, замазаха дупките, които са направили, преместиха климатиците на нови места, където трябвало да бъдат от самото начало и всичко уж ок. Да ама климатика в спалнята след 5 дена работа остана без фреон. Дойдоха пак техниците, заредиха фреон и си заминаха. След още 5 дена пак фреона изчезна. Пак дойдоха, мериха вакуум, проверяваха гайките, казаха няма теч, заредиха с фреон и си заминаха. След още 5 дена, колкото и да е чудно ... фреона пак изчезна. Пак разправии, идване, сменяне на някакви игли и обещания, че ако пак изтече климатика ще бъде сменен. Междувременно, климатика в редките случаи когато работеше започна да издава виещ звук като от прахосмукачка, когато работи компресорът. Опитаха се да ме убедят, че фоновият шум бил висок. Странно защо обаче фоновият шум изчезва с изключването на климатика. Виеше дотолкова, че да не може да се спи в тази стая.
След седмица отново оставаме без фреон и започваме мъките по подмяната. Започнах да комуникирам директно със собственика на Ес Клима Г-н Любомир Кастелов. Чакам седмица, чакам две и нищо. След като никой не ми се обади звъннах и ми беше обяснено, че не могат да открият Г-н Емил Георгиев, който отговаря за отдел климатици в К&К, а той трябвало да осигури нов климатик за подмяна. Звъннах лично на Г-н Георгиев. Оказа се, че наистина телефона му не отговаря - лятно време най-вероятно в отпуска. След още 2 седмици отново започнах да търся Г-н Кастелов от ЕС Клима. За моя изненада GSM-ът му беше изключен. След седмица и нещо опити за намиране Mtel ме зарадваха със SMS гласящ \"номерът който търсихте вече може да бъде избран\". Звъня веднага и какво ми беше обяснено: \"аз съм в чужбина, незнам какво става, не съм в течение\"! Започвам да звъня на Г-н Георгиев от К&К и когато го намерих той ми обясни: \"ама каква подмяна? Климатика трябва да се занесе в сервиз. Аз не мога да го заменя.\" На въпроса ми \"Защо спахте до сега?\" беше отговорено, че не знае, той нямал връзка с Ес Клима и ала бала, но щял да съдейства.
Ден по-късно ми звънят от Ес Клима за да дойдат да вземат тялото за ремонт. Дойдоха взеха го и час по-късно ми се обадиха да ме накарат да им занеса и касовото бонче защото в сервиза без него не приемали климатика за ремонт - гаранционната карта не била от значение?!?! След кратък скандал успях да ги убедя, че те трябва да свършат тази работа, а не аз. Дойдоха след няколко часа, взеха го и след 2 седмици ми се обадиха, че климатика бил върнат от ремонт. На въпроса \"какво му имаше?\" ми беше отговорено - \"незнаем. От сервиза не дават никаква информация, не се знае дори дали му е правено нещо...
Та, на 02.10.2007г най-после ми сложиха климатика след 3 месеца мъки и МНОГО загубено време от моя страна, което няма кой да ми плати.
При искането от моя страна за удължаване на гаранцията ми беше обяснено, че гаранция се удължавала само ако климатика престои в Сервиза повече от месец, а той беше там 2 седмици.
През цялото време не ми оставиха нито веднъж документ, че са дошли при мен по сигнал или, че са свършили някаква работа. Не ми оставиха никакъв документ, че климатика дори е бил на ремонт и ако сега седна да си отстоявам правата ще се окаже, че такова нещо не е имало. Единственото ми доказателство са десетките(!??!) телефонни разговори от мобилният ми телефон към Ес Клима и К&К, но върви и доказвай нещо в съда с това.
Титла: Технополис лъжат клиентите си
Публикувано от: mork в Октомври 04, 2007, 06:48:24 pm
И още нещо- в момента вече е студено- климатика го купих за топлото време. През зимата си имам парно и практически не ми трябва, което означава, че съм си хвърлил парите и 1 година от гаранцията на вятъра. А, като не ползвам климатика няма как да проверя дали ще изтече пак фреона. Не мога да го оставя да духа студено в спалнята ми само за проверката. Незнам дали няма да започне пак да \"вие\" след 1 седмица работа. Но и вече не ме интересува. Просто няма какво да направя. Ще тегля една \"майна\" на гаранцията и ще си платя на друга фирма да ми го оправят. Времето, което загубих ми струваше доста повече от това, което бих платил на някой да си свърши работата качествено.
Пропуснах да спомена и, че някъде по средата на цялата одисея вторият климатик също започна да вие по абсолютно същия начин, което повдига въпроса за дефектните партиди, но понеже той е в хола и там не спя реших, че не си струват нервите да минавам същата процедура и с него.
Нямам особена вяра, че КЗП ще помогнат. По-скоро ще бъде още една бюрокращина, с която ще се сблъскам.
Хайде сега някой да ме обвини, че не съм чел инструкциите за експлоатация или, че незнам как се борави с дистанционно.
Имаме още много хляб да изядем докато накараме търговците и изобщо фирмите да си вършат работата качествено. Един съдебен процес ще отнеме грубо 2 години. Водил съм подобен за малка сума пари и се влачи наистина повече от 2 години. Технополис, Техномаркет и другите \"Големи\" го знаят това. Колко са хората, които ще пожертват това време? Под 1% от всички пострадали, което си е повече от приемливо за сметка на загубите от компенсирането на всички недоволни клиенти.
Според мен трябва да бъде променена съдебната система, така, че подобен род спорове да се решават бързо и без особено протакане - след като търговецът не знае точките в закона, нека съдията да му ги изчете и да го накара да плати. Докато не се направи това проблеми ще има и ще се молим това, което купуваме да се окаже читаво и да не се нуждае от ремонт до изтичането на гаранцията. След това поне имаш правото да избираш на кого да повреиш собствеността си.
Титла: БГ Сервиз не признават гаранция?
Публикувано от: tedi_2 в Октомври 05, 2007, 03:21:50 pm
Здравейте, и аз искам да изкажа възмущението си от БГ Сервиз ООД. През октоври 2006г. си купих от Техномаркет София кафемашина МолинексСъщата се включва само и единствено чрез завъртане на есно копче. След 4 месеца една сутрин копчето започна да се върти свободно и машината не можеше да се включи. Свързах се със сервиза в кв. Лозенец и я занесох, като, разбира се ми беше обяснено, че гаранцията не покрива това копче. Въпреки моите възражения ( Предложих да служителката да четем заедно гаранционните условия, а там не пише такова нещо), не ми признаха гаранцията и след повече от месец, когато машината бе готова, ме накараха да заплатя както стойността на копчето - 12 лв., така и  по поставянето му - 22 лв?!
Междувременно, не можех без кафе и се купих най-скъпата машина на Крупс за 1500 лв. След четири месеца и тази машина се повреди - отказа й електрониката и за мой ужас се оказа, че се поддържа от същия сервиз. На 16.08.2007г. занесох машина в сервиза в кв. Лозенец, но до днес ни вест, ни кост. Не само, че никой не ми се обади в законния едномесечен срок, но и НИКОЙ НЕ ВДИГА ТЕЛЕФОНИТЕ В ТОЗИ ОФИС?! Започвам да се чудя дали не са ми отмъкнали машината.
Титла: Технополис лъжат клиентите си
Публикувано от: sasho в Октомври 14, 2007, 10:49:39 pm
проблема е в държавата че позволява да се внасят некачествени стоки .историята е напълно българска мога да дам пример марки като NEO,ELITE и др са китаиски правени с едничката цел да са евтини за да бъде максимална печалбата на вносителя ,не знам дали знаете но китаиския производител предлага качествена стока но на по висока цена ,която не се внася в България заради цената.Това за партидите дефектна стока е вярно всички намесени знаят че има проблеми с определени стоки мога да дам пример. От 20 двд -та ELITE продадени от технополис 20 са дошли на ремонт за смяна на шпиндел мотор и оптика .магазина знае за проблема но не спира да ги продава ,главния сервиз които изпраща частите на сервизите забавя частите с 2-3 седмици с цел клиента да се изнерви и при получаването на двд-то да попсува техника че бил \"некадърен и че повече нямал да стъпи в умрелия му сервиз, че другия път щял да си плати на друг техник не гаранционно да не чака толкова време \".Целта е ясна клиента да не търси гаранционния сервиз -по този начин вносителя печели пари от наивните клиенти.Клиентите не знаят че заплащане получава техника само веднъж за техниката която ремонтира гаранционно следващите ремонти на същото изделие не му се заплащат-това е по договор с вносителя ,целта е следващите ремонти техника да откаже гаранционния ремонт на клиента-никои не обича да работи без пари .Знаете ли че заплащането за ремонт на ЕLITE 14\' телевизор на цена 100 лв е толкова колкото JVC LCD 32\' на цена 2000 лв кажете имали смисъл в това .Клиентите не знаят че има пуснати заповеди да не се коментира стоката която се продава от технополис ,те знаят че са буклуци но трябва да се печели от гърба на клиентите.За съжаление няма никакъв контрол на вносителя какво внася и какво продава на магазините в страната, неможе да  
се продават китаиски авто CD -та JVC със заводски проблем в след мотора .производителя е пуснал бюлетин за дадения проблем и как се отстранява ,за съжаление се крие и не се разпространява на сервизите с цел клиента да остане недоволен от сервиза и да търси други начини да отстрани проблема .В България няма нищо случаино ,запомнете го.
Титла: БГ Сервиз не признават гаранция?
Публикувано от: hrigidi в Октомври 16, 2007, 03:16:51 pm
Здравейте отново! Пише ви човекът с ютията от гр.Силистра. Днес 12.11.2007г./ 100 дни от вьзникването на проблема /, чрез куриер получих чисто нова ютия. Марката е същата, моделът е различен но   ми се струва, че новата е по-добра. ЧУДЕСА все още се случват в България. Успех на всички ви приятели!
Титла: БГ Сервиз не признават гаранция?
Публикувано от: Teodora в Октомври 17, 2007, 11:50:13 am
Здравейте,
Купих си чисто нова пералня от Технополис. Когато я пуснах за първи път тя протече. Обадихме се на посочения в гаранцията номер на сервиз. Като дойдоха казаха, че не могат да отстарнят дефекта в момента и го снимаха. Снимките трябваше да изпратим на управителя на сервиза. Всичко свършихме, но вече втора седмица чакаме отговор дали ще я поправят или не. Звъняхме на управителя и той каза че чака отговор от дистрибутора.
Незнам какво да правя, да ги чакам ли, да подавм ли жалба?
Титла: БГ Сервиз не признават гаранция?
Публикувано от: elenaaleks в Октомври 18, 2007, 01:32:10 am
отидете в технополис, там трябва да заведат рекламацията под номер, и си поискайте парите обратно. Все пак става въпрос за нова пералня. Всякакви устни уговорки, без да имате документ, ще ви направят лоша шега. Не се обаждайте в сервиз, а направо в технополис.
Титла: БГ Сервиз не признават гаранция?
Публикувано от: Ирина Марудина в Октомври 18, 2007, 11:39:41 am
Мисля, че няма право на връщане на парите - има право на ремонт или замяна с нова. Аз естествено бих искала второто. А ако те не се съгласят и ви предложат ремонт (имат право ако цената за замяната е икономически необосновано висока - предполагам това се доказва в съд....), то трябва да я оправят за един месец. Ако не успеят - имате право на връщане на парите или да искате отбив от цената.
Титла: БГ Сервиз не признават гаранция?
Публикувано от: Teodora в Октомври 18, 2007, 12:09:42 pm
Zdraveite ,
Mersi mnogo. Dnes polu4ih protokol, v koito pi6e \'Pravi se garanciq\', t.e. 6te ia popraviat, no az iskam nova. Mai trqbva da otida v tehnopolis.
Титла: БГ Сервиз не признават гаранция?
Публикувано от: julysavov в Октомври 24, 2007, 05:24:59 pm
Здравейте!
Аз също съм кусал попарата на БГ Сервиз в кв. Лозенец  София
Закупих си кафенашина Крупс 4000XP и след като се повреди (1г по късно )я занесох там
Както вече се досещате 2седмици по късно  казаха че е готова но не беше.Занесох я отново след още 2 седмици същият сценарии се разигра и бях принуден да я пратя в Варна ,където си свършиха работата съвестно. За съжаление 1 месец по късно Крупс 4000 отново се повреди-друг проблем(странното е че я пазиме и не правиме повече от 10 кафета на ден)реших да пробвам с 2рия сервиз в София -в кв Люлин (те са много по зле от тези в Лозенец - след 35 дни ми я върнаха уж оправена(законният срок е 30 дни).Отново я пратих в Варна за да установят че наистина не работи след дългият ремонт и сега към днешна дата 24 10 2007 получих обаждане от Крупс БГ че щели да ми сменят машината с нова ама другата седмица.Дано това да се случи..
Титла: БГ Сервиз не признават гаранция?
Публикувано от: Teodora в Октомври 25, 2007, 04:42:12 pm
Zdraveite,
Napravo niamam dumi. Nali mi pratiha protokol 4e shte mi popraviat peralniata, i obviniha mene 4e sum si pusnala peralniata s transportnite boltove(gluposti) i te praviat kompromis za remonta. I az si poiskah nova, no te kazaha 4e sa pusnali moito iskane kudeto triabva i ne se znae dali 6te ia podmeniat i dali sled moito iskane za nova 6te  ia popraviat.
 Sled tozi otgovor Az im kazah 4e po dobre da mi ia popraviat.
I sega chakam dostavka na chasti.
Титла: Технополис лъжат клиентите си
Публикувано от: lady в Октомври 25, 2007, 09:02:32 pm
Наистина е много жалко, защото това, което пишете е истина и \"Големите\"вериги не взимат никакви мерки това да бъде отстранено, но така е  КОГАТО НЯМА СИСТЕМА ЗА КОНТРОЛ -  НЯМА И КАЧЕСТВО ( на обслужването).
Титла: Технополис лъжат клиентите си
Публикувано от: Insight в Октомври 31, 2007, 09:14:53 am
Моя опит от работа в гаранционен сервиз:
1. Има клиенти и клиенти - не може 100 клиента да ползват едно устройство без проблеми с години, а друг да потроши 2-3 нови (подменени устойства) от абсолютно същия модел. Имам много снимки, между тях на мп3 плейър, пълен с морски пясък.
2. Клиента много си пада да чете закона, а рядко прави усилия да прочете дори инструкциите и условията на гаранцията. Какво имам впредвид - едно устройство с 2см прах вътре няма как да се третира като гаранционно при условие, че това е описано в гаранционната карта и че е изрично упоменато че почистването се извършва БЕЗПЛАТНО в гаранционния срок в сервиза. Въпреки всичко клиента чака устройството да спре да работи и висва да мрънка как се продават \"боклуци\".
... имам още една две точки, но нямам време
Титла: Технополис лъжат клиентите си
Публикувано от: mork в Октомври 31, 2007, 11:06:39 am
Това с \"потребителят не чете инструкциите и не може да работи с устройството, и го троши 100 пъти\" вече се изтърка. Да, има такива потребители, както има доставчици, които си вършат работата качествено и слагат интересите на клиента пред собствените си (а да ли има такива все пак?). И двата случая обаче говорим за изключения.
В почти всички случаи потребителите дават почти всичките си пари за да си купят нещо хубаво, за което са мечтали и спестявали доста време. Освен това почти винаги продавачите успяват да ги убедят да дадат още пари за нещо, което според тях е \"още по-добро\" и си \"заслужава\" допълнителните пари. При така създалата се ситуация хората обикновенно се отнасят доста внимателно към техниката, която са закупили (не говоря за мр3 плеъри за по 30-40лв, а за техника над 500лв, при която си струва разправията, и при която загубите за клиента, а и за продавача са значително големи).
Така е при мен, убеден съм, че така е и при 90% от останалите потребители.
Това не пречи на доставчиците да купуват преоценена стока с дефекти на безценица от Китай, Виетнам или където и да е другаде, и тук да я продават, като качествена. Общата печалба предполагам ще покрие загубите от няколкото оплакали се клиента, които са имали нервите  и свободното време да се захванат с това да си търсят правата. Как иначе да си обясним следния факт: купувам нещо и то дефектира, подменят ми го след 1000 разправии и то пак дефектира със същия дефект, след още много разправии отново ми го подменят и този път устройството (или каквато и да е там стоката) работи безотказно? Просто са решили, че не си струва да се разправят повече с дадения клиент.
Така мисля аз, убедете ме в противното!
Титла: БГ Сервиз не признават гаранция?
Публикувано от: julysavov в Ноември 08, 2007, 10:33:23 am
Здравейте отново !

След около 2 седмици и малко телефонни обаждания от моя страна към вносителя си получих чисто нова кафе машина. Не беше лесно но поне свърши благополучно.
Титла: БГ Сервиз не признават гаранция?
Публикувано от: manawyddan в Ноември 08, 2007, 04:56:46 pm
hrigidi може ли да кажеш какъв модел ти беше ютията Teffal. Благодаря
Титла: БГ Сервиз не признават гаранция?
Публикувано от: hrigidi в Ноември 12, 2007, 10:04:34 pm
Здравейте отново! Пише ви човекът с ютията от гр.Силистра. Днес 12.11.2007г./ 100 дни от вьзникването на проблема /, чрез куриер получих чисто нова ютия. Марката е същата, моделът е различен но   ми се струва, че новата е по-добра. ЧУДЕСА все още се случват в България. Успех на всички ви приятели!
Титла: БГ Сервиз не признават гаранция?
Публикувано от: hrigidi в Ноември 12, 2007, 10:08:45 pm
manawyddan старата ютия беше модел FV-5130, а новата е FV-5210
Титла: Технополис лъжат клиентите си
Публикувано от: leieli в Декември 01, 2007, 02:08:18 pm
Здравйте. Имам нужда от съвет от тези, които са наясно със закона. Купих си епилатор на Rowenta близо 100 лв преди година и половина. В момента мога да кажа, че той не върши никаква работа - всичко се върти и си работи, но по никакъв начин не ме епилира. И въпросът ми е към кого трябва да се обърна - към магазина или към сервиза и дали въобще има смисъл да се занимвам. Благодаря предварително за отговор!!
Титла: Технополис лъжат клиентите си
Публикувано от: Ирина Марудина в Декември 04, 2007, 01:41:39 pm
Дали има смисъл да се занимавате, ще решите вие. Иначе трябва да се обърнете към търговеца и да предявите рекламация - със задължително вписване в книгата за рекламации, която е длъжен да има по закона за защита на потребителите. След това можете да се договорите - смяна или ремонт. Ако е ремонт - трябва да го оставите при него (на кой сервиз ще го кара си е негова работа), и да си го вземете от него в рамките на 30 дни. АКо не стане за 30 дни - искате си парите и нямат право да откажат щом присъствате в книгата за рекламации на дадената дата.
Титла: Технополис лъжат клиентите си
Публикувано от: leieli в Декември 05, 2007, 08:25:14 pm
Благодаря много! Ще се опитам щом има възможност. Смятам, че трябва да сме твърди с всички търговци и   търговски вериги и да не им позволяваме пренебрежително отношение. Благодаря отново izida!
Титла: Технополис лъжат клиентите си
Публикувано от: divi4 в Декември 16, 2007, 09:20:32 pm
Здравейте и от мен. Миналата година през месец август  си взех климатик Ранасоник който е работил около  3-4 месеца и винаги му ставаше нещо. последният път дори го взеха в сервиза и след няколко дни го върнаха като казаха че всичко е наред.В началото на тази зимо отново започна да не топли още при положителни темперетури , и целият замръзва , това което си правеше и преди. Към сервиза ли де се обърна или директно кам магазина Техномаркет .Даите ми съвет че вече става доста студено . Имам и бележки за това че техниците са идвали 3 пъти.
Титла: Технополис лъжат клиентите си
Публикувано от: mikile в Януари 05, 2008, 04:19:57 pm
Купих си компютър Hp за 1249лв. от технополис Люлин на 28.12.2007г. за рождения ден на дъщеря ми,мостра и без упътване на български,без диск за дънната платка за което разбрах в последствие.Още с  включването след около 10-20минути мишката и клавиатурата блокираха и се наложи рестарт,това се повтори няколко пъти преинсталирах системата и тя започна да работи стабилно в следващите празнични дни,но за звуковата и безжичната връзка се оказа,че няма софтуер,който явно не са го приложили от технополис Люлин.
На рождения ден на дъщеря ми 03.01.2008г.ми го върнах в магазина.
След два дена престой в магазина  и несправяне с проблема днес 05.01.08г.ми заявиха,че правели компромис с мен тъй,като проблема бил софтуерен и не бил тяхна работа.
Възможно е проблема да не е техен,но липсата на инструкция на български,липсата на диск със софтуер за дънната платка и двата дена престой при тях,който не бяха включени във приемо-предавателния протокол за сервизна дейност,който благоволиха да издадат едва днес след подканяне от моя страна,въпреки,че компютъра е върнат два дена преди това заради софтуерния проблем.
Жалкото е за дъщеря ми,която остана без подарък за рождения си ден и притеснението,което ще имам,как ли ще се развият нещата занапред и дали няма да си тровя нервите няколко месеца,защото лично аз смятам,че нещата можеха да се оправят в рамките на 10-15 минути или пък да си бях купил от някъде другаде този липсващ диск вместо да си тровя нервите с технополис Люлин.
Титла: Технополис лъжат клиентите си
Публикувано от: rozaly в Януари 12, 2008, 11:34:59 pm
Здравейте,и аз си закупих от технополис  люлин  готварска печка индезит с керамичен плот на първи декември 2007г.Още на второто ползване на малкия котлон се появи язвичка/стопи се керамиката/После установих ,че на дъното на фурната се е издула ламарината.Това е квалитетната стока която продават в този магазин.И от трети януари  08 се започна ходене по мъките.Подадох жалба, но ме ме пращат да ходя в сервиза.Не знам какво да правя дайте ми съвет.
Титла: Технополис ме изнервиха максимално
Публикувано от: rozaly в Януари 14, 2008, 01:32:17 am
На 01 12 2007 си купих печка индезит с керамичен плот и на втората седмица на малкия котлон ми се появи разтопяване на керамиката като язвичка а по късно открих ,че ламарината на дъното на фурната се е издуло.Направих рекламация в технополис в люлин и до днес ме мотаха и не признават никакъв закон за потребителя и ме пращат в сервиза.Убедих се ,че в този магазин стоките са фалшиви затова никога повече няма да пазарувам там.
Титла: Технополис ме изнервиха максимално
Публикувано от: rozaly в Януари 14, 2008, 11:58:36 am
Здравейте аз също закупих печка индезит с керамичен плот и на втората седмица на малкия котлон ми се появи разтопяване на керамиката като язвичка а по късно открих ,че ламарината на дъното на фурната се е издуло.Направих рекламация в технополис в люлин и до днес ме мотаха и не признават никакъв закон за потребителя и ме пращат в сервиза.Убедих се ,че в този магазин стоките са фалшиви.Не знам защо всичко написано за технополис се забранява.ако не вярвате ще ви предоставя доказателства за това което пиша.
Титла: БГ Сервиз не признават гаранция?
Публикувано от: purko в Януари 17, 2008, 08:45:08 am
Здравейте,
отново БГ сервиз Пловдив история- Ютия Ровента -DX8300 в гаранция/изгорял нагревател и кабел/ дадена за ремонт на 20-07-2007през септември ми предлагатDZ5100 аз отказвам/ двата мадела са  различни класове и цени/м. октомври решават че ще я поправят, но трябва да получат съотвентите части в рамките на 1 месец-  на 08-11-07получавам ютията нагрява но не пуска пара!
Дадена  отново за ремонт на 09-11-07 получена на 16-01-08 никаква промяна не пуска пара!
А сега какво - обратно в сервиза ,в\"Техномаркет Европа\" от където е купена или в КЗП?
Титла: ДЕФЕКТНИ СТОКИ В ТЕХНОПОЛИС-БЪЛГАРИЯ
Публикувано от: rozaly в Януари 22, 2008, 10:19:36 pm
В началото на декември купих готварска печка индезит с керамичен плот производство на Полша.Още на втората седмица даде дефект на малкия котлон и следващата седмица видях,че ламарината на дъното на фурната се е издула на 3-4 места.Направих рекламация в магазина и след две седмично разкарване успях да говоря с управителя Стоян Ангелов и като служителите му и той ме прати в сервиза.Като му казах,че договора ми е с магазина,а не със сервиза и по закон искам да ми бъде сменен уреда той доста арогантно ми отговори,че не става това което искам и ще нареди да вземат уреда и да го занесат в сервиза.На 14 01 08г я взеха, на другия ден ме питаха какво и е на фурната и на 21 01 08 ми се обаждат ,че становището на сервиза е,че е редовна /кога я занесоха кога я провериха и кога си дадоха становището/и вида на ламарината било нормално.Ето така господата от Технополис Люлин държат на своя имидж.Продължавам нататък да си търся правата.Така,че ако четете тези редове си помислете дали да пазарувате в този магазин където продават некачествена стока.
Титла: ДЕФЕКТНИ СТОКИ В ТЕХНОПОЛИС-БЪЛГАРИЯ
Публикувано от: Ирина Марудина в Януари 23, 2008, 01:14:33 pm
ламарината на дъното на фурната е станала като юфка


Все пак какво й е било на ламарината, че аз не разбрах?
Титла: ДЕФЕКТНИ СТОКИ В ТЕХНОПОЛИС-БЪЛГАРИЯ
Публикувано от: rozaly в Януари 24, 2008, 12:43:15 am
ламарината е издута на 3-4 места и като я включа на вентилатор се издува още повече и 30 минути не може да вдигне 200 градуса.И служителя от магазина ми казва,че това е нормално и да ми я върнат.
Титла: Технополис лъжат клиентите си
Публикувано от: acronym в Януари 29, 2008, 11:32:24 am
По въпроса с инзтрукциите на български за които се спомена по-напред в темата, че ги има при всички продавани електроуреди. Не само че все още доста има без такива ами и тези които имат понякога са.... погледнете линка http://e-reporter.net/node/465. Аз също имам въпросния аспиратор закупен от Технополис :) Мога да пратя копие на всеки желаещ да се позабавлява + касовата бележка от магазина за да няма скрито-покрито :)

А ето нещо което ми се случи преди време и което е свързано малко или много с темата.

Купувам си хладилник с фризер, доста голяма и скъпа машина беше тогава -началото на 2006-та (няма да споменавам марката, но е от реномираните в тази сфера) от магазин Технополис. Хладилника си работи отлично малко повече от година - точно месец след изтичане на гаранционния период идва проблема. Фризера не достига зададената температура и мига индикацията за авария в тази част на уреда. Държа да отбележа че винаги чета инструкциите за уреди които не познавам. Както и да е, понеже е изтекла гаранцията и викнах техник от официалния сервиз на марката за града в който живея. Човека дойде погледна го и ме попита -\"Кога сте го ремонтирали и пак от нас ли е бил извършен ремонта ремонта\", аз бях меко казано втрещен, след като се окопитих и успях да прибера висналото си чене, техника ми показа че е сменян филтъра (по начина по който са запоени тръбичките си личи че не е заводски така направен, а и има друг такъв филтър за хладилната част, който си е като неразделна част от цялата система а не рязан и запояван), Смени пак филтъра допълни с фреон, платих му, ударихме по едно кафе за отскок и човека сподели че доста от уредите първо се включват в магазина, има такива които не тръгват или дават повреда и викали техниците от сервиза (или ги пращали там) за да ги отремонтират. Сега не знам дали моя уред е от тези или е бил върнат от друг клиент и продаден така на мен, но факта е че аз не съм купил нов уред от магазина.

Имам и още техника накупена от технополис и техномаркет и само чукам на дърво и се надявам всчико да им е наред.
Също така не бих се откзал да пазаря от тези магазини, поради факта че все още са малко магазините в който можеш да разглеждаш и избираш от толкова артикули на куп (било то и долнопробни ментета сглобявани по гаражи и паланки :) )
Преди обаче да отида и да направя покупка разучавам всички марки/модели на които съм се спрял по интернет, така че отивам с ясната цел какво търся и какво искам и не опирам до консултантите. За напред след случката с хладилника ще знам  - оглеждам абсолютно всичко което мога дали е изрядно при покупката, а това за което не мога или не съм компетентен ще стискам зъби и недай си боже нещо се прецака след това с нокти и зъби ще си търся правата.

Край на изповедта :)
Титла: Технополис лъжат клиентите си
Публикувано от: Icecream в Март 10, 2008, 04:55:08 pm
Имам въпрос, наистина ли, ако се наложи да правя рекламация на дадена стока, трябва да пазя опаковката с която съм я взела?
Защото за година накупихме пералня, хладилник, печка, телевизор, принтер и какви ли още не дреболии и ако ми се налага да пазя всичкия този стиропор, картони и летви вкъщи, наистина не виждам къде. То свърши вече, де, ама за напред да съм наясно.
Титла: Технополис лъжат клиентите си
Публикувано от: SPITFIRE в Март 25, 2008, 05:38:41 pm
Ако не пазиш опаковката и предадеш в сервиз изделието,не можеш да предявиш претенции за състоянието в което ти ВРЪЩАТ стоката от сервиза или търговския обект,което си е жив риск!Опаковките на перални,хладилници,телевизори и много други уреди са специално проектирани за формата на конкретния вид и модел уред,за да могат максимално да го предпазят от нараняване и сътресения и даже заместването на оригиналната опаковка с подобна е предпоставка за проблеми при транспорта и съхранението и.
Титла: БГ Сервиз не признават гаранция?
Публикувано от: Lambi в Април 21, 2008, 02:38:21 pm
Здравейте ,реших да ви пиша по повод на един електроуред който закупих наскоро  от Пикадили парк Варна.Електроуреда е хлебопекарна МУЛИНЕКС 5000 с  ФАБР.N5107R Ползвах уреда в продължение на седмица след закупуването му като излючително стриктно спазвах указанията дадени от производителя и приложената рецептурна книжка за направата на хляб,уви след 3 направени хляба не ми бе писано да направя четвърти.Оказа се че машината е повредена ,което наложи да ползвам услугите на сервизната база във Варна на улица Мир.След броени дни ще стане месец от закупуването на уреда и невъзможноста да го ползваме с моето семейство, по причина изтъквана многократно от служител в сервиза че чакали да получат нужната платка .Запитването ми  е :      1.   Има ли период през който трябва да бъде отстранена неизправноста на уреда и ако- да какъв?                   2. При приемането на уреда в сервизната база трябваше да дам фактурата за закупуване на уреда и гаранционната карта срещу което ми бе даден един хвърчащ лист за приета поръчка на който пише -квитанция за приет уред N11014793 и т.н но не е финализиран нито с печат нито с подпис от лицето приело уреда от което следва въпроса това квитанция ли е ,и как да бъда спокойна че не съм направила сделка \"кон за кокошка\" ?                               3.Каква е тази платка която е толкова специална че по мое скромно мнение от края на света да идваше -все щеше да дойде за няколко седмици ? С уважение и надежда за бърз отговор -което за съжаление не важи за сервизната база .
Титла: БГ Сервиз не признават гаранция?
Публикувано от: Ирина Марудина в Април 21, 2008, 04:46:20 pm
Има период - едни месец. Като може да искат и да не го ремонтират, а директно да го сменят с нов уред. Срокът започва да тече от вписването на стоката в регистъра за рекламации - всеки търговец по закон има такъв.

Ако мине този месец, то може да искате смяна с нов на момента или да ви върнат парите.
Титла: БГ Сервиз не признават гаранция?
Публикувано от: Mitko в Юни 02, 2008, 10:12:12 pm
Г-сервиз искат да заплатя ремонт на мини готварска печка KORTING, коята е в гаранция. В гаранционните условия не е упоменато, че пантите на вратата нямат гаранция, но от сервиза твърдят, че ремонта трябва да се заплати. Обърнах се с жалба към КЗП. След 30 дни получих устен отказ, никъкъв документ и \"съвет\", че и съд няма да ми помогне. Подал съм молба към помирителна комисия. Там няма срокове! Сигурно ще ми изтече гаранционния срок. От сервиза искат пари да върнат старото положение на печката, както и магазия. Сумата е повече от ремонта. От КЗП са им дали моята жалба с всички лични данни, а аз нямам никакво писменно становище. Според мен има \"\'чадър\" над Г-сервиз, по друг начин не мога да си обясня наглото поведение на техните служители.
Титла: БГ Сервиз не признават гаранция?
Публикувано от: Mitko в Юни 14, 2008, 06:02:56 pm
Имах проблем с БГ сервиз. От КЗП не ми помогнаха, дори забавиха нещата. Когато събрах достатъчно материали за съд- веднага ми решиха проблема. По този начин ли трябва да си отстоявам правата, когато уреда е в гаранция? Разчитат потребителят да си плаща или да си губи времето с жалби. Този сервиз не може да се нарича БЪЛГАРИЯ, защото петни името на една Европейска държава.
Титла: БГ Сервиз не признават гаранция?
Публикувано от: raza68 в Юни 19, 2008, 02:02:02 pm
Сушилнята ми се скапа Аристон ASD 70 C . А е купена януари тази година. Още като я взех - имаше главоболия. Въпроса ми е към всички - Редно ли е аз да я нося в сервиза, не е ли редно - те да дойдат. Ако някой има опит в такава ситуация с бяла техника - моля да сподели.
Титла: БГ Сервиз не признават гаранция?
Публикувано от: eli_eli в Юни 20, 2008, 08:41:57 pm
Аз имам порблем с Техномаркет, Ямбол.  Преди два месеца си купих тонколонки за компютър \"Philips\". В един момент колонките зпаочнаха да пращят. Много силно, не просто да пукат или съскат, просто не остава нищо от звука. Оказа се, че суббуфера загрява след около час, час и половина работа. Не може да се докосне, като котлон е :). Отидох в Техномаркет с колонките, казах си порблема, при което един особено неучтив и нагъл господин започна да празви физиономи \"Е това не е възможно!\"! Пусна колонките, посвириха 5 минути и той заяви, че нищо им няма и той не може да направи нищо, да дойдем утре, когато управиреля ще е там...На другия ден отидох пак. Въпросният господин не беше на работа. Обърнахме се към колегите, които бяха там предния ден и знаеха за какво става дума. Една госпожица ми заяви, че било нормално! И тя си купила преди 2 години монитор и той наскоро започнал да дава дефекти!!! Толкова ли е живота на едни колони?! 2 месеца?! А гаранционния им срок е 1 година...Според закона за защита на потребителя, имам право: 1. да поискам ремонт, за сметка на магазина; 2. да поискам замяна на стоката; 3, да си поискам обратно парите. Според служителя в Техномаркет, комисията за защита на потренителите може да си говори каквото иска, аз нямам право на нищо. Ама от тях да мине ще пратят колонките на ремонт!!! На въпроса ми, какво ще стане, ако след \"ремонта\", дефекта остане, ми беше отговорено, че това си е между мен и сервиза, тях това не ги засяга, те са търговци. И пари не връщат. Дори не ме вписаха в регистъра за рекламации. Направиха го едва, след като настоях. Не получих документ никакъв,  нито копие от гаранцията, нито нещо, което да покаже, че аз имам стока, оставена/ пратена на ремонт...Все още не е ясно какво ще стане. Следва продължение.. :)
Титла: БГ Сервиз не признават гаранция?
Публикувано от: klik_klik в Юни 20, 2008, 10:37:55 pm
Добър вечер на всички! Аз няма да описвам моите мъчения със гаранционните сервизи, просто искам да призова всички - не да се оплакваме, а да си търсим правата!!! Защото, ако на някой не му се занимава, просто да си купува постояно нови уреди, да пълни гуши на тези, които  ни правят на бунаци! Защото те разчитат, че българин само се оплаква и просто го мързи да направи нещо!!! Кой ще хукне да ходи по агенции за защита за потребители, по съдилища?! По лесно е само да се оплакваме един на друг и така.... Все чакаме някой да ни оправи! И по често се обръщайте към агенция за защита на потребителите!!! Иначе, за какво съществува тя?!?!
Титла: БГ Сервиз не признават гаранция?
Публикувано от: Mitko в Юни 21, 2008, 01:02:12 pm
Не се отказвайте! Търсете си правата по всички възможни институции.
Титла: ДЕФЕКТНИ СТОКИ В ТЕХНОПОЛИС-БЪЛГАРИЯ
Публикувано от: lenka в Юни 21, 2008, 03:25:20 pm
В технпПолис са абсолютно арогантни и некадърни типове.Първо косултантите не ти обръщат никакво внимание.Ама и аз учтиво ги преследвам.Купих си  телевизор /преди 3 години/бях на кабел,като поисках да си купя стайна антена имаше 2 вида и двата несъвместими с моя телевизор/LG/.После си купих печка индезит излезе ми 700 лв. защото консултантите ме подведоха слава богу работи.После си купих цифров апара Никон в брошурата пише че е японски -косултанта ми каза същото,на витринака в магазина пише производство Япония/на други пише Китай/Вече ми опаковаха апарата и вкъщи на апарата пише мейд ин Чайна.Същото се случи и с лаптопа тошиба,който си купих преди няколко месеца.След като разопаковах кутията бъпреки че в магазина ми казаха че е японски -китайски!Явно или трябва да се ходи със специалист или да не се купува-те са мошеници.Розали да се обърне към асоциацищта на потребителите и да ги гони до дупка.Да и сменят уреда.Същите проблеми съм имала с българска печка.Тези дефекти са неотстраними.
Титла: ДЕФЕКТНИ СТОКИ В ТЕХНОПОЛИС-БЪЛГАРИЯ
Публикувано от: pharaon в Юни 22, 2008, 04:37:53 pm
Ленкааа НЕ ТАКА! Как може стайната антена да ти е несъвместима с телевизора?!?! Ако е така повредата е в \"твоя телевизор\" който ти си избирала, и ти знаеш с какво е съвместим и с какво не. Накрайника на стайните антени е само ЕДИН - СТАНДАРТЕН. Няма как да не е съвместим с който и да е телевизор! Виж ако не е хваща дорбе, това вече не е проблем на антената (и съответно на търговеца, който ти го е продал). Може да имаш проблем с местоположението, като произход на смущения могат да са хиляди неща, от съседни сгради до микровълнови печки!
Не разбрахме как са те подвели консултантите за печката, когато изказваш негативна реакция описвай защо се е получило така!!!
Всичко се произвежда в Китай!!! ВСИЧКО!!! ВСЯКА ТЕХНИКА, ОБОРУДВАНЕ и прочее! Но всяка марка била тя добра или лоша си има различен стандарт и контрол на качеството! Марката TOSHIBA са ЯПОНСКА марка, която си поръчва частите в Китай, но ги зглобява в Япония. Така че произведен е малко относително понятие, защото наистина са произведени в Япония, и от там са тръгнали към европа. Но самите части са произведени в Китай, което незначи ниско качество! ТОШИБА са едни от най-дпбрите лаптопи, среден клас, внасяни в БГ, така че се чуствай радостна от това!
Относно служителите в този вид магазини политиката е такава, те да стоят на щандовете и само ако ти потрябват да ги викнеш. Само в бутиковите магазини по моловете можеш да имаш точно този вид ИНДИВИДУАЛНО обслужване, защото там потока от хора е съвсем друг... но няма да задълбавам.
Титла: БГ Сервиз не признават гаранция?
Публикувано от: Ирина Марудина в Юни 25, 2008, 01:13:39 pm
Освен това е време да приемем, че не може да си купиш марка, която продава стока за 200 лв при положение, че други марки продават същата стока за 350 лв, и те са с еднакво качество.

Законът ни дава права, но никъде не ни казва, че няма да хабим нерви и време. Така че избирайте разумно.
Титла: ДЕФЕКТНИ СТОКИ В ТЕХНОПОЛИС-БЪЛГАРИЯ
Публикувано от: Галя 87 в Юни 27, 2008, 07:53:07 pm
Здр, аз също искам да се оплача и да помоля за съвет.На 02.02.2008г.мъжът ми ми направи подарък за свети валентин,мобилен телефон nokia5310,хубаво телефонче, ама калпаво.На  тетия месец блокира напълно.Занесох го на сервиз, стоя цял месец отидох да го търся, взех го и докато си отида пак блокира и сега пак е на ремонт.Госпожицата най-нагло ми заяви, че не може да го смени,а струваше 539лв.ИДОКОГА ТАКА ДОКАТО СВЪРШИ ГАРАНЦИЯТА ужас, помогнете.
Титла: НЕЛОЯЛНИТЕ ТЕХНОПОЛИС!!!!!!!!
Публикувано от: Krasimira Karadzhova в Юли 10, 2008, 09:59:07 am
Здравейте!
Казвам се Красимира Караджова и съм потърпевш потребител от стоките на Технополис-Бургас! Няма да ви занимавам със всички подробности на моя случай, само ще споделя, че 5 месеца стоях без хладилник и при положение, че от Правен отдел на Комисията за защита на потребителите потвърдиха, че съм в правото си да получа замяна на уреда с нов от магазина отново ми отказаха в нарушение на Закона за защита на потребителите! С много усилия се свързах с централния офис на производителя и успях да ги убедя в правотата си и с тяхно съдействие успях да заменя уреда с нов!
Въпреки това съм решила да не оставя на магазина да им се размине нарушаването на правата ни като потребители!
Затова апелирам към всички потърпевши от веригата ТЕХНОПОЛИС в цялата страна да ми пишат на адрес k.karadzhova@abv.bg за да се свържем и да предявим колективен потребителски иск с което да преустановим нарушаването на правата ни като потребители и да ги принудим да спазват Законите в страната ни и директивите на Европейския съюз!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ДА КАЖЕМ НЕ НА ПОТЪПКВАНЕТО НА ПРАВАТА НИ!
Титла: БГ Сервиз не признават гаранция?
Публикувано от: angel_k в Юли 28, 2008, 11:44:46 pm
Здравейте,
придържам се и съм твърдо зад мнението на :
    \"* klik_klik
    * CommentTime20.06.2008

 
Добър вечер на всички! Аз няма да описвам моите мъчения със гаранционните сервизи, просто искам да призова всички - не да се оплакваме, а да си търсим правата!!! Защото, ако на някой не му се занимава, просто да си купува постояно нови уреди, да пълни гуши на тези, които ни правят на бунаци! Защото те разчитат, че българин само се оплаква и просто го мързи да направи нещо!!! Кой ще хукне да ходи по агенции за защита за потребители, по съдилища?! По лесно е само да се оплакваме един на друг и така.... Все чакаме някой да ни оправи! И по често се обръщайте към агенция за защита на потребителите!!! Иначе, за какво съществува тя?!?! \"
Както и на :    
* Mitko
    * CommentTime21.06.2008

 
Не се отказвайте! Търсете си правата по всички възможни институции. \"
Проблема ми беше с пералня GORENJE уж най-доброто било....
Моята история с \"БГ СЕРВИЗ\"=\"Анти-сервиз\" бе подобна на Вашите не вдигат телефони , смениха новомер , чакай платка от София 1м щото София е на 3000км от Пловдив а Асеновград на 7800км., ходене на място до севиза поне 3 пъти... а вкъщи с малко дете на 4м. и пране 1 на 6месеца ....
Накрая ми писна на Х.. от безмисленни разговори по телефона и седнах и драснах емайл(в събота) до централта на GORENJE в Словения с 7-8 реда обясних на Английски , че нямят сервиз в БГ в лицето на \"БГ СЕРВИЗ\"=\"Анти-сервиз\" и ЧУДО още в Понеделник ми се обади Г-н от София който бил изключителен отговорник за GORNENJE  за цялата слънчева система. И дойде техник още на другия ден смени платка която чаках 1м тръгва си и 5мин след това жена ми ми звъни , че пак препълва вода.
Да са живи и здрави всички цифрови фотоапарати снимчица с пълната пералня ха до господина и CC   до централта на GORENJE в Словения на Английски.
След 15мин се върна техника хъка мъка , дойде шефа от Пловдив опс тропс някакво маркуче имало микрон пукнатина и при незнам си колко кг само тогава пускало вода и препълва пералнятя.
Жена ми звъни и ми го дава \"Ами намерихме проблема и засега го решихме запушихме дупката с лента , ще поръчаме маркуч от София и другата седмица ...\" оказа се че лентата е PVC лента за ел.изолация в \"БГ СЕРВИЗ\"=\"Анти-сервиз\" е и за ВИК!
Пак емайл до Господина и  Словения и на другия ден дойдоха и смениха маркуча явно може и по-бързо да идват нещата от София не за 1месец.
След година зави пералнятя като ранен слон  и пак емайл и смениха лагер \"Чудна работа как е руждясал така за 1г и половина ...\" каза техника , \" Ами към 2м тече вода върху него как няма да ръждяса...\" и той зяпна .
Свърши ми гаранцията и неща и да чуя за тях.
Днес си купих Печка ELECTROLUX уж била с грил и на сайта и в магазина на Техномаркет 2 в Пловдив пише така и \"консултанта\" каза има е да ама се оказа , че е без и за да е купона пълен се оказа , че единия ел.котлон не работи.
И утре почвам пак одисеята поне сега има 4 различни адреса и телефона в Пловдив дано не е същия сервиз но ако ли е отивам на www.electrolux.com  и почвам познатата процедура.

НЕ СЕ ПРЕДВАЙТЕ НА КОЙТО И ДА БИЛО СЕРВИЗ ИЛИ ТЪРГОВЕЦ !!!
Вече сме в EU  и като ще плащаме по техните цени и живеем по техни правила да си търсим и ние правата.
Докато не забравим \"Преклонена главичка , остра сабя не сече\" ще ни правят на тъпаци до 7575757577 година.
Титла: БГ Сервиз не признават гаранция?
Публикувано от: bobo в Юли 29, 2008, 06:52:59 pm
в гаранционната карта на България сервиз е посочен неверен e-mail адрес
Титла: Колективен иск
Публикувано от: BG Potrebitel в Август 05, 2008, 03:43:32 pm
МОЛЯ ВСИЧКИ ПОТЪРПЕВШИ ОТ ВЕРИГАТА ТЕХНОПОЛИС В ЦЯЛАТА СТРАНА ДА МИ ПИШАТ НА АДРЕС k.karadzhova@abv.bg ЗА ДА СЕ ОБЕДИМ И ПОДАДЕМ КОЛЕКТИВЕН ИСК В СЪДА ЗА ДА ПРЕСТАНАТ ДА ПОТЪПКВАТ ПРАВАТА НИ! НЕКА КАЖЕМ НЕ НА ДЕФЕКТНИТЕ И НИСКОКАЧЕСТВЕНИТЕ СТОКИ!
Титла: ПОТРЕСЕНА СЪМ ОТ НАХАЛСТВОТО НА СЛУЖИТЕЛИТЕ В ТЕХНОПОЛИС
Публикувано от: potresena в Август 13, 2008, 11:50:47 am
И да ви разкажа какво ми се случи.Преди 2 седмици си закупих чисто нов епилатор последен писък на Braun за 135лв от Технополис платих в кеш има си гаранция 2 години ..до тук всичко добре, но ползвайки го 2 седмици през ден установявам че съм си закупила самобръсначка .Оказва се че самият уред е дефектен и не скубе космите а ги къса в резултат на което те растат през ден.Отидох във въпросният магазин Технополис откъдето управителят който наричаха Пацо/ консултантките там имам предвид/ се държа страшно арогантно обвини ме обвини в спекулация и ме убеждаваше че уреда работи и съм нямяла никакво основание, след което ме прати в сервиза , взеха уреда и след 6 часа въпросният сервиз ми позвъня с отговор че всичко е наред с уреда и мога да си го взема. Та аз не съм казвала че не работи да работи бръмчи както трябва но НЕ ВЪРШИ РАБОТА КАЧЕСТВЕНО ....СТАВА ДУМА ЗА ДЕФЕКТЕН УРЕД. Отказаха категорично да ми го заменят като се измъкват със становището на сервиза че работел и бил в изправност. Е ач ба как за 6 часа този сервиз разба че този епилатор не скубе а къса космите ,,,като на мен ми трябваха 2 седмици да се убедя в това че е така. ИМА ЛИ ИНСТАНЦИЯ КОЯТО ДА ЗАЩИТАВА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ ОТ ТЕЗИ .....ШИКАЛКИ
Титла: НЕ КУПУВАЙТЕ ОТ ТЕХНОПОЛИСССССССССС
Публикувано от: potresena в Август 13, 2008, 12:39:45 pm
И да ви разкажа какво ми се случи.Преди 2 седмици си закупих чисто нов епилатор последен писък на Braun за 135лв от Технополис платих в кеш има си гаранция 2 години ..до тук всичко добре, но ползвайки го 2 седмици през ден установявам че съм си закупила самобръсначка .Оказва се че самият уред е дефектен и не скубе космите а ги къса в резултат на което те растат през ден.Отидох във въпросният магазин Технополис откъдето управителят който наричаха Пацо/ консултантките там имам предвид/ се държа страшно арогантно обвини ме обвини в спекулация и ме убеждаваше че уреда работи и съм нямяла никакво основание, след което ме прати в сервиза , взеха уреда и след 6 часа въпросният сервиз ми позвъня с отговор че всичко е наред с уреда и мога да си го взема. Та аз не съм казвала че не работи да работи бръмчи както трябва но НЕ ВЪРШИ РАБОТА КАЧЕСТВЕНО ....СТАВА ДУМА ЗА ДЕФЕКТЕН УРЕД.
Отидох на другия ден да си взема уреда поисках телефона на сервиза  на който аз се обадих разбира се поисках да говоря с техниците подписали протокола .Оказа се че единят техник не работи в този офис а другият е в отпуск.Свързах се с едното лице а той не пожела да говори с мен направо даде слушалката на трето лице. Което лице ми обасни че те били издали протокол на който пишело че уреда няма дефект и ми каза да се обадя в представителството на Braun за България. Обяснете ми това не е ли АБСУРД.Отказаха категорично да ми го заменят като се измъкват със становището на сервиза че работел и бил в изправност. Е ач ба как за 6 часа този сервиз разба че този епилатор не скубе а къса космите ,,,като на мен ми трябваха 2 седмици да се убедя в това че е така. ИМА ЛИ ИНСТАНЦИЯ КОЯТО ДА ЗАЩИТАВА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ ОТ ТЕЗИ .....ШИКАЛКИ
Титла: НЕ КУПУВАЙТЕ ОТ ТЕХНОПОЛИСССССССССС
Публикувано от: elenaaleks в Август 31, 2008, 12:09:37 pm
Напишете жалба с копие до КЗП - изтъкнете грубото отношение и неспазването на закона, защото според него търговецът, т.е. технополис трябва да приеме уреда за поправка - задължение на търговеца е да преведе уреда според договора, а не на сервиза. Това как търговецът ще го направи си е негов проблем.
Титла: Уплътнение на хладилник и гаранция
Публикувано от: lili9 в Септември 07, 2008, 10:06:08 am
Закупих комбиниран хладилник с фризер преди около 3 месеца от Технополис с гаранция 3 години. След включване на хладилника установих, че горната част (вратичка) на фризерното отделение заледява толкова, че ако не се почиства леда редовно не може да се ползва съответното отделение (не може да се отваря вратичката). Уведомих сервиза, поемащ гаранцията - Роял сервиз и след триседмично чакане дойдоха техници и установиха, че проблемът е в уплътнението, след което ми заявиха, че същото не се включвало в гаранцията и трябва да заплатя 20-30 лв. за него. Вече чакам две седмици за доставка на уплътнението. Редно ли е уплътнението да не се включва в гаранцията и може ли по този начин да бъде ограничавана гаранцията?
Титла: НЕ КУПУВАЙТЕ ОТ ТЕХНОПОЛИСССССССССС
Публикувано от: bibi_19811 в Октомври 02, 2008, 11:07:48 am
Здравейте на всички пострадали от Технополис! Прочетох много оплаквания от клиенти, а съответно и защита от страна на други, така че раших и аз да напиша нещо! В края на месец юни 2008 година купих от Технополис в гр. Сливен Blutooth  за компютър и MP 4 Sang - за подарък на моя приятел и заминах за Гърция. Подарих му ги и решихме първо да пробваме блутуто. Оказа се че диска(който дори липсваше когато го купувах и продавачката ми даде друг комплект), който е за инсталирването му не работи и добре че е интернета за да си изтеглим програмата от там!Плеарът тръгна и работи точно 2 седмици и в долната част на екрана се появиха черти с които продължи да работи още 1 седмица!!!!!! И какво можем да направим ние от такова разстояние - абсолютно нищо. Добре че когато го купувахме бяхме със сестрата на моя приятел и решихме да пишем гаранцията на нейно име !!!!!!Сега  е в сервиза им и чакаме да го вземем. Да нещата които съм купила не са скъпи общо струват 100 лева, но не съм съгласна с мненията че щом си купил нещо за малко пари по добре не го прави на въпрос и не се занимавай! Не ми е за парите но и на мен ми писна да ме правят на глупачка! Аз отивам и си купувам нещо което ми трябва и искам то да работи, и да ми върши работа, защото си плащам !Разбирам да са ми го подарили - да тогава няма проблем колкото работи работи! Но ти да си дадеш парите и те да те прецакват - това не го разбирам! И 2 лева да са мои са си работила съм за тях изкарала съм си ги с труд и искам да ги дам за нещо което ще ми е от полза а не за боклуци! В къщи не е сметище че да си събирам техните отпадъци които се чудят на кой да пробутат!
Титла: готварска печка ПОМОЩ
Публикувано от: elenaelena в Ноември 03, 2008, 08:47:00 pm
Привет на всички вас , които не се оставяте да бъдете лъгани и манипулирани . КОлкото и да се стараем обаче , все нещо неприятно ни се случва из магазините .

Август месец си закупих готварска печка \"Горение \" от Технополис , тъй като знаех ,че тази марка са качествени и не дават проблеми . Свързахме печката по указания в упътването начин ,но едно малко копченце , от което се включва газта , не работеше . Трябваше да замина в моя роден град , където стоях месец и половина . Оставих съпруга ми да се занимава с това . МАйсторите идвали три пъти и всеки път откривали , че нещо не работи и дават заявки за чаркове , които се бавят и в резултат на това печката ми стои нова , неупотребявана , ей тъй - като паметник , а вече й поправят какво ли не . МОля за съвет ! КАКви са ми правата в този случай ?
Титла: Технополис лъжат клиентите си
Публикувано от: Alban в Декември 01, 2008, 04:23:11 pm
И аз искам да изкажа възмущението си от анти-клиентските практики в Технополис. Макар че не става дума за скъпа техника, ме подведоха да си закупя универсално дистанционно, което в крайна сметка се оказа не толкова универсално, защото не работеше с моя телевизор, въпреки че марката на телевизора бе посочена в списъка на кутията. Изгубих време и средства, наложи ми се 3 пъти да посещавам магазина, който никак не ми е близо, за да се оправям с подвеждащата информация, която ми предоставиха. И изобщо - вече ми е ясно, че консултантите изобщо не са запознати с качествата на стоките, които предлагат, те самите четат това, което мога да прочета и аз на опаковката. Да не говорим, че на допълнително лепнатия етикет от вносителя, който е на български, пише \"Прочетете внимателно инструкциите\", а като се разопакова дистанционното отвътре излиза книжка на всички други езици, без български...
Никъде не бе обявена информация, че е възможна несъвместимост с определени модели от марките, а за капак ми казаха, че е изминал срокът от един месец за предявяване на рекламация... Не мога да разбера откъде са измислили този едномесечен срок, в други коментари четох, че първоначално са практикували с 3-дневен срок от покупката... изобщо техните вътрешни правила са в пълен разрез със ЗЗП. И в наша вреда - като клиенти. И понеже ми бе отказано удовлетворяване на рекламацията, подадох жалба в КЗП, да видим какво ще стане...
Титла: Технополис лъжат клиентите си
Публикувано от: Ирина Марудина в Декември 02, 2008, 04:05:22 pm
Само така, Alban! Пиши като получиш отговор.
Титла: Право на замяна??
Публикувано от: rymbym в Януари 01, 2009, 10:50:54 am
Здравейте на всички!За много години!
Купих от Технополис проточен бойлер,уреда работи но за съжаление незадоволително!Имам ли право да поискам да ми бъде заменен с уред дори и по скъп и да си доплатя?
Титла: Право на замяна??
Публикувано от: Ирина Марудина в Януари 02, 2009, 03:14:20 am
Какво ще рече \"незадоволително\"? Ако изпълнява обещаното на опаковката, значи е наред.
Титла: Право на замяна??
Публикувано от: elenaiv в Януари 02, 2009, 02:12:54 pm
ЧНГ на всички!
Защо днес 02.01.2009 нито един телефон за горещи контакти не работи? Може би защото никой от тези служби не желае да се застъпи за потребителите, тези нещастни купувачи дето плащат а не знаят кое на каква цена е и колкото ти поискат толкова даваш!!! В магазин ЕВРОПА на кооперативния пазар в Люлин етикетите са разбаркани така че и самите продавачи и обслужващи не могат да дадат информация за цената на стоката. Исках да купя батерии, но нямаше цена и когато попитах ми се отговори 5 лева и нещо, а на касата платих 3.99лв. Поисках преди това справка, но пак ми казаха че не може с касовия апарат да се направи справка, а те не са длъжни да знаят цените на всички стоки.
Титла: Право на замяна??
Публикувано от: Cambodja в Януари 02, 2009, 03:04:12 pm
За телефоните сигурно затова само :

58 сигнала са постъпили в Комисията за защита на потребителите
Money.Bg - 30 Декември 13:47
Пазарът е относително спокоен
58 сигнала постъпиха в Комисията за защита на потребителите (КЗП) по време на коледните празници. Статистиката показва, че средно те са от два до три пъти по-малко от всеки друг ден през годината, съобщава news.bg. Това означава, че на този етап пазарът е относително спокоен и търговците не са нарушавали правата на потребителите. Оплакванията на гражданите са свързани предимно с рекламации на телевизори, DVD системи, GSM-и, вентилаторни отоплителни печки, некачествени ремонтни услуги, неиздаване на документ за продажба, различна цена на щанда и на касата.
Титла: Право на замяна??
Публикувано от: Марина в Януари 10, 2009, 09:19:13 pm
и аз да си излея мъката...
след дълго умуване и многократни тествания на различни аромати в един \"изискан\" магазин, си купих парфюм, при това не е евтин, като си платих с кредитна карта... след като тръгнах от магазина, вече отпочиналото ми обоняние установи, че \"втория кат\" на миризмата, която си избрах НЕ ми допада... оставих тестера на китката ми да ми мирише още час но просто не издържах повече тази миризма... измих се няколко пъти със сапун, само и само да се махне от мен... побързах да се върна в магазина и да се опитам да подменя все още запечатания парфюм с друг, та дори и с по-висока цена... не ми казаха \"не\"... продавачката обеща да се свърже със шефката си и да ме информира по телефона за начина, по който да стане подмяната, но също така наблегна на факта, че след разплащането с кр карта това (сторнирането и подмяната) става мноооого трудно (за тях)... до сега нямам отговор от магазина...
някакви съвети?
Титла: Право на замяна??
Публикувано от: elenaaleks в Януари 10, 2009, 10:01:42 pm
Вината не е в магазина - не те са ви насилили да си купите парфюма, нито са ви продали нискокачествена миризлива вода, както понякога се случва. По тази причина не мисля, че магазинът е задължен да ви приеме парфюма обратно и да ви го замени или върне парите.
Титла: Право на замяна??
Публикувано от: emo69 в Януари 12, 2009, 11:34:31 am
..... а може,може.След като не е ползван парфюмът може да се сторнира продажбата . Вижте ЗЗП.На мен ми сторнираха покупка за 1899 лева,при това ползвана 1 година,след като им споменах само 3 думи.
Титла: Право на замяна??
Публикувано от: Cambodja в Януари 12, 2009, 03:06:03 pm
3 думи срещу 1899 лв - безценно !
Какви са все пак сакралните слова ?
Титла: Право на замяна??
Публикувано от: elenaaleks в Януари 12, 2009, 05:19:25 pm
цитирайте закона да видим къде го пише.
Титла: Технополис лъжат клиентите си
Публикувано от: aroncho в Февруари 11, 2009, 11:30:30 pm
Ехеййй моя проблем е пак свързан с Технополис Варна - по точно с ТВ sang - кинескоп. Телевизорът не е нищо особено но все пак съм дал 249лв.,а съм гледал телевизия  на него само 6 дни (закупен е на 20.12.2008г.).Днес пак го вземах от ремонт и техника каза \" само трябва да си го настриш\", вече е с друг проблем - всичко е на максимум( яркост и контраст) и пак се вижда тъмно и то не както се вижда един ТВ от тази епоха, а преди да го занеса не беше това проблема). Всъщност това му е 3-тия проблем, а е НОВ! Първо си работи 6 дни и спря ( сменяли му кинескоп и ТХО), после изображението му беше изкривено( техника ми каза днес, че нищо му нямало, те тези ТВ-и  си били така, защото имали по къса тръба и бъра-бъра..,а в гаранцията пише сервизни настройки.!!?!ако нищо му няма, то би трябвало да ми вземат пари за проверката( така пише в гаранцията)!!?!!
И така, общо взето това е моята тревога, но много ме съмнява, че ще мога да го заменя с \"НОВ\" от магазина, понеже чета  в гаранцията \" 9. Няма законово предписание за максимален брой ремонти, които да налагат замяна на уреда.\" А аз питам как да се чувствам защитен потребител, като за два месеца телевизора за 3-ти път ще се ремонтира. И за напред може да е така понеже според тази точка 9 от сервиза могат да ме мотат с месеци докато ми писне!!!!
Титла: Технополис лъжат клиентите си
Публикувано от: zimbabve в Март 12, 2009, 11:52:32 pm
На 30.01.09г. отиваме в Технополис и виждаме на промоция всичко с минус 10%,като промоцията изтича същият ден.Мъжът ми веднага решава ,че ще купим пералня и съдомиялна ,така и така до месец са планувани за покупка.По мое мнение на пръв поглед цените са завишени и затова дават промоцията,но консултанта го убеждава ,че не е така и винаги са били на тези цени.Първоначално той реши да и капарира и съответно да провери моето съмнение,но му казаха че или плаща сега или няма да се възползва от промоцията,а били останали и последни бройки за цяла БГ.След ,което той плати.Получихме стоката на 06.02.2009г.на 08.02.2009г. ги свързахме,като до момента само пералнята е пробвана,защото само нейните руски инструкции разбрахме.И при двете неща имаше най-много руски инструкции,но БГ не.Влизам в Интернет в Техномаркет и какво установявам -моята съдомиялна  там е с около 200-300лв. разлика-цената е по-долу.До там гледах ,просто не смея да погледна пералнята.За което се оказвам права,че са били изкуствено надути цените.В случая не се ли касае за подлъгване на клиента.Първо ни натиснаха сега и на момента да ги купим и платим,на въпросите не са ли завишени цените ,казаха не.Повлия ни и това ,че били последни бройки и досега си ги има там последните бройки.
Титла: Технополис лъжат клиентите си
Публикувано от: elenaaleks в Март 13, 2009, 08:01:27 am
Не се касае. Технополис и Техномаркет се две различни търговски вериги. Преди да купите пералнята, можеше да се поинтересувате колко струва тя в другите магазини. Отделен е въпросът, че това, което е евтино в Техномаркет, е скъпо в Технополис и обратно - което, за мен е много съмнително и ме навежда на мисълта за уговорка кой какво да продава евтино и скъпо, което, обаче, е трудно доказуемо. Но можете да подадете сигнал в КЗП, за това, че са ви метнали, че са последни бройки, а реално не са.
Титла: Технополис лъжат клиентите си
Публикувано от: Cambodja в Март 13, 2009, 11:19:15 am
Подобно беше положението и в Мултирама уж за последни бройки. На какво основание ще се подаде сигнал и как ще се докаже, че са те метнали ?
За Технополис - къде им е било упътването на български ?
Титла: Технополис лъжат клиентите си
Публикувано от: ericartman в Март 13, 2009, 07:18:37 pm
И мен ме излъгаха в Техномаркет! Отидох да си купувам слушалки, избрах си едно моделче на Panasonic за 20 лв. Но когато помолих консултанта да ми ги отвори, за да видя какво представляват и какъв им е звука, той ми каза, че подобна `операция` не им е позволена и ме увери, че до 3 дни ще мога да ги заменя със същия или някакъв друг модел, ако не ме устройват. `Добре` казвам аз, отивам на касата, плащам слушалките(при което питам допълнително дали ще мога да ги заменя и получавам положителен отговор), взимам си касовата бележка и излизам. На следващия ден!!! отивам в Техномаркет да си сменям слушалките, защото се оказа, че имат 5метров кабел, който беше умело маскиран в опаковката и хлабава конструкция като цяло. Избрах си други, по-скъпи, за 25 лв и отивам в `офиса` за да ги сменя. Получавам много груб отговор, като част от думите са `Опаковката е разкъсана, кой знае какво си правила с тях?! `(за по-малко от 1 денонощие!!!). Викам асистента, който ми даде слушалките и ме увери за възможността за смяна(бяха трима, всъщност). Управителката вика: колегата е нов и не е знаел, че товарът не се сменя!!! Но как мога да разбера дали слушалките работят, без да ми ги отворят?! Цялата информация за продукта е върху опаковката....ъъъъ...нямаше дори една лепенка на бг език(нито на English), каква информация?!?! Излязох си от офиса и ми потекоха сълзи от несправедливост...И се заклех никога повече да не пазарувам в Техномаркет...Изгубен клиент-изгубена печалба...Гадни корпоративни прасета!!!!  Ще се направи ли нещо по въпроса при толкова оплаквания или всичките мнения ще се складират в архив?!
Титла: Технополис лъжат клиентите си
Публикувано от: Cambodja в Март 13, 2009, 07:52:35 pm
Клиента си е цар сам по себе си, колкото по-малко пазаруват еди-къде си толкова по-добре за всички :D
Титла: Технополис лъжат клиентите си
Публикувано от: elenaaleks в Март 13, 2009, 08:40:36 pm
Подайте жалба до КЗП с копие до централния офис (препоръчано с обратна разписка)- има го в сайта. Опишете всичко, включително второто ви посещение. Поискайте да ви бъдат върнати парите. Успех
Титла: Технополис лъжат клиентите си
Публикувано от: каккаккак в Март 26, 2009, 06:11:26 pm
zimbabwe кои са тези модели които са били с 200-300 лв. по евтини в техномаркет че направо ме хвърли в цирка :)
аз доколкото съм сравнявал цените на еднаквите модели са еднакви.
май нещо си се превъзбудил(а)!
Титла: Технополис лъжат клиентите си
Публикувано от: AsPras в Май 04, 2009, 12:53:58 am
За съжаление няма какво да направи един обикновен потребител защото тои е сам срещу цялата компания .... Дори да се опиташ да ги поступаш пак няма да стане ... Имат СОТ гадините !
Титла: БГ Сервиз не признават гаранция?
Публикувано от: grigir в Май 07, 2009, 02:35:57 pm
здравейте.имам повреден кухненски робот мулинекс,който отдавна не е в гаранция.та мисълта ми е \"бг-сервиз\" ли ми е единственото спасение?
Титла: БГ Сервиз не признават гаранция?
Публикувано от: drajka в Май 07, 2009, 07:30:42 pm
да
Титла: БГ Сервиз не признават гаранция?
Публикувано от: kiuchi в Май 08, 2009, 11:08:28 am
grigir ,
можеш да провериш и в Зона Б-5 бл7 - на гърба на блока,  работеха с Мулинекс , но след като марката стана под опеката на Ровента и Тефал ги пое БГ Сервиз . Сервиза е ЕТ- Васил Костов , лошото е , че за съжаление ако се окаже някоя рез.част може и да не ти помогнат . Успех
Титла: Бойлери Atlantic
Публикувано от: Seth в Май 27, 2009, 10:04:51 am
Здравейте,
Днес ходих във верига Технополис, за да си търся бойлер и там ми предложиха бойлер на Atlantic.По техни думи уредите са френски и много добри.Това което ми направи впечатление е цeната която беше като българските и че брошурата е доста добре написана.
Някои да има информация или да е ползвал такъв бойлер ???
Титла: Бойлери Atlantic
Публикувано от: Seth в Юни 01, 2009, 09:23:49 am
Хора никой ли незнае нищо.
Помогнете моляви че без топла вода не е трае !!!
Титла: Бойлери Atlantic
Публикувано от: еlenaalex2 в Юни 01, 2009, 06:56:18 pm
Гаранция - Франция.
И въобще, откакто има на света китайски стоки, не знам кой въобще купува турски, руски, румънски (и български) и др. стоки. За \"френски\", \"немски\". \"японски\" и др. да не говорим - сглобявани или направо произведени в Турция, Тайван и др. далечен Изток.
Титла: Бойлери Atlantic
Публикувано от: Seth в Юни 01, 2009, 11:10:42 pm
Колега, бая се разрових и наистина компанията си е френска и няма заводи в Турция,Китай и т.н. Заводи са изцяло френска територии и хората са лидер във Франция.След като смених два български бойлери(от лидерите Tesy i Diplomat) за две години не ми остава друго освен да рискувам а и цената им е добра.По лошо няма на къде да стане.Само ми е жал ,че всичко в България се съсипва.!!!!
Титла: Бойлери Atlantic
Публикувано от: djavolche26 в Юни 02, 2009, 09:42:09 am
Здравейте, пиша ви от Враца. Миналата година си купих конвектор на atlantic и съм много доволен от него, поддържа темепераурата постоянна и е икономичен. незнаех, че и бойлери са пуснали. Ще взема да отида да ги погледна и аз. Дали, обаче ще има и в нашия технополис?
Титла: Бойлери Atlantic
Публикувано от: еlenaalex2 в Юни 03, 2009, 09:40:22 pm
Драга \"Сетх\",
и след като се разровихте (вероятно в Интернет), какво по-точно пише там? Че бойлерите Атлантик НЕ СЕ произвеждат в Китай или НЕ ЗНАЯТ, дали се произвеждат в Китай?
Титла: Право на замяна??
Публикувано от: реалист в Юни 04, 2009, 08:52:46 am
ми то било далавера аз си взех телефонче преди 2 месеца ама не ме кефи вече сега си харесах друг .  да го варна или сменя.майче доста хора връщат неща който не харесват .
и на мен ми стана любопитно три думи и хоп 1899лв. искам и аз.
 ми то всеки ще иска.сигурно са били сакрални словата найстина.
Титла: Бойлери Atlantic
Публикувано от: Seth в Юни 04, 2009, 09:02:14 am
Не колега,
Там пише ,че се произвеждат в Франция.И имам един въпрос:
-Nokia като се прави в Китай ти купуваш ли си ?
-Да и си доволен !!!

Говорих с познат ,които учи във Франция и ми каза ,че там почти всички ги ползват тези бойлер чета.

Отивам да си купя !!!
Титла: НЕ КУПУВАЙТЕ ОТ ТЕХНОПОЛИСССССССССС
Публикувано от: реалист в Юни 04, 2009, 11:27:51 am
имаме камера ,ютия ,телефон, епилатор и лаптоп от технополис не сме имали проблеми.
е лоптопа имаше проблем в началото но бяха много бързи и сега всичко е наред . не сме застраховани и ние но за сега нищо лошо не можем да напишем .прочетох толкова негативни мнения че не знам направо сме с късмет.
 винаги има субективно мнение което не е миродавно .
Титла: Бойлери Atlantic
Публикувано от: Вечно съм Няващсе в Юни 06, 2009, 11:21:54 am
Ще си позволя да се усъмня, че пише така, защото никоя сериозна фирма няма да напише в сайта си такова нещо, поне по две причини:
първо: изглежда несериозно
второ: вероятно не е вярно

А самият сайт на френски ли е и Вие откога знаете френски така, че да различите фини нюанси в изказа, например \"Нито един наш бойлер не се произвежда в Китай\" или \"Нашите бойлери с някои изключения (т.е. с големи изключения) се произвеждат във Франция\"?
Титла: НЕ КУПУВАЙТЕ ОТ ТЕХНОПОЛИСССССССССС
Публикувано от: xdvd в Юни 08, 2009, 02:46:47 pm
В събота 06.06.2009г. реших да пазарувам от Технополис- София/ Младост 4 /.Имах нужда от пералня, хладилник и фурна за вграждане.Слава богу попаднах на компетентен служител, младо момче, което много бързо ме ориентира, за да не сгреша при избора си.Сумата, която похарчих беше около две хиляди лева нагоре и тъй като не мога да си ги пренеса сама, по обективни причини, от магазина ми предложиха доставка  на следващия ден. И така, чакам си аз, определения час, пристигат намусени и започва една мъка.Тежко е, горещо е, чуват се доста реплики по-мой адрес,псувни и т.н. Бедна ви е фантазията, за какво отношение става въпрос.Не можах да повярвам, честно ви казвам, какво чуват ушите ми. Не ги познавам, както и те мен.Ако са недоволни от нещо, предполагам, че Технополис трябва да реши проблема им,  не аз. Освен това, въпреки че всичко беше опаковано, пералнята беше мокра от вътре, а на хладилника му липсва една от решетките.Не знам дали изобщо да се занимавам и дали си заслужава изобщо. Това казвам ви, само в България е възможно.В една нормална европейска страна, това по никакъв начин няма как да се случи. Там, ако  си техен клиент, означава че си много важен за тях и  отношението е  перфектно. Жалко, че живеем в такава държава !!!!!!!
Титла: Бойлери Atlantic
Публикувано от: Seth в Юни 12, 2009, 09:01:11 am
Колега по принцип говоря добре френски и хората си държат на марката и името.Мога да кажа ,че в Технополис ми казаха ,че дори Stiebel eltron са купували от тях.Това няма значение вече за мен.АЗ си купих такъв бойлер и съм много доволен за сега.Ще видя в края на месеца дали ще ми падне сметката за ток тъй като ме обеди ха ,че този ще харчи и по малко !!!
Титла: Бойлери Atlantic
Публикувано от: B.Trueger в Юни 12, 2009, 05:27:37 pm
Уважаема \"Сетх\",
оставяте се \"продавач-консултантите\" да Ви убедят в разни чудновати неща (\"ще харчи по-малко\"), а за други неща спорите до побъркване и то без да е ясно за какво точно се спори.

Един бойлер не може да харчи по-малко за затопляне на 1 кг. вода - не става. Единственото което може, е да има по-добра изолация и да задържа по-дълго топлината - напр. да изстива за 24 часа с 12 грд., вместо с 15 грд., но при масовото използване напоследък на топлоизолационни материали (пенополиуретани и др.) стана възможно изолацията вече да е по-тънка (следователно самият бойлер също), без загуба на изолиращи свойства или дори по-добри от преди. Мога да обясня още много неща, но не знам дали има интерес. За новия бойлер - честито, и да го ползвате дълго време със здраве !
Титла: Бойлери Atlantic
Публикувано от: electroreleto в Юни 14, 2009, 09:14:21 pm
Seth, Разкрит си !Признай ,че ти си този, който внася тези турски боклуци! Следя форума от доста време , уча във Франция и познавам марката. Отиваш си ти вп Технополис, питаш консултанта и ти се впечатли от брошурката и от евтината цена -може би ти си твореца на брошурката и от един месец ни занимаваш с твоятя покупка за 180 лв. Между другото бойлер Атлантик ВЪВ Франция струва точно 210  евро.  Можеш ли да ми кажеш как прехваления ти бойлер струва 85 евро в София с ДДС, транспорт и поне 20 % комисионна на магазина. Какво ще се занимавам с теб продължавай да си внасяш турските боклуци -арабски ли са китайски ли са незнам и престани да ни занимаваш!
Титла: Бойлери Atlantic
Публикувано от: Seth в Юни 24, 2009, 01:09:29 pm
Колега не искам да съм груб ,но ти маи ти сънуваш.........
Първо се занимавам с мобилни комуникации и като един потребител говоря.
Второ ,ако си малко по запознат с търговия ще знаеш ,че когато един продукт влиза на даден пазар трябва да влезне на добра цена за пазара ,за да е конкурентно способен.Ако това което казваш е вярно тук този продукт трябва да е 415-420лв(не конкурентно способен),ако е на тази цена аз нямаше да си го купя.!.!.!.????
Tрето аз не знам дали съм вносителя(ХАХАХАХА), но ти работиш със сигурност за някои от Българските измамници(производители).Не може за 2 години да сменя по 4 бойлера на Tesy и Diplomat по два броя.И не ме интересува дали е турски(много по добре от БГ),китайски(евтино и поносимо качество-все пак всичките ни GSM-и се правят там) или арабски(това ми е много интересно като информация от къде го имаш????Никъде не съм го прочел ,а с френския се справям добре ,но май ти имаш вътрешна информация)!!!!!!!???????

И благодаря на колегата B.Tueger за точното обяснение и аз това се опитвах да кажа ама не съм в час с тези работи !!!!
Титла: Бойлери Atlantic
Публикувано от: electroreleto в Юни 30, 2009, 08:28:23 pm
Нали ти казах повече да не ни занимаваш с твоите турски бойлери! След като продаваш мобилни телефони , не вярвам да продаваш новите модели на 1\\3 от цената само за да влезеш на пазара. Ти или си вносител и се опитваш да  рекламираш чрез форумите или просто така си се прецакал ,че си купил подобен бойлер ,че вече два месеца ни  занимаваш с него. Честита баня и не забравяй да ползваш каска под душа!
Титла: Бойлери Atlantic
Публикувано от: Seth в Юли 01, 2009, 09:59:42 am
ООООО вече и каска да ползвам !!!!
Колега по принцип мобилните телефони са с над 100% надценка, но какво да ти обеднявам търговията ти е видимо табу тема.
А и всеки път сваляш цената на бойлера от 1/2 сега 1/3 следващия път сигурно ще е 1/4 или 1/5 а и по спомен продукта е ФРЕНСКИ ако имаш някакви доказателства който да говорят противното Моля представи ги или просто замълчи че ми писна от теб вече наистина.
И не ми отговори при кой производител работиш.И не занимавам теб с нищо ти ми пълниш темата със Spam,а занимавам недоволните потребители като мен от БГ боклуци и се опитвам да помогна на някои да не пострада като мен.Все пак този форум е затова.
Титла: Бойлери Atlantic
Публикувано от: bobo21 в Юли 02, 2009, 09:02:06 pm
Браво бе elektroreleto как можа да ги разкриеш тези измамници !
Аз ги знам тях. Те са едни дето офиса им е на края на Витошка. Ако знаеш как ме прецакаха преди години с един гръцки боклук не си спомням как точно се казваха мисля, че беше ЕККО или ЕЛКО, наводни ми целия апартамент.
Но дишай дълбоко, ако уреда не е гръцки то е наистина най- много турски. Тази марка и аз съм я чувал из Европа, но наистина няма как да струва 90 евро в България.
Приятели мислете като пазарувате и чао.
Титла: Бойлери Atlantic
Публикувано от: nenov в Юли 02, 2009, 10:34:40 pm
Здравейте,
Аз съм представител на BGR-Group официален и единствен представител на Atlantic Group.
По повод прочетеното от двама посетители реших да се включа и аз.
Не искам да правя реклама на никой.
Само ще обясня някои неща за продукта и производителя:
Atlantic Group са създадени във Франция през 1968 година.Втори в света производител на бойлери след Ariston и първи в света на електрически конвертори.Компанията има заводи във Франция,Египет(заради арабските пазари за които стоките трябва да са произведени в арабска страна) и Украйна (по евтино е да си направиш завод в Украйна от колкото да внасяш от вън).Не в Турция,Китай и т.н.Цената на продукта е такава защото продукта влиза на пазар в които клиента е крайно ценово ориентиран.Всичко се прави изцяло за пополиазиране на марката и продуктите й , а и за да може крайния потребител да има алтернатива.Реалните цени наистина са доста по високи.
Имам и един пряк въпрос към electroreleto той от къде има вътрешна информация (или по скоро защо се изразява като някои наши колеги от българските производители) поне се представи и дай да си говорим ,а не обвинявай хората.
Колега bobo21 не зная какво са ти продали но екипа които работи в момента е изцяло нов и държим да продаваме изцяло качествени продукти които не влизат в сервиз(защото гаранционния сервиз ни струва пари които ние не искаме да даваме)
Извинявам се на всички ,ако някои съм засегнал.
Ако някои иска повече информация нека ми пише на e-maila и аз с радост ще отговоря.
Титла: Бойлери Atlantic
Публикувано от: greensin в Юли 03, 2009, 12:02:35 pm
Към представителя на BGR-Group.
1.Бойлерите котио се предлагат на българският пазар къде се произвеждат?
А. Франция Б. Египет С. Украйна
2. Какъв е гаранционият срок на бойлери атлантик?
А. 1 година Б.3 години С. 5 години
къде и колко са сервизите които BGR-Group ползва
........
Титла: Бойлери Atlantic
Публикувано от: nenov в Юли 03, 2009, 05:57:09 pm
1. Бойлерите за Българския пазар както и за целия европейски се произвеждат изцяло на френска земя.
2. 5 години
3. Сервизната подрyжка я прави България сервиз Gruop.
Титла: Бойлери Atlantic
Публикувано от: electroreleto в Юли 03, 2009, 09:44:47 pm
Турски бойлер Атлантик - много внимавайте!!!!!!!!!!!!!   Във форума Seth, Nenov  i Greensin  са вносители на тези турски(египетски бойлери и разиграват целия форум. Проследете го отначало и ще разберете за какво става дума! Аз ги разкрих преди месец. Nenov не е коректно да разигравате подобни анадолски театри-има си рекламни агенции ,чрез които може да постигнете много по-добри резултати. Може би си има причина да се криете-щом като сте наредили ВОВО с гръцки бойлер еко, а сега твърдите че сте нов екип и нямате нищо общо с това Явно отдавна се занимавате -само сменяте имената и марките на бойлерите, които продавате. ВОВО 21 моля дай повече подробности за фирмата , от която си купил бойлера-ще се окаже май че са големи мошеници. Преди години по форумите един си търсеше пералня 3 год. и събираше инфо за качествата й, докато накрая не разбрахме ,че това е самия вносител.Внимавайте много с фирма BGR-Group и бойлери Атлантик-стари мошеници.
Титла: Бойлери Atlantic
Публикувано от: nenov в Юли 04, 2009, 11:27:25 pm
Колега electroreleto не знам кои си рекламира продуктите но аз не го правя ПРОСТО МИ ПИСНА ДА ТИ ЧЕТА ГЛУПОСТИТЕ И НЕ СЕ СДЪРЖАХ И МИ Е МНОГО ИНТЕРЕСНО ,ЗАЩО ИЗВЕДНЪЖ ТИ СЕ ПОЯВИ И НАСПА МИ ТЕМАТА НА ЧОВЕКА С GSM-ТЕ ,А И ОЩЕ НЕЩО МИ Е ИНТЕРЕСНО.ТИ НЕ СИ ПОЛЗВАЛ ТОЗИ ПРОДУКТ И ОТ КЪДЕ НА КЪДЕ ИЗКАЗВАШ МНЕНИЕ.О ДА СЕТИХ СЕ СЕГА ВСИЧКИ ТЪРГОВЦИ НА БЪЛГАРСКИ БОЙЛЕРИ (И ПРОИЗВОДИТЕЛИ) ГИ Е МНОГО СТРАХ ОТ НАС И ATLANTIC И ЗАПОЧНА ЕДНА МАСОВА КАМПАНИЯ ЗА ОПЛЮВАНЕ НА ПРОДУКТИТЕ ,А ИЗВИНЯВАЙТЕ СЕТИХ СЕ:ВСИЧКИ ГИ Е СТРАХ ОТ ДЕСЕТОКРАТНО ПО ДОБЪР ПРОДУКТ КОЕТО Е ДОКАЗАНО ,А НЕ ГОЛИ ТВЪРДЕНИЯ.ИСКАМ И ДА ПОПИТАМ КОЛКО ПЪТИ ТРЯБВА ДА ТИ ОБЯСНЯ ЗА НАЦИАЛНОСТА НА ПРОДУКТА. И ако на мен не ми вярвате проверете продуктите на пазара какви сертификати притежават и кой ги издава.
А и не знам кой е измамник ,но твоите излияния ми приличат на една стара българска поговорка: КРАДЕЦА, ВИКА ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА !!!!
Титла: Бойлери Atlantic
Публикувано от: Seth в Юли 04, 2009, 11:39:01 pm
Искам да кажа на всички че след  1 месец ползване на бойлер Atlantic потреблението ми на ток падна с 13 КВЧ.
И не ми се спори с хора който си прокарват личния интерес в форума.
Колеги не мисля ,че темата ми е мястото за вашите глупости (към electroreleto и nenov).
Титла: Бойлери Atlantic
Публикувано от: bobo21 в Юли 05, 2009, 06:11:47 pm
Здравейте приятелчета,здравей \"електрорелето\",
Тук както виждам нападнали са те всички и \"добросъвестни граждани\" и вносители, остава само Г-н Саркози да ти се обади в защита на френската марка. Но той едва ли знае,че това се произвежда във Франция. Хич да не ти пука,мачкай измамниците. Ти ме питаш коя е фирмата, която ме е прецакала преди време. Тя се казваше Сулис или нещо подобно. Офисът им беше на края на Витоша. Да ти разправям бойлера ECCO, който купих от тях и то по препоръка на мой много близък приятел след като протече освен , че наводни моя апартамент стори същото и с комшиите на долните три етажа и ми се наложи да плащам боядисването на още три апартамента. Т.е. разходите ми излязоха горе-долу колкото една нова кола. И още нещо, от тях си купих и климатик с марка Теко, на който още на втората година му изгоря компресора и от тогава вече нямам климатик. Така,че не им се плаши и ги мачкай, защото са измамници. Щях да забравя, че след като завърших със Сулис си купих един български бойлер за 160 лв.и вече 4 години се чувстван добре. Чао и бъдете здрави всички, но не се литкайте по тези,който Ви манипулират толкова явно.
Титла: Бойлери Atlantic
Публикувано от: greensin в Юли 06, 2009, 11:58:03 am
Наистина  е добре че на българският пазар се предлагат вносни стоки със същият гаранционен срок с този на доказалите се български производители. Ако не бъркам дори някои от тях намаляват гаранцията на 3 години.
Интересно е какви са предимствата на тези нови за българският пазар бойлери? Дали изискванията на българският потребител не са по - високи от тези на Френският по отношение на бойлерите? Нека да обясни човека ,защо го нападате така? Да каже с каква мощност са бойлерите, дебелина на изолацията, защити , покрития и т.н. да преценим обективно по -добри ли са Атлантик от ТЕСИ и Дипломат. Сега на кого да вярва човек?
Титла: Бойлери Atlantic
Публикувано от: nenov в Юли 06, 2009, 02:02:47 pm
Благоря за диалога които водим с greensin.
На крадко:
1 – Пълно съответствие с всички Европейски и Френски стандарти.
(CE, NF) и проверени от Българска лаборатория за 100% сигурност(вътетвам ви когато си купувате електро уред без този сертификат).
2 – Емайл с високо съдържание на кварц за оптимално сцепление с повърхността на водонагревателя(полага се изцяло робори автоматизирано а не рачно както се прави в някои заводи с България).
3 – Изолационна пяна с висока плътност и без съдържание на CFC(Дебелината на изолацията не е добър показател и не трябва да служи за сравнение между отделните водонагреватели.Консумацията на електроенергия е единствения точен показател за ефективността на изолацията на водонагревателя.
4 – Електронно омическо съпротивление за оптимална защита против корозия (удалжава живота на магнезиевият анод)
5 – IP24/IP25 защитни индекси срещу пръски вода(много е важно да се спазва,ако не са спазени изискванията рискувате живота си!!! и при направена застраховка живот или имущество няма да бъде изплатена ,ако жъзникте инцидент)
6 – Фланец с 6 болта и двустранно уплътнение(няма досег метал-метал няма корозия,много прелича на първите бойлери на Елпром-Варна който след праватизирането на предприятието никой не произвжда вече в България).

А на кого да вярвате презенете вие !!!
Титла: Бойлери Atlantic
Публикувано от: greensin в Юли 07, 2009, 02:12:17 pm
Тези неща е много добре да се знаят от потребителите. Но по мое наблюдение , Аристон,Стибел Елтрон а същ  Теси и Дипломат предоставят същите неща. Всъщност не съм броил с колко болта са фланците, но в другите направления нещата не са по - различни. Аристон също са вносни, италиански, обаче им се носи лоша слава (въпреки че емйла им бил обогатен с титан :) и цената е по-висока ). В момента единствено Стибел Елтрон от вносните  имат добро име, но те пък са 3 - 4 пъти по скъпи и не са за всеки. Наистина и на мен ми  е трудно да повярвам че бойлер, който струва колкото останалите бойлери на пазара може да предостави нещо повече. Или ако това е промоционална цена, то скоро трябва да очакваме увеличение от поне 2 - 3 пъти. Това звучи доста спекулативно, но ако  е така по - добре да се запасим с 2-3 бойлера и да подсигурим следващите 15 - 20 г. на промоционална цена, защото след няколко месеца 1 бойлер атлантик ще струва колкото 3 бойлера атлантик сега:). Все пак времето ще покаже дали тези бойлери са добри, със сигурност ще им се видят силните и слабите места, защото да бъдем честни няма уред без проблеми, дори и легендарни марки имат проблемни серии. Ако Атлантик наистина оправдаят качеството за което говорят то със сигурност ще конкурират Стибел Елтрон или обратно ще последват Аристон. Но конкуренцията е хубаво нещо, повече конкуренция по-добри цени за потребителя :)
Титла: Бойлери Atlantic
Публикувано от: nenov в Юли 09, 2009, 11:05:20 pm
Колега почти за всичко сте прав.Всички бойлери имат Титан  в емайла.Всичко което се говори по телевизията ТИТАНОВО ПОКРИТИЕ е рекламен трик.За ShtibelEltron мога да кажа ,че до преди една година купуваха от Atlantik.Aristoн им падна качеството защото направиха заводи къде ли не ,но си остават най големия производител на бойлери в света и държат на качеството си.За разликите мога да каже почти всичко е едно и също само изпълнението е различно и при бойлерите на Atlantik имаме O-pro система ,която си е патентована от французите и никои не я предлага освен тях.
Титла: Бойлери Atlantic
Публикувано от: greensin в Юли 10, 2009, 01:34:19 pm
За първи път чувам за такава система? Какво  е това чудо?
Титла: НЕ КУПУВАЙТЕ ОТ ТЕХНОПОЛИСССССССССС
Публикувано от: gandalf в Юли 16, 2009, 12:10:43 am
странно
Титла: НЕ КУПУВАЙТЕ ОТ ТЕХНОПОЛИСССССССССС
Публикувано от: gandalf в Юли 16, 2009, 12:12:51 am
Това за епилатора е смешно. Голяма вълна трябва да е било това, космииииииииии
Титла: НЕ КУПУВАЙТЕ ОТ ТЕХНОПОЛИСССССССССС
Публикувано от: gandalf в Юли 16, 2009, 12:20:03 am
а ако искаш да ти качат уредите вежливи хора от ромски произзззззззход занаете къде да ги немерите и колко ще ви струва на етаж
така че за една псувня и то не насочена към Вас а най вероятно към предишния клиент от 12 тия етаж с неработещ асансйор не се тормозете
госпожо или ице нали са у вас
Титла: ДЕФЕКТНИ СТОКИ В ТЕХНОПОЛИС-БЪЛГАРИЯ
Публикувано от: gandalf в Юли 16, 2009, 12:28:42 am
Чудя се ако договора е смагазина, за какво е тая гаранционна карта тогава, за късмет ли А?
Титла: Бойлери Atlantic
Публикувано от: greensin в Юли 16, 2009, 01:47:20 pm
A Ненов направих справка - оказа се че  има производител, и то български който влага фланец със 6 болта и уплътнение, което да елиминира досега метел  - метал и неутрализира възможността за  корозия и протичане.
Бойлери с такъв фланец, който описваш като уникален за атлантик притежават  небезизвестните Теси. И много интересно слушах някаква реклама за невероятен елепсовиден фланиц на бойлери Дипломат - по думите на хора които се занимават с това, тези елипсовидни фланци са пълно дърво - трудни за ремонтиране, уплътнението не е добро, и могат да ти напълнят банята с вряла вода, като изпуснат през фланеца  при по - голямо налягане. В смисъл правилно сте се ориентирали да внасяте бойлери с 6 болта на фланеца и уплътнение.
Титла: Бойлери Atlantic
Публикувано от: nenov в Юли 17, 2009, 10:05:33 am
Извинявам се за твърдението си че никои няма в България такъв фланец.Прав сте че и Теsy имат такъв фланец и само мога да се надявам да изпълнението да е същото като на французите.Това може би им е нов модел защото преди 1 година нямаха.
За O`Pro системата това в Омово съпротивление което удължава живота на магнезиевия анод и от там на казана.Това е патент на Atlantic и на нашия пазар няма еквивалент поне доколкото аз съм запознат.
Проблема на Българските производители е че те сами си казват че не искат да си повишат качеството.За тях било добре продукта им да е с това качество защото продавали повече.И това е така в България се продават два пъти повече бойлери годишно от колкото в Румъния която като население е три пати повече.Всичко това се отразява и на България като страна производител.Ако не реагираме на време след 2-3 години нашето макар и малко останало производство ще загине.
Титла: Бойлери Atlantic
Публикувано от: greensin в Юли 17, 2009, 04:55:13 pm
Това за омовото съпротивление звучи готино. Обаче спорд мен каквото и съпротивление да сложиш, ако магнезивият ти анод е недостатъчен като количество(като грамаж и съдържание на магнезий) той ще се разтвори във водата доста бързо и от там вече съществева реална опастност корозията да атакува покритието и после казана. И много важно нещо - водата е по - агресивна при по - висока мощност на бойлера т.е .ако имаш бойлер с 2 кВ нагревател и такъв с 3 кВ, магнезиевият анод заминава по - бързо при 3-та (същото става и като си изпържиш процесора на компютъра). Доколкото разбрах Атлантик са с 1.5 кВ или май 2кВ нагревател и може би от там идва по - бавното разтваряне на магнезиевия анод? Само че е кофти да си имаш 120 л бойлер на 2 кВ, защото ще загрява много бавно...хайде за 80 що годе. За дипломат съм сигурен че не искат да си подобряват качеството защото намалиха гаранцията от 5 на 3 години, което е ясно послание. Обаче другите си държат същата гаранция, ако и те вземат да свалят значи си бил прав, но самият факт че има бойлери със 6 болтов фланец говори, че продукта се развива и то в правилна посока. Да се надяваме че Атлантик по - дълго нреме ще остане на тези цени и няма да поскъпва, въпреки кризата. Сигурно на френските работници здраво са им орязали заплатите щом могат да се конкурират с нашите производители:) А знае ли човек може да смъкнат още цените, както правят с колите в момента ?!?

При Румънците е друга хавата - там са се газифицирали като за световно още от времето на Чеушеско, затова там не се продават ел бойлери. Обаче се продават 10 пъти повече газови бойлери и котли. Бг е газифицирана на не повече от 5 % (говоря за домакинствата) - ако този % се вдигне със сигурност и продажбите на ел. бойлери ще паднат.
Атлантик правеха ли газови бойлери?
Атлантик що не направят тук една фабрика както  Рено направи фабрика за коли в Румъния, а правят в Египет и Украйна? До колкото знам икономиката на Украинците зацапа здраво свещите и със сигурностнямат много продажби там. А във Франция си е скъпо да произвеждат + това транспорта си е допълнителен раход.
Титла: ДЕФЕКТНИ СТОКИ В ТЕХНОПОЛИС-БЪЛГАРИЯ
Публикувано от: verannika в Юли 24, 2009, 02:16:11 pm
Преди 1 година купих от Технополис телевизор LG  с вградено ДВД  за 919 лева. Даде дефект, след двумесечни разправии, от сервиза  ми дадоха протокол за смяна като изрично ми напомниха да пазя касовата бележка като документ са равностойна замяна. Да, ама не...В Технополис ме отрязаха, че нямат вече от този артикул  ще ми дадат друг за сумата 700 лева, защото се били обезценили...даже не става дума за равностойна замяна като технически параметри....Питам се, дали ако телевизорът се беше развалил в края на гаранционния срок бих могла да си закупя един тостер с въпросната касова бележка?
Сега трябва да пиша жалба до комисия за защита на потребителите...и да изчета закона, защото се оказва, че го пишело там...аз не врвам, ама знае ли човек кого обслужва този закон, щом се навъдиха толкова защитници на потребителите...
Титла: ДЕФЕКТНИ СТОКИ В ТЕХНОПОЛИС-БЪЛГАРИЯ
Публикувано от: pharaon в Юли 31, 2009, 03:46:48 pm
Гаранционната карта е за пред производителя, ЗЗП е за пред търговеца. Всеки е свободен да ползва което си избере :) Едното се ползва пред оторизиран сервиз от съотвения производител/марка, другото се ползва пред търговеца. Търговецът има задължение да вземе от производителя определена стока, която ще ти служи вярно 2 години. Да ти я докара до магазина, от където да я вземеш. До там ти се изчерпва договора с ТЪРГОВЕЦА. По ЗЗП той няма право препродава/търгува стока, която която ще ти служи само 1 г., а ако вземе и ти даде такава е длъжен да ти осигури сервиз в който да се обслужва БЕЗПЛАТНО до 2-рата година. ЗЗП важи само за ТЪРГОВЕЦ -> КЛИЕНТ, не важи за производител-търговец, производител-клиент, производител-производител или търговец-търговец. Има случаи когато производителя е и търговец (като това е законово документирано), тогава също е в сила ЗЗП.
Титла: Бойлери Atlantic
Публикувано от: nenov в Август 03, 2009, 09:54:05 am
Омическото съпротивление повишава активността на медния нагревател и по този начин ограничава защитния ток към него. Това дава приоритетна защита на водния резервоар.
Ако някои се интересува по-подробно мога да му изпратя подробна презентация на продукта където е описано всичко подробно със снимки.
За цената със сигурност мога да кажа ,че ще е такава поне още една година за по нататък не мога да кажа от сега всичко зависи от продажбите.Френските работници в заводите почти няма.Заводите са изцяло роботизирани и там работниците извършват само качествен контрол.
България не е  голям пазар,но не расработен за Atlantic ,за да има нужда от завод ,но ако пазара се разработи в последствие може и този проект да се осъществи.
За останалите производители на ми се говори повече.Всеки си знае какво да прави и си решава как да се развива дейността.Потребителя сам ще реши.Той е най-големия съдник.
За Румъния до някъде си права ,но има и много гoля ми територии ,които не са газифицирани и се използват уреди на ток.Все пак в момента строят около 3 нови ядрени реактори.
Титла: БГ Сервиз не признават гаранция?
Публикувано от: Mitko в Август 14, 2009, 11:36:19 am
Може ли да ми пратите E-mail на словенеца?
Титла: БГ Сервиз не признават гаранция?
Публикувано от: azaz в Август 14, 2009, 08:10:58 pm
Здравейте.Искам да сподля моите преживявания \'бг сервиз\' Варна. Преди година и 10 месеца си закупих от Технополис -Варна вентилаторна печка Ровента. Още с пускането и у дома установихме , че термостата на въпросната печка не функционира норамално - той просто не изключваше. Реших ,че след две зими ставане и изключване ръчно най -после ще я занеса на сервиз да погледнат за какъв точно е проблема - все пак уреда е с 24 месеца гаранция. Занесох я в сервиза на ул. Мир . Там ме посрещна един изключително нелюбезен мустакат господин , който още като погледна уреда ми заяви: уреда е мръсен - нужна е профилактика , която не влиза в гаранцията. Като попитах за каква сума става въпрос ми се отговори троснато 9 лева. След такова посрещане , като му обясних какъв е според мен проблема , поисках уреда ми да бъде приет гаранционно без въпросната профилактика.Той го прие с уговорката като се види къде е повредата и какви мерки за отстраняването ще бъдат предприети да се направи и въпросната профилактика след мое изрично съгласие. След 10 дена престой в сервиза същия този господин ми се обади да ми каже , че уреда ми е готов да отида да си го взема . Същия ден(вчера 13.08.2009г) когато отидох да си получа \'готовия\' уред ми се връчи протокол за отказ на гаранция поради \'силно замърсен уред\' при което след петкратно питане от моя страна дали изобщо уреда е отварян ми се заяви \'НЕ\' . Реших .че няма да оставя нещата така и днес се свързах с централата на БГ Сервиз находяща на бул. 3ти март. От там по телефона след като им обясних случая и поисках да се оплача от техните служители ми казаха да им донеса печката за профилактика отново а после ако има проблем то той ще бъде отстранен гаранционно. НАПРАВИХ ГО -отидох до другия край на града и отново ударих на камък. Господина с който говорих по телефона взе да ми обеснява как \'имало алергични хора и как те ако отворели печката не можели да я тестват без да я почистят пък и не вървяло това да се прави гаранционно без пари\' освен това \'вече има становище за отказ на гаранция и дори да направим профилактика , уреда няма има гаранция и ако нещо му има ще трябва да се плати за ремонта\' . След разговор близо час с въпросния доколкото разбрах заместник управител си взех обратно злополучната Ровента и вече  съжалявам че изобщо се захванах да я ремонтирам - само нерви никакъв резултат.Ще трябва да продължа да си я изключвам ръчно. Между другото печката е работила изключително и само в домашни условия ,почиствана е с прахусмукачка-доколкото е възможно това. Общо взето да си нямате вземане даване "БГ Сервиз" ООД . За съжаление всичката техника която се продава вТЕХНОПОЛИС и ТЕХНОМАРКЕТ и т.н. във Варна се обслужва гаранционно единственно и само от тях .
Титла: БГ Сервиз не признават гаранция?
Публикувано от: Mitko в Август 17, 2009, 09:56:39 pm
От този сервиз винаги се опитват да вземат допълнително пари. Как да се свържа със сервиза на Gorenje в Словения? Някой има ли идея?
Титла: БГ Сервиз не признават гаранция?
Публикувано от: Cambodja в Август 17, 2009, 10:05:26 pm
http://www.gorenjegroup.com/en/contact
Титла: Бойлери Atlantic
Публикувано от: Seth в Август 20, 2009, 04:21:33 pm
Колеги искам да се похваля ,че този месец сметката на тока ми падна с 5 лв.Спрямо минало годишната при приблизително еднакви киловати.
Та вие си помислете дали ви лъжат хората или не.
Титла: Бойлери Atlantic
Публикувано от: Вечно съм Няващсе в Август 20, 2009, 05:54:29 pm
И сега внимавайте, НЕ СЕ ШЕГУВАМ.
Сметката ми падна с 6400 лв. (отпреди деноминацията). Оттогава обаче, се разведох и се ожених, новата ми тъща готви на фурна доста често, с тъста нямам проблеми -  той е в чужбина и не ми харчи от тока. Междувременно си купих трети телевизор и втори компютър, които ми качват консумацията, но си сложих и 2 климатика, които свалят значително консумацията (оппаа-а, това май беше само за зимен режим на климатиците). Освен това си сложих в единия контакт \"сметконамалител\" за 55 лв. с гарантирано действие (но според мен май е измама - един път го отворих и видях, че вътре има само един слаботоков мост \"Грец\", който захранва светодиода, за да свети).
Засега толкова от мен, ако се сетя за още нещо, ще пиша пак. Поздрави на Всички !
Титла: БГ Сервиз не признават гаранция?
Публикувано от: Mitko в Август 20, 2009, 10:52:59 pm
Благодаря много за помоща на Cambodja.
Титла: БГ Сервиз не признават гаранция?
Публикувано от: Cambodja в Август 21, 2009, 12:49:22 am
Няма проблем ! :)

Успех !
Титла: Бойлери Atlantic
Публикувано от: Seth в Август 21, 2009, 09:23:09 am
Колега това което си написал е много яко !!!
Титла: Бойлери Atlantic
Публикувано от: greensin в Август 28, 2009, 10:25:27 am
Seth ама и ти разцепи със изказване... още малко и ще ни изпартиш снимка на сметката си за ток преди и сега и график на консумацията на ел. енергия по дни и часове.
Честно твоето мнение цепи мрака отвсякъде...
Титла: Бойлери Atlantic
Публикувано от: myhoboiko в Октомври 27, 2009, 01:18:00 pm
1. Дебелината на топлоизолацията има голяямо значение! (пропуснахте да кажете колко мм е)
Чрез нея се намалява топлозагубата и количеството ел. енергрия нужно да "притопли" водата.
Ако изолацията е по дебела загубите на топло ще са по-малки, пример:
Ако загрят бойлер до 60 градуса за 1 час при 5 мм изолация истива с 15 градуса, то при 2 мм изолация, той ще истине с 25 градуса (слагам големи стойности за да може да разберете по-лесно за какво говоря).
60 - 15 = 45 градуса
60 - 25 = 35 градуса
Енергията, нужна за затопляне на бойлера с 5 мм изолация е много по-малка, следователно пестите повече ток и респективно парички!
2. Елипсовидният фланец (Дипломат) и тези с болтовете (Теси, Атлантик и прочие)
Някой каза по-горе, че този фланец ще му бил наводнил банята...
Това може да стане, ако другите защити не сработят и налягането критично се повиши. Помислете малко, ако всичкото това налягане не излезе през този фланец къде ще отиде? Тогава се получава ефекта "бомба" и не само ще ви наводни банята, ами и стените ще отнесе, а недай си боже да се и вие някаде наоколо... Сваля се толкова лесно, като капак на тенжера под налягане ако това ви притеснява.
Ако ще се хвалите, поне го правете с нещо, което наистина си заслужава, спрете да оплювате конкуренцията!
Както Ненов (или някой друг) каза за Ariston, произвеждат най-много от всички, но не са качествени... Това, че Вие сте на второ място по производство с какво може да ме убеди да Ви се доверя и за качеството на изработка?
Стибел си държат на цената/качеството и неправят компромиси за "популяризиране", същото е и с произвежданата в Китай Нокиа, Найк или Адидас!
И баба ми го знае това с популяризирането, с ефтините материали и пониженото качество! Иди разправяй на някой друг, че сте намалили двойно и тройно цените, само за да се "наложите" на пазара!
Поздрави и си избийте от главата, че българина незнае какво да купува!
Титла: Бойлери Atlantic
Публикувано от: greensin в Октомври 30, 2009, 04:24:20 pm
Много ми е чудно това с избиването на фланеца, що при Стибел Елтрон не се случва? Как това ще го тълкуваш като предимство? Даже си е слабо място!
Да си чул някой бойлер произведен през последните 15 години да се е взривил, защото при отказване на защитите му,врялата водата вътре не се е изльоскала през  невероятния \"елепсовиден\" фланец?
Иначе за изолацията си обсолютно прав с едно важно уточнение:
Дебелината на изолацията е ефективна до към 3.5 - 4 мм, после вече почти няма значение дали е 5 или 10 мм, намаляването на топлинните загуби и почти незначитело! Даваш едни луди пари за изолация пък тя ти задържа 1 градус повече на денонощие, Примерно! Слагам реални стойности , защото с тез големите нещо много се изкривява действителността :)
Титла: Бойлери Atlantic
Публикувано от: Bailey в Октомври 30, 2009, 06:51:18 pm
Здравейте, прегледах внимателно предложенията за бойлери във форума, но лично за мен има само една марка - Siemens. Като всеки, преди да си закупя модела DG 10036P automatic се притеснявах от цените, но трябва да ви кажа, че са направили големи намаления спрямо цените им от предходните години и определено парите си заслужават. Вижте за какво става въпрос http://siemens.expo2000.bg/do.php?elektrouredi=_siemens&kategoria=malki_uredi&tip=boileri
Siemens си е Siemens! ;)
Титла: Бойлери Atlantic
Публикувано от: myhoboiko в Октомври 31, 2009, 08:52:48 am
Green, това за милиметрите го гледах в едно каталогче на Дипломат (Прищипах го от технополис :D)...
За милиметрите на изолацията имаше една графика, която показваше, че изолацията е ефективна от ~2.8 - 5 mm (не помня с точност, но там някъде), и след 5 мм загубите започват да се овеличават.
Колкото до фланеце... Не мисля, че една защита в повече е излишна :)
В гугъл има доста новини за гръмнали бойлери, но пък никъде неказват марка и прочие, така че има гръмнали бойлери :)
Колкото до сименса.. Мнооооого скъпо бее :(
Титла: Бойлери Atlantic
Публикувано от: myhoboiko в Ноември 11, 2009, 05:24:08 pm
Обичам да се заяждам да му се невиди :D
Nenov, oще ме гложди какво сте орязали от \"френските\" бойлери, че да намалите цената с около 200+ %?
Човека с телефоните... Търговец си, умен човек се пишеш (мухаха), но Electroreleto доста добре те е надушил, само дето е доста импулсивен :D.
Нека се опитам да разтълкувам първият ти пост:
\"Днес ходих във верига Технополис\" - Показваш каде се продават бойлерите
\"там ми предложиха бойлер на Atlantic\" - Неволно се запознаваш с марката
\"уредите са френски и много добри\" - Малко реклама на маркатa, щото нали нова и...
\"Това което ми направи впечатление е цeната\" - Неможа да се стърпиш нали кучее :D
\"брошурата е доста добре написана\" - Показваш, че има рекламни материали, подбуждаш любопитство, но какво разбираш под добре написана? Технически данни, киловати, мощности и прочие. Това го пише на всяка друга брошура... Неее ти искаш да ни насочиш към дизайнаа и рекламната концепцияя! Марката като е френска, ти какво очакваше, брошурата да е на френски ли?
\"Някои да има информация или да е ползвал такъв бойлер ???\" И разбира се накрая отговорът от вече бренд-обвързаните потребители, нямащи търпение да се похвалят колко са добри бойлерите!
Другото, за което се замислих... Защо по дяволите искаш информация за даден продукт във форум, ориентиран към проблеми на потребители и прочие?!
Ах, дааа! Таргет групатаааа! Образовани хора, 25-45 години, постоянно търсещи информация за заобикалящият ги свят!
За \"професионалната\" намеса на Nenov няма да коментирам, защото мисля, че ви е ясно за какъв вид рекламка иде реч :p
Моля, модераторите да следят по-добре за такива изяви и ако може по-често да натискат бутончето \"Изтриване\" (Delete)!

Умната ;)
Титла: Бойлери Atlantic
Публикувано от: myhoboiko в Ноември 12, 2009, 01:10:23 pm
\"Колеги искам да се похваля ,че този месец сметката на тока ми падна с 5 лв.Спрямо минало годишната при приблизително еднакви киловати.\"

Как при еднакви киловати за двата месеца сметката ти ще е по малка заради бойлера?! :D Даже и миналогодишната сметка гледал...
А провери ли цената на тока дали е същата?
Неможе при еднакво използвано количество ток да плащаш различни пари, освен ако цената на тока не се е променила!
Мислех французите за умна нация, но щом са решили да плащат на хора като вас да ги рекламират, малко почвам да се замислям дали е така...
Нестава само с писанеее, трябва и акъл!!! :)
Титла: Бойлери Atlantic
Публикувано от: greensin в Ноември 27, 2009, 05:51:15 pm
ха-ха, мухобойко направо си сцепил с анализ тука :) Те ясни станаха нещата, че се прави реклама на тези бойлери от Франс.
Обаче аз като много любопитен исках да разбера дали наистина са добри, кво ново предлагат и такива работи.
Обаче като гледам темата позамря - причините може да са две :
1. Много хора са си купили такива бойлери, супер доволни са от тях и за това и никой не пише тук
2. Никой не се е престрашил и Ненов е проучил само наште две мнения :)
както се казва гаранция - франция :)
Титла: Бойлери Atlantic
Публикувано от: myhoboiko в Ноември 28, 2009, 08:42:00 am
Никой не пише по темата, защото мястото и не е тук...
Гаранция - Франция... Имате ли представа колко пари са нужни за да се докарат тези бойлери от Франция до България ?!
Или се сглобяват в Турция или в някой местен гараж. Водещите български марки Diplomat и Tesy, произвеждани и сглобявани в България са с цени същите, като френските...
Колко е заплатата на работниците във Франция и колко във Варна примерно? След това идва транспорта- данъци, такси, винетки :), гориво, консумативи... Нещо тези неща ми се губят по маршрута Франция - България, та ако може някой да каже нещо по въпроса ще е добре... И все пак добре ще е да се провери дали тези бойлери изобщо отговарят на Европейските норми и закони за качество!
Титла: ДЕФЕКТНИ СТОКИ В ТЕХНОПОЛИС-БЪЛГАРИЯ
Публикувано от: zemonti в Декември 17, 2009, 09:02:49 pm
Работил съм в Технополис, след това в подобен магазин в Канада. 99% от клиентите са доволни, но винаги има някой лъжлив неудачник, който преиначава истината.

Предполагам, че уреда наистина има някакъв недостатък, но съм срещал клиенти които очевидно лъжат, преиначават нещата и късат нервите на продавача. Виждал съм случай, когато си признават, че лъжат и почват да молят да си вземат парите. Виждал съм случаи, когато си вярват. Не можеш да си вземеш уред за 200 лв и да искаш да ти го направят като за 2000, нали?

rozaly, за да стигнеш до управителя на магазина, значи си минала през наколко инстанции. Щом нито една от тях не ти е разрешила проблема, значи той не е в тях. Сигурен съм, че ако им пиша ще опишат ситуацията по доста по-различен начин. Как иначе си обясняваш, че проблемите на другите биват решавани, а твоят не?!?

Управителя на магазина няма НИКАКЪВ интерес да пробутва директна стока. Той е оторизиран от собствениците дори да направи жест към клиената, отвъд изискваното от закона, ако клиента е ощетен. Не му струва нищо. Просто се е сблъсквал с множество клиенти, претендиращи абсурдни неща и е наясно кога някой е наистина ощетен и кога досажда от чиста злоба.

Стоките понякога дефектират. Правилата за смяна на дефектните продукти в БГ не е същата като тук (Канада), но и надценката е различна. Тук също има евтини магазини в които не можеш да върнеш дефектен продукт, или поне ще си имате огромни разправии.

zemonti@yahoo.com
Титла: НЕ КУПУВАЙТЕ ОТ ТЕХНОПОЛИСССССССССС
Публикувано от: Megince в Януари 02, 2010, 11:46:48 pm
Здравеите злощастни клиенти на Технополис!
Не знам дали проблема е в това,че служителите им правят това,което им е наредено отгоре(а то е колкото може по-малко рекламации)или по-скоро арогантността,нахалството и убедеността с което го правят и то в ситуация,в която клиента очевидно има право!
Имаме 2 климатика с марка Hayer,които са напозната за мен марка,но при покупката са увещавали родителите ми,коооолко са добри и пр.включително и сервизната им подръжка!Оказва се че,въпреки че са в гаранция,се замразяват и спират да работят през седмица и се налга да се размразяват с гореща вода,тъй като от задължителната сервизна подръжка никои не си вдига телефона или когато го направи казва на практика да си го размразим сами(което и правим)тъй като са заети!!!!Освен този абсурд,наи-голямата глупост е,че на 12 и 14 декември и ДВАТА просто спряха да духат топло,тоталноо...нито горещата вода помогна нито нищо!!!От сервиза ни се оправдаваха че са заети и ще дойта ту днес ту утре,та такаа до 22.12,когато т.нар.\"техници\"се появиха и установиха че видите ли и двата са с някаква изгоряла платка,която и те не можаха да обяснят каква,но често се случвало!!!трябвало да се поръча и да се изчака да доЙде,а гаранцията им че и тази новата няма да игори беше...никаква! Взеха ни и гаранционните карти,за да ги преснемат!!междувременно изкарахме едан истински ЗИМНА Коледа!!От Технополис ни обясняваха,че след като нямаме регистрирани някакви ремонти по тях,в гаранционните им карти,( А КАК ДА СТАНЕ ТОВА,КАТО НИКОГА НЕ ИДВАТ,ПРИ НУЖДА)въпреки че се замразяват нон стоп,а и накрая изгоряха,няма как да се направи рекламация!!! Техниците доидоха да сложат тези платки на 27.12.-т.е 2 седмици ние бяхме без климатици при минусови температури!!За пореден път им обяснихме,че със или без нови платки,ние не сме доволни от тях,очевидно имат дефект,но отново за смяна не можеше и дума да става!Гаранционните карти не ни върнаха с оправданието,че са ги забравили!!!! И сега може ли някой да ми каже,що за глупост е това! Даваш толкова пари,(всеки един от тях е 1300лв +200 монтаж)за да стоиш на студ;имаш гарантирана сервизна подръжка,но от безотговорни дебилни техници;имаш право на рекламация ако не си доволен,но когато не само не си доволен,но си потресен от стоката и качеството и-НЕ МОЖЕШ ДА Я СМЕНИШ ИЛИ ВЪРНЕШ!!!
Титла: НЕ КУПУВАЙТЕ ОТ ТЕХНОПОЛИСССССССССС
Публикувано от: fishev в Януари 03, 2010, 12:10:23 pm
Драга Megince добре си го написала но и доста преиграваш Би ли посочила  модела на климатиците Отдавна няма Хаиери които да струвата 1300 лв броиката без монтаж Да деиствително IPM модула е слабо място на тази марка но със новите платки който идват просто проблема изчезва Сервиза е реагирал абсолютно адекватно и като време и като срок за ремонт По отношение на замръзването има няколко причини за да се случи това (ако изобщо се случва)Прочети си гар карта там пише че почистването от прах и лед не е безплатно и се заплаща от клиента Но за да се установи дали наистина мръзнат пак трябва да посочиш точен модел той е примерно HSU 12HD03 DB Посочвам този модел защо той е един  от наистина замръзващите на тази марка Но това е модел от 2007 и проблемите при него са отдавна решени Помолих те да посочих модели магазин и фирмата която ги е монтирала защото е много лесно да напишеш една педя гневи думи към даден магазин и/или стока а истината да се окаже по малко от един процент Оставам на разположение за коментар
Титла: НЕ КУПУВАЙТЕ ОТ ТЕХНОПОЛИСССССССССС
Публикувано от: ninari в Януари 04, 2010, 05:04:58 pm
Някой спомена нормална държава - ама от писаниците от началото на темата се питам: -Кои са нормалните поданици?
Тя , държавата е от такива като вас и мен.
Титла: НЕ КУПУВАЙТЕ ОТ ТЕХНОПОЛИСССССССССС
Публикувано от: Megince в Януари 05, 2010, 05:04:39 pm
G-n Fishev ili kakuvto tam ste!Ne znam dali i vie nqma da \"preigravate\"kogato po praznicite to4no(a ikogato i da e ,ne e priqtno)se zanimavate s takiva glupoti i stoite na stud!Po mnenieto vi sudq,4e imate ob6to s firmata 6tom ste toooolkova \"osvedomen\" koe kolko stryva i kak raboti!Mnogo interesno e i mnenieto vi za \"adekvatnata\"reakciq na serviza:):)Ne pojelavam na nikogo tolkova adekvatno obslujvane pri vuzniknal problrm!Osven da vi izpratq kasovite bonove,da si obnovite malko poznaniqta,4e qvno ima i takiva ceni i da vi kaja,4e modela e HSU-22H03/R2(DB) da vidim togava kakvo interesno obqsnenie 6te dadete.Ako mislite 4e sum se registrirala tuk,za da si namerq publika ili da si \"4e6a\" ezika,kakto qvno pove4eto pravqt,gre6ite!Mislih,4e tova e forum,za hora koito sa postardali za poreden put ot nespazvaneto na kakvito i da e usloviq,dogovorenosti i pravila i o4akvah nqkakuv vid suvet...
Blagodarq mnogo,no qvno tova 6te se prevurne v porednata zaguba na vreme,a o4evino trqbva da se zahvana s porednoto razmrazqvane na klimaticite,vse pak 21 vek sme,za6to da ne hodim s kofi gore6ta voda  i da razmrazqvame \"ka4estvenata\" tehnika  ;)!!
Uspeh na vsi4ki!
Титла: НЕ КУПУВАЙТЕ ОТ ТЕХНОПОЛИСССССССССС
Публикувано от: fishev в Януари 05, 2010, 06:12:26 pm
Моля пишете на кирилица Трудно Ви чета на маимуница Първо да Ви се извиня Да това е цената на 22-ка Бях останал със впечатлението че се дискутират 12ки който са на доста по ниска цена от горепосочената Моля даите данни кога са монтирани машините в какви помещения като кубатура и тн Имам нещо впредвит за оказване на евентуално съдеиствие  Ако желаете можем да продължим със меили да не товарим форума със излишни постове и след това да се обобщи резултат Оставам на разположение
Титла: Бойлери Atlantic
Публикувано от: molby в Януари 22, 2010, 03:44:27 pm
Здравейте, разглеждм темата и ми прави впечатление, че тук се говори за ефикасност на бойлер и съответно неговата изолация. Повечето говорят за дебелината на изолацията и колко трябва да е дабела дали да е 2,3 или 5 см. Само че тази дебелина зависи  от вида на материала с който се прави изолацията и от един коефициент на топлопроводност на изолиращия материал. Колкото по нисък е този коефициент толкова по тънка може да е и изолацията и до е със същите параметри на по дебела изолация.
Титла: Бойлери Atlantic
Публикувано от: CiCi в Февруари 23, 2010, 10:52:31 am
Според мен цената за Бг бойлери е много висока за това което представляват и съм сигурен, че в тази цена има поне 70 % печалба, а за да не съм голословен ще дам пример. Преди години бях на почивка в Турция и понеже ми предстоеше ремонт на жилището влязох в няколко магазина просто от любопитство и какво видях? моноблоците и мивките на ROCA са със етикети ROCA-KALE точно копие на FAYANS но цените бяха на половината от цената в Бг просто тук всеки залага много голям марж.Сега се сещам за правилото ако е Българско или ще е боклук или ще е много по скъпо от по качествените вносни стоки.

П.П.Имам бойлер Елдоминвест от 6 години и съм сменил 3 нагревателя и 2 фланеца, но още си го ползвам, не знам как е френската чи*ия, но ако се троши по малко ще е по добре.
Титла: Технополис Варна дефектен скъп телефон и отказ за подмяна
Публикувано от: IDYLLIST в Юни 21, 2010, 04:11:07 pm
Здравейте пиша ви като ви моля ако някой има някакви идеи как да ми помогне и кое е правилно да се направи моля да ги сподели. На 9 06 2010 От Технополис Варна си закупих на изплащане телефон HTC HD2. На следващия ден решавам да го разгледам и разуча понеже не ми беше останало време преди това. Вадя го от калъфа и окривам едно петно на екрана рестартирах извадих и сложих батерията но нямаше ефект. Отивам до технополис след като няма и 24 часа от покупката и казвам ако могат да ми го заменят. Консултантът на мястото отредено за рекламации беше доста лаконичен и каза че не може да го замени а трябва да го прати във София във фирмата вносител за да преценят дали повредата е причинена от мен или е фабрична. Това ме изнерви тъй като според мен не съм длъжен да чакам колегите им във София да преценят каква е повредата тъй като Технополис продават стоката и те дават гаранция. На втория ден чисто новия ми телефон замина за София на оглед. Пътя му беше 4 дена плюс почивните Събота и Неделя. (доста мудно за 21 век и скромните 480 КМ ама айде както и да е ) От сервиза в София ме увериха че според тях проблема на телефона е фабричен и ще го минат по гаранция но за тази цел трябвало да го пратят в Румъния за да го поправят тъй като във България все още няма сервиз на HTC, а не да го заменят с нов. Освен това има и вероятност във сервиза в Румъния да кажат че проблема не е фабричен а аз съм го причинил и да откажат гаранция което се е случвало с други потребители. Моля ако някой може да ми каже към кого да се обърна за това че  не искам телефона ми да е заменен и имам ли това право. Искам да кажа само че говорих и с Комисията по защита на потребителите от която ми заявиаха че трябва да изчакаме какво ще стане и че телефоните с такъв display били трудни за доказване на повреди. Не искам поправен телефон искам нов тъй като закупих нов и нямам абсолютно никаква вина за случилото се даже от сервиза потвърдиха това.
Титла: Технополис Варна дефектен скъп телефон и отказ за подмяна
Публикувано от: marksman в Юни 21, 2010, 05:54:02 pm
Явно, комисията за защита на потребителите, не искат да си свършат работата. Един съвет-подай писмена жалба до тази комисия и си поискай входящ номер. Ще видиш, че събитията ще тръгнат в друга посока. Мисля, че тази комисия се намира в ценъра на Варна, на 250-300м.от шадраваните.
Титла: Технополис Варна дефектен скъп телефон и отказ за подмяна
Публикувано от: IDYLLIST в Юни 21, 2010, 06:06:43 pm
Благодаря за съвета. Да аз бях там, в какво точно трябва да се състои жалбата ми към тях и каде да я пратя, благодаря за бързия отговор пак. Важно е за мен
Титла: Технополис Варна дефектен скъп телефон и отказ за подмяна
Публикувано от: marksman в Юни 21, 2010, 11:21:37 pm
Влез в сайта на КЗП и там има готови бланки,  опиши всичко подробно,приложи копие на документите/договор, фактура,документа с който са пратили стоката в сервиз и др.налични/ и те са длъжни в едномесечен срок да ти отговорят, какъв е резултатът от извършената проверка. Ако все пак/което се съмнявам/ не ти отговорят в 1месечният срок, тогава подай жалба до Омбусмана на Република България, в която ще се жалваш от Комисията за защита на потребителите, защото в тази комисия работят държавни служители, на които работата им е да защитават правата на потребителите.
Титла: Технополис Варна дефектен скъп телефон и отказ за подмяна
Публикувано от: severfen в Юни 22, 2010, 09:10:29 am
Чл. 108. Всяко несъответствие на потребителската стока с договора за продажба, което се прояви до 6 месеца след доставянето на стоката, се смята, че е съществувало при доставянето й, освен ако се докаже, че липсата на съответствие се дължи на естеството на стоката или на характера на несъответствието.
Чл. 111. (1) Всяко споразумение или договор, сключени с продавач преди появата на несъответствието на потребителската стока с договора за продажба, което ограничава или изключва отговорността на продавача по този раздел, е нищожно.
Чл. 122. Потребителят има право на рекламация за всяко несъответствие на стоката с договореното, включително за стоки втора употреба, когато след доставката, при първоначалния преглед или при съхранението, монтажа, изпитванията или експлоатацията са открити несъответствия с договора за продажба.
Чл. 127. (1) Търговецът или упълномощено от него лице са длъжни да приемат рекламацията, ако тя е предявена своевременно.
---
Демек - Ако до 6 месеца се появи дефект, то по закон се приема, че дефекта е бил наличен при покупката на продукта. Всяко несъответствие на стоката с договорената, прави договора за продажба невалиден. Едва ли си се споразумял да си закупиш телефон с петно на екрана. Така договора за продажба е вече навалиден и технополис трябва да ти върнат парите. Имаш право да отправиш рекламация и търговеца не може да те спре. Тоест отиваш в магазина искаш книгата им за рекламации и вписваш твоята там. Нямат право да ти откажат. Ако го направят се оплакваш и за това в комисията. След като имаш черно на бяло рекламацията си, пускаш жалба в комисията.
---
 http://www.kenanoff.com/blog/archives/190
Титла: Технополис Варна дефектен скъп телефон и отказ за подмяна
Публикувано от: IDYLLIST в Юни 22, 2010, 06:12:25 pm
благодаря за изчерпателните отговори ще действам по гореописаното.
Титла: БГ Сервиз не признават гаранция?
Публикувано от: Irine в Септември 14, 2010, 10:00:36 pm
Трябва да ви кажа, че за мен хората от сервиза в жк Люлин - София са абсолютни комици.
Повикаха ме да си взема уж ремонтирания уред. Суетяха се 15 мин, след което ми казаха, че дори не е оформена заявка за ремонт и никой не е поглеждал този уред.
През това време на друг клиент му поръчаха резервна част от чужбина за 100 лв, като вместо да погледнат неговия уред за да се уверят в точния модел, му дадоха някакви черно-бели снимки от някакво упътване, по които той да си познае сам модела на уреда. Разбира се човека беше шашнат.

През цялото време в сервиза се чудех, как е възможно такива идиоти да са още в бизнеса, да изкарват пари и да имат клиенти???
Титла: БГ Сервиз не признават гаранция?
Публикувано от: venci_ninov в Октомври 05, 2010, 09:07:44 am
Подавайте си рекламациите пред търговците, от които сте закупили стоката, а не пред сервизите. Искайте да ви впишат в регистъра за рекламации. От този момент тече 30 дневен срок, в който трябва да ви извършат ремонт или сменят стоката. Ако това не стане имате право да си искате заплатената сума. Ако отново ви отказват или ви мотаят - жалба в КЗП. Крайния вариант при неуспех на предходните действия е съдебно дело - има вече съдебна практика по тези дела и осъдени търговци. За делото ще ви е необходим задължително адвокат, като разноските по делото ще се присъдят на търговеца, в случай, че го спечелите. Пазете си гаранционната карта, касовата бележка и всички други документи ще са нужни при жалба до КЗП или дело.
Титла: БГ Сервиз не признават гаранция?
Публикувано от: apapazov в Октомври 21, 2010, 12:57:15 pm
БГ Сервиз са найстина абсолютни идиоти.
такъв е личният ми опит с тях.
уникалното е, че сме уж пазарна икономика, а пазара е такъв, че все още са на него и дори се развиват много добре.
Титла: Бойлери Atlantic
Публикувано от: ceco67 в Ноември 26, 2010, 06:43:44 pm
Атлантик са си французи, имат си заводи (не един а няколко) във Франция и си продават там тези бойлери, но на цени по 200 евро и на горе. От сигурен източник знам че хората си имат завод в Африка (Кайро, Египет) от където са бойлерите за България. Имат и завод в Бориспол, Украйна, но той си е за Украинците и Руснаците. То иначе как ние източните ще си позволим скъпите френски бойлерчета.

Съвети не смея да давам. Всеки сам си решава, защото при избора на техниката винаги си подвластен на късмета.
Титла: Бойлери Atlantic
Публикувано от: zasvoimp в Декември 05, 2010, 02:42:41 am
Едно не мога да ви разбера... Как като не слагате нищо по тези бойлери как  те стават най добрите???У дома съм с Елдом - станах елтехник от смяна на електроника.Нашите са с Теси- има ръжда на корпуса на първата година.Тъщата е с Дипломат...тя си знае.В службата имахме хасковски и издържал от 94 година... е да ама 2009 се проби брутално.Сега им сложихме италиански (китайски)  боклук от Баумакс.Той пък се оказа 1200 ватов, пуснеш го тази седмица та другата е загрял.Помня старите бойлери, с кофти електроника, банята ти се стопляше като го пуснеш,. тежаха ужасно.Изкарваха по 20 години с ремонтите.Сега вие предлагате много, много \"модерни\" бойлери изкарващо 10 пъти по малко години т.е. 2.Какво значение има марката тогава???
Титла: НЕ КУПУВАЙТЕ ОТ ТЕХНОПОЛИСССССССССС
Публикувано от: Veselin в Януари 18, 2011, 11:07:48 am
Господин Фишев явно доста трудно се справяте и с кирилицата но това си е само мое мнение. :)
Титла: НЕ КУПУВАЙТЕ ОТ ТЕХНОПОЛИСССССССССС
Публикувано от: severfen в Януари 18, 2011, 02:23:05 pm
Хора поучете се от опита на другите пострадали. Не копуваите от Технополис (именно заради това им отношение) докато не се появът по телевизията и официално да кажат: Ивинете, ние вече знаем какви са ни задълженията като търговец и повече няма да ви убиждаме.
Титла: Хладилник
Публикувано от: rosenradev в Март 27, 2011, 09:59:07 am
Здравейте,

Имам следният проблем. Купих си хладилник от Технополис. На 24,03 го заплатих на 25,03 го докараха у дома. На 26 го разопаковам за да консумирам покупката и какво да видя. Вратичките ожулени петна по вратите, и на всичкото отгоре уплътнението на вратата не уплътнява.
Обадих се и писах на магазина. ония ми ги разправят че трябвало да дойде техник и да направи констативен протокол и може или не може да се ремонтира. Ако не може да се ремонтира щели да приемат за връщане.

Има ли някаква законова рамка да мога да си взема парите обратно ?
Помогнете Моля!!!!!
Титла: Хладилник
Публикувано от: severfen в Март 28, 2011, 10:28:49 am
Да има.
Чл. 108. Всяко несъответствие на потребителската стока с договора за продажба, което се прояви до 6 месеца след доставянето на стоката, се смята, че е съществувало при доставянето й, освен ако се докаже, че липсата на съответствие се дължи на естеството на стоката или на характера на несъответствието.
Чл. 111. (1) Всяко споразумение или договор, сключени с продавач преди появата на несъответствието на потребителската стока с договора за продажба, което ограничава или изключва отговорността на продавача по този раздел, е нищожно.
- Демек констатирате несъответствие, едва л исте си избрали точно този олущен хладилник. След като има несъответствие то можете да обявите договора за продажба като нищожен, и да си вземете парите.
- Но ви препоръчвам да изискате смяне, не ремонт. Спокоино може да им кажете, че или го заменят или ще анилирате довора за продажба както ви позволява закона.
- прочетете тази статия http://www.kenanoff.com/blog/archives/190
Титла: БГ Сервиз не признават гаранция?
Публикувано от: MadAxeman в Април 08, 2011, 04:51:18 pm
Оставих гаранционна хлебопекарна Мулинекс на 8март (купена 3 дни преди това от Техномаркет). Звънях всяка седмица и получавах постоянно обещания, че ще е готова до 1 седмица. Днес, 1 месец след като съм я оставил звънях отново да питам какво става. Жената, която вдигна обеща да ми звънне следобед, но естествено не го направи. Звъннах пак, но вдигна друга жена (явно първата си е набила камшика). Отговорът беше, че се била забавила доставката на моторчето, което било дефектирало. На върпоса 1 месец ли се бави доставката започнаха едни увъртания и мънкания. Не знам в сервиза ли са некадърни или ръководството им е такова. В началото на другата седмица трябвало да е готова вече.
Според мен не бяха поглеждали хлебопекарната до тази сутрин, когато държах да ми кажат точен срок кога ще е готова. Следващия път като им звъня ще е последен. След това жалба в КЗП.
Титла: БГ Сервиз не признават гаранция?
Публикувано от: Gogo6307 в Април 15, 2011, 03:10:28 pm
office@servicebg.org .Пиши на този адрес, човека който отговаря е много коректен.Имах подобен проблем, който се реши много бързо с негово съдействие (може би защото уреда ми не беше гаранционен и си платих солидна сумичка, какво да се прави - демокрация, пазарна икономика).
Титла: Бойлери Atlantic
Публикувано от: Димитър Георгиев в Юни 13, 2011, 10:13:02 pm
Не мога да разбера какво ги хвалите тия боклуци Stiebel Eltron. За 4 години два пъти протичат! Сега чакам да ми сменят втория бойлер. Бавят ме вече 3-та седмица. Говорят ми разни врели некипели да си доплащам 100лв за нов модел бойлер, с който да ми сменят стария, въпреки че е в гаранция. Чакам да изтече 30 дневния срок да видя какво ще направят и съм им подготвил цял уебсайт посветен на Stiebel Eltron бойлерите.
Титла: Бойлери Atlantic
Публикувано от: Kostadin Gavrilov в Май 21, 2012, 08:36:55 pm
Озадачих се от ниските цени на широко рекламираните бойлери Атлантик (съизмерими и дори по-ниски от тези на българските) и си направих  труда да проуча произхода им. Оказа се, че се произвеждат в Египет!!! Всъщност на французите продават френски, но у нас се внася арабската версия на тази марка. Това обяснява и ниската цена, въпреки твърденията на фирмата-вносител BGR.Group за „оригиналния” им произход. Изводът ми е: отново до болка познатия търговски трик – да спечелим максимално, докато стоката си покаже рогата!
Титла: Бойлери Atlantic
Публикувано от: Ивайло Цонев в Юли 27, 2012, 10:45:16 am
Имам 2 питания по темата за бойлерите:
1. Могат ли така наречените \"хоризонтални\" бойлери да се монтират не на стената, а на тавана(понеже обикновенно е плоча)?
2. Понеже ми предстои закупуване на бойлер, някой има ли мнение за Gorenje?

П.С.: Предварително благодаря за мненията ви!
Титла: Бойлери Atlantic
Публикувано от: Адриан Иванов в Септември 10, 2012, 05:58:11 pm
Хоризонталните бойлери не могат да се монтират на тавана чрез техните уши.
Обяснението: Както във вертикалните, така и в хоризонталните бойлери изходящата тръба за топла вода трябва да стои вертикално във водосъдържателя.
Като доказателство - произвеждат се три основно типа бойлери - вертикални, хоризонтални и за под мивка. Ако нямаше значение положението щеше да се произвежда само универсален бойлер.
Ако все пак се налага да се закрепи хоризонтален бойлер за тавана то моето предложение е да се обхване с метални ленти в двата края като пояси, така че ушите за монтиране да са под прав ъгъл с тавана.
Успех!
Титла: Бойлери Atlantic
Публикувано от: Адриан Иванов в Септември 10, 2012, 06:27:35 pm
Колкото до споровете за икономичността на бойлерите моето мнение е следното:
От физическите закони е известно, че енергията за загряване на един литър вода с един градус е необходима енергия една килокалория. Отдавна обаче не се използва тази единица за енергия. Дори топлофикациите я замениха с kWh. За това ще дам един по-прост пример: За загряването на 80 литра вода от 10 градуса до 70 градуса е необходима енергия 5,6 kWh. Теоретично!!! На практика трябват повече защото се загрява и водосъдържателя.
Откъде идват икономиите? От добрата топлоизолация на бойлера (както и при жилищата). Ясно е колко енергия трябва за загряване, но колко бързо ще загубим топлината?
И още нещо. Колкото по-слаб е нагревателя, толкова по-бавно ще се нагрява бойлера. Но докато се нагрява част от топлината се губи. Ако пък нагревателя е силен (с по-голяма мощност) рискът за дефектиране на бойлера става по-голям.
Едно предложение: Ако бойлера има термометър и изведен терморегулатор нагласете температурата между 45 и 50 градуса докато го ползвате за миене. Преди да ползвате бойлера за къпане нагласете регулатора на 80 градуса.
Става с малко проби, защото не всички терморегулатори имат скала с температура. Гледайте термометъра и не забравяйте след къпане пак да свалите температурата.
Дано да съм бил полезен.
Титла: Re: Технополис лъжат клиентите си
Публикувано от: egotseva в Ноември 20, 2012, 01:47:23 pm
Преглеждайки тази част от форума, ми става ясно: първо - потребителите не знаят правата си; второ - не правят усилия да се информират. В приемната на Активни потребители идват преди всичко хора, на чията врата е потропал съдия-изпълнител или които са пропуснали всички възможности да се защитят. Моля Ви хора, интересувайте се предварително за правата си или най-малко, реагирайте веднага след като се случи нещо. Не чакайте с години.
Относно тона, който е употребен - не искам да коментирам. Въпрос на възпитание.
Титла: Гаранция при покупка на пералня Беко от юридическо лице
Публикувано от: jyordanov в Април 08, 2013, 12:55:01 pm
Здравейте,

Получих информация, че ако закупя пералня Беко от Технополис на юридическо лице нямя да имам никаква гаранция. Моля зя коментар има ли някакво правно основание за това твърдение.
Титла: Re: Гаранция при покупка на пералня Беко от юридическо лице
Публикувано от: Alexander в Април 08, 2013, 02:50:57 pm
Ами, ще имате т.нар. "търговска гаранция", тази, която ви дава Технополис с гаранционната карта за период и при условия, определени от търговеца. Може да е 1,2,5 години - срокът ще бъде такъв, какъвто пише в гаранционната карта.

Иначе що се отнася до 2-годишната гаранция, която дава Законът за защита на потребителите, за всички стоки, закупени от потребители, във вашия случай няма да действа, тъй като законът се отнася само за потребители, каквито са физическите лица. Юридическите лица не могат да бъдат счетени за такива.
Титла: Re: Гаранция при покупка на пералня Беко от юридическо лице
Публикувано от: Boogy в Април 08, 2013, 04:26:27 pm
С две думи - питайте търговеца преди да поръчате. Ако не се предоставя търговска гаранция, по-добре изберете друга марка.
Повечето технически продукти се предлагат с търговска гаранция, най-често предоставяна от производителя.

Само когато пазарувате като физическо лице може да разчитате на двугодишната законова гаранция. Тогава няма голямо значение, дали търговецът ще предложи и търговска гаранция или не.