Активни Потребители

Храни => Ресторанти, вериги за бързо хранене, магазини и търговски вериги => Супермаркети и търговски вериги => Темата е започната от: James76 в Декември 08, 2006, 11:07:21 am

Титла: Проблеми с Кауфланд
Публикувано от: James76 в Декември 08, 2006, 11:07:21 am
Здравейте!
 Имам оплакване от маркирането на цените на продуктите в касовата бележка в Кауфланд Варна!
   Снощи пазарувахме там със съпругата ми! Изключително бяхме изумени, като се прибрахме и погледнахме бележката...  Три продукта бяха с различна цена от тази, за която ги взехме от рафтовете!!!
1. Шипков мармалад: пишеше с огромни цифри 1.33лв, а в бележката пише 1.59лв..?!
2. Пилешки бутчета: на рафта пишеше 3.30лв., а са маркирани на 3.79лв.?!?!?!?!?!?!?!1
3. Маджарски Катък: поне три пъти обявиха, че вече е намален, от 1.79 на 0.79лв., а в бележката е маркиран 1.79лв.!?!?!?!?!?!?!?!!?!?!?!?!?!?!?!??!

 Драги дами и господа, сами разбирате, че не става дума за няколкото лева... Става дума за това, че в Кауфланд широко  афишират едно, а вършат съвсем друго... Типично за България...

  Този същия текст пратих на майл на Кауфланд и за да подкрепя думите си, сканирах касовата бележка и я прикрепих към писмото. Не се надявах да получа някакъв отговор, но бях длъжен да напиша тези редове, не за друго, ами за да покажа, че българите не сме стадо... Излишно е и да споменавам, че Кауфланд ме загубиха като клиент, както и близките ми и приятели...
  На другия ден получих отговор с невероятно много мили думи, като ме уверяваха, че едва ли не трябва да отида да си сложа поне 3-4 диоптъра...
  Истината е, че от тогава поне сто пъти са пренаредили рафтовете и няма как да се докаже каквото и да е било...
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: LUBO в Декември 11, 2006, 11:11:23 am
Да, и в Русе е така!
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: cisto в Декември 11, 2006, 12:55:42 pm
KAUFLAND: NA TEHNIA STAND ZA GOTOWI HRANI: RUSKATA SALATA /NASIPNA/ S NADPIS \"BEZ KOLBAS\" BESHE S KOLBAS!
PRODAWACKITE SE MOTAT PRED OCITE NI, A NA STANDA SE OBRAZUWAT OPASHKI OT KLIENTI
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: elenaaleks в Януари 09, 2007, 04:54:49 pm
В Кауфланд на щанда за разфасовано месо и млечни изделия цените не са сложени както трябва. Те са наредени в редичка а клиента трябва да гадае кое какво е и дали случайно няма да му пробутат вместо сирене за 4.50 това от 3.30. Това е практика не само във Варна, но и в Ямбол.
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: drill в Януари 13, 2007, 04:36:32 pm
и не само те лъжат...ето следната история:

на 23 декември преди коледа решихме с приятеля ми и майка му да напазаруваме за празниците.
влязохме в един хипермаркет, където купихме повече около 60 артикула....
платихме сметка от 130 лева и доволни излязохме от магазина. никой от трима ни не се усъмни в цената, тъй като голяма част от аркитулите бяха месо и местни продукти някои от които по 10-15 лв/кг.

два дни по-късно майката на гаджето ми се усъмни в сметката от 130 лв. и започнада разглежда подробно саковата бележка. пресметна всичко на ум и с елка - грешка нямаше.
Един от артикулите обаче се набиваше на очи със обща цена 30 лева. Това беше чипса. Ние си купихме 2 пакетчета чипс, а се оказа че касиерката е маркирала 25 пакетчета чипс. и вместо близо 2 лева сме платили 30 лева.

Разбира се веднага грабнах касовата бележка отидох в магазина разговарях с управителя и му обясних, че на щанда в хипермаркета нямат място за 25 пакетчета чипс - следователно не сме купили толкова. той взе бележката прегледа записа от охранителните камери и ни върна парите.

това обаче не се среща редовно и често. истината е, че в някои магазини практикуват този номер. когато видят че количката е пълна с много артикули от които има и скъпи и евтини нарочно маркират по-големи количества.
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: Александър Ненов в Януари 15, 2007, 07:12:08 pm
МЕТРО не се различават много много. Те прилагат същата схема. Когато пазарувах последния път там вдигнах отново скандал за некачествено обслужване и явно ядосана касиерката от факта че съм я принудил да работи вместо да бездейства маркира два пъти МЕТРО картата ми. Бяхме накупили стоки за над 250 лв и аз се запътих набързо към вратата но майката на приятелката ми се поколеба и прегледа фактурата. Оказа се че сме купили абсорбатор. Това става когато се маркира картата два пъти – първият път тя се отчита като карта, а втория път се отчита като номер на артикул. Това забави излизането ни от магазина с 30 минути а служителите наоколо ни обнадеждаваха че сме късметлии че сме се усетили защото ставало много често и на една жена и маркирали така октопод. Как може да бъде доказано това че е фирмена политика. Защото знам че в САЩ правят същото като един клиент пазарува редовно от един магазин с кредитна карта ( там не се пазарува с друго ) и за да ползва намаления и точки те му издават кредитна карта специално от магазина. При около 10-15 пазарувания на месец магазина добавя пазаруване на стойност 20 долара. Ако клиента не се усети това се повтаря още няколко месеца. Ако не се усети за тази сума се добавя друга по-голяма сума докато се изравни сумата до подобна на обикновените пазарувания. Разбира се те не са точни суми и не се улавят лесно и когато не си водите отчет кога пазарувате там и кога не е почти невъзможно да хванете магазина. Хванете ли го ви изкарват от списъка с припомпваните клиенти и ви се извиняват за грешката която са допуснали уж случайно.
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: Duke в Февруари 28, 2007, 05:29:00 pm
В Кауфланд - Дружба /София/, нещата не са по-различни от описаните горе. Стоки с изтекъл срок на годност колкото си искаш. Често до щанда с плодовете не можеш да стигнеш заради миризмата на гнило. Презалепени етикети с нов срок на годност. След четвъртото ми пазаруване вече не стъпвам там и не смятам и да стъпя ;-). Няма голяма търговска верига в която да не се сблъскаш с гореописаните случаи. Просто внимаваш, концентрираш се и дебнеш кога ще се опитат да те метнат. Някой беше казал, че пазаруването е удоволствие? На повечето места в нашата \"прекрасна\" държава не са!
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: Жанет Хаджидимова в Март 05, 2007, 04:34:52 pm
Това са старите изтъркани номера на така наречените големи вериги,Метро първи го въведоха,слагат цена без ДДС с големи цифри,а с ДДС или няма или е написана с толкова малки цифри,че да не можеш да го видиш.
Просто като се пазарува в България трябва да гледаш и цената с или без ДДС е,срок на годност и още много неща.
Иначе ни лъжат както си искат,да не говорим,че все още има магазини в които касова бележка не се издава,а също така и потребители,които не си искат такава.
Ние сме си виновни да ни лъжат така.
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: suzana в Март 22, 2007, 04:08:02 pm
Ето това се чува от глупавите българи.Извинете ме за израза,но е точно така и мога да опровергая всяка една от забележките ви.Ако работехте в такъв магазин щяхте да разберете,че не е точно така.Аз работя в един от изброените магазини.Относно цените:някои от вас въобще не четят какво взимат и естествено взимат цената,която е най-подходяща за тях.Относно 25 чипса:и това се случва при бързо сканиране на касиерката и не е болка за умиране.Когато има такива грешки трябва да знаете,че те не са непоправими.Относно някои грешки в цените случва се често,но и това е поправимо.Изглежда,че някои не си е свършил работата в компютъра.За всички тези грешки си има информация и те оправят недоразумението.
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: Ирина Марудина в Март 22, 2007, 04:33:34 pm
А за част от тези грешки - като обърканите цени например, си има и глоби ...
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: suzana в Март 22, 2007, 04:59:53 pm
Izida ти незнаеш ли що е прошка.Толкова ли омраза се е вгнездило във вашето сърце.Няма безгрешни хора и силно се съмнявам,че и вие сте такава.
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: Ирина Марудина в Март 22, 2007, 05:17:09 pm
1) Ако откраднеш от магазина едни хляб, няма ли да те арестуват? Законите са за всички, а грешките в цените са си кражби - излъгали са те и са ти взели повече (как пък не стават никога грешки към по-малко?!). Щото ако дадената стока е пишело, че е по-скъпа, съм щяла да взема друга и да не дам повече пари.

2) Виж темата МАГАЗИНЪ 345 - персонал с лоши обноски, далеко от европейските стандарти където лично агитирам афектирания клиент да не си разваля дългогодишното добро мнение за магазин заради малка грешка.
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: Софи в Март 22, 2007, 05:17:31 pm
Браво -suzana-
след като прочетох темата,преди няколко дни,се изкушавам да изразя мнение подобно на твоето,но се въздържах.
относно James76:Шипков мармалад може да си взел на друга фирма...но това за теб няма значение,важното е да бълваш змии и гущери?!?!?!?!?!?!?!Същото се отнася и за пилешките бутчета....или може би опаковката е тежала 1,148 кг.,важното е да бълваш змии и гущери?!?!?!?!?!?!?Относно Маджарски Катък:не,ти не може да си взел опаковка с грамаж по голям от този който е бил намален в момента,важното е да бълваш змии и гущери?!?!?!?!?!?!?!... Типично за България...да,ние имаме поговорка:Ти му подаваш пръст,то ти изяде ръката.... поне сто пъти са пренаредили рафтовете и няма как да се докаже каквото и да е било...-може,може,но не и за такива като теб!!!!
 LUBO\"Да, и в Русе е така!\"-хайде стига,бе????
alex:...-явно ядосана касиерката от факта че съм я принудил да работи вместо да бездейства маркира два пъти МЕТРО картата ми-явно ти е било за пръв път да ходиш в МЕТРО,защото иначе щеше да знаеш,че касиерките там не бездеистват...Как може да бъде доказано това че е фирмена политика...-не можеш приятелю,защото това не е фирмена политика,фирмена политика може да бъде в кварталното магазинче под блока,но ти явно си го разбрал!..-Защото знам че в САЩ правят същото-...-от къде ли знаеш?
Duke:..Просто внимаваш, концентрираш се и дебнеш кога ще се опитат да те метнат-...-,а защо ли продължаваш да ходиш там???иди в кварталното магазинче под блока-там няма да те метнат,евентуално след малка препирня продавачката ще ти даде касова бележка,на която ще бъде маркирана сумата,но без да се знае дали си купувал резервни части за колата или храна!!!!
 Jenny...-Метро първи го въведоха,слагат цена без ДДС с големи цифри,а с ДДС или няма или е написана с толкова малки цифри,че да не можеш да го видиш-...-ти чул/а ли си,че МЕТРО е за търговия на едро,а чул/а ли си за термина- регистриран по ДДС-най-вероятно,не...В другите големи вериги всички  етикети са с цена с ДДС,няма такива с 2 цени!!!
Всички тези които негодуват по-горе искам да попитам:Защо се връщате в магазин от който не сте доволни? И знам отговора:Защото в тези магазини е подредено,в болшинството от тях е чисто и служителите са приветливи,има всичко от което имаме нужда,издава ви се касова бележка т.е.за всяка стока влязла и излязла от магазините са платени данъци,за да влизат пари в Републиканския бюджет,всички служители в тези магазини са осигурени според Българското законодателство,без никакви заобикалки,в тези магазини правят промоции-истински,а на всичкото от горе ни ги пускат в пощ.кутия за да сме информирани и т.н.
Естествено винаги има недобросъвестни служители,които не си изпълняват служ.задължения съвестно(това определено е българска черта)но това не означава,че всички вериги са хишници и те пребивават тук с единствената цел да ви дебнат за да ви излъжат.
И най-накрая:Хора,има органи които можете да сезирате,но с конкретни доказателства,не с предположения и хипотези.Повярвайте ми,това е начина!Така ще израснем като общество и ще можем по ясно да погледнем истината!
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: suzana в Март 22, 2007, 05:31:51 pm
Относно кражбите:ако кражбата не е повече от два лева няма кой да те пипне.Лично пред очите ми са крали и какво-нищо.Ти Izida би ли маркирала 2 домата и посе да сложиш още 4 в торбата.Кражби колкото си щеш.И какво ние прощаваме на клиентите.Можеш ли да си представиш 2 момчета на около 10 години откраднаха блутуут/незнам как се пише на английски/ и 2 чифта футболни ,ъкавици.Общо кражбата им беше 50 лв. Бащата на едното е полицай и то някакъв.Трябва ли това да се случва и защо се случва.Това ли наричате европейци?
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: elenaaleks в Март 22, 2007, 10:30:46 pm
suzana: Такова нещо като прошка няма. Не сме на 10 години за да си прощаваме за изядено шоколадче. Отношенията потребител-търговец са изяснени в закона за защита на потребителите. Всички неописани там отношения се изясняват на добра воля в зависимост от това до колко търговецът иска да запази потребителя като клиент или в съда.
А колкото до кражбите - има охранителна техника, има камери, има охрана - като забележите кражба - обадете се в полицията. А ако не се обадите и се примирите - това си е Ваш проблем. А и незнам фирма, която не калкулира риск от кражба в цените на стоките. Така, че дори да има кражби - крайният баланс винаги е положителен. За справка - ВИК дружествата, които в цената на водата са калкулирали всички фонтани по улиците.
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: deby в Март 29, 2007, 04:44:19 pm
В Кауфланд Младост сьщо льжат. Купих замразена риба, на която пишеше 3.60, а на касата маркираха 4.01лв. Мамят ни на поразия.
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: deuch в Април 02, 2007, 12:00:11 pm
Прави впечатление бъркотията в етикетите с цените на Кауфланд - етикетите са претрупани с цифрички , цени за 100 грама ,за 50 грама , на някои етикети на сирена например изобщо няма цена за килограм или поне за 100 грама ,ами за 400 или 250 грама. Бе явно разчитат  на клиенти без основно образование ...
Титла: Kaufland
Публикувано от: verbod в Април 03, 2007, 12:48:22 pm
Stava vypros za Kaufland Plovdiv. Ednoto che pishat edno na etiketa a kato se ide na kasata cenata e po visoka ot obqvenata na etiketa drygoto e che prodavat Stoka s itekul srok na godnost za cena pod obqvenata.edna otlejala stoka trqbva da se maxne ot vitrinata ili da se vurne na dostavchika.
dnes poiskax Dokumenta za agneshkato meso /tova e v moe pravo i v pravo na vsichki grajdani da iziskvat da ima bude pokazan dokumenta na mesoto v koito dokument ima probi i podobni pisaniq za mesoto.../no te mi oburnaxa grub i mi kazoxa che ne az sum choveka na koito da pokazvat podobni dokumenti , Naprotiv tova epravo na vseki grajdanin.
Титла: Kaufland
Публикувано от: petetopeteto в Май 15, 2007, 10:38:11 pm
Vyzmutena sym. Kak moje! Blagobarq vse pak za infoto - ne znaeh 4e imame pravo da vidim dokkumentite na produkta. Lo6oto e, 4e ot magazina znaqt, no se pravqt na ludi. Na men sy6to sa mi probutvali zalejala stoka, no smqtam, 4e 6te mi e trudno da se oplakvam za vseki produkt pootdelno. Ina4e vsi4ki firmi da sa falirali.
Титла: Kaufland
Публикувано от: foboss в Юни 11, 2007, 07:31:44 pm
6tom edin pat ste vzeli produkt s istekal srok i sled kato ste  videli tova zna4i sa vi varna li i garanciq ot 1lv. za produkt s iztekal srok. No mojebi balgarskiq mantaliten e naddelql i kakto vseki ste re6ili da si vzemete lev4eto.Za6to ne varnahte produkta ili kazahte na personala da sabere stokata s istekal srok zadane napravqt va6ata gre6ka i drugi potrebiteli?
Титла: Kaufland
Публикувано от: fakir в Юли 13, 2007, 04:17:56 pm
според мен истината за Kaufland е, че голяма част от продуктите са с наближаващ срок на изтичане. Т.е. се ползва намалението, че продукта все още по закон е годен. Това обаче е доста погрешно на практика тъй като голяма част от тези продукти не са издържали срока си и са се развалили (дори неосезаемо) по-рано от изтичането на срока и това защото Kaufland е 2-3-4 ръка търговец. продуктите са отлежали по рафтовете на по-реномирани вериги (не само в Бг а и в Европа) и в последствие канализирани към ниско бюджетни вериги и пазари като Kaufland България. Това е и причината повечето стоки в тази верига да са непознати на нашия пазар. Да не говорим, че масова практика в подобни ниско бюджетни вериги магазини е стоките да се препакетират и срока им на годност да се \"удължава\" чрез смяна или добавка на опаковката. Типичен пример са колбасите, и сирената които са по щандовете за пресни такива. След като престоят известно време или парчета (обикновено крайни) останат непродадени те се нарязват на тънки филии, вакумират се в нови опаковки и отново отиват на рафтовете. съответно непродадените охладени меса и риба се превръщат в замразени и опаковани такива а специално рибата може да стане и пушена/маринована в индивидуална опаковка.
Титла: Кауфланд
Публикувано от: RENI в Юли 19, 2007, 11:48:32 am
С ужас и недоумение констатирах, че голямият търговски магазин КАУФРАНД в България не обслужва разплащене със кредитни карти - никакви!!! Този магазин или не е чувал за тези карти, или централата му е на остров ТАМБУКТУ, или ние не сме никакви европейци! Може ли с пълна количка продукти да се върна от касите, тъй като нямам пари в брой, а имам 3 три броя кредитни карти с обща наличност 5300,00 лева?????Кой им разреши да пускат такива магазини????Или с много големи букви да напишат на входа  \" НЕ РАБОТИМ С КРЕДИТНИ КАРТИ, ИЗДАДЕНИ В БЪЛГАРИЯ\"
Титла: КАУФЛАНД - без кредитни карти
Публикувано от: elenaaleks в Юли 19, 2007, 12:28:10 pm
Кауфланд работят само с карти \'борика\'. Това, че е кредитна карта няма никакво значение. На мен също не са ми приемали карта VISA. Но това все пак е политика на фирмата-никоя фирма не е задължена да приема плащания чрез карти. Освен това не виждам какъв е проблема - във всеки магазин има банкомат-изтегляте необходимата сума и плащате - както аз съм правила.
Титла: КАУФЛАНД - без кредитни карти
Публикувано от: Ирина Марудина в Юли 19, 2007, 02:00:29 pm
Естествено, че никой магазин не е задължен да поддържа разплащане с кредитни карти. Като се има предвид, че дори процент от плащането с дебитна карта отива за банката (предполага се, че с карта се харчи по-безразсъдно от колкото в брой), представи си какви проценти отиват при плащане с кредитна карта!

Кауфланд за от т.нар. disscount магазини - разчитат на хора, привлечени от ниските цени. И не им пука за кредитни.

Между другото веднъж с пълна количка в Billa установих, че не приемат кредитни карти... Е, имах и дебитна, и платих с нея. Но вината си беше моя - предположих, че поддържат кредитни без да проверя имат ли изобщо стикер на стъклото. Казах си : \"Еее, такъв голям магазин няма начин да не позволяват плащане с кредитни карти!\" и сбърках.
Титла: КАУФЛАНД - без кредитни карти
Публикувано от: RENI в Юли 19, 2007, 02:53:54 pm
отговор на elenaaleks i Izida
аз недоволствам от факта, че едва ли в ЕВРОПА-та някой ще ги търпи да работят без кредитни карти, а това че има банкомат не ме грее, защото има само един на БУЛБАНК и ком.такси ще са ми в небето, а защо да не работят с карти и на отстъпка? А пък от Комисията за защита на потребителите в Перник ми отговориха, че се интересуват единствено от стоките и нищо друго!!!!!
Титла: КАУФЛАНД - без кредитни карти
Публикувано от: Ирина Марудина в Юли 19, 2007, 03:23:27 pm
Е на какво основание да ги сезирате КЗП не разбирам?
Титла: КАУФЛАНД - без кредитни карти
Публикувано от: Асен Ненов в Юли 19, 2007, 03:43:19 pm
Обикновено на вратите на магазините има табелки, на които ясно се вижда дали ползват карти и точно кои са те. КЗП ще ви отговори след 1 месец, че не са установени нарушения, така че за конкретния случай няма смисъл да пишете жалба.

Моя въпрос, обаче е: Говорихте ли с магазина? ..с някой от мениджърите, който да приеме оплакването ви. Идеята на този разговор, не е решаването на конкретния проблем. Смисъла е в това, че управата на магазина ще разбере, че има хора, клиенти на магазина им, които искат определена услуга, която той не предлага.

И последно - Кауфланд се позиционира много ниско на пазара, т.е. при цените, които предлага, не очаквайте чудеса от обслужването и предлаганите услуги.
Титла: КАУФЛАНД - без кредитни карти
Публикувано от: pisatel в Юли 24, 2007, 09:22:59 pm
Свидетелство.Райфайзенбанк (България) ЕАД-най гъляма измама, шмекерия, лъжа и ограбване.Доказателство;сметка в евро №В642RzBB91551475140105.
Ако искате дополнителен доход ние ще ви научим и покажем как; www.sapood.narod.ru . Има хляб за всеки, тичай.
НАЦИОНАЛНО СДРУЖЕНИЕ``ГРАЖДАНСКО ОБЕДИНЕНИЕ БЪЛГАРИЯ``
/Искам да работя и живея за България/ . П О К А Н А ; www.sgob.narod.ru,
Научно-технически съвет. Редовни сбирки; всeки понеделник от 18.00 часа, адрес: София-1000, ул.``Бенковски``,№25, тел: 02/9318006, 9871522, 9883796;
Отговорник за НТС-Михаил Вашкевич; vashkevich@mail.bg, GSM: 0889-200141.
Задължения; Следи за новостите в обществената сфера;
-Създава автоматизирана система за управление и обработка на информацията.
-Осъществява контакти с научни, културни и обществени институции.
-Изготвяне на анализи и прогнози, съхраняване на данни.
-Откриване на Европейски университет у нас.
-Огласява в печата наши и чуждестранни постижения. ЗАПОВЯДАЙТЕ!
Дарителска сметка;ОББ,клон\"Фр.Нансен\",банков код 20078205;сметка в лева и валута 1026366518;Дан.номер:2221162717,Булстат:130550905. МОЛ: Михаил Вашкевич.
Титла: Kaufland
Публикувано от: Vivi в Август 03, 2007, 05:44:24 pm
Това е е измислица
Титла: Kaufland
Публикувано от: Vivi в Август 03, 2007, 06:03:47 pm
Да неби в Kaufland да има цех за преопаковане,това е голяма глупост който и да го мисли.Вие си нямате въобще и на представа там как се работи.Ако има нещо с изтекъл срок на годност то в никакъв случаи не е умишлено.Kaufland в България за съжаление всв още не може да работи както трябва по немски стандарт колкото и да се стараят служителите там.
Титла: Kaufland
Публикувано от: Lihvar в Август 05, 2007, 11:25:09 pm
Razbira se 4e e vqrno.Rabotq tam i znam,4e pove4eto stoki sa neka4estveni,a suhranenieto im e izklu4itelno nepravilno.Horata tam ne nosqt vina,vsi4ki neuredici idvat ot centralata i ot stremeja da se prodade vsi4ko za da nqma zagubi i brak.No mai nqma kakvo da se napravi,kompetentnite organi ne pravqt tova koeto trqbva da se napravi.Po kakvi pri4ini,ne znam,a az moga smao da preporu4am da izbqgvate da pazaruvate ot tam.vuv vsi4ki filiali e taka.
Титла: Kaufland
Публикувано от: Ирина Марудина в Август 06, 2007, 01:33:46 pm
Lihvar, не мисля, че това е начина да помогнеш на потребителите. Защото ти може да си всеки - включително шефа на кварталното магазинче, ядосано че Кауфланд им е обрал клиентите. Тук си анонимен и всеки трябва да ти вярва само защото казваш нещо...

Ако искаш нещата да се променят, защо още работиш там?? Защо си част от система, която знаеш, че е лоша, некачествена?
Титла: Kaufland
Публикувано от: Sintiya в Август 15, 2007, 02:43:15 pm
В Софииския магазин е същото за опакованите неща не мога да кажа лошо,но за витрината с месата и шунките няма нещо което да не лепне което според мен е знак,че и улично куче няма да го помирише.
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: deina в Септември 17, 2007, 03:04:08 pm
в Русе оня ден пазарувах и за пореден път ми взеха повече отколкото трябва:)За кучешки кокали -пресовани телешки жили-вместо 1,69лв. ми взеха 2,19лв. не че е голяма разликата но този път реших да попитам. Отидох на \"информация\" от там ми казаха да изчакам. След около половин час дойде една служителка,която не се представи коя е и отидохме с нея до щанда от където съм ги взела.След като се увери че действително не струват 2,19лв. , 1,69лв. се извини ,ако може да се нарече така мънкането и ми върнаха разликата.Попитах я дали ще ми дадат 1 лв. за това че съм я чакала много повече от 5 мин. (тази прословута реклама),ми отговори че понеже не съм чакала нито на щанд ,нито на касата няма да ме обезщетят. Тоест касиерките трябва да са супер бързи ,а пък тя може да се развява 10часа.
 
 Така,че ако чакате повече от 5 мин. поискайте си 1 лв. ,не защото е кой знае колко , за да разберат ,че щом рекламират нещо трябва и да го изпълняват.

  Нека всеки си вземе левчето! Пък да видим дали ще продалжат с тази реклама!
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: fifo в Септември 19, 2007, 02:03:46 am
Докато има балъци \"Чуждестранните инвеститори-търговци\" ще се чувстват комфортно у нас да мамят и  изнасят печалбите в техните страни.
Купувайте само от български търговци , вярно е ,че от тях също има много измамници но има и доста честни и достойни които никога няма да измамят клиентите си . Дори и да е няколко стотинки по скъпо това си го пестите от времето , от 40%  непредвидени покупки на ненужни стоки , и в магазините им работят нормални и комуникативни консултанти познаващи стоките  а не темерути които работят от няколко дни и ще напуснат също след толкова и са пълни безхаберници!
Титла: Kaufland
Публикувано от: exzituz в Октомври 16, 2007, 10:09:03 pm
ЩЕ Ви отговоря по реда на обвиненията !!
1.    * verbod - така е ! Понякога се получава разминаване между  обявената цена  на  стелажа и тази ,  която се отчита на каса - Защо -   към баркода е закачена цена за всеки един филиал поотделно -   на 25 000 артикула лесно се  бърка понякога цената. Извинениея нямаме - затова не информация може да си върнеш  продукта без да даваш обяснения. Някъде другаде да имаш тази екстра? Нямаш
2.     * petetopeteto - ОТ 01.01.2007   сертификата за качество/ годност  отпадна  и  тази част вече е част от търговския докумевнт на  доставчика. Там са описани  партида , производител , срк на годност ,  държава вносител , НО ти или който и да е друг  клиент нямате   право да  получавате достъп  до   стоковата  на доставчика. Нямате и   свободата да го искате - ХЕЙ  и  ДВСКА  са  органите на който се орчитаме.  Неправомерно обвинение
    * fakir - на 25 000 артикула как се следи срока знаеш ли.Май само знаеш да говориш  глупости -  На стока с изтичаш срок се прави  цялостно намаление . 24 часа пред  да  изтече срока им имаме право да ги продаваме.
Ако не ти харесва какво правиш  всеки ден  при  нас?
Правилно  тиго обясниха = ние нямаме  цех запреетикиране. Абсол. забранено е да се нарушава  целостта на  опаковката на който и да е  продукт. Спри да говориш  глупости !!
 
    * Lihvar - колега кажи ми  в кой  филиал си и къде се съхранява  стоката неправилно . Лично ще се постарая  това да не става чрез HL/VKL/SDS  kAЖИ КЪДЕ  СИ?

    * Sintiya - КЪДЕ ТИ ЛЕПНЕ ? На витрината за самообслужване са  месни  храни , които са вакумирани !! Как  ги разбра че лепнат? Как си  го измисли това ?
Титла: Kaufland
Публикувано от: elenaaleks в Октомври 17, 2007, 07:37:53 am
exzituz:
   Да върнеш стока и да ти върнат парите за това , че са ти я продали на различна цена от обявената на стелажа не е екстра, а задължение на всеки търговец.
   Това, че на 25000 продукта трябва да се следи срока на годност е задължение, а не по желание и това е включено в цената на всяка една стока - затова не се оплаквайте. Всеки трябва да си върши работата съвестно - какво ще стане ако аз не си върша работата - по добре да не ти казвам.
   А в кой закон пише, че клиент не може да изиска документ за произход на стока?
Титла: Kaufland
Публикувано от: kaufer в Октомври 18, 2007, 12:37:53 pm
До exzituz
Не хвърляй потребителя в заблуда не е нужно след като потребителят е направил избор за продукт да го връща на Информация, затова, че някой „търговец” му е предоставил невярна информация относно цената или характеристика на стоката.

Чл. 4. Търговецът е длъжен да предостави на потребителя, преди придобиването на стоката или ползването на услугата, подходяща информация, позволяваща му да направи своя избор, която включва:
1. всички характеристики на стоката или услугата, които трябва да бъдат известни на потребителя, включително състава, опаковката, както и инструкция за ползване, комплектовка и поддържане;
2. цена, количество, начин на плащане и други договорни условия;
3. наличие на стоката или услугата;
4. опасностите, свързани с обичайната употреба, ползване или поддръжка на стоката или услугата;
5. условията за употреба на стоката или услугата; влиянието, което тя оказва върху други стоки и услуги при евентуална съвместна употреба или ползване;
6. условия и срок на гаранцията;
7. срок на годност.

Закона забранява  обявяването на различни цени за един и същ вид стока в търговските обекти.Ако въпреки това са посочени различни цени за една и съща стока  /случва се и  обявени три цени – на рафт,етикет и каса/,потребителят заплаща стоката  по най - ниската  обявена цена. Вината не е на потребителите, че ”търговци”  избиват и работят с минимум персонал за определен сектор. Според мен, това  е една  и от причините за разминаването и несъответствието на етикет-цена- рафт-каса.Друга тема е наемането на неквалифициран персонал и липсата на обучение.
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: Щастие в Ноември 14, 2007, 07:40:41 pm
Хора, вие направо ме очудвате!!!
Вие и вашите мнения. Държите се така все едно ние служителите в магазините сме ваши врагове. Ние си скъсваме ... от работа за да е доволен клиента, а накрая какво получаваме обиди и укори. Правим всичко възможно магазините да са добре заредени, етикетите да са подредени, сменени и да сме винаги усмихнати, но повярвайте колкото и да се стараем не винаги е възможно. Както прочетах в някои от коментарите, голяма част от клиентите гледат артикула, избират си цена и го взимат, но то така не става. Нали за това има служители там, ако на Вас нещо не Ви е ясно попитаите нас, ние ще Ви отговорим. За тази цел има и информация в магазина. Когато не можете да се оправите сами потъсете чужда помощ, не е срамно!
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: mely в Ноември 28, 2007, 04:50:01 pm
Аз пък съм доволен от Кауфланд Хасково .Преди време имаше една реклама че ако вземете една стока и впоследствие тя не ви хареса може да я върнете
Купих си един термометър за колата отидох пробвах и ни ми хареса как стои .Ами върнах го както е разопакован и ми върнаха парите Чак се учудих ама...
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: evangeline в Декември 07, 2007, 12:44:53 pm
Аз пазарувам в Кауфланд - Враца доста често и да ви споделя, че съм доволна от обслужването и цените ги следят, сменяват етикети, любезни са и т.н. Обаче... В софийския Кауфланд в Младост нещо съм отвратена. Мръсно е, навсякъде се въргалят боклуци, разхвърляна е стока навсякъде и направо...Там пазаруването определено не беше удоволствие. Май в по-малките градове си имат персонал, който се грижи за всичко, а в софийските явно не им достигат кадри да се грижат за всичко. Или поне това е моето предположение. Работила съм в тази сфера и не искам да обвинявам никого, но има и нещо друго - едни се скъсват да работят, а други само се размотават. Пиша го от личен опит.
Титла: Kaufland
Публикувано от: blashyrkh_79 в Януари 06, 2008, 03:45:37 pm
Ами аз лично от Kaufland Плевен съм си купувала продукти като вкисната извара и мляко, което, след като се свари, става на извара. Не съм си търсила правата. Моя грешка, разбира се.
Титла: Kaufland
Публикувано от: bez zna4enie в Януари 28, 2008, 08:54:13 pm
Do vsi4ki nedovolni samo edno moga da kaja kato slujitel v Kaufland,4e klient kato balgarina nqma nikade po sveta.Kade 6te vidi6 davka zalepena varhu bluza;stoka koqto barzo se razvalq hvarlena iz nqkoi regal i o6te stra6no mnogo idiot6tini koito gi nqma nikade ama nikade po sveta.Vsi4ki ste stra6no nedovolni i vse go opliuvate toq Kaufland,ama taka ili ina4e sam sigurna 4e vsi4ki koito ste pisali v tozi forum i do den dne6en idvate i si pazarite pri nas.
Do kaufer:samo edno moga da ti kaja 4e personala si dosta kvalificiran.
Титла: Kaufland
Публикувано от: bez zna4enie в Януари 28, 2008, 08:56:01 pm
Do vsi4ki nedovolni samo edno moga da kaja kato slujitel v Kaufland,4e klient kato balgarina nqma nikade po sveta.Kade 6te vidi6 davka zalepena varhu bluza;stoka koqto barzo se razvalq hvarlena iz nqkoi regal i o6te stra6no mnogo idiot6tini koito gi nqma nikade ama nikade po sveta.Vsi4ki ste stra6no nedovolni i vse go opliuvate toq Kaufland,ama taka ili ina4e sam sigurna 4e vsi4ki koito ste pisali v tozi forum i do den dne6en idvate i si pazarite pri nas.
Do kaufer:samo edno moga da ti kaja 4e personala si dosta kvalificiran.
Титла: Kaufland
Публикувано от: gali_iv в Януари 28, 2008, 11:25:03 pm
Сутринта на 28.01.2008 г. в магазин КАУФЛАНД  в гр. Шумен служителка от охраната взе зад гърба ми пакет с платени вече от мен грейпфрути,ходи някъде,върна се и без да ми каже нещо, хвърли плодовете в количката ми.Попитах я какво става,а тя ми каза,че всички клиенти са крадци.Може ли някой да ми обясни случилото се?Опитах се да се свържа чрез електронната поща с представител на КАУФЛАНД,но се оказа,че адресът,предоставен за връзка в Интернет,е невалиден.Безплатният телефон за клиенти не отговаря цял ден.Имат ли място такива служители в този уж европейски магазин?Европейско ли е неуловимото ръководство на КАУФЛАНД?Ясно е,че в този магазин работят само служители,които нямат никаква представа от вежливост и нормално човешко поведение.
Титла: Kaufland
Публикувано от: gali_iv в Януари 28, 2008, 11:29:54 pm
Току-що прочетох мнението на служител в КАУФЛАНД.Хора,не ви ли е обидно,че някакъв,който не се смята за личност,щом сам се нарича CommentAuthorbez zna4enie, обижда всички клиенти на магазина.По същата логика един директор на затвор може да нарече цялото човечество \"убиец\",защото някоя отрепка е убила някого.Лично за мен достойнството ми е по-ценно от уж спестените няколко стотинки при пазаруване в КАУФЛАНД.А в Шумен има много по-евтини магазини,с възпитани служители от тези,за които си говорим
Титла: Kaufland
Публикувано от: gali_iv в Януари 28, 2008, 11:32:45 pm
Що се отнася до поведението на клиентите в КАУФЛАНД,къде са служителите,които трябва да следят какво става в магазина.Аз ще ви кажа - пушат пред кабинета на управителя на магазина в Шумен и никой нищо не може да им каже.
Титла: Kaufland
Публикувано от: Kaufland в Януари 29, 2008, 11:44:11 pm
Samo edno moga da kaja,4e za vsi4ki klienti nie slujitelite po cql den sedim i piem kafe,6toto nqmalo bilo nikoi mejdu redovete.Emi izvinete ama nie sme po edin na smqna i nai vajnoto e 4e magazina e na SAMOOBSLUJVANE.
Титла: Kaufland
Публикувано от: deina в Януари 30, 2008, 01:51:53 pm
На който не му се работи да си ходи!!! Толкова сте работливи и неуморими мили ми служители на Кауфланд, че в погледа ви(ако изобщо ви мерна някъде) се чете:\"УФФФФ! Тия пък не се напазаруваха!\" Е то вярно , че за 300лв. заплата-толкова.... ама все пак нека не забравяме,че и вие сте клиенти .Значи ли това,че сте \"клиент като бъргарина\", тоест и вие си оставяте кое където ви падне и т.н.! Между другото просто за сведение ще споделя, че КЛИЕНТ КАТО РУМЪНЕЦА НЯМА!!!! Ако не сте виждали румънец как пазарува просто нямате право да говорите за българските клиенти по този начин!В Кауфланд Русе им е най зле на служителите,поне така си мисля,видях как един (от многото) румънец си отвори една бутилка Кока Кола -2л. и си изпи почти цялата още преди да е стигнал до касата...... Какво ще кажете за това?А има още много подобни случаи и забележете - не с български клиент!
Титла: Kaufland
Публикувано от: Kaufland в Януари 30, 2008, 10:03:45 pm
Може да си е потворил ботилката да си е пийнал количка ама след това и я е платил в което сам убедена.
Титла: Kaufland
Публикувано от: deina в Януари 31, 2008, 09:52:29 am
Хахахахха, е сигурно!Надявай се............Ама ,ако беше българин щяхте да кажете,че е един от многото невъзпитани клиенти.Не е ли така?
Титла: Kaufland
Публикувано от: elenaaleks в Януари 31, 2008, 01:18:46 pm
deina: Аз също съм отваряла бутилка в магазин, по ред причини, и след това съм си я плащала. Това прави ли ме невъзпитана? Явно не си изпадала в ситуация когато трябва, по една или друга причина, да изпиеш нещо, каквото и да е. Не мисля, че това е невъзпитано, както и не мисля, че всеки, който отваря бутилка с нещо си и пие, не плаща.
Титла: Kaufland
Публикувано от: deina в Февруари 01, 2008, 12:54:09 pm
Не ,разбира се не те прави невъзпитана. Но мисълта ми е , че -да на всеки може да се случи, но при тях това е нещо като редовен номер и не става въпрос само за пиене на нещо, ами въобще като начин на поведението им.
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: RORO в Февруари 18, 2008, 10:44:22 am
Аз пък да ви кажа, на 1-ви февруари тази година отидох с мъжа ми в кауфланд Монтана да докупя свински врат.Бях купила предната седмица голямо парче месо уж на промоция.И при консултацията която получихме от жената зад щанда разбрахме че пак има промоция на свинския врат но е на помалки парчета и е 7.79 лв.След като беше повторена цената няколко пъти от продавачката и бяхме видяли белейката на парчетта с месо аз взех две по-малки парчета /около 2.300 кг./ и си тръгнахме.Пазарувахме още неща и направихме сметка 149 лева.Чак когато се прибрах у дома видях че и продавачките лъжат.Мисля че освен очила трябва да си купя и слухов апарат :)))Беше маркирана цена от 8.99 лева.
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: Invisible в Февруари 19, 2008, 12:59:24 pm
Смятам, че би трябвало да ви разкажа какво се случи на мен и семейството ми снощи, след като пазарувайки, направихме сметка приблизително 100лв. Електронните кантари при различните отдели за плодове и зеленчуци очевидно мерят на свети крепки и така се оказа, че са премерили вярно двата кг банани, които взехме, но пък не са измерили точно доматите и ябълките. На касата никой нищо не ни каза, освен че ми предложиха пликче за един пакет панирани кашкавалчета-\"да не ми се изсипели, понеже те не гарантирали, че били точният грамаж\". В това време, някакъв никому неизвестен служител, който дори бадж нямаше, придърпал родителите ми при някаква отдалечена везна, която е забутана при разни коридорчета и стаички, мерил доматите и ябълките и излязла разлика от някакви грамове. Майка ми е лабилна поради заболяването си и веднага видимо се притеснила, защото неоснователно я обвиняват в кражба! Побеснях и вдигнах луд скандал на ушатия \"охранител\" и тогава се появи някакъв тип с явни психични отклонения и сериозни лицеви тикове и започна да крещи как сме ги били \"крадяли\" и как точно такива като мен, \"с балтончетата и хубавите дрехи\" крадяли и как трябвало да платим всичко в троен размер. Докато аз се разправях с гореспоменатия умственоизостанал, \"охранителят\" набутал майка ми в една от затънтените стаички и й изискал лична карта (без въобще да е от органите на реда и да се е легитимирал!!!), за да заплати приблизително 300лв (сумата на общите ни покупки х3). Усетих се какво е станало, намерих стаята и овиках малкия наглец, който се сви на столчето си веднага, щом усети отпор. Т.нар. зам.-управител с тиковете ни затисна в стаята и заяви, че нямало да допусне никой от нас да излезе, а в това време майка ми правеше криза. Правилен подход за фирма с НЕМСКО КАЧЕСТВО НА ОБСЛУЖВАНЕТО, НАЛИ? Настоях веднага да дойде полиция. След като дойдоха полицаите, установиха ред нарушения от страна на \"Кауфланд\"-няма законово основание да им се заплаща каквото и да било в троен размер (да не говорим, че кауфландци се пазариха с нас-като не е тройната сума на цялата стока, поне да е тройната от ябълките и доматите и накрая паднаха до \"разликата в стойностите, които ние и вие мерим\"); нямат право да ни задържат насила в магазина, нямат право да ни изискват документи. Писах обяснения, говорих и с полицаите- това е редовна практика-везните им мерят различно и си избират по някой случаен, който я им се хване на жалките изпълнения, я не. След едночасови разправии си отидохме, а днес се обяснявах и в районното по случая. Сега за 40ст. домати и може би лев ябълки си имам акт, който ще плащам на данъчните. И то защо? Защото някой лъже хората на дребно. Това е то-държавната система- в любовна прегръдка със стоките с изтекъл срок (човешките включително).
Титла: Kaufland
Публикувано от: Invisible в Февруари 19, 2008, 01:10:37 pm
Смятам, че би трябвало да ви разкажа какво се случи на мен и семейството ми снощи, след като пазарувайки, направихме сметка приблизително 100лв. Електронните кантари при различните отдели за плодове и зеленчуци очевидно мерят на свети крепки и така се оказа, че са премерили вярно двата кг банани, които взехме, но пък не са измерили точно доматите и ябълките. На касата никой нищо не ни каза, освен че ми предложиха пликче за един пакет панирани кашкавалчета-\"да не ми се изсипели, понеже те не гарантирали, че били точният грамаж\". В това време, някакъв никому неизвестен служител, който дори бадж нямаше, придърпал родителите ми при някаква отдалечена везна, която е забутана при разни коридорчета и стаички, мерил доматите и ябълките и излязла разлика от някакви грамове. Майка ми е лабилна поради заболяването си и веднага видимо се притеснила, защото неоснователно я обвиняват в кражба! Побеснях и вдигнах луд скандал на ушатия \"охранител\" и тогава се появи някакъв тип с явни психични отклонения и сериозни лицеви тикове и започна да крещи как сме ги били \"крадяли\" и как точно такива като мен, \"с балтончетата и хубавите дрехи\" крадяли и как трябвало да платим всичко в троен размер. Докато аз се разправях с гореспоменатия умственоизостанал, \"охранителят\" набутал майка ми в една от затънтените стаички и й изискал лична карта (без въобще да е от органите на реда и да се е легитимирал!!!), за да заплати приблизително 300лв (сумата на общите ни покупки х3). Усетих се какво е станало, намерих стаята и овиках малкия наглец, който се сви на столчето си веднага, щом усети отпор. Т.нар. зам.-управител с тиковете ни затисна в стаята и заяви, че нямало да допусне никой от нас да излезе, а в това време майка ми правеше криза. Правилен подход за фирма с НЕМСКО КАЧЕСТВО НА ОБСЛУЖВАНЕТО, НАЛИ? Настоях веднага да дойде полиция. След като дойдоха полицаите, установиха ред нарушения от страна на \"Кауфланд\"-няма законово основание да им се заплаща каквото и да било в троен размер (да не говорим, че кауфландци се пазариха с нас-като не е тройната сума на цялата стока, поне да е тройната от ябълките и доматите и накрая паднаха до \"разликата в стойностите, които ние и вие мерим\"); нямат право да ни задържат насила в магазина, нямат право да ни изискват документи. Писах обяснения, говорих и с полицаите- това е редовна практика-везните им мерят различно и си избират по някой случаен, който я им се хване на жалките изпълнения, я не. След едночасови разправии си отидохме, а днес се обяснявах и в районното по случая. Сега за 40ст. домати и може би лев ябълки си имам акт, който ще плащам на данъчните. И то защо? Защото някой лъже хората на дребно. Това е то-държавната система- в любовна прегръдка със стоките с изтекъл срок (човешките включително).
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: pandurche в Февруари 27, 2008, 07:46:48 pm
Трябва да сложат във всички магазини една машинка, каквато има в БИЛЛА - Стара Загора маркираш си бар кода на едно мониторче и то ти показва: наименованието на стоката, грамажа и цената на самата стока колко ще платиш за нея на касата. Идеалное - не ти трябва да търсиш служителите - дали ще ги намериш бързо, дали пък ще с в настроение и т.н.
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: Umaja в Февруари 29, 2008, 11:44:38 am
Внимавайте като пазарувате в магазин Кауфланд - Младост. Редовно има разлика от обявените цени за промоция и това, което Ви маркират на касата. Разликите са около 1 лев. След това на информацията Ви връщат разликата в сумата след 15 минутно чакане и късане на нерви, но това при тях е практика. Отваряйте си очите или направо не пазарувайте при тях, както правя аз.
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: Icecream в Март 10, 2008, 02:09:53 pm
Аз съм доволна от Кауфланд Пловдив, естествено внимавам дали етикета отговаря на продукта над него, ако не мога да разбера цената-питам на касата и там ми казват колко струва. Касиерките винаги са много услужливи, даже ми се е сллучвало в неделя да купувам форма за кекс и момичето да ми каже да изчакам до утре, че ще е на промоция. Винаги си получавам левчето, ако съм чакала по-дълго и т.н.
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: freedih в Юли 30, 2008, 01:04:45 pm
В Кауфланд-Варна в рекламния вестник обявяват промоция на велосипеди.Харесах си модела Hurricane 26\'\' MTB, който се предлага според рекламата с 30% намаление( което е 70 лв. по малко).Подготвям парите отивам в съответния магазин, където въпросният модел въобще го няма. Имаше три велосипеда със скъсани седалки,/общо бяха по малко от 10 бр. от различни модели( дамски, мъжки, градски и планински, по малки или по големи) на един от тях направо разпрана, но не от модела който харесах. Нямат велосипеди на склад, не се знае колко и кога ще доставят, а в рекламата НЕ ПИШЕ, че въпросната промоция важи до изчерпване на количествата и т.н. Питах няколко служителя/ на информация и на съответния сектор,отговор ами това е, проверявайте до края на седмицата ще получим. Как може да има реклама, а да няма продукт!? Нима трябва да дежуря пред щанда? Аман, иначе хубав магазин ;)
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: pipi в Август 12, 2008, 01:53:58 pm
На 11.08.2008г. в интервала между 19:30 и 20:00, изпробвах „топлия” щанд на Kaufland- Перник. Реших да поръчам пет порции „Татарско кюфте”. След десет минутното чакане се установи че нямало, също така няма и пет порции „Кюфтета”, и пет порции „Кебапчета”. В момента в който се отказах се установи че могат да ми се направят четири порции „Кюфтета” и една порция „Кебапчета”. Споменавам порции защото една порция съдържа 3 кебапчета, съответно кюфтета, питка и сос по избор /лютеница, кетчуп или горчица/. Жената зад щанда с неохота ми направи 5 порции, напомних и да ми сложи и от сосовете и ми даде четири питки. Като попитах защо са четири тя ми отговори, че са се свършили и си тръгнах. За мое учудване като се прибрах установих че едната порция не се състой от 3 кюфтета, ами от едно!!!!!!  Т. Е  с две кюфтета по малко, тя не ми направи отстъпка от цената взе ми пари за цяла порция, а ми даде с две кюфтета по малко. Бях възмутена от „кокошарското” изпълнение, което доведе до моето неудобство пред хора, който си бях поканила на гости. След като споделих с мой приятели разбрах че редовно едната от продавачките \"взима\" от порциите, редовно някой е без кюфте, кебапче питка или сосове.
След като се обадих на телефона за подаване на сигнали- на сайта на Kaufland, господина който прие сигнала, първото нещо което ми каза е че това нещо не може да се докаже!!!!!! И след това каза че сигнала ще бъде препратен към съответния управител.
Аз не искам да се доказва каквото и да е, даже не искам да ми се връщат парите за две кюфтета и питка. Искам следващият път като отида и взема затворени порции, те да бъдат цели, а не част от тях, и да се чувствам неудобно пред гостите си.
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: jorol в Август 12, 2008, 08:40:57 pm
Големите търговски вериги са виновни за това, че дават ниски заплати на служителите си. Ние тук да не сме трето качество хора?  Обидно е като се замислим. Щом дават такива заплати, не могат да очакват от служителите си да бъдат изрядни. Да почнат да дават заплати като в страните в които са се пръкнали и тогава предполагам и служителите ще са изрядни и ще си гледат по-съвестно работата.
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: rufas в Август 13, 2008, 10:25:08 am
преди 1 месец пазарувах в кауфланд русе,филиал-2 .взех стока на която няма цена и бар-код,на касата 4аках 25 минути докато ре6ат проблема.след една седмица вземам са6тата стока и отново са6тиа проблем.в4ера пазарувам и с другите не6та пак вземам са6тата стока и познаите какво се слу4и-ами са6тото!само 4е ж този слу4ай бе6е 21\'30 4аса и няма6е кой да проверява цена.сабраха се 2-3 служителки и ми обясняват как не мога да взема стоката за6тото нямала цена и др.обясних 4е трети пат купувам тази стока и е едно и са6то,това ги раздразни и смениха тона.станах виновен за това 4е някой не си вар6и работата.днес13 08.2008г. в 09\'20 се обаждам на 080012220 и искам някой да ми обясни за6то е така в кауфланд.не доспала дама ме пита какво искам,аз питам с кого говоря тя ми казва -4овека който ми трябва го няма и тя 6те предаде това което й кажа/ОТ КАДЕ ЛИ МИ Е ПОЗНАТО ТОВА?/поиска ми телефонния номер и ме заслу6а.обяснявах проблема когато телефона ми прекасна не знам за6то. но не ми званнаха и си мисля 4е сам си загубил времето е ни6то мразя да се оплаквам , но има и др. не6та за които не ми се пи6е ,както има и др.магазини СБА-например там поне обслужват по добре!4ао надежди 4АО кауфланд аз сам то ТУК!
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: blackrider в Август 16, 2008, 02:07:17 pm
Мдаааа,явно е че това в практика за Кауфланд,да ни правят на маймуни.Днес 16.08.08 пазарувахме в Кауфланд на Щросмайер срещу Пигис хаус. Купихме си доста неща и останахме очаровани колко "по-евтино" е от другите вериги.Прибрахме се хапнахме,пийнахме и от дума на дума колко прекрасен магазин е Кауфланд ,майката на жена ми се заглежда в касовата бележка! -Салам КАРПАТСКИ 0.320гр на етикета му пише 3,96 .В касовата бележка обаче е 4.35!!!!!  Хич не ми пука ,че са ме минали с .039ст. Яд ме е ,че са ме направили на тъпак и обарнато това в хиляди тъпаци на ден.....сметнете сами хубавците от КАУФЛАНД колко милиончета си правят от такива измами !!!!!
Питам аз къде след толковая много оплаквания от страна на потребителите за едни и същи неща! Къде са господата от ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ???????????????????
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: georgiewa в Ноември 20, 2008, 11:07:46 pm
искам да изразя личното си разочарование от \"Кауфланд\" Варна.Току- що е опитаха да ме измамят за втори пореден път с този номер.Разлика в цената на етикет и действително маркирана цена на каса.Явно това е фирмена политика.Фирмата разчита на това че едва ли хората помнят цените на всички стоки в кошницата.А и не са много хората които си проверяват касовите бележки.Интересно колко безочливи могат да бъдат собствениците на фирмата щом при наличие на толкова явни и системни нарушения не се взимат никакви мерки.Ние сме виновни за това положение щом не можем д постигнем публичност на такава компрометираща информация.Не знам дали подобни факти за разминаването на цените не представляват аминистративно или законово нарушение и дали не подлежатна санкция.Никакво доверие за верига магазини \"Кауфланд\"
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: anetas в Декември 11, 2008, 12:19:58 pm
Кауфлан - София, ж.к.„Св.Троица“, лъжат на касата - маркират допълнителни стоки. Много често на етикета на рафта под стоката пише едно, а на касата маркират съвсем друго! Грубо и пренебрежително държане с клиентите. Ако не могат да разчетат баркода на някоя стока, просто я хвърлят на страна и след това трябва отново да се реди човек на опашка. Нямат никаква организация - работят само 2-3 каси и има големи опашки. Касиерките едвам се оправят. Явно са назначавани с връзки. Абсолютна липса на професионализъм.
Извод: Не пазарувайте от тези уж прехвалени магазини. „Ефтините“ им стоки, във Фантастико и СБА са с много по-ниски цени!
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: yambolov в Януари 04, 2009, 09:37:55 pm
на 02.01.2009 закупихме пумпал на който беше обявена цена -30% от цена 19.99 на цена 13.99лв.
след като се прибрахме видяхме в касовата бележка че е маркиран 19.99лв,когато се обърнахме към служителите на информация те ни казаха че ние сме били слепи и не сме видели каква е цената,заведохме ги да погледнат до щенда от който вземахме пумпала и се оказа че сме прави но те го отричат.към кого можем да се обърнем.
става въпрос за кауфланд гр.Варна
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: mitseva в Януари 05, 2009, 01:50:09 am
# anetas, и на мен нещо ми смърдеше цялата работа! Доскоро не бях се замисляла много, много, но следващия път съм решила да засичам цените. Няма да им се размине!
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: Marieta_8107 в Януари 06, 2009, 08:06:40 pm
Софи, не си мисли, че като Ви издават касови бележки в голямите магазини, за всеки продаден артикул плащат данъци. Ако не сте забелязали - забележете. Не на всяка бележка пише ФИСКАЛЕН БОН - а пише НЕФИСКАЛЕН БОН, което значи,че за тази стока продадена от магазина, не се ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ. Набий си го това в главата. И относно кварталните магазинчета - стоката им е много по-прясна, отколкото в Големите хипермаркети - не лъжат в цените, защото ако на сиренето например цената е 4.50лв. не ти я хващат 5.00 лв. - ясно. Тъй, че не обиждай тези търговци, защото на тях им е писнало от такива като Вас - ясно. А и относно цените в Метро - със ДДС и без ДДС. ЛЪЖА И ИЗМАМА. Нестига, че ти прихващат за всеки отделен артикул ДДС, но и на общата сума също.Та кво стана двойно ДДС. А и тези промоции където ги правят - не ме карай да се смея, защото разликата в цените от кварталното магазинче/ което е за предпочитане/ е минимална. Ама какво ли да ви обяснявам толкоз - всеки да си пазарува кой от където иска - това е ваше право, но когато някой Ви каже, че са го излъгали - му вярвайте, а не го нападайте така.
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: elenaaleks в Януари 06, 2009, 08:21:54 pm
Marieta, нещо сте в заблуда. Я дайте един скан на нефискален бон да го видим как изглежда. Колкото до Метро - цената е за единица продукция без ДДС, цена до нея с ДДС, цена на пакета без ДДС, цена на пакета с ДДС - няма никакво двойно плащане на ДДС. Ако поне малко разбирате от икономика ще знаете, че ДДС в никакъв случай не влияе на печалбата на едно дружество и няма полза да ви лъжат с него. с ДДС се спонсорира търговецът, той го взима от вас при продажба на стоката и го внася в хазната.... незнам каква далавера видяхте тук.
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: Marieta_8107 в Януари 06, 2009, 09:42:39 pm
Това за ДДС-то ми е пределно ясно. При закупуване на ДМА при фирма работеща по ДДС, същото се възтановява. А относно нефискалния бон, той е същият като редовния с разликата  най отдолу, ако не сте прочела. Прочетете - и тогава коментирайте, защото там долу никой не чете кво пише - \"компетенция\"- elenaaleks
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: elenaaleks в Януари 07, 2009, 12:25:54 pm
Marieta, ДДС-то хич даже не ви е ясно, ДДС се възстановява само ако в края на отчетния период, който е един месец, сте извършили по-малко продажби от покупки. Тук става въпрос са всички фирми, регистрирани по ЗДДС, и за всички стоки, не само за ДМА. Пак ви моля да качите този бон, на който пише НЕФИСКАЛЕН, защото, на касовите бележки от Кауфланд пише ФИСКАЛЕН БОН. Никога не съм виждала, нито чувала за такъв бон, затова моля да ни образовате и да го качите да го видим. Ако искате, аз ще ви кача фискален бон от Кауфланд, и после ще спорим кой може и кой не може да чете.
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: Marieta_8107 в Януари 07, 2009, 12:28:07 pm
Сори ДДС се възтановява на всяко тримесечие
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: elenaaleks в Януари 07, 2009, 01:10:45 pm
Оставетет ДДС-то, има си форуми за това - дайте да видим този нефискален бон от Кауфланд.
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: Cambodja в Януари 08, 2009, 09:10:36 pm
Не съм запознат с Кауфланд, но четейки за нефискалните се сетих за позната с магазин срещу Била и тя точно повдигна такъв въпрос за въпросния магазин. Утре би трябвало да погледна някоя тяхна бележка дали наистина е така, но е малко стресиращо що за наглост трябва да е ако е истина :D
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: elenaaleks в Януари 09, 2009, 05:18:13 pm
Иmам няколко бележки от Кауфланд, които пазя, и на тях пише фискален бон. Не пазарувам често от там, но имам навика да гледам какво пише на касовата бележка и винаги е било Фискален бон. До сега не съм срещнала този надпис, затова ми е интересно, ако някой има такъв НЕФИСКАЛЕН БОН, ако може да го сканира и качи.
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: ANI BULGAKOVA в Февруари 09, 2009, 10:24:19 pm
КАУФЛАНД ЛЪЖАТ ВСЕКИДНЕВНО.ВЧЕРА РЕШИХ ДА СИ КУПЯ ЧОРАПИ НА УЖ ПРОМОЦИОНАЛНА ЦЕНА ОТ 1.49 КАТО СТАРАТА ЦЕНА БЕШЕ 2.99 НО НА КАСАТА ЕСТЕСТВЕНО БЕШЕ МАРКИРАНО 2.99 .НА ИНФОРМАЦИЯТА СЛЕД ОБАЖДАНЕ ДО НЯКОЙ НЕИЗВЕСТЕН ОТГОВОРНИК КОЙТО ДОРИ И НЕ ДОЙДЕ ДА ВИДИ ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС ОТГОВОРИ ЧЕ ЩОМ НА КАСАТА Е МАРКИРАНО ТАКА ЗНАЧИ ТОВА Е ВЯРНАТА ЦЕНА.ТОГАВА ОТИДОХ ДО ЩАНДА С УЖ НАМАЛЕНИТЕ ЧОРАПИ И ВЗЕХ ЕТИКЕТА НА КОЙТО ПИШЕ СТАРА И НОВА ЦЕНА,НО ОТГОВОРА БЕШЕ СЪЩИЯТ.НЯКОЛКО ДНИ ПРЕДИ ТОВА СИ КУПИХ НАМАЛЕНО МЕСО,НО НА КАСАТА ПАК МАРКИРАХА ДРУГА ЦЕНА.НА ИНФОРМАЦИЯТА МИ ОТГОВОРИХА,ЧЕ СЪМ СЕ БИЛА РАЗХОЖДАЛА 2Ч.В МАГАЗИНА КАТО В МУЗЕЙ И ТЯ ПРОМОЦИЯТА БИЛА СВЪРШИЛА.НА СМЕТКА ОТ 200ЛВ. -ЕГАТИ СКЪПАТА РАЗХОДКА.
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: larycc в Февруари 10, 2009, 10:16:27 am
Не може ли комисия от КЗП или НАП да отиде, да си вземат няколко стоки \"на промоция\" и след това да погледнат какво пише на касовата бележка и да съставят акт, след като е толкова масово явление да лъжат в Кауфланд. Тук нямаме Кауфланд , затова нямам наблюдения и затова питам това не е ли вариант. Мисля, че когато съставят няколко акта за едно и също, нещата ще се променят.
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: Cambodja в Февруари 10, 2009, 06:29:43 pm
Е, най-накрая стигнах до Била, по-скоро се сетих да погледна бележката. Пише СИСТЕМЕН, но не и фискален бон. Първично погледнато не значи ли това, че биха могли доста оборот да скрият ?
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: elenaaleks в Февруари 10, 2009, 09:33:16 pm
Има обекти, които могат да издават системен бон вместо фискаленбон. Списъкът с фирмите го има в сайта на НАП, но незнам дали Била е включена в него. Реално системният бон е равносилен на фискалния бон. Тази информация я имаше и в едни листовки, които НАП разпространяваха преди някъде 2 години.
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: Cambodja в Февруари 11, 2009, 06:50:24 pm
Всичко е наред  
Разликата е много малка е не се отнася за криене на обороти, данъци и т.н.
Общо взето е това - на обикновенните касови апарати, надписа на бележката е \"Фискален бон\".
А при някои от големите търговци - Билла, Метро, всички бензиностанции, при тях има вградени системи от рода на ERP-тата (Интегрирана автоматизирана система за управление на търговската дейност), където информация за оборотите се подава всяка вечер до данъчното. Та при тези големите, пише \"Системен бон\". Това е обяснено в Наредба Н-18 за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални устройства - чл.26 и чл.58Няма разлика в системен и финансов бон, съгласно Закона за счетоводството, тези пърични финансови документи се отразяват в периодичния баланс и се води на практика второ записване, тъй като самите бонове са крайно нетрайни и скъпи за трайна поддръжка - някои от отчетите се пазят цели 10 години.
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: elia в Март 23, 2009, 10:01:23 am
Аз лично в Кауфланд не съм лъгана,но в други вериги магазини ми се е случвало доста често.Моята практика е следната:взимам си касовата бележка,дръпвам се лекичко в страни на касата и си проверявам нещата.Или в самият магазин ги проверявам на устройствата,който са монтирани.Не пиша имейли,не се разправям по телефона,след като лъжат си искам парите обратно и на момента.От другото ефект няма да има.Те ще ме излъжат с 5-10лв. и аз ще получа като компенсация едно:Извинявайте!Не става!
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: D Milkova в Март 24, 2009, 05:27:26 pm
Имах неприятен случай по време на коледната кампания.
Една детска играчка беше с етикет N% отстъпка. На касата обаче ми я маркираха на редовна цена. Аз имам навика като пазарувам големи количаства да си проверявам касовия бон на място, още в магазина. Видях грешката и се обърнах към информационния център. Те ме изкараха едва ли не сляпа или неграмотна. Съпругът ми страшно им се ядоса и заведе въпросната слежителка до щанда да види със собствените си очи за какво говорим. С огромна \"изненада\" установиха, че клиентите са прави.
Е, върнаха ни парите, а аз стоката. Намалението не било регистрирано в компютъра им и не можело да ме таксуват по друг начин. Странно как се е появил лъжливия етикет на щанда!? Жалко, играчката беше много хубава, също като цената...
Титла: KAUFLAND- VARNA
Публикувано от: Rosita_Bg в Април 05, 2009, 09:50:42 pm
Predi 10 dni kupih ot tam golqm burkan lista ot kiselo zele.Poglednah sroka na godnost-
pishe Oktomvri 2009 . Kogato na sledvashtiq den otvorih burkana-hvashtam listite, te
se razpadat v rakata mi , napravo bqha kasha ! Otidoh v magazina s kasoviq bon i s burkana.
Na gishe informaciq izobshto ne be6e lubezna slujitelkata . Izgleda me stra6no i mi kaza da 4akam .
4akah okolo 10 minuti, poqvi se nein kolega .Kazah mu 4e sadarjanieto e razvaleno vupreki 4e
godnosta e do Oktomvri 2009 . Toi se uveri v tova i mi varnaha parite.
       Taka 4e nqma garanciq za ka4estvoto na stokata vupreki 4e e otbelqzano na etiketa .
        No sam zabelqzala 4e v Kaufland horata slagat v koli4kite bez mnogo-mnogo da
se zaglejdat v etiketite.Ne e izklu4eno i da ima stoki s iztekal srok na godnost.
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: preslava76 в Април 14, 2009, 11:42:51 am
Абе аз искрено се учудвам има ли още наивници, които да пазаруват от тия мошеннически супермаркети като Кауфланд,Била и тям подобни. Струва ли си да си хабим нервите и да правим сеир на хората като знаем,че там лажат като цигани.Само веднъж пазарих от Кауфланд-Ямбол и то беше току след откриването му. Ами то в сметката ли не ме удариха, кило филе миришеше на умряло куче и лепнеше като намазано с C 200, еклерите горките май бяха от сватбата на баба ми... Изобщо хубава работа,ама българска. И сега на фона на масовата криза и безработица в малък град като моя,откриха , моля ви се  МОЛ!!!! Не съм ходила, но разгледах от любопитство брошурата и там със ситни буквенца пишеше,че ако цената на касовия бон не отг. на обявената цена, щели да ти ПОДАРЯТ стоката! Сиреч отдалеч си вързват гащите, щото изглежда и на тях им е любима практика.Ех,Европо,колко си далеч, май ще си останеш само мираж...
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: служител в Май 02, 2009, 08:34:48 pm
клиента винаги има право но в много от случайте е неадекватен. Например: купува стока която е подобна на промоционалната но не е, а цената и е друга и той не се е консултирал със служител когато има самнение, или друг пример: някой си клиент размества стока (клиентите винаги ровят и разместват) и друг клиент намира кисело мляко  3.6% например поставено при кисели мляка  2% разликата в цената е огромна, но клиента не чете името на артикула а гледа цената и после иска компенсация ами няма как да стане.
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: Иванова~БГ в Май 04, 2009, 08:07:49 pm
След като в Пазарджик откриха Кауфланд, често пазаруваме от там. В началото мн ни харесваше тази практика, но... какво да ви кажа-по неволя и ние им разкрихме кокошкарските истории: безброй пъти сме взимали стока на уж намалена цена, а на касата я таксуват редовно; лепят допълнителни етикети върху стари, за да увеличат срока на годност; цената, маркирана на етикета, не отговаря на онази, която ти чукат на касата..Първият път бях заблудена овца,..но поне беше с дребни стотинки. За всичките останали случаи съм си търсила правото и са ми връщали парите...Представям си глобално погледнато колко пари скубят от нас без да се усетим.Станаха ми ясни що за стока са...! Ето как си избиват парите от откраднатите и повредени стоки, ама аз какво да направя?! Да засилят контрола малко!..Разправяха, че някакво циганче си събуло старите обувки в магазина и си излязло новообуто!:)...Това не означава, че от моя джоб трябва да крадат! НАЙ-ВАЖНОТО Е СЛЕД КАТО ПЛАТИМ НА КАСАТА, ДА СПРЕМ ЗА МАЛКО И ДА ПРОВЕРИМ КАСОВАТА БЕЛЕЖКА! Няма друго спасение, то е ясно, че те измислят какво ли не, за да те обират, въпросът е ти да си отваряш очите!
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: happy customer в Юни 01, 2009, 06:48:09 pm
\"Защото знам че в САЩ правят същото като един клиент пазарува редовно от един магазин с кредитна карта ( там не се пазарува с друго ) и за да ползва намаления и точки те му издават кредитна карта специално от магазина. При около 10-15 пазарувания на месец магазина добавя пазаруване на стойност 20 долара. Ако клиента не се усети това се повтаря още няколко месеца. Ако не се усети за тази сума се добавя друга по-голяма сума докато се изравни сумата до подобна на обикновените пазарувания. Разбира се те не са точни суми и не се улавят лесно и когато не си водите отчет кога пазарувате там и кога не е почти невъзможно да хванете магазина. Хванете ли го ви изкарват от списъка с припомпваните клиенти и ви се извиняват за грешката която са допуснали уж случайно.\"

@Alex Много неинформирано мнение, bro. Total bullshit. Грешки стават навсякъде, ама тази система си си я изсмукал от пръстите. Нито в Щатите, нито в Kaufland Bulgaria правят такива системни измами. Ти сам вярваш ли си?
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: carlyangel в Юни 01, 2009, 08:43:01 pm
Alex и аз мисля,че си си го изфантазирал това.Просто е смешно..камо ли за БГ,където всеки си прави сметка и на стотинките :)
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: Stargate в Юни 01, 2009, 11:23:28 pm
Драги клиенти искам да поглнете от една друга гледна точка..Ако има  грешка то това не е грешка на Кауфланд а на служителя който не си върши работата както трябва..Мислите ли че Кауфланд ще инвестира с милиони долари в старната и ще гледа да краде от клиента..Съшто така не забравяйте че в Кауфланд работят ХОРА а не машини.И грешките са възможни понякога повече, понякога по малко ,това зависи вече от самия служител.Сигурни ли сте в работата си вие никога не допускате грешки и че сте идеални..Различията в цената например пак са грешка на служителя..когато има намаление ,листа с намаление се дава на трезора и цената с новия етикет се поставя на регала..Обаче ако по това време служителя в трезора поради някаква причине се забави да вкара новата цена в компютъра става разминаване в цените обаче това е грешка на служителя не е политика на Кауфланд...
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: pharaon в Юни 05, 2009, 07:17:13 pm
Когато служител/представител на Кауфланд греши, то значи Кауфланд греши!!! Аз сключвам сделка с фирмата Кауфланд, не с \"Касиер Иван Иванов\" ЕТ, или \"Продавач Мариа Иванова\" ООД! Един клиент поръчва на фирмата Кауфланд да му даде нужния продукт, като в договора е записано цена и състояние. Ако нещо от това се различава, юридическото лице Кауфланд е в грешка! Защото е едно цяло със всичките му служители и т.н. Все едно да кажеш \"Уговорихме се да ти върна парите ама, ръката ме боли и не мога да бръкна в джоба за да ти ги дам. Ръката ми е виновна, не аз, аз нямам политика да не връщам пари.\" И ако при физическите лица, частите все още не могат да се сменят мн. лесно, то при юридическите не е проблем. Когато някоя част от една фирма сгреши, първо се извинява на клиента, като го компенсира и после сменя сгафилия орган (бил той охранител, касиер, консултант, продавач или обикновен работник).
Титла: Кауфланд
Публикувано от: meisy в Юли 21, 2009, 11:33:27 am
Искам да споделя, какво преживях в хипермаркет „Кауфланд” в гр. Добрич.
Човек в акумулаторна инвалидна количка съм и редовно пазарях в горепосочения магазин. Един ден ме обвиниха, че съм откраднала салам от техния магазин. Една от служителките им, която се води като охрана, при едно мое пазаруване дойде да ми помогне с покупките. Помолих я да сложи продуктите в чантата, която е зад самата количка, на гърба ми. Движенията са ми ограничени и аз не мога сама да слагам или вадя нещо от тази чанта. Тази служителка Желева в момента когато слагала продуктите видяла, че в чантата ми има салам, опакован от „тяхната витрина”.  Но нищо не каза тогава. Усмихна ми се, аз и благодарих за помощта поне три пъти и се прибрах у дома. След три дни отидох отново в Кауфланд. Тогава ме извикаха за справка и ми провериха чантите. На въпроса защо ме проверяват, ми отговориха, че съм знаела защо. Бях учудена, когато дойде тази Желева и започна да ми казва какво била видяла тя преди три дни в чантата ми. Попитах я, защо не ме е сезирала в момента, когато е видяла този салам за някакви 4 лв и стотинки, а едва сега е мобилизирала цялата охрана за мен, сякаш съм престъпник. Тя отговори, че и било неудобно. :) Неудобно и било тогава, а след три дни вече се е разкрепостила.
Питам се аз, ако някой реши да краде нещо, ще накара ли служител от магазина да му сложи нещо в чантата, където стои открадната стока?
Заболяването ми е такова, че е невъзможно да се завъртя и да си сложа каквото и да е в чантата зад мен.
В последствие открих този салам, които Желева е видяла. Той си е стоял в чантата ми и в момента на тяхната проверка! Провериха ме на 8.07.2009 г. а салама съм го била закупила на 19.06.2009 г., но роднините ми не са го извадили от чантата и цял месец този салам се „разкарва” с мен :)
Това от което съм възмутена е, че тази Желева, която уж играе ролята на охрана, не си е свършила работата в момента, когато е видяла нещо съмнително, а ме е докладвала след няколко дни и ме накара да се почувствам унизено пред останалите хора в магазина, тъй като в момента нямаше как да им докажа,с факти, че подобна постъпка не съм извършила! Никога вече няма да стъпя в този магазин! За мен, в него работят не професионалисти, а просто заплатаджии!
Титла: Кауфланд - Добрич
Публикувано от: Вечно съм Няващсе в Юли 22, 2009, 07:40:45 pm
Уважаема Мейси,
нормално е да се чувствате огорчена. Съмнавам се обаче, че решението Ви да не стъпвате повече там ще спомогне за тяхното справдливо наказание. Много служители по света не са професионалисти а просто заплатаджии - това не е осъдително а и не е необходимо (иначе ние професионалистите ще станем много ): ): ):). Освен това, формално погледнато, няма ограничение кога точно охраната трябва да обърне внимание при забелязано нарушение - веднага или напр. след седмици. Моят съвет е - продължавайте да пазарувате в Кауфланд, защото цените там са тънки, но много внимавайте за обявени намаления и цените на етикетите - редовно на касите се оказва, че цените са други (т.е. по-високи).
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: Elica в Август 11, 2009, 01:32:05 pm
Не съм убедена, че лъжите в цените са целенасочени. Защо свързвате двата процеса - печатането на бележки с промоции и цени с коригирането им в базата данни? Просто някой некадърник не си е свършил работата. При промоции стават големи обърквации с цени, бази данни и каси (като добавим и оформянето на документи за тези намаления - бумащината също е пълна). А това, че работниците им са мудни и полу-кадърни е ясно, защото само на намален състав от некадърници може да се плаща толкова ниско. И друго нещо - може преди вас някой да мине на касата и да му таксуват нещо с 10-20-30-40 стотинки по-ниска цена от вашата (или по-висока). Как става това ли? Ами в този момент пристигат нови количества от същата стока с нова доставна цена, на която при вкарването в базата данни се чукат някакви проценти за да се определи крайна продажна цена. Така, след вкарването на новите количества в базите данни, всички налични количества минават на новата продажна цена, определена по този начин (което ми е интересно доколко е правилно, предвид че старите количества са дошли на други цени, но такава е масовата практика).
Разминавания могат да се получат всякакви, но това едва ли е световен заговор, ами е просто резултат от некадърни и немарливи служители. В случая тези отговарящи за базите данни. За проблеми с етикетите - пак някой немарливец \"продавач-консултант\" не си е изрязал и сменил етикетите на съответната стока с обновена (по вече описания начин) цена. Всички тези неща ви ги споделям от първа ръка - като студентка работех в офиса на една верига от подобен тип магазини. Е, има си и някой неграмотен шеф на върха, който си върти лични далавери, но тези неща се правят на съвсем друго ниво и никой не разчита на дребни риби като потребителите и техните стотинки. Некадърни и немарливи служители навсякъде по веригата - това е отговорът, който търсите. А ги държат, защото друг малоумник, който да работи в намален състав и за никакви пари няма да се намери.
На мен лично ми се случи наскоро в Кауфланд да има несъответствие между цената на кантара, обявената цена и цената на касата. Всички тези цени изглеждат свързани, но не са - на касата минах както трябва, на другите места имаше разлики в цените. Пак някой не си е свършил работата да обнови цените на кантара, а друг не си е сложил новия етикет. Примери такива колкото щеш, обяснението - едно и също.
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: nadin в Август 16, 2009, 07:27:31 pm
По закон потребителят има право да получи продукта на най-ниската означена за него цена. И 5 различни цени да са написани вие сте в правото си да се застъпите сами за себе си и да вземете продукта на най-ниската псочена цена, с включен ДДС. За целта, за да сте по-наясно с правата си, разгледайте Закона за защита на потребителите и винаги и на всяка цена си взимайте касовата бележка, за да може, ако се налагат рекламаций да се коригират нещата и някой да ви обърне внимание. Спазвайте законите и с търсете правата където трябва и навреме!
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: iLL в Август 17, 2009, 05:05:23 pm
Грешките ви стават в резултат на некадърно пазаруване! никой не ви е виновен, че не сте гледали. как искате в големи хипермаркети като кауфланд, метро, билла всичко да е наред, като на ден минават толкова хора. всеки взема артикул оглежда го, ако не му хареса го връща на рафта. така стоките се разместват от етикетите си. никой касиер няма вина че е маркиран по скъпо или по евтино. това си е баркод няма как да си измислиш цена. Стават грешки но това е нормално за този вид магазини.
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: аз77 в Август 29, 2009, 05:01:42 pm
малей в нашия град вчера откриха Кауфланд и като чета тия мнения чак ме е страх да отида да изхарча някой лев, очилата задължително трябва да си ги взема ама май и лаптопа ще трябва, че да водя сметка докато обикалям кое колко струва и накрая да видим касиерката ще получи ли отговора на задачката ;)
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: tarmaka в Септември 02, 2009, 03:02:17 pm
Днес отидох да пазаря от промоциите на 50% в КАУФЛАНД и какво да видя за 100 кг. месо се бориха над двеста души. Беше като подигравка с клиента. Другите стоки от промоцията липсваха. Нека някои ми обясни как да си купиш по евтина стока като я няма.Това ми беше последното пазаруване от там.Също загубиха като клиенти много мои роднини, колеги и приятели на които се похвалих за големия цирк. Явно КАУФЛАНД  много бързо си губят клиентите .
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: usd100 в Септември 09, 2009, 10:37:15 am
Не са нито само Kaufland, нито само BIlla, a всички търговци, навсякъде. Докато не се забранят всякакви мошенгии с промоции, отстъпки и т.н. все така ще бъде. Нали това е в основата на търговията в България, Турция и други държави - спекулата, а не печалбата от оборот, подобряване качеството на съхраняване на стоките и обслужването.

http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=razgrad&Number=1948288162&page=0&view=collapsed&sb=5&part=
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: e8717 в Септември 20, 2009, 01:05:56 pm
Здравейте!Аз вчера пазарувах от KAUFLAND Монтана и съм страшно възмотена.Значи взимам си пържоли готови от топлата витрина на излизане,и какво да видя като се прибрах-не стига,че съм дала 13.00лв. за 3 пържоли ами на етикета пише,че съм ги закупила на 14.08.2009г.А аз ги купих на 19.09.2009г.Върнах се в KAUFLAND и попитах продавачката защо на етикета пише дата 14.08.2009 при положение,че съм ги закупила на 19.09.09г.А тя най-нагло ми отговори,че аз догава съм ги била  взела и чак сега ли идвам да правя проблем.Направо нямам думи в каква държава живея!
Титла: Kaufland
Публикувано от: Искрен в Октомври 02, 2009, 09:50:30 am
Относно Централен склад-пълна скръб,няма друго такова отношение към работниците си,пълна мизерия,никаква колегиалност,абсолютно безоочие от страна на ръководителите на отдели,никакво внимание и разбиране към служителите си,хаос голям,ПОДИГРАВКА с хората,това го казвам и мога да го докажа,до преди седмица бях на работа там,имам снимков и видео материал за мизерията и условията на работа ,които Кауфланд Централен склад,ОБЕЩАВАШЕ в началото,който има интерес ,с удоволствие бих му го показал и обяснил подробно и нагледно,да пише на е-мейла ми : safeboy@abv.bg ,ще се радвам да дам информация,да не бъдете следващите опарени от там.Със сигурност няма нищо общо с другите складове по света,една голяма немска верига,по-българена или по скоро по-оселянена,защото 90 % от хората там са от околните села и гр.Раковски,нищо лично към тях,и те робуват на болните мозъци на ръководителите там,като се почне от най големия там,г-н Р.Карабоников(въпреки,че този човек остави добри впечатления в мен,малко строг,но мисля че донякъде и справедлив ),та се мине през Т.Тончев,Танчев,ангел иванов(пиша го с малки букви,защото въпреки големия си ръст,е мижав като човек и шеф) и накрая М.Филева,всички те,са една шепа хора които могат да бръкнат в здравето на цял един огромен склад.Знам че е криза и няма пари,НО бих сърдечно препоръчал на всеки ,който кандидатства за работа там,да мине психо преглед и да се въоръжи с търпение към нещата ,които ти ОБЕЩАВАТ преди да почнеш работа там,да знаете ,трудно се вижда бял ден там,по отношение на заплати ...да не говорим,Не им е чест на такава голяма фирма ,да лъжат хората си,ама да,забравих че тази фирма не е Немската ,а Българския вариант на Кауфланд.Още нещо,което явно е практика за този склад или просто за ръководния сектор там,ИМАЙТЕ ПРЕДВИД ВСИЧКИ-ИМАТ НАВИКА МАЛКО ПРЕДИ ДА ИЗТЕЧЕ ИЗПИТАТЕЛНИЯ СРОК ЗА КОЙТО СТЕ НАЗНАЧЕН,тоест МАЛКО ПРЕДИ КРАЯ НА 6 МЕСЕЦ,МОГАТ СЪВСЕМ СПОКОЙНО ДА ВИ ОСВОБОДЯТ,БЕЗ НИКАКВИ ОБЯСНЕНИЯ,ЕЙ ТАКА,ОТИВАШ НА РАБОТА И ПОЛУЧАВАШ ЗАПОВЕД ЧЕ ВЕЧЕ НЕ СИ ТАМ,НЕЗНАМ,МОЖЕ БИ ЗА ДА СИ СПЕСТЯТ УВЕЛИЧЕНИЕТО НА ЗАПЛАТИТЕ,КОЕТО Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТОГАВА ЗА ВСЕКИ С ПО 100 ЛВ,ИЛИ ПРОСТО ДА СЕ ИЗГАВРЯТ С ВАС,НО ЗАПОМНЕТЕ,НА ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ХОРАТА ТАМ ИМ И СЕ СЛУЧВА ТОВА,ЯВНО ИМ ИЗЛИЗА ПО ЕВТИНО ТАКА,ВЪПРЕКИ ЧЕ ,СИЛНО СЕ СЪМНЯВАМ,ТАЙ ЧЕ И ДА СТЕ БИЛИ ПЕРФЕКТНИЯ СЛУЖИТЕЛ,НЯМА ГАРАНЦИЯ,ЧЕ ЩЕ ОСТАНЕТЕ,ЗАТОВА ДОРИ И ДА ПОЧНЕТЕ ТАМ,НЕ СИ ДАВАЙТЕ ОСОБЕНО ЗОР,ЗНАЕ СЕ КАКВО СЕ ОЧАКВА(което за мен е голяма простотия и ГАВРА с работниците)Мога до утре да изреждам негативите на фирмата и шефовете там,по скоро на Централен склад с.Стряма,но нямам толкова време за губене,както казах,който има желание да ми пише на емейла и няма проблем,ще отговоря.Успех на всички и мерси за вниманието!!!
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: Искрен в Октомври 02, 2009, 09:51:18 am
Относно Централен склад-пълна скръб,няма друго такова отношение към работниците си,пълна мизерия,никаква колегиалност,абсолютно безоочие от страна на ръководителите на отдели,никакво внимание и разбиране към служителите си,хаос голям,ПОДИГРАВКА с хората,това го казвам и мога да го докажа,до преди седмица бях на работа там,имам снимков и видео материал за мизерията и условията на работа ,които Кауфланд Централен склад,ОБЕЩАВАШЕ в началото,който има интерес ,с удоволствие бих му го показал и обяснил подробно и нагледно,да пише на е-мейла ми : safeboy@abv.bg ,ще се радвам да дам информация,да не бъдете следващите опарени от там.Със сигурност няма нищо общо с другите складове по света,една голяма немска верига,по-българена или по скоро по-оселянена,защото 90 % от хората там са от околните села и гр.Раковски,нищо лично към тях,и те робуват на болните мозъци на ръководителите там,като се почне от най големия там,г-н Р.Карабоников(въпреки,че този човек остави добри впечатления в мен,малко строг,но мисля че донякъде и справедлив ),та се мине през Т.Тончев,Танчев,ангел иванов(пиша го с малки букви,защото въпреки големия си ръст,е мижав като човек и шеф) и накрая М.Филева,всички те,са една шепа хора които могат да бръкнат в здравето на цял един огромен склад.Знам че е криза и няма пари,НО бих сърдечно препоръчал на всеки ,който кандидатства за работа там,да мине психо преглед и да се въоръжи с търпение към нещата ,които ти ОБЕЩАВАТ преди да почнеш работа там,да знаете ,трудно се вижда бял ден там,по отношение на заплати ...да не говорим,Не им е чест на такава голяма фирма ,да лъжат хората си,ама да,забравих че тази фирма не е Немската ,а Българския вариант на Кауфланд.Още нещо,което явно е практика за този склад или просто за ръководния сектор там,ИМАЙТЕ ПРЕДВИД ВСИЧКИ-ИМАТ НАВИКА МАЛКО ПРЕДИ ДА ИЗТЕЧЕ ИЗПИТАТЕЛНИЯ СРОК ЗА КОЙТО СТЕ НАЗНАЧЕН,тоест МАЛКО ПРЕДИ КРАЯ НА 6 МЕСЕЦ,МОГАТ СЪВСЕМ СПОКОЙНО ДА ВИ ОСВОБОДЯТ,БЕЗ НИКАКВИ ОБЯСНЕНИЯ,ЕЙ ТАКА,ОТИВАШ НА РАБОТА И ПОЛУЧАВАШ ЗАПОВЕД ЧЕ ВЕЧЕ НЕ СИ ТАМ,НЕЗНАМ,МОЖЕ БИ ЗА ДА СИ СПЕСТЯТ УВЕЛИЧЕНИЕТО НА ЗАПЛАТИТЕ,КОЕТО Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТОГАВА ЗА ВСЕКИ С ПО 100 ЛВ,ИЛИ ПРОСТО ДА СЕ ИЗГАВРЯТ С ВАС,НО ЗАПОМНЕТЕ,НА ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ХОРАТА ТАМ ИМ И СЕ СЛУЧВА ТОВА,ЯВНО ИМ ИЗЛИЗА ПО ЕВТИНО ТАКА,ВЪПРЕКИ ЧЕ ,СИЛНО СЕ СЪМНЯВАМ,ТАЙ ЧЕ И ДА СТЕ БИЛИ ПЕРФЕКТНИЯ СЛУЖИТЕЛ,НЯМА ГАРАНЦИЯ,ЧЕ ЩЕ ОСТАНЕТЕ,ЗАТОВА ДОРИ И ДА ПОЧНЕТЕ ТАМ,НЕ СИ ДАВАЙТЕ ОСОБЕНО ЗОР,ЗНАЕ СЕ КАКВО СЕ ОЧАКВА(което за мен е голяма простотия и ГАВРА с работниците)Мога до утре да изреждам негативите на фирмата и шефовете там,по скоро на Централен склад с.Стряма,но нямам толкова време за губене,както казах,който има желание да ми пише на емейла и няма проблем,ще отговоря.Успех на всички и мерси за вниманието!!!
Титла: Kaufland-Побългарените мошенници
Публикувано от: Искрен в Октомври 02, 2009, 09:55:15 am
Относно Централен склад-пълна скръб,няма друго такова отношение към работниците си,пълна мизерия,никаква колегиалност,абсолютно безоочие от страна на ръководителите на отдели,никакво внимание и разбиране към служителите си,хаос голям,ПОДИГРАВКА с хората,това го казвам и мога да го докажа,до преди седмица бях на работа там,имам снимков и видео материал за мизерията и условията на работа ,които Кауфланд Централен склад,ОБЕЩАВАШЕ в началото,който има интерес ,с удоволствие бих му го показал и обяснил подробно и нагледно,да пише на е-мейла ми : safeboy@abv.bg ,ще се радвам да дам информация,да не бъдете следващите опарени от там.Със сигурност няма нищо общо с другите складове по света,една голяма немска верига,по-българена или по скоро по-оселянена,защото 90 % от хората там са от околните села и гр.Раковски,нищо лично към тях,и те робуват на болните мозъци на ръководителите там,като се почне от най големия там,г-н Р.Карабоников(въпреки,че този човек остави добри впечатления в мен,малко строг,но мисля че донякъде и справедлив ),та се мине през Т.Тончев,Танчев,ангел иванов(пиша го с малки букви,защото въпреки големия си ръст,е мижав като човек и шеф) и накрая М.Филева,всички те,са една шепа хора които могат да бръкнат в здравето на цял един огромен склад.Знам че е криза и няма пари,НО бих сърдечно препоръчал на всеки ,който кандидатства за работа там,да мине психо преглед и да се въоръжи с търпение към нещата ,които ти ОБЕЩАВАТ преди да почнеш работа там,да знаете ,трудно се вижда бял ден там,по отношение на заплати ...да не говорим,Не им е чест на такава голяма фирма ,да лъжат хората си,ама да,забравих че тази фирма не е Немската ,а Българския вариант на Кауфланд.Още нещо,което явно е практика за този склад или просто за ръководния сектор там,ИМАЙТЕ ПРЕДВИД ВСИЧКИ-ИМАТ НАВИКА МАЛКО ПРЕДИ ДА ИЗТЕЧЕ ИЗПИТАТЕЛНИЯ СРОК ЗА КОЙТО СТЕ НАЗНАЧЕН,тоест МАЛКО ПРЕДИ КРАЯ НА 6 МЕСЕЦ,МОГАТ СЪВСЕМ СПОКОЙНО ДА ВИ ОСВОБОДЯТ,БЕЗ НИКАКВИ ОБЯСНЕНИЯ,ЕЙ ТАКА,ОТИВАШ НА РАБОТА И ПОЛУЧАВАШ ЗАПОВЕД ЧЕ ВЕЧЕ НЕ СИ ТАМ,НЕЗНАМ,МОЖЕ БИ ЗА ДА СИ СПЕСТЯТ УВЕЛИЧЕНИЕТО НА ЗАПЛАТИТЕ,КОЕТО Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТОГАВА ЗА ВСЕКИ С ПО 100 ЛВ,ИЛИ ПРОСТО ДА СЕ ИЗГАВРЯТ С ВАС,НО ЗАПОМНЕТЕ,НА ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ХОРАТА ТАМ ИМ И СЕ СЛУЧВА ТОВА,ЯВНО ИМ ИЗЛИЗА ПО ЕВТИНО ТАКА,ВЪПРЕКИ ЧЕ ,СИЛНО СЕ СЪМНЯВАМ,ТАЙ ЧЕ И ДА СТЕ БИЛИ ПЕРФЕКТНИЯ СЛУЖИТЕЛ,НЯМА ГАРАНЦИЯ,ЧЕ ЩЕ ОСТАНЕТЕ,ЗАТОВА ДОРИ И ДА ПОЧНЕТЕ ТАМ,НЕ СИ ДАВАЙТЕ ОСОБЕНО ЗОР,ЗНАЕ СЕ КАКВО СЕ ОЧАКВА(което за мен е голяма простотия и ГАВРА с работниците)Мога до утре да изреждам негативите на фирмата и шефовете там,по скоро на Централен склад с.Стряма,но нямам толкова време за губене,както казах,който има желание да ми пише на емейла и няма проблем,ще отговоря.Успех на всички и мерси за вниманието!!!
Титла: Kaufland-Побългарените мошенници
Публикувано от: Mitko в Октомври 03, 2009, 01:07:04 am
Каква заплата дават там? Разбирам, че си обиден на фирмата, но плащат ли редовно възнагражденията?
Титла: Kaufland-Побългарените мошенници
Публикувано от: еlenaalex2 в Октомври 03, 2009, 03:41:28 pm
Склонен съм да кредитирам едно такова мнение и да го приема по-скоро за истина, въпреки че към много от мненията в този форум трябва да се подхожда с резерви. Аз самият забелязах една хитринка на дребно и щях да я отдам на разсеяност на персонала, но после видях във форумите, че това е някаква практика и признак за селско хитряшки манталитет в ръководството. Вероятно собствениците от българска страна са бивши мутри, бивши служители на МВР или ЗКПЧ-та - общо взето багажът е ясен. Та какво видях:

На стилажа за промоциите табелка доста голяма за намаление на сухи супи - с голям надпис \"19\". Иначе супите са си по 45-55 ст. Човек си мисли, че са по 0.19 лв. и аз купувам десетина, на касата обаче са по 0.45 лв. След напускане на магазина, обстойно изследване на касовата бележка, надписите по супите и пр. почесване по главата, констатирам, че на пликчетата пише с големи цифри \"19 gr\". Хитрината в случая е голяма, селската излагация също - печалбата за магазина мисля, че не е толкова голяма - това обаче да го преценяват началниците.
Титла: Kaufland
Публикувано от: garson в Октомври 06, 2009, 12:34:36 am
Работя  в Кауфланд от известно време и искам да дам разяснение,(доколкото мога) на по-наболелите теми тук в този форум.Относно случаите-ЕДНО ПИШЕ ДРУГО СЕ МАРКИРА.Уважаеми читатели неслучайно Кауфланд има гаранция за връщане на стоки.Разбира се, задължително с касова бележка.Има няколко десетки стоки чиито цени се сменят по няколко пъти на ден.Обикновено това са стоки на които им  наближава краят на срока на годност и политиката на магазина е по-добре да се продадат на загуба отколкото да се изхвърлят.Сами разбирате,че промяната на цената на една стока в магазин от такъв тип изисква определени технологични операции и време.А когато стоките са десетки и както казах по няколко пъти на ден се сменят цените им,гафовете са неизбежни.С казаното ми дотук искам да Ви уверя,че в тези случаи няма никаква умисъл от страна на персонала.При все,че четейки този форум ми направи впечатление че това се случва не в един или два филиала.Няма как хора които живеят в различни градове и не се познават,да се наговорят да мамят клиентите.А и все пак затова се дават и касови бележки.Задължително ги четете след като Ви ги дадат,за да може ако има проблем,на време да се реагира.Относно тегленето на зеленчуци.Везните теглят с точност до грамове и лично съм сверявал случайна стока на пет везни.Нямаше отклонение и от един грам.Факт е обаче,че някои от клиентите се да вземат повече стока отколкото плащат.Дали ще добавят малко след като са претеглили и изкарали вече бележка.Дали ще повдигнат малко везната.Абе изобретателен народ сме.И после като се претегли на конролната везна-шах с пешката.
Титла: Kaufland-Побългарените мошенници
Публикувано от: Mitko в Октомври 06, 2009, 09:08:43 pm
Не намесвайте мутрите. Обикновенно ръководния персонал на такива магазини е от хора знаещи чужд език и закупили (избутали) някакво образование. Интелектуалното развитие им е по-ниско от степен преводач, но претенциите и самочуствието голямо. Понеже са отсъствали от основни лекции, а управляват стопански обекти, резултатите са налице. То и директорския борд, който се състои от чужденци не разбира български език, та няма кой да поправи тези изчепки...
Титла: Kaufland-Побългарените мошенници
Публикувано от: B.Trueger в Октомври 09, 2009, 10:13:41 pm
Добре, но: \"понеже отсъствали от основни лекции\" не е причината. Ако манталитетът или моралът не са налице, лекциите няма да помогнат.
Титла: Kaufland-Побългарените мошенници
Публикувано от: radiomen в Октомври 24, 2009, 08:25:14 pm
Днес със съпругата ми си взехме месо от тъй наречените промоции в Кауфланд - Ямбол. За наше \"най-голямо учудване\" месото се оказа вмириасно и негодно за употреба. Нямам нито време ,нито нерви да се занимавам с рекламации,но ви съветвам да внимавате или най-добре да не влизате в тези магазини влезли в България за да ни правят на маймуни (за каквито между другото ни смятат в Европа)
Титла: Kaufland-Побългарените мошенници
Публикувано от: marksman в Ноември 05, 2009, 08:29:23 pm
На 01.11.2009г. си купих от \"Кауфланд\"- гр.Варна- 4 бр. \"Малцова багета-150гр.\". Когато се прибрах у дома реших да хапна. Още с първата багета се натъкнах на едно парче дълъг канап. Когато отидох да направя рекламация/след 15мин./, служителката от щанд \"Информация\" ми каза, че те не са виновни тъй като хлябът бил внасян от друга фирма и ми предложи да ми върне стотинките. Е питам се аз, не е ли редно да има някъкъв контрол при направата на този хляб и магазин като \"Кауфланд\" да изисква от фирмата снабдител този контрол? То утре може и мишка да намеря в багетата..............
Титла: Kaufland-Побългарените мошенници
Публикувано от: mushmorok в Ноември 10, 2009, 06:06:38 pm
Работя в Кауфланд на каси от 2 години и знам много добре какви са нещата както като служутел така и като клиент.Всичките тези разлики в цените идват от това че повечето хора не четат етикетите а гледат само цените, от това че има малко служтели и немогат да смогнат със работата както и централата е виновна.Когато нещо го няма в магазина а саго обявили вав весника несе карайте със служителите и не ходете на информация да се оплаквате ,а направо звъннете в централата защото от там идва проблема.Разберете че ние сме само служители ,работници и на нас много неща нени харесват но това ни е работата.Има си определен ред къде ,как и какво да се слага.Например с етикетите-трябва да седи от лявата страна на стоката.Това е немска фирма и някой неща са на обратно.Несе сърдете на нас а на тези над нас
Титла: Kaufland-Побългарените мошенници
Публикувано от: vania1111 в Ноември 12, 2009, 10:06:25 am
Искам да споделя съвсем скорошен случай от вчера.Става въпрос за Кауфланд Пловдив - Тракия.Баща ми решава да купи играчка джипче с дистанционно за сина ми.На етикета е обявено точното име на играчката / което съвпада с опаковката / и цена 19.99лв.На касата същата играчка я таксуват за 39.99лв.При питане на баща ми му отговарят да заплати играчката и да отиде на информация с касовата бележка - там щели да му обяснят.От там му обясняват , че въпросната играчка е била в промоция миналата седмица и сега са върнали старата и цена , ама били забравили да сменят етикета.Искам да попитам в случая на кого е вината и не трябва ли когато има обявена повече от една цена на стоката , клиента да заплати най ниската????????????????.В краен случай са казали на баща ми или да закупи играчката за 40лв или да му върнат парите.Върнали са му парите.Това е един от малкото пъти , когато влизаме в Кауфланд.Вече май изобщо няма да влизаме там.
Титла: Kaufland-Побългарените мошенници
Публикувано от: Ludmil Stoyanov в Ноември 23, 2009, 05:39:07 pm
Marksman, от известно време в БГ се заговори за системата HACCP. Тя е задължителна за заведенията за хранене, цехове за производство на храни и складове. Тази система обхваща всички процеси от производство на суровините, преработка, пакетиране, складиране и съхранение, спедиция и реализация. Ако се спазваха правилата по веригата, нямаше да си купиш завързан хляб. Това е...Виновна е системата, която не работи.
Добре си направил, че си снимал пробрема, да го видет потребителите, но трябваше да назовеш фирмата производител на хляба, за да не го купуват хората. Така всеки производител ще се замисли каква стока ще предлага.
Титла: Кауфланд - Добрич
Публикувано от: meisy в Декември 22, 2009, 01:54:08 pm
Големият куриоз стана, след като се оказа, че наистина в чантата ми е имало салам, но го намерих след 1 месец вече мухлясал и на всичкото отгоре имах и фактура за него!
Дори в момента на проверката от охраната саламът си е бил в чантата ми, но те не са го открили. Да бяха го намерили, че поне да им докажа в момента, че те грешат и най-малкото което трябва да направят е, да се извинят!
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: bojiqgrym в Февруари 23, 2010, 01:38:07 am
и аз да се оплача от прословутия кауфладн, не се лъжете по стоките намалени с 50% защото просто няма да ги откриете по щандовете, днес 22.02.2010г. отидох на една такава промоция и какво да видя ами още по обяд стоките липсваха... ама не се учудих никак защото и предния път така ме измамиха, ИЗМАМНИЦИ СА СИ ТОВА Е  е вече с РЕКЛАМНИЯ ИМ вестник който ми изпращат само ще си паля печката като знам че от този вестник няма нищо в супермаркетите на кауфланд тоЙ  е една измама, илюзия е това си е една лъжа, измама с клиента, подигравка с доверието на клиента.. просто думите не ми стигаТ за да изкажа болката която за поредЕн път изживЯх както бях толкова ниско принизен да отида в магазина им с една долна лъжа, всъщност те такива стоки с 50% намаление съществуват, но са по няколко бройки и това е парадокса че не правят на маймуни, а уж сме европейци егати европата сме тук.
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: bloucester в Февруари 23, 2010, 08:12:09 pm
АЗ ПЪК ИСКАМ ДА КАЖА, ЧЕ, О ЧУДО!, СТАВАТ ГРЕШКИ И В ОБРАТНА ПОСОКА - ПРИМЕР - ПЪРВИЯТ И УНИКАЛЕН ЗАСЕГА В БЪЛГАРИЯ МАГАЗИН НА МЕРКАТОР В СТАРА ЗАГОРА. ЗАКУПИХ ПРОМОЦИОНАЛЕН ПАКЕТ ОТ 4 БРОЯ СОК ЯБЪЛКА ПО 1 ЛИТЪР ЗА 4,65 лв, А НА КАСАТА МИ БЕШЕ МАРКИРАН КАТО ЕДИН ЕДИНСТВЕН СОК ЗА 1,65 лв. ВИДЯХ ГРЕШКАТА ЧАК У ДОМА, ЗАЩОТО СЕ УСЪМНИХ, ЧЕ СМЕТКАТА МИ Е ПО-МАЛКА. ЗА ЖАЛОСТ, МАГАЗИНЪТ Е ДАЛЕЧ И НЕ СЕ ВЪРНАХ, НО НА ДРУГИЯ ДЕН ОТИДОХ ОТНОВО ДА ИМ НАПРАВЯ ОБОРОТ :)

ГРЕШКАТА Е, ЧЕ ВМЕСТО ДА МАРКИРА БАР-КОДА НА ПРОМООПАКОВКАТА, КАСИЕРКАТА ЯВНО Е МАРКИРАЛА ТОЗИ НА  НЯКОЙ ОТ СОКОВЕТЕ.
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: marksman в Юни 20, 2010, 11:16:34 am
Внимавайте в магазините \"Кауфланд\", след като минете през касата задължително си прегледайте касовият бон и стоката, често ми се случва да са ми маркирали някой стока 2пъти. Говоря за магазин \"Кауфланд\" във гр.Варна.
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: marksman в Юни 21, 2010, 02:17:30 pm
Днес, пак ми се случи, да ми маркират 1бр.кисело мляко в повече.
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: kobra в Юли 10, 2010, 04:57:00 pm
Искам да споделя исвоя опит от пазаруването си Кауфланд -гр.Ямбол.Днес 10.07.2010 година останах напълно разочарована както от цените така и от качеството.Абсолютно нищо не отговаря на гръмките им реклами за качество и ниски цени.Свинското месо без кост и то на промоция се предлага на 9,50лв, а същото месо и то много по-прясно в халите се предлага на 6.30лв.Освен това прясното им мляко също за нищо не става - купуваш скъпо, вариш и не пиеш мляко - то просто става на извара.
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: savilona в Юли 26, 2010, 09:05:58 am
Не пазарувам често там.Правило ми е впечатление,че някой път сметката ми е била поне с 2-3 лв повече и съм упреквала себе си,че съм прекалила.Четейки всичко изписано тук,май не съм "прекалявала"...
Преди 2-3 седмици пазарувах няколко неща от там.Направи ми впечатление,че киселото мляко Пършевица-2 % е 0.72 ст,а в кварталните ми магазини-0.75...Значи не е толкова по-евтино,колкото си мислех...
В Кауфланд пазарувам само памперси за бебето и почистващи препарати,защото като че ли само те са по-евтини от други места.От 5-6 неща,всяко от които в други магазини е с по 0.40-0.50 ст нагоре,може би спестявам и малкото,което нямам..Следя етикета на конкретния продукт отговаря ли на надписа.Не мога да кажа нещо лошо конкретно за Кауфланд,като цяло не предпочитам големите вериги,но веднъж от Кауфланд си взех 2 кила супер евтин лук..Този лук едва се режеше,камо ли да се яде...
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: vasi в Август 08, 2010, 07:08:29 pm
На пазар в "кауфланд" /нарочно с малки букви/ РАЗГРАД - удоволствие или РАЗОЧАРОВАНИЕ И ОТВРАЩЕНИЕ от веригата продавачници

     В края на работния ден решихме с приятели да напазаруваме в едноименната верига "сергии". След като платихме всичко на касата - с доста голяма сметка, охраната реши да ми "провери" чантата. До този момент хранех уважение към охраната до момента, когато ме помолиха да им покажа чантата си /която по закон е лично неприкосновена/. И през ум не ми е минавало да взема от техните "артикули" без да съм си заплатил.
     Задавам си следните въпроси: струва ли си КЛИЕНТИТЕ да плащат толкова скъпо видеонаблюдение, което в случай на описания е абсолютно излишно и неуместно? Струва ли си - купувайки "стоките" на кауфланд да продава достоинството си? Не е ЛИ време да се смени политиката на фирмата и унизителното отношение към съвестните клиенти /очаквайки нужното УЖ европейско отношение от страна на служителите/! Не е ли по-добре един виновен клиент, отколкото МНОЗИНА РАЗОЧАРОВАНИ и ОТВРАТЕНИ! СРАМ, СРАМ и ПЕЧАЛ! Уважаеми клиенти, не купувайте съмнителните БОКЛУЦИ- почти разложени зеленчуци, подвеждащи етикети /тези търговски трикове ги знаем/! Не продавайте ДОСТОЙНСТВОТО си до вчера се трепахме за членство в ЕВРОПА, а се оказва, че по манталитет и етикет на поведение се опитваме да докажем своя азиатски корен! СРАМ! СРАМ СРАМ
Титла: Кебапчетата на Кауфланд!
Публикувано от: kozarnik_s_klimatik в Август 18, 2010, 04:07:40 pm
Здравейте! Днес докато си купувах 3 кебапчета от Кауфланд + 1 хлебче + сос по избор, видях нещо ужасяващо :

Едната продавачка зад барачката за кебапчета колеше едно улично куче и викаше на другата :

- Ееее, най-сетне прясно месо! Това не е жилаво! Ще се хареса на клиентите!

Другата продавачка го дереше, а първата продавачка му режеше филето и го оформяше на кебапчета и кюфтета! После влязоха във самата барачка и ги метнаха на скарата!

И един човек пред мене вика най-неподозиращо за това което видях :

- Дайте ми една порция кебапчета и две кюфтета, кюфтетата със лютеница, а кебапчетата без нищо!

Така че, не си купувайте кебапчета от Кауфланд, освен ако не сте виатнамец и не обичате кучешко!
Титла: Кебапчетата на Кауфланд!
Публикувано от: bloucester в Август 18, 2010, 04:23:16 pm
Да, а пък аз видях как на едно прасе му пораснаха крила и полетя в небето, където го блъсна извънземен кораб.
Титла: Кебапчетата на Кауфланд!
Публикувано от: kozarnik_s_klimatik в Август 18, 2010, 09:29:17 pm
Тази история е 100% вярна, а вие, ако искате ми вярвайте!
Титла: Кебапчетата на Кауфланд!
Публикувано от: kozarnik_s_klimatik в Август 18, 2010, 10:25:54 pm
Само да допълня, че масово се срещат кебапчета с конски зъби, но от други места! Бъдете внимателни какво купувате и какво консумирате!
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: topp19 в Август 18, 2010, 11:45:37 pm
50 % отстъпка след 20,30 ч. на топла витрина в Кауфланд Севлиево - пълна измама!!!!!!!
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: kozarnik_s_klimatik в Август 19, 2010, 06:11:30 pm
Навсякъде са плъзнали тези измамници. Просто вече е някакъв неописуем ужас! Продават се кебапчета и кюфтета от улични кучета, които колят в самия супермаркет, както и с конски зъби, но от други места. Така е! Какво да прави човек!?
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: Манго в Септември 06, 2010, 11:24:16 am
КАМЕРИТЕ СА КАУФЛЪЖНИ !
КРАДИ, НАРОДЕ ОТ КРАУЛФОНД ЗА ДА НЕ КРАДЕ ТОЙ !
Титла: Кебапчетата на Кауфланд!
Публикувано от: Синьо в Октомври 02, 2010, 12:08:37 pm
Наистина звучи пресилено. НО ето статия с истински случаи: Измами в Кауфланд
Титла: Кебапчетата на Кауфланд!
Публикувано от: Вечно съм Няващсе в Октомври 02, 2010, 09:02:54 pm
Добре, но кой е казал, че кебапчета се правят само от говеждо и свинско? С какво прасетата и кравите са ни по-симпатични (или по-несимпатични), че да са длъжни да умират за нас - за да се натъпчем с промоционални кебапчета. С какво са по-лоши кучета, котки, плъхове, хлебарки, риби и др. екземпляри от живия свят. Ами вие виждали ли сте живо прасе как живее и се свини, каква свинщина е (почти ми напомня на общежитието преди 12 год., където живях).
Титла: Kaufland
Публикувано от: didi8505 в Декември 23, 2010, 08:04:31 pm
Искам да кажа, че съм потресена от обслужването в Кауфланд.Ужасно невъзпитани,намръщени и груби касиерки.А  пък продавач-консултантите изобщо не те забелязват.Когато зададеш елементарен въпрос касиерките гледат да се разкараш по бързо и само изсъскват нещо .Казвам го  за Кауфланд-Банишора,другите не ги знам(и след този случай не искам да ги знам).Съжалявам че кракът ми стъпи в този отвратителен хипермаркет.Само не мога да разбера как си позволяват такова отношение при тази убииствена конкуренция.Явно Била си остават №1.Там никога за но не съм имала проблем за 5 години ежеседмично пазаруване.
Титла: Развалена храна от KAUFLAND
Публикувано от: milev в Януари 11, 2011, 10:43:41 am
Тази сутрин си купих развалена салата от кауфланд. Тя беше намалена от 1.99 на 1.79. Сигнализирах за това на потребителския телефон на кауфланд и от там ми казаха че ще ми върнат парите. Става въпрос за клон Благоевград. Обаче аз съм от Дупница. Въпроса ми е ще ми върнат ли парите за гориво обратно до Благоевград?
Титла: Развалена храна от KAUFLAND
Публикувано от: Вечно съм Няващсе в Януари 11, 2011, 09:57:42 pm
Да, ще ви ги върнат (и винетка ще ви купят, ако нямате)  . . . . . . .    :)  :)   :)
Титла: Кауфланд - Банишора, гр.София
Публикувано от: Customer в Януари 29, 2011, 12:08:06 pm
Вчера на 29.01.11, м/у 8 и 8.30 вечерта, точно на входа на самия Кауфланд имаше бой, не ми е за първи път да ставам неволен свидетел на скандали и побойща пред любимото ми място за пазаруване. Къде е охраната на магазина?! То не бяха викове, ревове.... Да пишат в брошурите си, че е включено безплатно гледане на бойща. Едно семейство беше толкова растроено на паркинга, че детенцето им неискаше да излиза от колата, аз също се разтройх за пореден път. Развали ми се настроението от пазара, вкиснах се и вече се замислям за редовното си пазаруване от там. След като обществото ни е безразлично към подобни сцени и на никой не му пука, то поне като клиент имам право да питам: Какво прави охраната на магазина? Означавали че, излизайки от магaзина на входа могат да те пребият и ограбят? Хубав и голям паркинг открит и закрит, но явно прекалено опасен за гражданите. Предупреждавам всички, че такива неща пред този магазин са редовна гледка, а охрана никаква, пълно безхаберие!
Титла: Кебапчетата на Кауфланд!
Публикувано от: Customer в Януари 29, 2011, 04:58:42 pm
Първо къде си го видял това? в кой кауфланд, как се казват служителите!?.... или няма администратори за тебе...100% спам! Аз си мислех, че тука нещата са сериозни, жалко наистина.
Титла: Кауфланд - Банишора, гр.София
Публикувано от: severfen в Януари 30, 2011, 07:50:51 am
Аз намерих моя магазин. Вече от близо 2 години само там пазарувам, и съм невероятно доволен. Няма да ви кажа кои е :). НО ще ви кажа кои не е. Поради безброи причини, не съм попадал на бои, но не бих се учудил не посещавам изобщо Кауфланд и Лидл. Тези два магазина почват да ме изнервят още от влизането ми в тях. Един пример - В Кауфланд не ме пуснаха в магазина с двете ми деца, защото те ядяха круасани от пекарната вътре в самия Кауфланд. И това под предлог, че в магазина има опаковани такива и можела да стане грешка. Каква грешка, имам си касова бележка от пекарната. Или ще открадна 2 круасана в магазина. ... да не задалбавам ... След малак скандал няма да им остана длужен се вратнах и си тръгнах.
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: tm в Февруари 11, 2011, 01:39:31 pm
Здравейте.Темата за вземане на повече пари в Кауфланд силно ме интересува.Моля всеки който прочете това и може да ми даде адекватен съвет да го направи защото може да бъде полезен и на други(нали все пак целта е да си бъдем полезни).Та ситуацията в този (а сигурно и в други)магазин е следната:Ако ти вземат повече пари на касата отиваш на информация показваш им грешката и те какво правят-извиняват ти се и ти връщат парите.Нали така? Ами хайде сега по обратния ред :Ако вземеш нещо от магазина и не го платиш се получава така че трябва да го платиш в троен размер и минимум 100лв.отгоре глоба.Защо тогава когато ти вземат повече пари на касата не ти ги връщат в троен размер плюс минимум 100лв.отгоре.Значи когяато те сгрешат ИЗВИНЯВАЙ АЙДЕ ЧАО,а когато клиент сгреши само дето не го питат НОСИ ЛИ СИ ВЪЗЕЛИН.Представете си колко хора има на които са им надписани сметките .Какво по-сериозно може да се направи ама нещо което наистина да им мокри на гащите така че да се спре с това надписване.А да не говорим колко хора има с надписани сметки без да забележат.
Титла: Kaufland
Публикувано от: tm в Февруари 11, 2011, 04:18:35 pm
Здравейте.Темата за вземане на повече пари в Кауфланд силно ме интересува.Моля всеки който прочете това и може да ми даде адекватен съвет да го направи защото може да бъде полезен и на други(нали все пак целта е да си бъдем полезни).Та ситуацията в този (а сигурно и в други)магазин е следната:Ако ти вземат повече пари на касата отиваш на информация показваш им грешката и те какво правят-извиняват ти се и ти връщат парите.Нали така? Ами хайде сега по обратния ред :Ако вземеш нещо от магазина и не го платиш се получава така че трябва да го платиш в троен размер и минимум 100лв.отгоре глоба.Защо тогава когато ти вземат повече пари на касата не ти ги връщат в троен размер плюс минимум 100лв.отгоре.Значи когяато те сгрешат ИЗВИНЯВАЙ АЙДЕ ЧАО,а когато клиент сгреши само дето не го питат НОСИ ЛИ СИ ВЪЗЕЛИН.Представете си колко хора има на които са им надписани сметките .Какво по-сериозно може да се направи ама нещо което наистина да им мокри на гащите така че да се спре с това надписване.А да не говорим колко хора има с надписани сметки без да забележат.
Титла: Кауфланд - Добрич
Публикувано от: tm в Февруари 11, 2011, 04:21:04 pm
Здравейте.Темата за вземане на повече пари в Кауфланд силно ме интересува.Моля всеки който прочете това и може да ми даде адекватен съвет да го направи защото може да бъде полезен и на други(нали все пак целта е да си бъдем полезни).Та ситуацията в този (а сигурно и в други)магазин е следната:Ако ти вземат повече пари на касата отиваш на информация показваш им грешката и те какво правят-извиняват ти се и ти връщат парите.Нали така? Ами хайде сега по обратния ред :Ако вземеш нещо от магазина и не го платиш се получава така че трябва да го платиш в троен размер и минимум 100лв.отгоре глоба.Защо тогава когато ти вземат повече пари на касата не ти ги връщат в троен размер плюс минимум 100лв.отгоре.Значи когяато те сгрешат ИЗВИНЯВАЙ АЙДЕ ЧАО,а когато клиент сгреши само дето не го питат НОСИ ЛИ СИ ВЪЗЕЛИН.Представете си колко хора има на които са им надписани сметките .Какво по-сериозно може да се направи ама нещо което наистина да им мокри на гащите така че да се спре с това надписване.А да не говорим колко хора има с надписани сметки без да забележат.
Титла: Kaufland-Побългарените мошенници
Публикувано от: tm в Февруари 11, 2011, 04:25:04 pm
Здравейте.Темата за вземане на повече пари в Кауфланд силно ме интересува.Моля всеки който прочете това и може да ми даде адекватен съвет да го направи защото може да бъде полезен и на други(нали все пак целта е да си бъдем полезни).Та ситуацията в този (а сигурно и в други)магазин е следната:Ако ти вземат повече пари на касата отиваш на информация показваш им грешката и те какво правят-извиняват ти се и ти връщат парите.Нали така? Ами хайде сега по обратния ред :Ако вземеш нещо от магазина и не го платиш се получава така че трябва да го платиш в троен размер и минимум 100лв.отгоре глоба.Защо тогава когато ти вземат повече пари на касата не ти ги връщат в троен размер плюс минимум 100лв.отгоре.Значи когяато те сгрешат ИЗВИНЯВАЙ АЙДЕ ЧАО,а когато клиент сгреши само дето не го питат НОСИ ЛИ СИ ВЪЗЕЛИН.Представете си колко хора има на които са им надписани сметките .Какво по-сериозно може да се направи ама нещо което наистина да им мокри на гащите така че да се спре с това надписване.А да не говорим колко хора има с надписани сметки без да забележат.

Писна ми само да се извиняват.Мисля,че трябва да си получат заслуженото.Най-малкото когато ТЕ сгрешат да процедират така както когато сгрешат клиентите- Да връщат пари  втроен размер и всякакви други санкции които прилагат към клиентите си.
Титла: Кауфланд - Банишора, гр.София
Публикувано от: tm в Февруари 11, 2011, 04:31:13 pm
Здравейте.Темата за вземане на повече пари в Кауфланд силно ме интересува.Моля всеки който прочете това и може да ми даде адекватен съвет да го направи защото може да бъде полезен и на други(нали все пак целта е да си бъдем полезни).Та ситуацията в този (а сигурно и в други)магазин е следната:Ако ти вземат повече пари на касата отиваш на информация показваш им грешката и те какво правят-извиняват ти се и ти връщат парите.Нали така? Ами хайде сега по обратния ред :Ако вземеш нещо от магазина и не го платиш се получава така че трябва да го платиш в троен размер и минимум 100лв.отгоре глоба.Защо тогава когато ти вземат повече пари на касата не ти ги връщат в троен размер плюс минимум 100лв.отгоре.Значи когяато те сгрешат ИЗВИНЯВАЙ АЙДЕ ЧАО,а когато клиент сгреши само дето не го питат НОСИ ЛИ СИ ВЪЗЕЛИН.Представете си колко хора има на които са им надписани сметките .Какво по-сериозно може да се направи ама нещо което наистина да им мокри на гащите така че да се спре с това надписване.А да не говорим колко хора има с надписани сметки без да забележат.

Писна ми само да се извиняват.Мисля,че трябва да си получат заслуженото.Най-малкото когато ТЕ сгрешат да процедират така както когато сгрешат клиентите- Да връщат пари втроен размер и всякакви други санкции които прилагат към клиентите си.
Титла: Развалена храна от KAUFLAND
Публикувано от: tm в Февруари 11, 2011, 04:32:34 pm
Здравейте.Темата за вземане на повече пари в Кауфланд силно ме интересува.Моля всеки който прочете това и може да ми даде адекватен съвет да го направи защото може да бъде полезен и на други(нали все пак целта е да си бъдем полезни).Та ситуацията в този (а сигурно и в други)магазин е следната:Ако ти вземат повече пари на касата отиваш на информация показваш им грешката и те какво правят-извиняват ти се и ти връщат парите.Нали така? Ами хайде сега по обратния ред :Ако вземеш нещо от магазина и не го платиш се получава така че трябва да го платиш в троен размер и минимум 100лв.отгоре глоба.Защо тогава когато ти вземат повече пари на касата не ти ги връщат в троен размер плюс минимум 100лв.отгоре.Значи когяато те сгрешат ИЗВИНЯВАЙ АЙДЕ ЧАО,а когато клиент сгреши само дето не го питат НОСИ ЛИ СИ ВЪЗЕЛИН.Представете си колко хора има на които са им надписани сметките .Какво по-сериозно може да се направи ама нещо което наистина да им мокри на гащите така че да се спре с това надписване.А да не говорим колко хора има с надписани сметки без да забележат.

Писна ми само да се извиняват.Мисля,че трябва да си получат заслуженото.Най-малкото когато ТЕ сгрешат да процедират така както когато сгрешат клиентите- Да връщат пари втроен размер и всякакви други санкции които прилагат към клиентите си.
Титла: Развалена храна от KAUFLAND
Публикувано от: fluditec в Февруари 11, 2011, 10:32:43 pm
tm, ако може да уточниш, да не би тази грешка на клиентите да се нарича кражба, направена умишлено с цел лично облагодетелстване, а грешката на персонала е,че не са сменили цените своевременно и дали също имат лично облагодетелстване от това? Съжалявам за дългото изречение и между другото се пише ВАЗЕЛИН.
Титла: Kaufland
Публикувано от: diulgerov7803 в Февруари 16, 2011, 11:41:14 pm
Във Кауфланд Пловдив продават боядисани мандарини как невъе срам или то нали е в България тук може всичко ами като сави зелени поне им намалете цената бе и това нее за първи път
веднъж купих и зелени портокали пак боядисани а вътре сухи но нали е в  Българя няма нищо
Титла: Кауфланд - Добрич
Публикувано от: Sasheto в Февруари 18, 2011, 05:02:15 pm
Ясни са Кауфланд и другите таргаши... така де \"търговци\" имах предвид. :)
Отиваш гледаш разни промоции в брошурите им, но на рафта... НЯМА. Ха ха ха, щом не можете да си направите сметка какви количества да поръчате, по-добре се захванете с друго, а не с търговия. Или правете часови/минутни промоции, след като не можете да покриете цяла седмица.
Тъй де и без това не знаете на коя планета сте. Иначе промициите по презумция са само да превлекат клиенти, които да си напълнят количката с другите \"евтини\" стоки.

Наздраве и добър ден. Простите мигрираха в чужбина. А на въпроса доволен ли сте от пазаруването, после ще отговоря... За да завърша позитивно Кофланда поне има по-богат асортимент. Да са живи,здрави и в близките десетилетия да достигнат нивото на германците. Пък дотогава пак ще пазаруваме там, я някое несъществуващо шоколадче, я някоя въображаема стока от отдел техника, я някоя илюзорна шунка, хлебопекарна, теуевизорче ...
Титла: Kaufland
Публикувано от: gentaro в Февруари 21, 2011, 08:46:47 pm
tm.pla6taneto v troen razmer e samo pri kragba a nikade po sveta ne tolerirat kragbite nali taka
Титла: Kaufland
Публикувано от: mipopov в Февруари 26, 2011, 01:16:08 pm
Няма закон по който да те накарат да платиш в троен размер...
Титла: Kaufland
Публикувано от: barbaniko в Март 09, 2011, 09:17:03 pm
Най-добре ще е .ако всички такива вериги които продават месни продукти  без месо;млечни продукти без мляко;лютеница без домати да бидат затворени.Но в БГ само това се произвежда и ни се предлага на цени  като на запад.Ако покупателната възможности и самочувствието на българина беше по- високо нямаше да търпи тази гавра.Между впрочем в Севлиево двата Плюса спуснаха кепенци но там стандарта на населението е висок.
Титла: Kaufland
Публикувано от: BeTaTesTeR в Март 10, 2011, 12:07:53 am
Aми много хора не могат да си позволят да купуват качествени продукти.И аз искам да се въведе държавен стандарт за всички основни храни и то задължителен,а не както е сега доброволен.За да си сигурен,че каквото и да купиш,то е произведено по някакъв стандарт и има някакъв контрол при производството.Ама я си представи,че всичко изведнъж поскъпне още повече и човек като влезе в магазина и вече не може да си купи от по-евтиното мляко или по-евтин салам щото няма по-евтино и всичко е скъпо щото е произведено по някакъв стандарт.В по-напредналите страни ядат по-качествени храни обаче там колкото и да ти е нископлатена работата винаги можеш да си позволиш да купуваш качествена храна и в такива страни и богатите и бедните ядат една и съща храна.В България за съжаление не е така и затова четете внимателно етикетите преди да купите каквото и да е.
Титла: Kaufland
Публикувано от: bloucester в Март 10, 2011, 08:37:19 am
Проблемът е, че човек като прочете етикета, губи апетит за няколко дни напред. В месни продукти за над 20лв. килограмът основните съставки са фибри и колагени, консерванти и не знам колко броя Е-та. Говорим за скъпите за нашите разбирания и хубави на фона на останалите продукти на една пловдивска фирма, една димитровградска и т.н. Излиза, че човек трябва да си купува сурови парчета месо и да се надява, че са от истински пилета и прасета. А за млечните продукти - кой знае - аз лично се ориентирах към внасяните от Западна Европа сирена едам, гауда и т.н., които поне са произведени според някакъв стандарт.
Титла: Kaufland
Публикувано от: barbaniko в Март 12, 2011, 10:41:30 am
Проблемът е,че в ЕС няма дефиниция за некачественна стока.Има такава за безвредна.Така че може и лайна да продавате,ако са безвредни не ви лови закона.Именно от това се възползуват тарикатите у нас.Отделен въпрос е че цените се формират по метода\'\'Колко я продава тази стока отсрещния магаин\'\'.
Титла: Кауфланд - Добрич
Публикувано от: o6titen в Март 20, 2011, 01:12:10 pm
здравейте....вчера ми се случи че си взех едни дъвки и ги забравих в джоба си и не бяха маркирани на касата.Охраната и управителката ме обвиниха в кражба.А аз не съм го направил нарочно просто се получи така че аз ги сложих във джоба си за да не паднат от количката и аз ги забравих и затова аз бях ощетен.Накараха ме да ги платя в троен размер в което аз съм съгласен и глоба от 100 лева от което аз не съм съгласен...какъв е този закон и къде го има това за едни дъвки да ми вземат толкова много пари 100 лева...не стига че аз ги чакам цял месец тези 100 лева и накрая да ми ги вземат заради едно невнимание..аз съм сам и си нямам никой и с това което спечеля се изхранвам...аз съм бил в дом и нямам роднини който да ми помагат.а магазина кауфлант е правила дарения по нова година на дома и знаят как те се изхранват и колко е труден живота на такива институций...има хора който обраха държавата с милиони левове и нищо не им правят  а мен ме направиха за 2 ст. за някакви дъвки който струват 1.80...това е просто смешно от тяхна страна такъв голям магазин да се излагат....аз ще потърся запитване и ще пусна жалба в по големи институций от вашата например като агенция за потребителство дали има такива закони и дали имат право да си създават сами такива правила аз за едно две пакетчета да заплатя сумата 100 лв. при условие че ги заплащам в троен размер и дори си ги взеха обратно дъвките при условие че съм ги платил...накъде отива нашата държава..затова е криза такива като вас и затова никога няма да се оправим..не стига че всеки ден скачат цените и се чудим вече какво да си купуваме а ми и ме ощетяват несправетливо..аз ще си търся правата,защото няма без грешни хора и вие също грешите и то повече..аз исках да си оправя грешката като ги заплатя в троен размер веднага,а те искат и 100 лв. глоба за едни дъвки..мислех че са коректни с клиентите си,но уви аз съм се излъгал..не са човечни...засрамете се такъв магазин голям като вас..нямам думи..
Титла: Кауфланд - Добрич
Публикувано от: fluditec в Март 20, 2011, 09:29:00 pm
oштитен, може ли да уточниш : едно, две или повече пакетчета дъвки си предпазил от падане от количката, чрез прибиране в джоба ? А тези дъвки не се ли намират близо до касите ? Ако паднат , където и да е в магазина, проблем ли е за някого, защото не са платени, но не са и изнесени ? И последно - влизаш в магазина, излизаш си с неплатена стока в джобовете и се сърдиш на охраната, че си мисли, че крадеш. А какво трябва да си помисли ?      Едно е безспорно - тези който обраха държавата са абсолютно недосегаеми и безнаказани !
Титла: Кауфланд - Добрич
Публикувано от: o6titen в Март 23, 2011, 07:53:15 am
вижте какво бяха 2 пакетчета и не бяха до касата,а са срещу яйцата...има голямо растояние до касата...и не е кражба а не внимание на която на всеки се случва...вие просто сте не коректни в такива моменти,защото явно не съм единствения който се оплаква от вас,след като прочетох горе писаното от инвалида който се мъчи цял живот а вие го направихте на нищо за едно парче салам...ако този магазин е мой аз щях да му подаря салама,но явно в вас няма сърце и доброта към такива хора...трябва и да има закон за такива като вас...представете се вие на инвалидна количка,как ще се чувствате вие неспособни на нищо..аз знам че има хора в държавата който ще ни обърнат внимание на нас обикновените хора и аз ще се обърна към тях..към агенцията за потребителство...всеки прави грешки...няма безгрешни.....
Титла: Kaufland
Публикувано от: leol в Април 12, 2011, 11:36:52 pm
Аз смятам, че не е редно да се отваря стока преди да се плати.
В Кауфланд има машини за опаковане на храни! Всеки може да ги види - когато служителите не обслужват клиенти нарязват и пакетират месо с тях. В Кауфланд Пловдив дори има LCD панели, по които се обяснява колко удобно е да се разопакова нарязаният и пакетиран с такава машина салам!
Ето още случаи на измами в Кауфланд.
Има и facebook група на измамените от Кауфланд.
Присъединете се!
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: leol в Април 12, 2011, 11:56:52 pm
Ето още случаи на излъгани от Кауфланд.
Някой се чудеше как цената без ДДС заблуждава клиента - ами просто клиента си мисли, че това е крайната цена, а тя реално е с 20% по-висока. В Метро, на етикета, вече се посочва и крайната цена.
Служителите на Кауфланд са част от Кауфланд и го олицетворяват. Трябва и те и клиентите да свикнат с това. Ако някой твърди, че те нямат нищо общо с Кауфланд, той може по същата логика да каже, и че управителят на магазина няма нищо общо с него, и че собственикът е само собственик, а кой тогава е Кауфланд? - само юридическо лице - фантом?!
Явно тези, които в тази тема обвиняват клиентите и се карат с тях или нямат нищо общо с Кауфланд или въобще не разбират от PR, но за всеки случай сами си правят голяма анти-реклама.
Вече има facebook група на измамените от Кауфланд.
Присъединете се, ако смятате, че сте ощетен.
Титла: Kaufland
Публикувано от: BeTaTesTeR в Април 13, 2011, 12:03:17 am
leol изобщо не разбрах какво искаш да кажеш.Какво ти пречи пакетираното от Кауфланд месо.В Билла също пакетират месо с тяхната марка.Какво като го рекламират,всяка верига си рекламира продуктите.Обясни по-подробно.
Титла: Kaufland
Публикувано от: leol в Април 13, 2011, 09:31:58 am
Защо да ми пречи?!
Ти просто не си прочел/а предишните мнения, в които се твърди, че в Кауфланд не се разфасовало и пакетирало месо и нямало такива машини. А всъщност има.
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: tvoita_maika_sushto в Април 13, 2011, 06:33:48 pm
Хора хораааааааа осъзнайте се бе да му се не види що за глупости, Купите нещо идете си у дома и плачете пред пашата гледайте докато е навреме на място в магазина...
Второ защо един от вас не преглежда касовите бележки за по големите покупки в кварталните магазинчета и Гастрономи както и Критериите, ЧИСТОТА, ПОДРЕЖДАНЕ, СРОК НА ГОДНОСТ, УЧТИВОСТ НА ПЕРСОНАЛА, БОГАТ ИЗБОР...

ТЕЗИ КРИТЕРИИ САМИ ПО СЕБЕ СИ БИХА КАЗАЛИ ЧЕ ТЕЗИ ПАРИ ПО ЕДИН ИЛИ ДРУГ НАЧИН БИХА ПРИНАДЛЕЖАЛИ НА МАГАЗИНА ПО ПРАВО ДОРИ И НЕ РЕГЛАМЕНТИРАНО... А ЗА ТЕЗИ КОИТО НЕ ПРИЕМАТ АРГУМЕНТА КАТО СПРАВЕДЛИВ ЕТО ЕДИН ПО СПРАВЕДЛИВ...

ОТВОРЕТЕ СИ ШИБАНИТЕ ОЧИ И ЗАПУШЕНИТЕ С КАЛ УШИ ОГЛЕДАЙТЕ СЕ БЕ НИЕ СМЕ В БЪЛГАРИЯ НЕ ВЕРВАЙТЕ НА НИКОЙ ГЛЕДАЙТЕ ЦЕНИ ГРАМАЖИ КАСОВИ БЕЛЖКИ СРОК НА ГОДНОСТ ДОГОВОРИ И Т.Н. ТОГАВА НЕМА ДА ИМАТЕ ЗА КАКВО ДА СЕ ОПЛАКВАТЕ ОТ ВРЕМЕ ОНО СИ Е ТАКА КОЙТО Е ДОСТАТЪЧНО ТЪП ДА ПОЗВОЛИ ДА ГО ПРЕЦАКАТ ЗНАЧИ ЗАСЛУЖАВА ДА БЪДЕ ПРЕЦАКАН...НЕ МИ КАЗВАЙТЕ ЧЕ АКО ВИЕ МОЖЕТЕ ДА ВЗЕМЕТЕ НЕЩО НЕ ЗАБЕЛЯЗАНО И НЕ НАКАЗАНО ПОНЕ НЕ БИХТЕ ОПИТАЛИ...

ПРИЗИВ КЪМ ВСИЧКИ СЪБУДЕТЕ СЕ И ОТВОРЕТЕ ОЧИ НЕ БЪДЕТЕ ПАТКИ И ЗАПОМНЕТЕ ЧЕ НАЙ ГОЛЕМИЯ ВИ ВРАГ НЕ Е ПРОДАВАЧ, КРАДЕЦ, МАГАЗИН, РАБОТОДАТЕЛ, МОБИЛЕН ОПЕРАТОР ИЛИ КОЙТО И ДА Е ДРУГ А ВАШИТЕ СОБСТВЕНИ ОЧИ ТАМ ВИНАГИ ИМА НЕЩО СКРИТО НО НЕ И ЗА ТЕЗИ КОЙТО ГЛЕДАТ ВНИМАТЕЛНО И ЧЕТАТ МЕЖДУ РЕДОВЕТЕ... ТОЧКА
Титла: Kaufland-Побългарените мошенници
Публикувано от: natalia в Април 18, 2011, 12:41:30 am
vania1111, имах одобен случай в Карфур - Варна. Взех костюмче за детето на цена, според етикета 8 и нещо. Оказа се, че са го таксували за 17 и нещо. Попитах на информация, отидохме на място да покажа кой им е етикета и установиха, че не са сменили цената каквато трябвало. 17 и нещо била промоционалната, а редовната била около 22лв. Варианта бил да ми върнат разликата от цената на етикета, до тази, която съм платила или да ми върнат цялата сума, ако се отказвам от окупката. Тук поне бяха коректни! Върнаха ми разликата и си оправиха етикета.
Титла: Кебапчетата на Кауфланд!
Публикувано от: natalia в Април 18, 2011, 12:49:28 am
# Синьо, искам само да попитам. Как може да стане това с плодовете и зеленчуците, след като ние сами си ги теглим и цената, която излиза би трябвало да си е с баркода, който на касата само прочитат. Или уредите, които прочитат баркода четат някаква друга информация? Не би ли трябвало да им съобщава за някаква грешка или нещо подобно? Не съм наясно, но нали все пак на етикета, който ние получаваме от везната, след като си изтеглим плодовете, пише колко тежат, цената за килограм и нашата цена-за количеството, което сме изтеглили...
Титла: Kaufland-Побългарените мошенници
Публикувано от: Ognyan Georgiev в Май 23, 2011, 10:47:13 pm
Искам да споделя и моето \"опарване\" от Карфур. Въпреки, че много внимателно сравнявам етикети и стока при всеки свой избор, днес отново бях измамен от френската верига. След входа на магазина в Дъ Мол - София, в дясно има доста регали с промоционални стоки. Над всеки регал, с височина на шрифта поне 30 см е обявена цената. Избрах съответния перилен препарат и над регала висеше \"4,99\" като единствено обозначение.
Както можете да познаете, час по-късно, когато плащам на касата, сумата е 6,99, но успявам да забележа това едва пред касите, тъй като имах доста покупки. Веднага се върнах да проверя на регала и се оказа, че са сложили на този рафт друга цена (6.99), а отгоре още си виси \"4,99\".
По принцип не пазарувам от търговски вериги и съжалявам, че го направих днес. Ако ще да се оправдават с лошия персонал - не мисля да пълня гушите на франсетата повече.
Титла: Kaufland-Побългарените мошенници
Публикувано от: danete danete в Май 27, 2011, 05:22:57 pm
Привет на всички, аз така си изпатих в този магазин, че още ми парят ушите. Бях на пазар с детето на 2 години, което плачеше и аз му дадох празно шишенце от мострите на парфюмите да си дрънка с топчетата в него . След което след касата ме спря охрана и ме пита дали съм платила за празното шише в ръката на детето ми, после викнаха полиция за кражба на празното шише от парфюм и така за да се размине платих 150 лв. на касата глоба, които пари взех назаем защото съм с три деца и бях на едното майчинство. Неприятното чувство след година е още в мен.
Титла: Kaufland-Побългарените мошенници
Публикувано от: mipopov в Юни 04, 2011, 09:09:49 am
Когато човек не познава законите, има пари да плаща... За съжаление хората колкото и пъти да се опарят, все не намират време да попрочетат някой и друг закон. Дори и след като стане излъгацията, решават , не да се запознаят как стоят нещата законово, а само да се оплакват и ако може някой друг да им свърши работата. Вярвате ли, че в някакъв си форум ще получите решение на проблемите си? Решението на проблемите става с описание на случката и с точно зададени въпроси към определените институции и органи.
Титла: Kaufland-Побългарените мошенници
Публикувано от: tacho в Юли 26, 2011, 10:34:24 am
Не съм вътре в нещата,които коментирате,просто прочетох какво пишете по темата.Моят малък коментар е,че абсолютно ние сме си виновни за това отношение на чуждите/някои/,да не кажа почти всички инвеститори у нас.С това,че им позволяваме да правят своеволия,независимо,че практиката да...тук е друга.С това,че не ги задължаваме да практикуват така,както в собствените си държави!Кое е тук различното.Едно е сигурно-не съм аз.Аз не искам и не позволявам това,както и вие.От тия които избираме да ни качат стандарта на живот зависи.Без значение кои точно са.А Кауфланд ги нападнах :) още с откриването на първия магазин във Варна,купувайки развален продукт с тяхнята марка.Направих ги на мармалад естествено,но....само в интернет.Имаше извинения и това е.Не става така!
Титла: Kaufland-Побългарените мошенници
Публикувано от: nevena lilova в Август 15, 2011, 12:18:53 pm
На 28 08 2010 закупих надуваемо легло след 2  месеца отидох за рекламация на леглото и ни отказаха рекламация защото била до 2 седмици.А при покупка ни казаха че гаранцията е 2 години.Преди 1 месец залепихме леглото и след 2 3  дена се изду и стана неизползваемо .Пазим касовата бележка!
Към кого да се обърнем за съдействие ?
Титла: Kaufland
Публикувано от: Irina Mateewa в Август 31, 2011, 10:14:54 pm
Искам да напиша за Кауфланд Плевен. Купих зехтин ЕКСТРА ВЪРДЖИН, на който написано:Чист зехтин, получен единственно чрез механично пресоване на маслините. Срок на годност 25.04.2013. Беше на промоция от 9 и нещо до 6лв... И какво стана? Той е дал утайка, загъстял като мас, а за мирис и не говоря. Опитах да напиша оплакване в техния сайт...О, не, не се получи. Не приема . Всеки път излиза - имате грешка трябва да попълните всички полета със звездичка.Но те са попълненъ. И в Комисия по защита на потребители също не можала да изпратя, там трябва електронен подпис. Направено само, да не оплачем някъде. Край.
На кратко: НЕ КУПУВАЙТЕ ЗЕХТИН ОТ КАУФЛАНД!!
Титла: Kaufland
Публикувано от: bloucester в Септември 01, 2011, 12:18:31 pm
Върнете се в магазина и ще ви го сменят или върнат парите.
Титла: Kaufland
Публикувано от: Дарина Генчева в Декември 14, 2011, 03:12:54 pm
Iskam i az da izkazha mnenie otnosno objavenata cena na etikata. V4era v Kaufland Varna, Vladislavovo, pazaruvah dolno but4e( tri opakovki, kato samo ednata tezhi okolo 700-800 gr). Objavenata cena beshe 4,89 lv ( na promocija). Imashe napisana i za4erknata s ogromni cifri  starata cena ot 7,29 lv.  Imam navika, kogato pazaruvam vinagi mnogo vnimatelno da proverjavam sroka na godnost i cenite. I kakvo da vidja sled kato se pribiram vkushti, gledam kasovata belezhka i napravo iztrapnah. Izliza, 4e na men  sa mi prodali pileshko meso na cenata na file. Na kasovata belezhka sa mi markirali starata( za4erknata) cena ot 7,29 lv!!!!! Uzhasss!!!!
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: найден чолаков в Февруари 02, 2012, 04:17:03 pm
Закупих си луканка от 10,69лв/кг.Цена и на щендера и на етикета от задната страна на луканката.На касата се оказа 10,99лв./кг...Това го видях чак в къщи....Хареса ми/луканката де/и днес отидох за още .Гледам цената дет се вика з пъти и смело грабвам 3 бройки.Както се сещате.... сигнал на касата,после на информацията,после ОТЕГЧЕНА служителка/четейки по-горе мненията, явно защо/отива да провери и изведнъж се оказва че цената била 10,99....Отивам Аз до щанда и ...етикета с цената променен!!!И в бързината намачкан като трамвайно билетче!Искам да дойде управител защото вече почват да ме правят на глупак а ОТЕГЧЕНАТА особа започва да ми обяснява как аз съм в грешка и т.н.....Чакам управител а НЕЯ я няма...След което ОТЕГЧЕНАТА особа ме информира че Нейно Величество Управителката имала проверка от ДНСК,и не можела да дойде,да отида да си взема стотинките от информацията а Тя пък нямала време да се занимава с глупости....Врътна се и си влезна в склада.....Онемях от тона и поведението и.Мисля че беше на някакви хапчета за смелост,защото съм около 100кг,добър по душа,интелигентен,но физиономията ми е малко криминална..Пак на информацията от там получавам телефонна слушалка и Нейно Величество ми обяснява че имала интервю и не може да ми обърне внимание...Казвам и аз че така нещата не стават,пък камо ли по телефона,а от другата страна- мълчание.Осведомявам я за негативите,извинявам се на служителките на информацията за престоя при тях,взимам си учтиво върнатата разлика в цената и осъзнавам колко елементарен и дребнав съм бил......29ст.?!!
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: gogodif в Февруари 02, 2012, 06:05:37 pm
29 ст,29 ст,ама на няколко десетки килограма става сериозна сума.Явно леко и нежно,с по-малко,но редовно \"минават\" клиента.
Титла: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: Zdravko Mihov в Февруари 10, 2012, 02:11:12 pm
Никога не съм имал проблеми с Kaufland в интерес на истината, цените на тоя етап са им най-добри и за малко пари, човек може да напълни торбите, а при други магазини може да платите до 2 пъти повече за същите неща.
Титла: Re: КАУФЛАНД - без кредитни карти
Публикувано от: egotseva в Ноември 20, 2012, 01:35:02 pm
Здравейте,
Моля да не се публикуват в този форум банкови сметки и мероприятия за събиране на средства, както и реклами на организации, събиращи средства. Целта на Асоциация активни потребители не е такава. Асоциацията има за цел, включително чрез този форум да помага на потребителите да знаят и защитават правата си.
Титла: Re: КАУФЛАНД - без кредитни карти
Публикувано от: lolipop 7 в Април 06, 2013, 12:51:55 pm
Здравейте, казвам се Меги. Студентка съм в ИУ Варна и провеждам проучване с учебна цел, свързана със супермаркетите и пазаруването в тях. От изкючителна важност би било да споделите вашето мнение като отговорите на следната анкета с 9 кратки въпроса. Времето, което би ви отнела за попълване е не повече от 5-10 минути.  Срокът за попълване е до 14.04.2013. Благодаря Ви предварително!
http://www.ehac-cluster.com/iwr.asp?project=RETAIL1
Титла: Re: Кауфланд лъжат!!! Пишат едно на етикета, а маркират друго!!!
Публикувано от: mayahpetrowa в Април 07, 2013, 02:10:19 pm
Здравейте,

Ние сме студенти в  2ри курс ,  ИУ - гр.Варна.  Каним Ви да вземете участие в нашето проучване свързано със супермаркетите в България. Проучването е с нестопанска цел и резултатите от него ще бъдат използвани единствено с цел обучение. Представяме Ви въпросник, състоящ се от 9 кратки въпроса. Ние мислим, че ще Ви бъде лесно да го попълните, защото въпросите са интересни и свързани с решенията, които взимате всеки ден като клиент. 
Крайният срок за попълване е 14.04.2013г.

Предварително Ви благодарим за съдействието!

Линк към въпросника :
http://www.ehac-cluster.com/iwr.asp?project=RETAIL1

Титла: Re: KAUFLAND- VARNA
Публикувано от: KRIS_ в Април 07, 2013, 11:13:12 pm
Здравейте, ние сме студенти от ИУ-Варна и бихме желали да Ви поканим да вземете участие в нашето проучване, свързано със супермаркетите в България. Предоставяме Ви анкета, състояща се от 9 кратки и интересни въпроса. Крайният срок за нейното попълване е 14.04.2013 г.

http://www.ehac-cluster.com/iwr.asp?project=RETAIL1

 Благодарим Ви за отделеното време! :)