Активни Потребители

Здраве и козметика => Лекарства => Темата е започната от: silva в Април 13, 2009, 01:00:44 pm

Титла: Въпроси , които се питам защо нямат отговори?!
Публикувано от: silva в Април 13, 2009, 01:00:44 pm
Здравейте! Чудя се какви са тези закони дето излизат напоследък!Онзи ден ме заболя силно глава, влязох в аптека и поисках аналгин.От там ми отговоиха че вече не може без рецепта!Незнам как да се оправя с тези глупости,имам син на 4 месеца, кой ще го гледа докато чакам пред пълната чкалня на лекарския кабинет?Или някой друг , който трябва да си вземе почивен ден защото има алергия от пчели и му трябва кортикостероид :(, та той ще е ухапан няма да може да чака пред кабинета, нали!Незнам дали има някой друг на моето мнение , но ако има пишете ми!Дано стане този въпрос обществено достояние, защото може и левкопластта да е с рецепта :)
Титла: Въпроси , които се питам защо нямат отговори?!
Публикувано от: elenaaleks в Април 13, 2009, 01:49:23 pm
В закона няма нищо лошо - просто трябва да посетите лекар, за да ви изпишат лекарства, на чиято листовка пише  \"само по лекарско предписание\". Ако синът ви е алергичен, не виждам какъв е проблемът да притежавате това лекарство, сместо да бягате до аптеката, да го купувате - едва ли синът ви ще оцелее, ако се наложи да го правите - вероятно сте запозната със скоростта на една алергична реакция.

Колкото до аналгин, парацетамол и подобни лекарства - на опаковката пише, че са без лекарско предписание и не би трябвало да ви отказват продажба.
Титла: Въпроси , които се питам защо нямат отговори?!
Публикувано от: pharaon в Април 14, 2009, 08:22:51 pm
Личния лекар, се казва така, защото можеш да му се обадиш заявиш рецептата и само да отидеш и да си я вземеш. Ако той прецени (защото отговорността ще е негова ако нещо се обърка) ще предпише рецептата и всичко ще е наред. С аспирина например не трябва да прекаляват хора със слаби сърца. Но колко да се вземе и т.н. нека прецени лекаря. Аз предпочитам да му се доверя...