Активни Потребители

Услуги => Комуникации => Темата е започната от: NiaDorado в Януари 28, 2007, 11:16:19 pm

Титла: Проблеми с Globul
Публикувано от: NiaDorado в Януари 28, 2007, 11:16:19 pm
Искам да се оплача от системата на \"Глобул\".Абонат съм на програмата\"Глобул Смарт\"-с 500те безплатни минути.Включих се през месец ноември.В първите два месеца бях доволна от известяването със съобщение за изговорените минути и текущата ми сметка.Но от средата на декември\"Глобул\"имат проблем в системата
 и се бавят при уравняането на сметките,изпращат ми съобщения с невярна информация и нереално високи сметки.Звънях на оператора и ми казаха,че на края на месеца ще ми приспаднат сметката от безплатните минути.За месец декември платих по-голяма сума,тъй като ми бе предоставена погрешна информация за броя на изговорените минути-оказа се,че бях превишила лимита си,но това не ми бе известено,според съобщенията,които  получих имах още неизговорени минути.
 Този месец пак получавам нереално високи сметки,въпреки че говоря само с безплатните минути,пак се оправдават с проблем в системата,но ако и този месец платя повече пари заради погрешна информация-директно ще сигнализирам в Комисията по търговия и защита на потребителите.
Титла: GLOBUL
Публикувано от: elenaaleks в Януари 29, 2007, 01:17:33 pm
Защо трябва да чакате следващата сметка - направо сигнализирайте.
Титла: GLOBUL
Публикувано от: vladi в Февруари 21, 2007, 09:49:46 am
Здравейте,какво да си говорим за Globul?Аз също съм към тях и не съм особено доволна.
Когато става въпрос за плащане на сметка са отличници в изпращането на съобщения през един ден от рода на предполагам добре познатите ви-Globul ви предупреждава за вашата неплатена сметка,моля платете незабавно и т.н.Но когато съм плащала напоследък,какво се получава?Чакам по цял ден да ми пуснат телефона или да спрат да ми пращат подобни съобщения след като той вече е платен.Без коментар!!!!!!!!!!!!!!!!
Титла: GLOBUL
Публикувано от: checho_58 в Февруари 22, 2007, 09:30:43 am
Здравейте! Няма по-измислен оператор в България от GLOBUL !!!
Проблемът с неотчитане на използваните минути продължава вече трети месец. Неколкократно съм се обаждал на Оператор, но не ми дадоха някакъв смислен и конкретен отговор кога ще се реши този проблем. Писал съм неколкократно и на e-mail help@globul.bg /отдел за обслужване на клиенти/, от там също ми отговориха, че \"поради търговския старт на голям брои нови услуги\" системата за отчитане на използваните минути не работи! Най-лошото е , че не можаха да ми дадат точен отговор - кога този проблем ще се оправи!
Започвам да си мислия, че мотото им \"НАЙ ДОБРОТО ПРЕДСТОИ\" си остава едно ДОБРО пожелание за НЕОБОЗРИМОТО бъдеще!!!!!!!!
Създават усещане, че са се захванали с нещо, което не им е ясно как точно може да стане !?
Според мен е време да се намеси някоя институция, която да ги санкционира за неспазване на договорни отношения с абонатите си!
Ако пък не могат да се справят със ситуацията, най-добре е да спрат, да затворят и .....КОЙТО ОТ КЪДЕТО Е !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Титла: GLOBUL
Публикувано от: genie в Февруари 22, 2007, 04:09:10 pm
Ако си мислите пък,че с М-тел нещата са ОК,жестоко се лъжете!По-големи мошенници от тях няма!!!Абе въобще в БГ мобилните оператори са под всякаква критика!!!Помните ли споразомението за преносимост на тел.номера,което трябваше да влезе в сила от 01.01.2007г.? Е някой да си е \"пренесъл\" номера?
Разбраха се помежду си \"под масата\" и това е,\"Да го духат потребителите\"!
Титла: GLOBUL
Публикувано от: Асен Ненов в Февруари 23, 2007, 11:02:56 am
Доколкото стана известно, само М-тел спира преносимостта на номерата. Поради това България ще понесе санкция за неизпълнение на клаузи и глоба. Ще я платим ние - гражданите, за сметка на М-тел.
Титла: GLOBUL
Публикувано от: ANTOANETA в Февруари 25, 2007, 03:41:30 pm
ГЛОБУЛ СА ПЪЛНИ МЕНТАРЛЯЦИ!АЗ СЪМ ВЪЗМУТЕНА!ЗАРАДИ ТЕХНИТЕ НЕРЕДНОСТИ,СМЕТКАТА ЗА ДЕКЕМВРИ МИ БЕШЕ 50 ЛВ,ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ,ЧЕ НОРМАЛНИТЕ МИ СМЕТКИ СА 25-30ЛВ.!И ТО ЗАРАДИ ГОВОРЕНЕ С УЖ С БЕЗПЛАТНИТЕ НОМЕРА!НАЛИ СМЕ ВЕЧЕ ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА!АМА С БАЛКАНСКИ МАНТАЛИТЕТ!ТЕ ПРАВЯТ КРАЖБА,КОКОШКАРСКИ,БЕЗОЧЛИВ ОБИР ОТ ОБИКНОВЕНИЯ ПОТРБИТЕЛ,КОЙТО ИМ Е ГЛАСУВАЛ ДОВЕРИЕ!АЗ ПРЕДЛАГАМ,НЕКА СЕ ОБЕДИНИМ И ДА ПИШЕМ НА АГЕНЦИЯТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ!АЗ ЛИЧНО ЩЕ ГО НАПРАВЯ!
Титла: GLOBUL
Публикувано от: checho_58 в Февруари 26, 2007, 09:35:06 am
Аз вече съм го направил!
ИЗМАМНИЦИ !!!
\"НАЙ-ДОБРОТО ПРЕДСТОИ\" !!?? ---- ОТ УМРЯЛ ПИСМО !!!
Титла: magasini na Globul prodavashti sudoku kato elektronna igra
Публикувано от: krassi в Февруари 26, 2007, 10:00:54 pm
Kupih si elekronna igra sudoku ot magazina na Globul na Bul. Vitosha 49, oshte pri parvoto slagane na bateriite tia ne raboti. Varnah ia , ne iskat da ia vsemat. Na Adresat za remont v garanzia  ul. zar Simeon 117, obeshtavat she shte saobshtiat za sudokuto na sobstvenika na firmata i se drazniat ot tova she gi bezpokoia. Tova bilo firma \"jodi treid\" OOD grad Sofia. tel 9318139. Bi triabvalo firma kato Globul da ne se hvashta da prodava izdelia bez garantiran remont i da se podigrava po tozi nashin sas klientite si.
S uvazenie
Титла: magasini na Globul prodavashti sudoku kato elektronna igra
Публикувано от: elenaaleks в Февруари 26, 2007, 10:09:52 pm
Moжете да направите рекламация на закупена стока до 2 години след като сте я закупили. В правото сте да си поискате парите от продавача. Запознайте се със закона за защита на потребителите, извадете си текстовете на лист за да сте подготвен и действайте. http://www.bnap.org/?p=73
Титла: magasini na Globul prodavashti sudoku kato elektronna igra
Публикувано от: Ирина Марудина в Февруари 27, 2007, 10:44:55 am
Търговецът е длъжен да запише рекламацията в книга на рекламациите. Ако не го направи - свържете се с Комисията за защита на потребителите. Имат и горещ телефон (на цената на градски разговор от цялата страна) : 0700 111 22, където могат да ви консултират на момента и да ви посъветват как да постъпите.
Титла: GLOBUL
Публикувано от: Duke в Февруари 28, 2007, 10:59:44 am
GloBul редовно лъжат хората поне с 20 минути от 500-те уж безплатни минути към 10 абоната. Най-наглото е, че това се вижда от тяхното месечно извлечение. Ако някой си направи труда да сметне посочените данни по разпечатка лесно ще установи разликата. Ех, да бяха само те...
Титла: GLOBUL
Публикувано от: checho_58 в Март 01, 2007, 10:56:10 am
Duke, това се получава, защото има уловка!
Минималното отчитане на разговорите е 1 мин.!!!
Ако има проведени например 10 разговора по 30 сек. това са реално 5 мин., но ще бъдат приспаднати 10 мин. от пакета! От там идва разликата!
\"НАЙ-ДОБРОТО ПРЕДСТОИ\" !!?? ---- ОТ УМРЯЛ ПИСМО !!!
Титла: GLOBUL
Публикувано от: irme в Март 01, 2007, 12:40:20 pm
Здравейте! Globul освен че лъжат за използваните минути, са и големи мошеници с услугата роуминг. Съпругът ми си пусна роуминг за 1 месец, защото му трябваше служебно и на следващия месец го спря. Туй като е нов абонат, за да му пуснат роуминга му взеха депозит от 120 лева. Роумингът му е спрян от 15.01.2007 г., а 120 лева все още му ги държат БЕЗ ОСНОВАНИЕ и го мотат из офисите на Globul във Варна, като всеки продавач му измисля някакво оправдание защо му държат още парите. Този месец решихме да не си плащаме сметката и да чакаме да ни я прсипаднат от 120-те лева, но УВИ! Телефонът на мъжа ми е спрян заради 1 неплатена сметка, а нашите 120 лева продължават да си стоят в касата на Globul... Наистина когато трябва да си купиш телефон или да станеш техен абонат продавачите в Globul са супер мили, но сега като ни дължат пари, са отвратителни!!! Явно това е една порочна практика в скапаната им компания да те мотат и да си държат 120-те лева колкото се може по-дълго, че тази сума от 120 лева, ако си я вземат от 100 човека, става супер цифра, нали? Достатъчно за едно рушветче за \"клетата ни, бедна държавна администрация\"! Сега се чудя за този случай пред кого да сигнализирам: Агенцията за защита на потребителите, Комисията за регулиране на съобщенията или направо пред съда? Дайте съвет, ако можете, моля!
Титла: GLOBUL
Публикувано от: cralich в Март 11, 2007, 11:50:54 am
И ние сме потърпевши от Globul (Мръсни византийци). И моята жена е на 500-те \"безплатни\" минути.
Януари 2007г. платихме сметка, според мен с около 40лв. повече, като имаше обаждания на тел1880
и то забележете през 5 сек. (практически невъзможно да набереш с тази бързина. Само машина би се справила ). Подадохме жалба, както му е реда и чакаме. През това време телефона  е с блокирани изходящи повиквания. Каква беше изненадата ни, като видяхме сметката за февруари с 60лв. повече  заради пак този телефон 1880, при блокирани изходящи разговори, даже и с дата час и т. н. Каго погледне човек всичко точно направено.Това са пълна проба крадци.  Отделно от тези \"500 безплатни минути\"- отнемат поголовно. 1 мин. разговор - приспадат 5. Отчитат за миналата година 670 000 000 лв. печалба и как няма, с тази тяхна система даже е малко. Сега пак малба пак спиране на телефона. Същата като миналия месец. Защо като купиш телефон те задължават да плащаш ежемесечна сметка? Много ясно за това дето писах по-горе. Питаш операторите те не знаели горките. На по-високо ниво не можеш да припариш. Ако се откажеш от \"услугата\" - плащаш голяма неустойка. Пълно блато. Сега няма да плащаме, ако искат да ни съдят. НЯМА ОТТЪРВАНЕ !
 (но вижте държавата ни. Всеки си разиграва  гражданите и както може). То такава помия нямам думи. Е кажете как да пиша по-меко, да не използвам обидни думи ? Може само да ги псуваш с наслада на ум.
Те те ограбват на всяка крачка - Ние по-меко, да не ги обидим горките.
Титла: GLOBUL
Публикувано от: Силвия Лилова в Март 15, 2007, 04:26:18 pm
Здравейте. И аз имам проблем, обаче с Мтел. Закупих си телефон Нокиа 6288 на лизинг от офиса в Червен бряг. Телефона е закупен на 19.02.2007г. На 13.03.2007г. телефона се повреди. Нещо стана с дисплея му, звъни алармата , а дисплея му не свети. Указатела се обърна наопаки. Телефона е с 2 години гаранция. Занесох го в Сервизен център Плевен.От там ми казаха, че дисплея и лентовия кабел са повредени и трябва да се сменят. Аз не искам да изплащам телефон 1 година- 600лв. при положение, че вече ще бъде отремонтиран.Искам ако може или да ми се намали лизинга или да ми замени апарата с чисто нов. Пуснах жалба до Мтел и чакам отговор. Помогнете ми !Това са доста пари !
Титла: GLOBUL
Публикувано от: cecobo в Април 12, 2007, 10:08:10 pm
Замисляли ли сте се , кой плаща разговорите на 240- сте , на тия около тях, на общинарите и разни други? А на правителството, а на .......................................................................? В България не може да съществува оператор, който не снася. А за да снася някой, някой трябва да го храни. Безплатни 500 мин. - дали??? Безплатен обяд има ли? Гадното е , че ни лъжат с промоции и обещания, а ние кълвем като кротушки/ вид блатни рибки, които кълват на всичко/Вече и за паркиране ще пускаме есемеси - само левче без ДДС,КПСС,БКП,СДС,ДПС,НДСВ и желанията на европейския съюз.
Титла: GLOBUL
Публикувано от: icoM в Май 29, 2007, 02:11:25 pm
Наистина Глобул лъжат като за световно..Вече 3 месец ми пращат фалшиви фактури.Много пъти се обаждах на оператор пуснах и три писмени жалби никъкъв ефект .Ни дума ни стон ни вопъл дори!!Може ли някой да ми даде съвет какво да правя.Ако ги съдя ще има ли ефект.
Титла: GLOBUL
Публикувано от: petalejor в Август 24, 2007, 11:24:45 pm
az sam na globul smart 100 minuti kam 3 nomera za 5 leva veche 1 godina i sam mnogo dovolen
Титла: GLOBUL
Публикувано от: MarSim в Август 28, 2007, 01:06:13 pm
Не е точно по темата, но щом става въпрос за лъжите на Глобул, реших да го напиша. Навсякъде - и в сайта им, и в офисите - уверяват, че Глобул предоставя услугата GPRS на всичките си потребители. На практика не е така. Притежателите на B-conect карти, дори да имат най-съвършения мобилен телефон не могат да ползват тази услуга. При запитване вдигат рамене, сякаш искат да кажат.... \"амиии, ако искаш\". Точно това ще се получи май. Не случайно вече 7-8 човека от най-близките ни приятели станаха клиенти на М-тел.
Титла: GLOBUL
Публикувано от: Stadoto в Август 29, 2007, 02:01:42 pm
Моля за съвет.  
Наистина са много некоректни Глобул. Купих си телефон от тях, но се появиха дефекти. Вече 1 месец го поправят и още не е готов. И не дават никаква информация кога ще е готов. Не ми дадоха и оборотен телефон. Казват само \"Като стане ще ви се обадим\". Какво да стане, да дойде второто пришествие ли? Сега чета законите, но не мога да намеря необходимата информация. Какво мога да направя?
Титла: GLOBUL
Публикувано от: elenaaleks в Август 29, 2007, 05:00:46 pm
Ако не оправят телефона до 30 дни имате право да искате:

1. отстъпка от цената
2. Замяна с нов
3. Да си поискате парите обратно
Титла: GLOBUL
Публикувано от: edin ot vas в Август 30, 2007, 04:36:38 pm
Наистина лъжат Преди 5 години станахме техен абонат и ни взеха пари като депозит - 50 лв.. Тази година си прекратихме договора с тях и си поискахме депозита. В техен офис един служител погледна в компютъра и ни накара да си попълним молба за парите. Минаха 3 месеца а следа от парите никаква /трябваше да ни ги преведат по сметка/. Отидохме отново в офиса им и ни увериха че са си свършили работата тук и всичко е препратено в София /аз съм от Пловдив/. Изпратих им един e-mail  до Globul и ми отговориха че пари за депозит mf kdtdjd md,jrod нямало /а ние си пазим документите за него/. Върнахме се пак в нашия офис, обяснихме им за отговора от София и ги питахме къде тогава са парите ни. Служителката погледна нещо в компютъра и ни каза, че депозита бил използван за покриване на сметка през 2004 г. и то в такъв голям размер, която ние никога не сме правили??? Естествено за толкова години назад не си пазим фактурите за плащанията и така одисеята ни свърши. Простихме се с депозита. На въпроса защо тогава служителят още при поискването му не ни каза, че депозит по сметката ни няма, а напротив видя в компютъра и ни накара да си попълним молба за превеждането му по сметка. Може би не сме единствени и кой знае още колко пари на хората са прибрани безвъзмездно.
Титла: GLOBUL
Публикувано от: бай иван в Ноември 29, 2007, 10:41:48 am
не се набутвайте с Bisnes Flexi
Титла: GLOBUL
Публикувано от: Bayb в Февруари 03, 2008, 01:33:10 pm
Добре от всичко прочетено дотук и от личният ми опит била съм и към глобул и към мтел извода е един-МОШЕННИЦИ! Много ми е интересно и третият оператор ли процедира така.Ако някой има наблюдения нека ги сподели,защото ми писна да си давам парите,като не говоря за тях.
Титла: GLOBUL
Публикувано от: pharaon в Февруари 03, 2008, 03:17:07 pm
Млако анонси относно Vivatel:
За сега се държат коректно. Интернета като качество не е кой знае какво :) 3G покритието им е слабо все още! Но е доста ефтин - 9 лв. за 30 MB, а това го няма никой оператор. Ако трябва да сме искрени такива пакети, които да се включват към карта с гласови услуги другите нямат. Т.е. при тях трябва да си купиш карта само с интернет.
При гласовите услуги получавам срещу 6 лв. 50 мин. (това е вече самия абонамент към който се прибавя интернет пакета) към абонати на Вивател и БТК (стационарни телефони), уловката е, че мога да ги изговоря само от 21:00 до 7:00, но събота и неделя през целия ден.
И двата вида услуги са с натрупване (прехвърляне на неизползваните), но уловката е, че се прехвърлят лимитирано - в размер на месечния пакет.
Другото интересно при разликите с глобул и вивател е, че наскоро си изгубих/откраднаха телефона с двата вида карти вътре! При Глобул трябваше да отида до техен офис и да си платя 12 лв. за да получа нова карта. А Вивател ми я изпратиха, БЕЗПЛАТНО по DHL куриер.
В сметки за сега не са ме лъгали, но никога не е късно :) Обаче системата им е бавна и понякога не опреснява изразходваните услуги на време, така че проверката е затруднена. Но пък то и при другите ги този тип проблеми!
За сега съм доволен, но никога не е късно :) да ме разочароват!
Всеки да си гради мнение сам за себе си.
Титла: Глобул
Публикувано от: kalina83 в Декември 11, 2008, 10:04:48 pm
Здравейте, нека и аз споделя като лоялен клиент на Globul, какъв подарък ми направиха за Коледа! Абонат съм почти от от самото създаване на мобилния оператор. Първо с предплатена услуга а от 4 или 5 години с 4 сим карти на абонаментен план - 2 от които Smart 100, 1 Smart 500 и 4 -тата е за мобилен интернет пакет GoWeb 10000. На 10 декември проверявам своите нови фактури чрез MyGlobul и забелязвам, че във фактурата за мобилен интернет фигурират международни разговори за сумата от 46,09 лв. без ДДС. При положение, че картата не е вадена от устройството и другото, което е по-важно тази карта е с ограничени входящи и изходящи обаждания, от нея могат да се пращат само смс-и и да се ползва интернет. Обаждам се на оператора и казвам за това нещо, те ми казват, че имам 4 карти (това го знаех и без да ми го казват) и че все пак на някоя от 4-те карти са проведени тези разговори. На другите 3 Smart карти имам подробни разпечатки и отделни фактури и много интересно как от един номер ще се отрази на друг във фактурата. Това нещо го казах на оператора, след което ме помолиха да изчакам. Чаках около 5 минути и ми съобщиха, че в момента имат технически проблем и немогат да проверят и да се обадя по-късно. Ок. Аз реших да изчакам повечко и на следващия ден пак се обадих. И пак същото, но този път чаках 20 минути като на 5 минути операторката ми задаваше тъпи и безсмислени въпроси. На края ми казаха, че трябва да си платя сметката и че на следващата или по-следваща (най-късно) фактура ще ми бъдат приспаднати парите. Но така и не ми казаха от къде са дошли тези международни разговори. Казаха, че ще направят подробна справка. Пратих и на имейла в сайта на Globul оплаквано, все още няма отговор. Но явно им трябва повечко време.
Титла: Globul - надписана фактура
Публикувано от: elenaaleks в Декември 12, 2008, 08:46:12 am
Жалби и оплаквания се подават или лично, спрещу входящ номер, или препоръчано, с обратна разписка. Аз лично бих изпратила жалба до Комисията за регулиране на съобщенията и копия до глобул като настоявам да ми бъде издадена правилната фактура. Не виждам защо някой трябва да плаща от джоба си за нечии грешки, а тези оператори, които уж трябва да помагат, в много случаи нямат и идея за какво става въпрос и по скоро го карат на автопилот, губейки времето на хората, вместо наистина да правят нещо.
Титла: GLOBUL
Публикувано от: Mr. Boombastic в Януари 17, 2009, 01:55:49 am
GLOBUL - Измамници !!!!

От повече от 3 години съм Бизнес клиент на GLOBUL. От начало всичко беше наред, като изклюяим някои моменти в които мрежата им се срива за цяла нощ... (примерно от 0:00 до 9:00 не можеш да направиш или да приемеш никакво обаждане). Но това са дребни проблеми.

Както и да е моят проблем започна от момента в който добавих допълнителна SIM карта към групата, с която по тогавашните условия трябваше да имам 300 безплатни минути в група, а след това по 0.01 лв на мин. Естествено започнах доста усилено да ползвам въпросната карта, като по едно време си проверих сметката и се оказа че на първата седмица имам 40 лв сметка. Реших да изчакам до излизането на фактурата, когато разбрах че тия ненормалници ме таксуват все едно тази карта не е в групата ?! Последва посещение в \"офис на GLOBUL\". Обясних им какво е станало - естествено обещаха ми да оправят всичко, да си приспаднат парите и т.н. Много хубаво но следващият месец отново имах подобен проблем ?! Странно уж всичко беше наред. Последва второ посещение в \"офис на GLOBUL\" при което ме увериха че този път всичко е наред и вече следващата фактура ще се приспаднат парите. На третият месец като видях че това пак продължава се обадих на оператор вече бесен. Нормално вече имах над 200 лв разговори заради тези смотаняци, които би трябвало да бъдат таксувани по 0.01 лв на мин. Вече следващата фактура ми бяха опростили известна част от парите. Отново последва посещение в \"офис на GLOBUL\" да попитам защо не всичките пари са ми опростени. Оказа се, че по някакво неписано правило, трябвало да изчакам 48 часа след активацията на картата за да се възползвам от намаленията в групата (в случаят бяха 3 месеца). И нямало да ми върнат парите за първите 48 часа. Защо ли не го казаха като си вземах картата ?????

Поретният идиотизъм се получи днес. Наскоро сменихме собстсвеността на картите в нашата фирма и ги присъединихме към по-голяма корпоративна група. До тук добре. Беше ни обяснено че всички допълнителни услуги като Roaming, GPRS, 3G и т.н. трябва да бъдат активирани наново ако си подадем молба. Естествено ние подадохме молба. След което аз най-спокойно си изпращам познат с едната карта във Франция, и цял ден чакам да ми се обади. В последствие звъннах на М.О.Л.-а на фирмата за да проверим с GLOBUL дали тези карти имат Roaming. Оказа се че в \"офисът на GLОBUL\" най-брутално са ни излъгали че ще ни пуснат услугите. Оказа се още че не можело да си пуснем Roaming защото фирмата не била регистрирана по ДДС и трябвало да заплатим по 120 лв на карта като депозит. (това естествено не е вярно). Наложи се да вдигнем целият call centre на тревога за да ми кажат че трябвало да отида отново в \"офис на GLOBUL\" където най-брутално ме лъжат и нищо не могат да правят. При моето настояване тази карта да получи Roaming, тотално ми се отказа. Имали процедури. А къде са ви процедурите като лъжете клиентите ???????????????????????????????

Сега възнамеряван да пусна оплакване до регионални мениджъри и всякакви идиоти които работят за тази смотана компания докато не си свършат работата както трябва и както са обещали.

На всичкото откоре Supervisors в call centre-а нямало след 18:00. Утре ще звънна during the business hours за да проверя дали има Supervisors. Явно никой не ги наблюдава каквo се бръщолеви след 18:00.
Титла: GLOBUL
Публикувано от: elenaaleks в Януари 17, 2009, 08:21:31 am
Бизнес клентът НЕ Е потребител

Обещанието на някой служител НЕ Е сериозен начин за общуване
Титла: GLOBUL
Публикувано от: Cambodja в Януари 17, 2009, 11:45:11 am
КРС, какво повече да кажа :)
Титла: GLOBUL
Публикувано от: Mr. Boombastic в Януари 17, 2009, 01:00:25 pm
elenaaleks,

Ако работиш за тези измамници, по-добре кажи къде и на кой трябва да се обадя, за да получи въпросната карта Roaming, понеже човекът ще се връща след 6 месеца.

В противен случай 2 от \"офисите на GLOBUL\" в София и Бугргас ще претърпят много брутални посещения от мен и М.О.Л.-а на въпросната фирма където ще гледаме да стане ясно пред всички служители и клиенти, че сме били изглъгани. Ще бъде съобщено публично, там и в този форум името на служителката от Бургас която ни е измамила.

Поздрави,

P.S.: Явно единственият начин да се променят нещата във вашата фирма е да се вдигне врява до небесата.
Титла: GLOBUL
Публикувано от: elenaaleks в Януари 17, 2009, 01:22:04 pm
Не работя за Глобул, изяснявам ви някои основни аспекта от вашия проблем. Можете да предявявате искания съгласно ЗЗП и към КЗП само ако сте потребител по смисъла на закона. Ако сте юридическо лица попадате под закона за задълженията и договорите и трябва да се обърнете към адвокат. Това обаче не трябва да ви спира да пишете жалби до Глобул, препоръчително до централния офис, а незнам защо, след първия проблем сте продължили да говорите със служителите. Това, че правите скандали, няма да ви помогне - говоря от личен опит. Навремето когато предпочитах да вдигна скандал, имах по-малко успехи, отколкото сега, когато предпочитам да го кажа с усмивка, без напрежание и бавно, с акцент върху определени думи.

Както вече казах в други мои изказвания, обикновено служителите правят всичко, за да не се забъркват много много в сложни проблеми, мениджърите се интересуват само колко ще продадат и колко договора ще сключат, а не колко доволен ще е клиентът. Затова всички жалби трябва да се изпращат до централния офис - препоръчано, с обратна разписка.

Все пак, ключът към успеха е да се оплачите на подходящия човек... Служителите не са такива.
Титла: GLOBUL
Публикувано от: Mr. Boombastic в Януари 17, 2009, 01:42:05 pm
elanaaleks,

Благодаря за информацията. Така или иначе смятам да пратя жалба. Ще посетя някой офис за да ми кажат конкретно как мога да го направя. Междувременно мога да се обърна и към познат адвокат който да види какви компенсации можем да получим за техните лъжи.

Лошото обаче е, че работя в подобна организация, която оперира на международният пазар. При нас всички оплаквания се получават при обикновеният \"agent\". Чак ако нещата загрубеят много се ескалират до подходящият супервайзор -> Manager -> other manager, etc. За да загрубеят нещата обаче, трябва да се вдигне изключително много врява. Иначе Supervisors не се занимават.

Поздрави.
Титла: GLOBUL
Публикувано от: elenaaleks в Януари 17, 2009, 03:08:45 pm
За съжаление България хич не е международна. Ето един пример.

Миналата година си купих антивирусна от български представител. Лицензът е за 1 година, но при мен пристигна за 360 дни. След 4 дни писане и телефонни обаждания за тези 5 дни се обади някой-си на незнам-какъв-си пост да ми каже, че съм била права и ми възстановиха 5-те дни. Сега я подновявам - в България е 75 лева, от друг представител в ЕС е 50 лева - поръчвам и ми възстановяват сумата на следващия ден защото не били оторизирани да продават извън страната - което е грубо нарушение на правото на всеки гражданин на ЕС да купува от където иска. След само 1 е-майл, въпросният представител (който е служител, говорил със съответното лице в компанията) се ИЗВИНИ (което българският не направи) и каза, че съм права и те ще ми продадат лиценза, и пак се извини за това, че трябва пак да попълня формата за поръчка.

Само да добавя, че въпросният представител - ESET България - ми спамеше пощата за една седмица как ми изтичал лиценза и как съм трябвало да го подновя. След като им изпратих е-мейл, че не съм длъжна да подновявам нищо и не съм длъжна да им получавам спама, защото не съм сляпа и сама мога да видя кога ми изтича лиценза - не получих нито един е-мейл.

Това е разликата - в чужбина всеки служител си върши работата така, че клиентът максимално да е улеснен. Тук - всеки служител си върши работата, така че той да е максимално улеснен, а клиентът, с извинение, да го духа. причината за мен е липсата на адекватно обучение, адекватени програми за обучение и манията за величие, което по незнайни за мен причини е обхванала българския персонал/обикновени служители, че дори и мениджърите.
Титла: GLOBUL
Публикувано от: Mr. Boombastic в Януари 17, 2009, 07:35:34 pm
Customer Support-a в България е под всякаква критика. ESET имат страхотен продукт, но понеже тук почти никой не си плаща за него, не можем да очакваме Българският Customer Support да бъде на ниво.

Ако имаш възможност, никога не ползвай български продукти, или поддръжки на такива в България.

По същият начин, нито GLOBUL нито M-TEL могат да се похвалят с качествено обслужване. Но като имам предвид сървиса който предлагам аз в UK, си мисля, че на всякъде е така. Обикновенният служител е просто една маймунка със сценарий и обикновенно има 10 възможни отговора. Ако се пита за Supervisor - няма такъв, или е зает.... :) Целта на цялата работа е, всеки който е Supervisor или по-горна позиция да не се занимава с глупости, т.е. с нищо. Нашите Supervisors само си седят и си разправят на кой BMW-то му бягало повече, и дали е по-яко от Alfa-та на другия.

Като им кажеш, че някой иска да говори с тях, те ти отгорят, че няма смисъл и да се оправяш сам.

Цялата работа на call centre-а е да поема ядосаните клиенти и да ги залъгва с поредните лъжи или просто да казва \"Нямам такава информация\" или \"отидете в офис на GLOBUL\" :).

P.S. : Пуснаха Roaming-а  на въпросната карта днес към 16:00 :) Просто трябваше да се вдигне достатъчно врява.
Титла: GLOBUL
Публикувано от: ZU в Януари 19, 2009, 11:02:46 am
искам само да попитам след като си написахте оплакванията в този сайт дали нещо се е променило, т.е. ДАЛИ ЛЪЖЛИВИТЕ СЛИЖИИТЕЛИ СИ ПОЛУЧАВАТ ЗАСЛУЖЕНОТО. Понеже и аз доста си изпатих от GLOBUL.
Титла: GLOBUL
Публикувано от: benita в Януари 19, 2009, 03:00:27 pm
И аз да се оплача от GLOBUL. След като преподписах договор и взех нов телефон с втора карта се оказа, че телефона и картата са дефектни. Понеже това се случи преди празниците, отидох след това и отказаха да ми сменят телефона, защото са минали 3 дни. Смениха ми само картата - \"да пробваме дали ще проработи, че иначе се чака повече от месец за ремонт на телефон, пък и явно картата не се разбира с телефона \" (цитирам менаджера от Globul). Междувременно, моята 4 годишна карта се беше развалила и непрекъснато имах проблеми с хора, които ми звънят, а им дава че телефона е изключен. Когато помолих да ми я сменят ме накараха да си платя за нова карта, защото не мога да докажа, че старата не работи. А, ако работеше дали щах да ходя и да си искам нова - това не можах да обясня на лицето срещу мен. На всичко отгоре ми продаде карта за 12 лева с втори номер - който аз не съм искала!

Нямам думи за лошото и некоректно отношение на GLOBUL към клиентите.
Титла: GLOBUL
Публикувано от: benita в Януари 19, 2009, 03:02:22 pm
Забравих да кажа, че също направиха копие от личната ми карта - мисля си че нямат право...
Титла: GLOBUL
Публикувано от: xyz в Януари 29, 2009, 03:58:11 pm
В GloBul за да кажеш “добър ден”  ти правят копие от личната карта!
От тези смехотворци избягах веднага щом се появи преносимост на номерата. Бях им надплатил едни пари и получих кредитно известие за тях. Отидох в офиса с/у х. Плиска и поисках парите да се прехвърлят към тяхна карта за предплатена услуга. Казаха - Неможе! Можело да ми ги преведат по банкова сметка. След 2 дни отивам с № на банковата сметка и друг служител каза - Нямя проблем да ги прехвърлим към b-connect. Три пъти го питах сигурен ли е, казах му че съм идвал преди и съм получил отказ, сигурун бил. Искаха ми лична карта. Попълних формуляр със всички лични данни. Получих уверение, че в рамките на един ден ще ми презаредят картата за предплатена услуга. След 3-4 дни се оказа, че парите още не са преведени. От центъра им за обсл. на клиенти обясниха, че пари по кредитно известие може да се прехвърлят само към абонаментен план, но не и към предплатена услуга!???
Отивам пак в офиса. Намирам служителят, който ме подведе. Не си призна, че е сбъркал. Каза, че от централния офис по някаква причина не са одобрили искането ми!? Изпрати ме при друг да попълвам нов документ. Там разбира се първо ти искат личната карта. Това ми дойде в повече. Казх, че са ми я снимали до сега поне 3 пъти (което си е чиста истина!), че неискам да попълвам никави документи а искам да оправят този, който по тяхна вина е сбъркан... Напразно си хабих красноречието. Служителят бе непреклонен - Без лична карта неможе!
Всички тези простотии ги правят като санкция към клиенти които си прехвърлят номера към друг GSM оператор и неразбират какъв черен PR си правят. Така се опитаха да ме разиграват и при прехвърлянето на номера.
Сега съм приготвил жалба до КЗП с копие до изпълнителния директор на COSMOTE Group.
Титла: GLOBUL
Публикувано от: pit в Февруари 03, 2009, 10:45:09 am
Ползвах телефон на друг абонат и го прехвърлихме на мое име. Казаха в магазина, че групата остава същата. Добавих още един приятел и получих смс потвърждение, проверих /няколко дни поред/ останалите номера. Като дойде фактурата се оказа, че цялата група е таксувана като платена. Освен това имат разминаване в съобщението за текуща сметка и това във фактурата. Писах жалба - нищо. Сега ме заплашват със съд. Има ли желаещи да им спретнем едно дело?
Титла: GLOBUL
Публикувано от: rashi в Февруари 11, 2009, 07:03:40 pm
zdraveite!imam nujda ot pomosht,ako mojete mopognete sas savet!  Minalata godina si kupih telefon nokia N95 ot globul.Tazi godina dade defekt,izkliuchi izvednash i ne iska da se vkliuchi.Tai kato e oshte v garanciq az go dadoh v serviza na globul.upisaha kato belezi ujulvaniq v chetrite kraishta.Sled nqkolko dena mi vrashtat tel. kato otkazvat garanciqta zaradi mehanichnata povreda na displeq,koqto qvno se vijda(schupeni kristali ot natisk s prast)!podpisah dokument za remont za moq smetka.kazaha che remonta she izleze nqkade 100lv. Obache se osetih i na drugiq den otidoh v ofisa na globul i iskah da anuliram dokumenta i im obqsnih che tozi tel. nqmal povreda na displeq,s koeto edna ot slujitelkite se saglasi,zashtoto takav problem na displeq 100% shteshe da bade opisan.Ne pojelaha da anulirat dokumenta i kazaha da ne se pritesnqvam.Sled nqkolko dena mi zvanqt i mi iskat 62lv. za remont!kajete kak da dokaja che povredada na displeq e nqmalo kogato go davah na servis.Zashtoto te tvardqt che e taka.
Титла: GLOBUL
Публикувано от: lyuskata в Февруари 11, 2009, 07:56:04 pm
Зравейте от още един ощетен абонат на Globul. Миналия ноември на 23.11.2008 сутринта след включване на телефона ,получавам sms от оператора че съм надвишил кредитния си лимит 3-пъти?!!! А тоест направил съм бил сметка от 333 лв. без ддс от интернет през gprs през изминалата нощ,при положение че телефона ми е бил изключен цяла нощ и пставен на зарядното у-во.Фактурата за тази сметка така и не ми е изпратена и до днес. Разбрах че става въпрос за интернет трафик от оператор в бц. на Глобул.Съответно пуснах жалба да ми бъде обърнато внимание и ако е възможно да ми бъде обяснено как е възможно-едновременно да ми е изключен телефона и в същото време да сърфирам цяла нощ в интернет през gprs.На 08.02.2009г. най сетне получих отговор на жалбата си в която ме уведомяеат че системата им неможела да ми спре надвишаването на кредитния лимит,което е малко озадачаващо и вслучая се питам защо тогава има кредитен лимит.
Посъветвайте ме какво да предприема по-нататък или към кого да се обърна,тъй като явно Глобул не желае да вземе под внимание жалбите на своите абонати.
Титла: Globul - надписана фактура
Публикувано от: tsvete в Февруари 16, 2009, 07:04:52 pm
Тези оператори са сътрудници, помагат в зависимост от информацията с която разполагат. Нямат вина те, а тези над тях. Сътрудниците, които отговарят на 123 нямат достъп до Вашите разпечатки!
Титла: Може ли някой да ми помогне да напиша жалба до Глобул или по-скоро до КЗП
Публикувано от: mametobg в Март 31, 2009, 04:16:55 pm
Здравейте,
Моля някой да помогне да напиша оплакване от услугите на Глобул, които ми натрапват услуга, която не желая.
Всъщност незная как да я започна и до кого да я адресирам - досега не съм писала оплаквания и жалби, но ми дойде в повече когато ми натрапиха през януари хороскоп (за зодия, която я нямаме даже в родата), преди седмица фън-кол мелодия, а вчера отново фън-кол мелодия. Обаждах се на оператор (който естествено се опитва да ме убеди, че аз съм поръчала тази мелодия), днес ходих до магазин на Глобул, където също ме убеждаваха, че аз съм поръчала тези мелодии, без дори да ме попитат за номера и да видят разпечатките, за да се разбере за какво става въпрос.
Молбата ми е да ме насочите в общи линии какво да съдържа оплакването ми или по-точно как да го започна. Предполагам, че после ще ми тръгне мисълта.
Благодаря предварително на отзовалите се.
Титла: Може ли някой да ми помогне да напиша жалба до Глобул или по-скоро до КЗП
Публикувано от: Cambodja в Март 31, 2009, 07:27:28 pm
Свободен текст.
А що се отнася до УСЛУГАТА фън кол ако ви е изтекла мелодията деактивирайте УСЛУГАТА понеже пак ви цакат с 0.50 лв на месец. Серем на услугата им.
Титла: Може ли някой да ми помогне да напиша жалба до Глобул или по-скоро до КЗП
Публикувано от: help в Април 01, 2009, 03:25:26 pm
Пиши на Обслужване на клиенти в Глобул. Наскоро ми се наложи да си комуникирам с тях и баха много любезни и бързи. Това им е мейла CustomerCare@globul.bg
Титла: Може ли някой да ми помогне да напиша жалба до Глобул или по-скоро до КЗП
Публикувано от: elenaaleks в Април 01, 2009, 04:10:35 pm
Никога не изпращайте жалби на е-мейл!!! Жалби се изпращат лично срещу входящ номер или препоръчано с обратна разписка или съответното при куриерите!!!

Разбира се, че ще са любезни и бързи - за това им плащат, а дали ще удовлетворят жалбата - това вече е отделен въпрос.

Жалбата е свободен текст -

горе вдясно се пише до кой е ( в случая кзп) и копие до кой ( в случая глобул).

После пишете от кой е жалбата, адрес, телефон.

След това съдържание на жалбата  - описвате всичко, вкл. всичките ви разговори със служители, било те лични или до кол-центъра. Ако може - с имена и дати; за кои услуги става въпрос, за това че не сте се абонирвали - най-добре се запознайте как става абонирането; Описвате и за кой номер става въпрос, кой е номера на договора.

След това описвате какво искате: да ви бъдат върнати парите за услуга, която не сте получили, да получите обещетение, да ви бъде прекратен договора и подобни.

След това написвате дата, град, подписвате и пращате


Успех
Титла: Може ли някой да ми помогне да напиша жалба до Глобул или по-скоро до КЗП
Публикувано от: temelkov в Април 05, 2009, 11:52:47 am
abonat sam na globol s edna karta predi 2 meseca vzeh programata na internet glbul 2500 mb bezplaten iternet no za moe nai golqma inenada se okaza 4e kakto pc ne raboti namene mi ot4itat mb i taka za period ot 2 dena sa iztegleni celiq paket pri oslovie 4e potreblenietomi za 25dena e1200mbkogato se obadih vav globol me ospokoiha 4e e stanala gre6ka i 4e na fakturata chte bade popravena.no za moq iznenada se okaza che na fakturata se okaza pak sa6toto kogato se obadih na operator i gi popitah na kakvo se dalji tova te mi odgovoriha che sistemata koqto te sa instalirali za kontrol na trafika ne bila vqrna a bila taka dase kaje neligitimna a e vajna tqhnata program pri spravka mejdu fakturata i prigramata se okaza 4e na 2 chasa s trafik 172.51mbpo broqcha na glibol kontrol po faktura otchita 212mb mojeli nqkoi dami pomogne da mi kaje kakvo da napravq a tovasa samo chas ot nesaotvetstviqta molq ako nqkoi moje dame posavetva ili dame opati predvaritelno vi blagodarq
Титла: Globul - надписана фактура
Публикувано от: Babadalieva в Юни 30, 2009, 02:02:12 pm
Редно е да не мълчим!
След като си платих сметката от 26лв(както всеки месец)и е малко,защото  имам и апарат и на мтел,а този на глобул ми е с 10 номера и 500 мин.и обикновенно е толкова,тъй като говоря само с хората в групата от него(глобулските),телефонът ми не бе пуснат.след като минаха 24ч звъннах на 123 и попитах защо.Отговориха ми,че текущата ми фактура,за месец юни не е платена.инетересно...попитах колко е и ми казаха 655лв!!!!!!!за ползван gprs трафик???такъв трафик е нямало(никакъв е нямало),2ро аз сам с втори тел,който е iphone и ако ми се налага, щях да си ползвам безжичния нет,който имам и вкъщи!!!!Сега-молба ли да пускам,пред глобул палатка ли да разположа,незнам!Нямам намерение да плащам нещо,което не е мое финансово задължение!И един познат ми каза,че можело тела да има софтуерен проблем и сам да си го е направил-е,ок,ама нали е купен от глобул,не е нов,на 2 год. е,чак сега ли?а и не дава никакви признаци на дефектен!!!Смятам да се консултирам с адвокат,какви ще са последствията ако не платя,а ако някой има този проблем,също като мен-
skype:poli-moli1
Нека да обменим там инфо,та да знам това практика ли е от страна на оператора,защото вярвам безусловно,че и да е тяхна грешка,никога няма да си признаят и извинят!Ще пусна същото съобщение във всички възможни форуми в нета,нека разберем колко сме:)
В заключение ще кажа,че разполагам с достатъчно свободно време да се занимавам с тази несправедливост!
Титла: Globul - надписана фактура
Публикувано от: vivan в Юни 30, 2009, 08:02:31 pm
В супермаркет /Тмаркет/ гр.София кв.\"Красна поляна\" ул.\"Суходолска 3\" няма актуални надписи на предлаганите стоки а на някои въобще липсва цена .Опашките са огромни при наличие на 5бр.каси работят само 2бр.
Титла: Може ли някой да ми помогне да напиша жалба до Глобул или по-скоро до КЗП
Публикувано от: Babadalieva в Юли 01, 2009, 10:40:20 pm
http://www.bnap.org/f/comments.php?DiscussionID=712&page=1#Item_5
Титла: Globul - надписана фактура
Публикувано от: Babadalieva в Юли 02, 2009, 05:48:05 pm
Сега ще почакам фактурата и хуквам кам Глобул за разправии,молби и т.н.Следва продължение...
Титла: GLOBUL
Публикувано от: Babadalieva в Юли 03, 2009, 08:39:28 am
Платихте ли сметката,която не е ваша?Имам същия проблем-650лв...
Титла: Може ли някой да ми помогне да напиша жалба до Глобул или по-скоро до КЗП
Публикувано от: anilis в Юли 06, 2009, 02:03:10 pm
iskam da podam jalba na vodosnabdqvane molqvi v burgas v kvartal pobeda imame mnogi malko nalqgane izop6to ne mojem da se klpem 6te ni izgorqt boilerite mnogo vi se molq napravete ne6to
Титла: GLOBUL
Публикувано от: svetakoni в Юли 10, 2009, 01:01:53 pm
Здравейте!
Моля дайте съвет какво да правя.Изтече ми договора при тези мошеници и искам да взема ваучер да си прехвърля номера в друга компания,но! От една седмица ме мотаят \"системата не работи\", \"в момента няма управител\" ,просто вече не знам какво да правя ,ходя от офис на офис и все това чувам.
Титла: GLOBUL
Публикувано от: a.stoichkov в Септември 18, 2009, 07:28:32 pm
Zdraveite, az imam problem s interneta na GLOBUL!!!! Sled kato mi pusnaha paketa - 2500 mb na mesec, se okaza che tozi paket svarshil za 2 dena..... Za sledvashtite 5 dena mi kazvat che sam napravil smetka ot 550 lv ot internet- pri polojenie che prez celia tozi srok/7dni/ ne sam izteglil i edna pesen!!!! Neznam kakvo da pravq, sega shte hodq do agencia na potrebitelite, posle shte pusna jalba da mi obqsnat vseki kilobait ot kade idva!!!! Edna firma ne plashta takav internet!!!! Pishete
Титла: GLOBUL - една проста измама !!!
Публикувано от: anti-GLOBUL в Октомври 07, 2009, 02:14:33 pm
Имам карта с договор от който се опитвам да се отърва... договора изтече и отидох в офисчео им в Кауфланд да заявя че не искам да се подновява договора (денят е пеътък). Отивам и едно момче учтиво започна да ми обяснява че имат проблем с интернет и нямазт връзка със системата, да не се притеснявам и в понеделник пак да мина и всичко ще е ОК или да отида в друг офис. Отивам в два други офиса - отговорът е: \"Този договор не е съставян от нас, отидете там където е направен за да го спрат\" :))). Отивам в понеделник в Кауфланд и познайте - договора е подновен автоматично през нощтта от системата, обслужва ме момиче което не знае нищо за колегата който ме увери че всичко ще е ОК - според нея сигурно е напуснал щом не се сеща кой е (!?). Обясни ми да напиша жалба което и направих - но като чета други какъв \"успех\" са постигнали с тези жалби... :(((. Къде и срещу кого да пусна жалба???  Или просто да се примиря и да продължа да си плащам още една година... Май нашата родна действителност не предлага особен избор...
Титла: GLOBUL
Публикувано от: anti-GLOBUL в Октомври 07, 2009, 03:10:05 pm
GLOBUL - измама !!!
Имам карта с договор от който се опитвам да се отърва... договора изтече и отидох в офисчео им в Кауфланд да заявя че не искам да се подновява договора (денят е пеътък). Отивам и едно момче учтиво започна да ми обяснява че имат проблем с интернет и нямазт връзка със системата, да не се притеснявам и в понеделник пак да мина и всичко ще е ОК или да отида в друг офис. Отивам в два други офиса - отговорът е: \"Този договор не е съставян от нас, отидете там където е направен за да го спрат\" :))). Отивам в понеделник в Кауфланд и познайте - договора е подновен автоматично през нощтта от системата, обслужва ме момиче което не знае нищо за колегата който ме увери че всичко ще е ОК - според нея сигурно е напуснал щом не се сеща кой е (!?). Обясни ми да напиша жалба което и направих - но като чета други какъв \"успех\" са постигнали с тези жалби... :(((. Къде и срещу кого да пусна жалба??? Или просто да се примиря и да продължа да си плащам още една година... Май нашата родна действителност не предлага особен избор...
Титла: GLOBUL
Публикувано от: Cambodja в Октомври 07, 2009, 10:04:10 pm
И Глобул ли се вмъкнали автоматично подновяване :D

Знам ли, преподписах миналия юли, тоя ми изтече договора и не е автоматично подновяван, а продължавам просто да съм си абонат, но без срок на договора.
Титла: GLOBUL
Публикувано от: karderinka в Октомври 16, 2009, 06:48:50 pm
Здравейте,
и аз имам проблем с лимита. Лимита ми е 50лв, а сметката 140лв. Това е пълен абсурд, смятам че са ми нарушени правата и ще подаб жалба и оплакване в КЗП. След като има лимит аз разчитам на него и че това ще ме защити от натрупване на голяма сметка при отключване на телефона.
Титла: GLOBUL
Публикувано от: кисс17 в Октомври 17, 2009, 07:36:18 pm
globul-измама

И аз като вас имам саштия проблем  аз уж имамедин месец платен номер.само няколко пати сам пратила 6 или 6 смс и като видях сам имала 121 лева  ана маика и показва 4е има 14 стотинки.как мога да анолирам сметката си плс кодапрая
Титла: GLOBUL - една проста измама !!!
Публикувано от: kocetoo в Ноември 26, 2009, 01:00:28 pm
Еми напиши поне какво са ти отговорили на жалбата?
Ако мислиш тук да пишеш какъв ти е проблема и да очакваш да ти се прекрати договора много си сбъркал;)
Титла: GLOBUL
Публикувано от: kocetoo в Ноември 26, 2009, 01:14:27 pm
karderinka, незнам да има оператор в БГ, който да ти гарантира лимита, освен ако не си на предплатена карта, или на Мтел - някакви тарифни планове с имена на детски герои;) Проверявал съм по договор си пише, че не го поддържат на 100%. Друг е въпроса,че се стремят;)
Титла: Може ли някой да ми помогне да напиша жалба до Глобул или по-скоро до КЗП
Публикувано от: kocetoo в Ноември 26, 2009, 01:42:42 pm
elenaaleks, не виждам грам смисъл да съветваш хората в бумащина - Да вярно е, че за жалба ако ще спорите в съда най-вероятно ще са необходими всички изброени риквизите от теб, НО за услуга, която е стотинки ми се вижда безмислено пиши им първо на мейла, като не забравяш да им уточниш, че си искаш твоите 2 лева.
Титла: Globul - надписана фактура
Публикувано от: kocetoo в Ноември 26, 2009, 01:46:44 pm
Еми кажи кво стана?
Титла: globul
Публикувано от: vily123 в Януари 25, 2010, 05:06:12 pm
Iskam da vi popitam vuzmojno li imam dve kati s po dva nomera smar 100   5 lv taksa prekratiha mi globul dogovora i iskat neustoika 350lv lv za 10 meseca a taksata za 4etrite nomera ni e 20 lv.Kak mogat da iskat teia globul takava goliama neustoika dvoino ot taksite?
Титла: globul
Публикувано от: alone_4 в Януари 25, 2010, 08:03:56 pm
Здравейте,аз пък искам да ви кажа че преди година ми изтече договора към глобул,и без да сам се подписал тяхен служител си предподписва договора от мое име и си взима 2 моб.апарата и още една карта към моята... и сега има неустойки по договора и очакват да ги заплатя аз ....   Напълно не коректни лъжци
Титла: globul
Публикувано от: kiara в Януари 25, 2010, 10:05:41 pm
vily123,
pro4eti si dogovora i ob6tite usloviq - pi6e gi na stranicata na globul. Globul veroqtno ti e deaktiviral kartite poneje ne si si pla6tala v srok - pri 2 neplateni fakturi ,kartite se spirat dvustranno.35 dni sled tova spirane ti se deaktivirat i na4islqvat neustoiki! zna4i skupa - ne si pla6tala pove4e ot 3 meseca i ne6to!S osnovanie sa gi deaktivirali! i 2ro - kogato se na4islqva neustoika za karta na programa Globul Smart ,to tq se na4islqva na 10.90 lv / tova e standartnata mese4na taksa za programata/,a ne na PROMOCIONALNATA - 5 lv.
Alone_4,
ako slujitel v magazin e postupil nekorektno ,ima6 pulnoto pravo da si TURSI6 pravata!No nqma kak da o4akva6 Globul da ne tursi zaduljeniqta,sled kato nqma dokazatelstva za slu4iloto se.Ne slu4aino vseki 1 klient ima vuzmojnost da otide v magazin i da pusne OFICIALNA JALBA - sre6ty tozi slujitel v slu4aq..ima si i SUD i organi na reda i t.n.Ne e redno da nari4a6 \" NEKOREKTNI LUJCI\" - cqlata kompaniq ili vsi4ki slujiteli v neq -zaradi postupka na 1.
Титла: Globul - надписана фактура
Публикувано от: kiara в Януари 25, 2010, 10:21:36 pm
Обаждам се на оператора и казвам за това нещо, те ми казват, че имам 4 карти (това го знаех и без да ми го казват) и че все пак на някоя от 4-те карти са проведени тези разговори.- тъпо изказване г-не или г-жо ,нормално да ви го кажат  На другите 3 Smart карти имам подробни разпечатки и отделни фактури и много интересно как от един номер ще се отрази на друг във фактурата. - ви не сте разбрал,кофти за вас-не това са имали в предвид. Това нещо го казах на оператора, след което ме помолиха да изчакам. Чаках около 5 минути и ми съобщиха, че в момента имат технически проблем и немогат да проверят и да се обадя по-късно. Ок. Аз реших да изчакам повечко и на следващия ден пак се обадих.-ето заради такива крайно неинформирани клиенти се чака по 15 мин на линия за връзка с оператор,понеже телефонният тероризъм е болестно състояние И пак същото, но този път чаках 20 минути като на 5 минути операторката ми задаваше тъпи и безсмислени въпроси. На края ми казаха, че трябва да си платя сметката и че на следващата или по-следваща (най-късно) фактура ще ми бъдат приспаднати парите. Но така и не ми казаха от къде са дошли тези международни разговори. Казаха, че ще направят подробна справка. Пратих и на имейла в сайта на Globul оплаквано, все още няма отговор. Но явно им трябва повечко време.- за отговор се чака 2 месеца
    * tsvete
    * CommentTime16.02.2009

 
Тези оператори са сътрудници, помагат в зависимост от информацията с която разполагат. Нямат вина те, а тези над тях. Сътрудниците, които отговарят на 123 нямат достъп до Вашите разпечатки!

ЕТО ЕДНО НОРМАЛНО ИЗКАЗВАНЕ!Операторите нямат достъп до ПОДРОБНАТА РАЗПЕЧАТКА,а само до лист 1 и 2,понякога 3-4.

Г-жа     * Babadalieva
  съветвам ви да си купите нов апарат..GPRS трафик няма как да ви се начисли току така.Синчето явно ви е теглило доста порно..мн МБ са това..
Титла: GLOBUL
Публикувано от: kiara в Януари 25, 2010, 10:27:55 pm
Стандартния кредитен лимит е 50 лв- ПИШЕ ГО В ДОГОВОРА.
Ако имаш 2 карти е 100 и тези 100 могат да се използват от всяка карта..Ако има gprs трафик или роуминг ,или УДСта е възможно изведнъж сметката да скочи,а системата да не я е засекла веднага..

ААААА ама мн сте отворени всичките.Защо не напуснете Глобул като толкова ви знаят устите и сте толкова ВИСОКО / НЯМА толкова големи кавички да намеря на клавиатурата си/ интелигентни..
Информирания човек,с високо IQ- знае как да си търси правата,не да се ОПЛАКВА по форуми!
Титла: GLOBUL - една проста измама !!!
Публикувано от: kiara в Януари 25, 2010, 10:30:57 pm
Ами скъпа,
имала си цял месец да си прекратиш договора!!!!!! Пише го,но явно не си чела.В едномесечен срок,преди крайната дата можеш да спреш картата,ако ли не -тя подлежи на автоматично преподписване!
Ако служителките в магазина са усойници и не си вършат работата- оплакваш се от тях..
А не случайно 123 е денонощен - да звъннеш и да питаш на 2ро място!!!!!
Ако навиеш продавача да напише обяснение по допусната грешка/не го вярвам/,може и да ти се върнат нещата в начална позиция..ако ли не..Отиваш сега в магазин,пускаш оплакване ..
Титла: Може ли някой да ми помогне да напиша жалба до Глобул или по-скоро до КЗП
Публикувано от: kiara в Януари 25, 2010, 10:34:05 pm
Инфо смси-
това е услуга ,която само и единствено се активира от абоната на картата- било то хороскоп или бизнеса днес.
За какво им е на служителите да ви гледат фактурата,като е явсо за какво иде реч.. от 123 се изпраща смс за деактивация.Ако не успееш да си деактивираш услугата,не питай как така ти се е появила... по същия начин .. глупав народ..
Титла: globul
Публикувано от: Cambodja в Януари 27, 2010, 11:53:21 am
Киара, има едни неща помагащи да пишеш на кирилица. Ползвай ги! ;)

След като са на 10.90 и остават 10 месеца за 4 карти, защо сумата тогава не е 436 лв?
Титла: GLOBUL - една проста измама !!!
Публикувано от: Cambodja в Януари 27, 2010, 11:58:08 am
Киара, айде да дефинираме едномесечния срок!
Какво влага компанията ви в него - да бъдете известени от 10.4 до 10.5 или точно на 10.4 за договор, изтичащ на 10.5 ?
Титла: GLOBUL - една проста измама !!!
Публикувано от: правото в Януари 27, 2010, 01:52:33 pm
Един пример за интирнет доставчика Interbild във Варна и нечестните им договори спрямо лоялнете им клиенти според които след като ти изтече двугодишният договор се преподписва без твое съгласие запознаване и подпис автоматично за още 2!!И ако ти не си доволен от услугата примерно нямаш дълго време интернет защото ги мързи да ти го оправят, и тах не ги интересува!!!А при условие че не си подписвал нов договор ще трябва да заплатиш сума от порядъка на 600 лева защото толкова са таксите до края за да се откажеш!!!!!! Кажете ми такъв рекет имало ли е и по време на СИК и ВИС, а сме в европейският съюз и законите го забраняват това. Е такива фирми не трябва да съществуват според мен камо ли да ги защитаваме че ги посещавала икономическа полиция.
Титла: GLOBUL - една проста измама !!!
Публикувано от: kiara в Януари 28, 2010, 01:31:13 pm
Ти защо очакваш някой да те известява,ти глава на раменете имаш ли си ? Като ти изтича срока на годност на киселото мляко кофичката праща ли ти смс да те извести?!
Ако договора ти изтича на 10.04.10,то 1едномесечния срок започва да тече от 10.03.10.К???? това ,че 80 процента не са обърнали внимание ,че го пише/ако не в договора,то го имаше в общите условия/ ,че в 1номесечен срок ПРЕДИ крайната дата трябва да направят нещо с картата си,sorryyyy.
Титла: globul
Публикувано от: kiara в Януари 28, 2010, 01:34:13 pm
Сори за латиницата,ама бързах да го напиша,защото мн се ядосах на девойката...за да сме точни 10.80.
А и да ти кажа нещо - клиентите в 80 процента от случайте не казват истината ;) .Дали на девойката са и оставали 10 или 20,нито ти ,нито аз можем да видим.Да вземе елка ако на ум не може,да си сметне оставащите месеци по 10.80.Краен баланс правят в Офисите на Глобул или Германос.да се обърне към тях.Не искам да коментирам крайната сума,отговарям и защо са начислени не по ПРОМОЦИОНАЛНИТЕ 5 лв .. и ми е мн странно..хем не плащаш,хем не си готов да си носиш последствията..
Титла: GLOBUL - една проста измама !!!
Публикувано от: Cambodja в Януари 28, 2010, 09:49:29 pm
Да ти кажа като пробвам киселото мляко и го хвърлям. ;)
Договора е двустранен мисля. Въпроса е, че според думите ти излиза от 30-ия до деня на подписване след година, само че немалко изревават, че им ги искали ТОЧНО месец преди изтичането.
Титла: Може ли някой да ми помогне да напиша жалба до Глобул или по-скоро до КЗП
Публикувано от: bukalex в Януари 30, 2010, 08:28:24 pm
..
Титла: Може ли някой да ми помогне да напиша жалба до Глобул или по-скоро до КЗП
Публикувано от: bukalex в Януари 30, 2010, 08:31:36 pm
и НАЙ- ДОБРОТО ПРЕДСТОИ :)
Титла: Може ли някой да ми помогне да напиша жалба до Глобул или по-скоро до КЗП
Публикувано от: kiara в Януари 31, 2010, 10:54:01 am
И да предстои и да не предстои,ако народа не беше глупав може би и компанията нямаше да си позволява да прави глупости.
Титла: GLOBUL - една проста измама !!!
Публикувано от: kiara в Януари 31, 2010, 10:58:25 am
Винаги трябва да се ходи в офиса 2 седмици поне преди КРАЙНАТА ДАТА.
Аз съм чувала случай за 1 крайно тъп гражданин на република българия,който е заявил ,че ще се оплаква до прокУратурата/ахахаха/ .. договора му изтичал на ... 29ти януари примерно.Нашия знаел това ,но звъни на 123 / на 30ти януари/ ,за да се кара и псува-че договора му е автоматично предподновен- с какво право?!..Ха.. не стига ,че е знаел че изтича,не си е прочел клаузата в договора за авт.препод.,пък и зевъни ДЕН по-късно  да си търси правата. Всичко идва от това ,че никой не чете!
И да - какво като са искали да отиде в магазина и месец по-рано?!Нали клиента ще се отказва от картата,кво значение има..аааа не ,нека си отиде 1 ден преди датата,та от магазина да му объркат документите ,или да се окаже че не е доплатил,или нещо др,та да го преподпишат автоматично.Изисква се технологично време,колкото е повече -по-добре ,за да има време да се реагира...толкова ли е труднопобираемо за ограничениете мозъци на българина..лелелее
Титла: Може ли някой да ми помогне да напиша жалба до Глобул или по-скоро до КЗП
Публикувано от: qwerty в Януари 31, 2010, 11:24:19 am
shtom iskash pomosht za zalba.... iasno...
Титла: GLOBUL - една проста измама !!!
Публикувано от: OmKa4eHa в Февруари 01, 2010, 12:13:27 am
Реших да си прехвърля собствеността на сим-картата на мое име ,понеже беше на др човек.При прехвърлянето автоматично ми се преподписа договора и аз попитах служителката дали при това положение ще ми се запазят номерата в групата  и т.н.Тя естествено отговори \'да\'.Каза ми да избягвам да си ползвам телефона следващите 2 дни ,защото нещо можело да се обърка,а след като я питах какво има в предвид с това, тя така и не успя да ми обясни ,а прото каза да не го ползвам много много.Грешката беше и моя ,че не си проверявах сметката след думите \'нещо може да се обърка\'\' и така ми дойде сметка от 100 лв,а аз не правя такива големи сметки.Съответно отидох  в Глобул и ги питах как така номерата от глупа изчезват ,  а те ми казаха ,че това е трябвало да се изясни при подписването на новия договор от служителката.Тя явно не го е направила .Отказах се да споря с тях,но все пак реших да си видя разпечатката.С голямо учудване установих ,че номера от група не са ги премахнали окончателно,а се е получило нещо от сорта днес говоря и всички са ми на група ,утре говоря и никой не ми е на група .И така се редуват през няколко дни .По-голямо доказателство от това ,че гледат само как да ни измъкнат парите мисля ,че няма .Ако някой може да ми даде съвет как да постъпя ,ако има какво да се направи в случая ,благодаря :-)
Титла: GLOBUL - една проста измама !!!
Публикувано от: joli в Февруари 01, 2010, 01:03:00 am
Здравейте аз също имам проблем с Globul.Исках да си възвърна номер ,който беше изтекъл и отидох в магазин germanus на Плиска.Служителите ме увериха ,че номерът е все още свободен и мога да го взема ако сключа договор.Освен договора, на който пише някакъв произволен номер си купих и апарат с уговорката ,че до края на деня ще активират номера,който искам.След няколко дни и много обаждания в магазина се оказа че са ми сменили номера ,но се различава с една цифра от този ,който исках.От магазина се извиниха за грешката и обещаха че ще я оправят.След 10-ина дни чакане още няколко разправии със служителите на въпросния магазин се обадих на оператор,който каза че номера който искам и ми е обещан всъщност не фигурира в системата и най-вероятно е пуснат за b-connect.Пуснах жалба преди близо 2 месеца и все още няма резултат.За капак на всичко си платих таксата за смяна на номер който не искам и не съм си давала съгласието за него!
Титла: GLOBUL - една проста измама !!!
Публикувано от: angel4o559 в Февруари 01, 2010, 12:47:45 pm
moj  problem  e  s  globul   basta  mi  e  abonat  na  globul   i   iskam  da  go   prehvarlj  na  m-tel  no  ot   tam  ot  minalata  godina  ni  lajat  4e  sistemata   im  ne  raboti  za  da  mi  dadat  sertifikat.Izbsto  glupavo  opravdanie  ne  iskat  da  te zagubjt   kato  klient
Титла: Глобул и стари задължения
Публикувано от: metody72 в Февруари 01, 2010, 04:48:23 pm
Живеем в страната на абсурдите проблема е следния разбирам че съм длъжник на ГЛОБУЛ имал съм стари задължения от 130лв проблема е там че нямам спомени да имам някакви задължения тъи като нямам договор с този оператор или поне нямам от близките 7-8години ако съм имал отношения те са били много отдавна щом не ги помня и немога да си обясня как така след толкова години  излизат някакви задължения  ,научих защото някаква си фирма С.Г.Груп ООД ми е изпратила писмо в което пише да си погася задълженията или съд и принудително събиране  някои може ли да сподели този казус има ли решение защото четох че има такава кампания от страна на този оператор, как стои въпроса по закон няма ли давност и като не е потърсено плащане в рамките на определен период как така след толкова години  някои ще ми иска пари за които нямам никакъв спомен,НАДЯВАМ СЕ НЯКОИ ДА ПОМОГНЕ С МНЕНИЕ ИЛИ АКО Е ЧУВАЛ ЗА ДРУГИ СЛУЧАИ ДА СПОДЕЛИ
Титла: Глобул и стари задължения
Публикувано от: Cambodja в Февруари 01, 2010, 10:35:19 pm
http://www.lawsbg.com/lectures/74-grajdansko-pravo/415-davnostni-srokove.html
Титла: Глобул и стари задължения
Публикувано от: ndp в Февруари 02, 2010, 08:33:16 pm
Те са крадци на хората...
Титла: Globul - надписана фактура
Публикувано от: ico.donev в Февруари 02, 2010, 10:52:19 pm
ще ви дам прост пример-кражба, оплакване с прост въпрос и отговор от типа \"ако има нещо...няма нищо\":
1.кражбата е ясна, мисля, че никой в този форум не се съмнява в това;
2.оплакване с прост въпрос: \"Уважаеми Глобул, моля обяснете ми, защо за разговора проведен в роуминг от Република Хърватска(тарифата е 7,82 хърватски куни, които се равняват на 2,04лв/мин.) на дата 02.04.2009г. в 14:55 ч. с продължителност 00:01:30 съм платил 11.04лв.без ДДС !!!моля обърнете внимание и на останалите разговори в роуминг, които съвпадат с посочената тарифа 2,04лв/мин. и са проведени веднага след посочения, както и на няколко SMS, на нереални цени.

Очаквам адекватния ви отговор!


3.отговор: Уважаема Г-жа Донева, В отговор на Вашето писмо Ви информираме, че всички услуги, посочени в извлечението към фактурата Ви от 25.04.2009г., са ползвани от Вашата SIM карта с мобилен номер 35989-4712373 в посоченото време и с посочената продължителност, като не бяха констатирани нередности и в тарифирането на разговорите в роуминг.
При извършената от нас проверка се установи, че за периода от 02.04.2009г. до 16.04.2009г. Вие сте ползвала услугите на Cosmorom (Румъния), T-Mobile (Хърватия), T-Mobile (Германия), TELEKOM (Сърбия), Vodafone D2 (Германия), Westel (Унгария) и Telenor (Сърбия). Моля да имате предвид, че проведеният от Вас разговор в мрежата на Telenor (Сърбия) на 02.04.2009г.(14:55ч.) до номер в Германия е таксуван по тарифа: 2,20 SDR/мин. (без ДДС), където 1 SDR = сръбски динар.

Да коментирам ли??? Аз съм в Загреб-Хърватска, а те ми говорят за Сърбия и то пак не се вързва тяхната тарифа- 2,20 SDR/мин.=0,04лв/мин.  1 RSD = 0.0198450 BGN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Титла: Глобул и стари задължения
Публикувано от: metody72 в Февруари 03, 2010, 10:31:45 am
всеки знае че са крадци но какво да направя в случая като чувам че хората явно си плащат за тези измислени задължения на едно момче също му е дошло такова писмо  и си е платил така го е посъветвал негов познат които работи в ГЛОБУЛ ,а от това което прочетох по закон неможах да се ориентирам какво да направя просто можеби не го тълкувам правилно ако някои може да каже ясно кое е по добре да си платя или немогат да направят нищо, защото не искам да ми вземат нищо като всеки нормален човек и тъпото е че в тази държава всеки граби по наи долния начин подкрепян от държавата
Титла: Глобул и стари задължения
Публикувано от: zoro213 в Февруари 03, 2010, 10:55:35 am
В България с пълна сила важи фразата \"ЗА БИТ И ЕБ..Н ЦЯР НЯМА\",така че не искам да те отчайвам, но \"всичко е в името на ЧОВЕКА ТАРИКАТ\"/в случая фирма ГЛОБУЛ/
Титла: Глобул и стари задължения
Публикувано от: metody72 в Февруари 03, 2010, 07:10:50 pm
Малко поразпитах и да ме хващат за .... ще ги е... в измикярите смотани ще ми искат пари след 100години  ,а Зоро защо мислиш че Глобул трябва да излязат тарикати  в случая те явно се пробват и разчитат хората да се стреснат и докато се опомнят да си дадат парите пък после ги гони
Титла: Глобул и стари задължения
Публикувано от: duglas в Февруари 03, 2010, 08:10:08 pm
На мен също ми дойде писмо за старо задължение към глобул от някаква фирма. Никога несъм имал карта на глобул и вече не искам и да звъня дори на глобулски номера . Исках да видя договор който сам подписъл във офис на глобул, но ми казаха че такава информация немогът да извадят?!? Тогава от някаде са ми откраднали данни егн и адрес, според мен аз трябва да искам от тях обеснение. Попитах човекът който ми звънна (незнайно от каде ми има сегашният номер) от някаква фирма на какво основание иска тези пари и той отговори че изкупили задълженията от глобул и има само данните ми... поисках да му дам данни на друг човек да вземе 1 милион от него... и тои затвори телефона :)
Титла: Globul - надписана фактура
Публикувано от: abcd в Февруари 04, 2010, 04:58:12 pm
И аз имах същия проблем.
Титла: GLOBUL
Публикувано от: abcd в Февруари 04, 2010, 06:56:31 pm
тогава ЗАЩО има кредитен лимит въобще и въобще се подписва договор????????? щом системата не го е засекла е ГРЕШКА НА СИСТЕМАТА, не на потребителя!!!! За това за лимитите!!!!!! Това е пълен абсурд и абсолютна злоупотреба! Не могат да си позволяват подобни волности, щом има лимит , той ТРЯБВА да се спазва и не е редно да се надвишава без ИЗРИЧНО да предупредят потребителя, това е чиста кражба!
Титла: Globul - надписана фактура
Публикувано от: abcd в Февруари 06, 2010, 02:00:02 pm
Някой случайно да познава адвокати, които се занимават с такива злоупотреби?
Титла: Глобул и стари задължения
Публикувано от: mametobg в Февруари 08, 2010, 06:47:16 pm
Интересно...
Съпруга ми днес получи същата заплашка от гореспоменатата С.Г. Груп!
За задължение към Глобул в размер на 100 лв.
МНОГО интересно...
Явно в Глобул провеждат акция \"100 и повече лв.\"
Кризата ли ги хвана, че се чудят как да одерат за последно бившите си НЕДОВОЛНИ абонати?
И откъде-накъде ще предоставят лични данни на абонати (бивши при това) на трето лице без изрично предупреждение?
Забравих да добавя, че НЯМАМЕ неплатени задължения към Глобул.
Титла: Глобул и стари задължения
Публикувано от: i. nikolova в Февруари 08, 2010, 10:25:50 pm
И на мен ми стана много интересно!
Баща ми получи онзи ден такова писмо - ние сме от София, не зная дали има някакво значение и дали потребителите, които се оплакват от това нещо са само от София. Звъннахме на телефоните на СГ Груп и ни казаха сметка от 97лв. Явно всички суми се въртят около 100-110лв. така като гледам. Странното е, че цялото семейство е единствено на Мтел и никога не сме си и помисляли да си вземем Глобул. Днес не успяхме да отидем до Глобул, но утре ще отидем, тъй като ни казаха, че задължението е в периода 2001-2007, което е най-нелепото!
Как смятате да постъпите вие в случая?
Титла: Глобул и стари задължения
Публикувано от: Cambodja в Февруари 10, 2010, 07:20:51 pm
SG принцинпо за мен не са виновни, дотолкова че Глобул са им подали такова инфо.
Въпроса е, че прехвърлянето на вземането е на база някакви документи. Би следвало тогава SG да са проучили преди да купят вземането.
Титла: Глобул и стари задължения
Публикувано от: deluxe в Февруари 15, 2010, 09:49:17 am
Фирма С.Г.Груп ООД изплаща задълженията на длъжници и след това ги търси от тях. Не е възможно да имате задължения към Глобул, ако никога не сте имали мобилна карта на оператора. Не е възмжно да имате карта на Глобул, без да сте представили документ за самоличност и без да сте подписали договор за мобилни услуги. Ето защо е абсурдно да се твърди, че не се сещате да сте имали карта! И как така сте недоволни, че трябва да се плащат задължения. Наричате мобилните оператори крадци, а в същото време когато от вас се искат пари вие не искате да ги плащате, мърморите и сами се превръщате в такива...
Титла: GLOBUL - една проста измама !!!
Публикувано от: deluxe в Февруари 15, 2010, 10:22:14 am
kiara има абсолютно право! Когато подписвате договор, трябва да го прочетете именно защото е двустранен! има си процедури, има си правила. Колкото до това, че прекратяването на договора трябва да стане в магазина, където е подписан-абсолютни глупости. Ако сте подписали във Варна, а живеете в София, то Варна ли ще пътувате за да прекратите контракта? А ако са закрили магазина - тогава какво? Договор може да се прекрати във ВСЕКИ магазин представител на съответния оператор!
Титла: Глобул и стари задължения
Публикувано от: Cambodja в Февруари 15, 2010, 10:48:01 am
http://dnes.dir.bg/2010/02/15/news5879046.html

- Но как става подписването на този договор от страна на потребителя? Това значи, че има и фалшив подпис?
- Да, ние спираме тези случаи, до произнасяне на съответните органи. Въпрос: Най-вероятно мобилният оператор си търси обаче парите от потребителя.

- В този случай може ли комисията да съдейства ощетения да не плаща сумата?
- Има няколко подобни случая, при които мобилните оператори, за да не се шуми и да се предотвратят последващи действия се извиняват по някакъв начин, пише се писмо, че не се дължи тази сума с цел потърпевшият да се откаже от претенции. В този случай е ясно, че информацията за личните данни на потърпевшия няма как да стигне от външен човек и това е направено от негов служител.
Титла: GLOBUL - една проста измама !!!
Публикувано от: vankata79 в Февруари 15, 2010, 12:15:10 pm
Здравейте, през последните 6 години живях в САЩ и мога да кажа, че дори и алчните за пари американски компании в сферата на комуникациите(GSM, internet) се отнасят много по-почтено към своите настоящи, бъдещи, че дори и предишни клиенти. Откакто съм тук в България, не мога да повярвам на очите си за това което българският потребител търпи и премълчава, оставяйки се да го мачкат големите европейски компании, да го лъжат с двусмислени клаузи и объркани договори. Скоро, много скоро ще дойде редът и на GSM операторите и те ще си го отнесът от правилата на Европейският Съюз. (Същото ще се случи и с банките, които дерат направо хората с всевъзможни такси за всичко. Дори не споменавам лихвите. Но да оставим банките за друг път и в друга тема.)
Един пример. Когато в US ти изтече договора към мобилния оператор, никой не те насилва или преподписва вместо теб и без твоето съгласие нов договор(1 или 2 години). Това което става е че си абонат без договор и без облигации(с изключение на месечната си такса). Много хора познавам които именно това искат и изкарват години след изтичането на договорът им със същата компания само зашото са свободни от договор. Това е което една компания имаща доверие и уважение към клиентите си прави. Същото, че и по –добро е отношението към Клиента във Великобритания, предполагам Германия и други страни от ЕС.
Сега, тук, аз трябва да следя когато дойде месец преди изтичането на договора ми за да подам заявление за прекратяване. Globul, M-tel, Vivacom, вие сте пълни бездарници и смешници. Притискате клиентите си с безумни скрити и/или объркващи клаузи като тази за 1-месечното предизвестие с цел хората да забравят или да се объркат и да ги вържете за нов 1- или 2-годишен договор без това да е тяхното изрично желание и без техен подпис.
Това не ви стига ами дори се правите на ощипани за да не им дадете нов апарат който примерно в САЩ и в ЕС, компаниите дават с ваучер за предплатени минути(Nokia 1200 или 1208, че и по добри), защото не са дошли сами да кажат че искат да преподпишат договор си отново.
Как не ви е срам, ИЗМАМНИЦИ НА ДРЕБНО! Да не говорим че и тарифите ви са смешни заедно с минутите които предлагате само към своята мрежа. Пълни смешници сте! M-tel сте наи-големите смешници в тази връзка. Globul и Vivacom поне предлагат минути към всички мрежи и оператори, вярно е че не са много минутите, но поне ги има в плановете им.
Всичко това ще се промени, бавно, но ще се промени! Няма да ви се размине драги GSM оператори. Аз лично, без особен избор сам ваш абонат, но ако се случи да забравя за 1-месечният срок, а държа да сменя оператора си - просто няма да ви платя и да се занимавам с вас. Преподписвайте 100 договора с мен ако желаете. Съдете ме за 20лв. месечна такса.
Титла: Глобул и стари задължения
Публикувано от: Sammy в Февруари 21, 2010, 03:20:51 pm
Не става въпрос само за 100лв-ови задължения. Мен ме търсят за смешната сума от 30 лв. Когато писах на Глобул, ми пратиха някакъв фалшив телефонен номер и номер на договор, по който съм дължал тези пари. Аз имах преди много години договор, но го прекратих и минах на предплатени услуги. Интересното е, че датите, които ми цитираха от Глобул са невъзможни, защото твърдят, че са го затворили когато съм бил в чужбина. Най-вероятно не е договора, който съм сключил, а някой ми е ползвал личните данни, за да си направи телефон. Моят съвет е, колкото и да бъдете притискани от въпросната фирма, не им давайте парите в никакъв случай. Трябва да ги уморим от глад. Съберете всичката документация за фалшивите договори и я предайте в комисията за защита на потребителите и прокуратурата. Глобул да са му мислили като приемат фалшиви данни, а СГ Груп да са си проверявали документацията по-добре. Лошото е, че дори след като им обясних, че чакам да видя за какво точно им дължа пари(поисках официално копие на договора по пощата - обещаха да го пратят след месец), те продължиха да ми звънят и в крайна сметка ще си изпатят от това. Най-накрая ще има много опарени и се надявам най-много да пострадат от Глобул заради глупостта им да продават личните данни на хората и да боравят с фалшива документация. Смешното е, че задължения по-стари от 5 години се погасяват по давност, а тези от СГ Груп се опитват да ме плашат, че щели да ги олихвяват докато станат 500 и тогава щели да ми заведат дело. Това са откровени лъжи и мисля, че е редно след множеството подадени сигнали(пълно е с такива в интернет), прокуратурата да се заеме със случая. Моя съвет към всеки е да си търси правата, а да не се поддава на подобно изнудване. Утре може да решат че им дължим по 1000 лв, и тогава ли ще трябва да си платим?
Титла: GLOBUL
Публикувано от: chicita в Февруари 24, 2010, 10:33:48 am
ето и моите проблеми с любимите от Глобул
На 06.10.2009г получих съобщение,че съм превишила кредитният си лимит и изходящите ми обаждания са ограничени.При положение че лимита е 50лв реших да позвъня на оператор и да разбера какво става/клиент съм на Глобул от 3г и обичайните ми сметки за този период не са надвишавали 25-30лв/от там една не много любезна госпожа с леко груб тон ми съобщи че имам сметка в размер на 149лв които са от ползване на “услугата“интернет в рамките на два дни!!!?????Направих опит да обясня,че моят телефон дори не поддържа този вид услуга и няма нужните настройки и просто няма начин тази сума да е от това и че има грешка ,още повече че съм безработна и с малко дете вкъщи ,имам си компютър у дома и интернет който си ползвам свободно за 25лв на месец и нямам нужда от техните интернет“услуги“.Служителката ми заяви ,че как няма да вярва на справката в компютара а ще тръгне да вярва на думите ми…След дълга и безсънна нощ отидох до офиса на Глобул в Поморие от там естествено нищо не можеха да направят,посъветваха ме да пусна жалба,което и направих.Описах случая подробно и все още не доумявам как може при лимит от 50лв да имам сметка от 170лв/вече с ддс/и ако са го променили по някаква причина то не съм ли аз човекът когото трябва да попитат преди да правят каквото и да било на мой гръб,защо винаги правят нещата както на тях им е удобно.След като отидох да оставя жалбата служителят в офиса /понеже съм се отказала от хартиена фактура по една тяха кампания да защитим природата/ми заяви ,че след като нямам фактура жалбата ми ще бъде голословна,е питам аз ли да я напечатам тази фактура нали те са хората занимаващи се с това нали е тяхна работа.Ако съм в нарушение на закона или подсъдима как ще ми направят разпечатка нали са те хората можещи да дадат тази информация?!!!!След настояване от моя страна приеха жалбата,срока за отговор е 1 месец.Картата естествено беше вече с блокирани изходящи обаждания което ме принуди да закупя друга вече предплатена карта а по-късно и телефон от тях.Чакам вече четири месеца отговор на жалбата ми.На 23.02.2010г.получих писмо ,в което ме заплашват със съд ако до 01.03.2010г.не платя сумата от 242лв/?????вече/Дори не са си направили труда да разучат случая и жалбата ми но в заплахите равни нямат…Заявих им още октомври месец,че аз съм била коректна с тях в продължение на 3 години но не мога да кажа същото за тях и ако сметката беше действителна и направена от мен щях да си я платя както съм правила винаги до сега,но в този случай нямам намерение да плащам нещо което не съм използвала аз.Странно им се стори и на служителите сметка от интернет при положение,че няма как да вляза от телефона си при липса на такава опция и настройки,дори предложих на служителя да провери там на място дали той ще успее да го направи но отговорът естествено беше ,че пак нищо не могат да направят.За това се обръщам към вас.След този случай се порових и открих мнооого недоволни и измамени клиенти на Глобул.Незная кой трябва да ги контролира но явно го прави не много успешно и от това естествено страдат обикновените хора като мен.Вече писах на КЗП и КОМИСИЯ ЗА РЕГУЛИРАНЕ НА СЪОБЩЕНИЯТА ще видим от там какво ще кажат.мисля и да си повторя жалбата до Глобул може пък този път да отговорят
Титла: GLOBUL
Публикувано от: bloucester в Февруари 24, 2010, 05:12:01 pm
Относно горното мнение:

Съществува някакъв вариант сметката да е направена от тази карта, сложена в друг телефон, който поддържа интернет. Възможно ли е? Някой пипал ли е апарата?

Ако отговорът е не, не плащайте нищо. Нека докажат, че вие сте направили въпросната сметка. Фактури има в електронен вариант за регистрираните в сайта им абонати - трябвало е да си я вземете оттам, преди да ви блокират. После, мисля, дори не можете да използвате сайта им. Нека ви съдят, да видим докъде ще стигнат и какво ще докажат. В никакъв случай не се поддавайте на заплахите им, защото на това разчитат.

И още един въпрос - казвате, че сте си купили предплатена карта от тях? Възможно ли е това, ако имате неизчистени задължения? (Телефон винаги биха продали)

В крайна сметка, както съм писал и на други места, ако изобщо не ви се занимава с простотии, нагли агенции и още по-нагли дебели глобулци, можете да преглътнете един горчив хап и да си платите, но и те да си платят. Камъни по прозорците, спрейове, боя, каквото се сетите. Като краен вариант.
Титла: GLOBUL
Публикувано от: ROSMAN в Февруари 25, 2010, 04:20:46 pm
А някой разглеждал ли си е месечните фактури и извлеченията. Имам чуството, че плащаме 3 /три/ пъти ДДС. Веднъж е начислен в абонаментния план - поне така пише в подписания договор - например моят е 11.90 за National 25. Втори път е сложен в суматана месечната фактура пак като абонаментен план - там е записано 14,26. И най-накрая е отново слагат ред: размер на данъка.
Титла: GLOBUL
Публикувано от: bloucester в Февруари 25, 2010, 04:31:51 pm
Не мисля, че това е възможно.

Но поне в едно нещо глобул са преди мтел - разбираемостта на фактурите. Срещу изговорените минути с безплатните абонати стои 0.00*, защото са безплатни! Виждаш колко време си говорил и това е. Докато при мтел имаш колко време си изговорил и колко стотинки струва този разговор. Накрая трябва да си събереш въпросните суми от разговорите с безплатните абонати (примерно от 5 страници извлечения), да сметнеш колко е цялата сума, да сравниш с отстъпката и не дай си Боже да не излезе нещо...
Титла: GLOBUL
Публикувано от: ROSMAN в Февруари 25, 2010, 05:00:27 pm
Да в разпечатката няма грешка. Говоря за сумата на абонаментния план по договор и записаната във фактурата.
Титла: GLOBUL
Публикувано от: bloucester в Февруари 25, 2010, 05:23:59 pm
Ето при мен. Всичко е точно 13.75 с ддс прави 16.50, което е 15.90 такса (500мин към 12 номера и 0,60 за смяна на един от номерата). Не начисляват няколко пъти ДДС. Както казах, по-скоро се чудя правилно ли пресмятат стойността на отстъпките. Всичко останало изглежда точно.

Разговори, данни, съобщения и други такси и услуги   55.58 лв.
Месечни такси общо                                                           13.75 лв.
Общо                                                                           69.33 лв.
Отстъпки                                                                          -43.38 лв.
Облагаема стойност                                                           25.95 лв.
ДДС                                                                                     5.19 лв.
Обща стойност на фактурата                                           31.14 лв.
ОБЩА СУМА ЗА ПЛАЩАНЕ                                            31.14 лв.
Титла: GLOBUL
Публикувано от: ROSMAN в Февруари 26, 2010, 11:07:27 am
Получавам една фактура за две карти: 6.90 за Smart PLUS и 11.90 за National 25. По мои сметки трябва да платя 18,80 /защото по договор са с ДДС/. С промоцията за първите три месеца от първата година на договора - 3 месеца на половин цена - 14,40 лв. + изговорени извън група 0,97 лв. /което е 0,81+0,16лв. ДДС/ на едната карта. Общо 15,37 лв.
Ето какво пише във фактурата:
Разговори, данни, съобщения и др.  - 0,81 лв.
Периодични и еднократни такси/ месечни абонаменти, пакет минути, лизинг.../ - 24,35 лв.
Отстъпка \"Лоялен клиент\" - - 0,43 лв.
Други отстъпки -   - 16,52 лв. /това би трябвало да е от промоцията/
Данъчна основа: 8,21 лв.
Размер на данъка: 1,64 лв.
Сума: 9,85 лв.
Вярно, че тази сума е по-малка от тази, която смятам аз, обаче цифрите не ми се връзват.
Титла: GLOBUL
Публикувано от: bloucester в Февруари 26, 2010, 12:05:49 pm
Аз бих звъннал на оператор да попитам как е измислена тази сума от 24,35. Да не би да има активирана някаква безплатна за даден период услуга? Любим номер и т.н.? Или пък лизинг на телефон?

Когато подписвах договора си, ме попитаха дали искам любим номер, отказах им, но понеже БИЛ БЕЗПЛАТЕН през първия месец (това се случва октомври 2009), ми го слагаха в таксите за месеца и после го вадеха в отстъпките, въпреки че го бях отказал. Говорех с оператор - такава била системата, услугата не е била активирана, но се вижда. След изтичането на месеца спря да се появява таксата му.

Затова питам - може ли да има някаква активирана / неактивирана услуга, която да отразяват в месечния абонамент, била тя и безплатна - после да я приспадат в отстъпките?
Титла: GLOBUL
Публикувано от: ROSMAN в Март 01, 2010, 04:49:57 pm
Да, ще попитам. Не съм се сетила, че може да си плащам безплатен номер за три месеца, който бях поръчала /по един на двете карти - то май е по три илв. и нещо на номер, така че май въобще не ми е бил безплатен/.
Титла: GLOBUL
Публикувано от: ROSMAN в Март 01, 2010, 04:50:17 pm
В четвъртък ходих да деактивирам услугата понеже точно изтичаха трите месеца. Попитах в офиса защо е толкоз сумата - те естествено не можаха да ми кажат. Подписах заявление за отказа на услугата, от което ако не си бях поискала копие - нямше да ми дадат. И сега ще чакам на пети да излезе другата фактура и да видя какво са надробили.
Титла: GLOBUL
Публикувано от: bloucester в Март 01, 2010, 05:00:27 pm
Освен да пожелая късмет...
Титла: GLOBUL
Публикувано от: suncho89 в Март 01, 2010, 05:12:08 pm
глобул товарят по този начин със сметката
Титла: GLOBUL
Публикувано от: bubolinka83 в Март 01, 2010, 09:19:09 pm
Здравейте и аз като повечето от вас пиша за да се оплача от Глобул-тези долни измамници.Ето го и моят проблем: имам 2 карти от,които едната преди 2 месеца ми я спряха поради неплатена сметка-добре.По последната ми фактура трябваше да платя 28.38 лв.+ таксата за 2-я месец при вече изключен телефон по мои изчисления трябваше да са станали 33.28 лв. Едва днес получавам следващата фактура която е придружена с писмо от 18.02.2010г. че в 14 дневен срок от писмото трябва да заплатя дължимата сума от 33.28лв. защото ако пресроча тези дни телефонният ми номер ще бъде закрит и ще трябва да платя с неустойките 250лв-така... и това прави краен срок 04.03.2010г.Реших така или иначе утре на 02.03 да отида и да си заплатя сметката за да не плащам неустойки после,но реших да звънна все пак на оператор за да съм сигурна за сумата и забележете каква беше изненадата ми след проведения разговор с оператор....:Жената отсреща ми каза:\"ами извинявайте само,че вашия телефонен номер е вече закрит и картата ви е неактивна и следва да заплатите неустойките по договора в размер на 250 лв\".!!!Само дето не си изтървах телефона,аз и казвам как ми е закрит след като срока ми за заплащане изтича на 04.03.2010г. има още 3 дни и никой не ме е предупредил че има такава вероятност за такова кратко пресрочване.Дамата ми каза 4е ми е било пратено писмо със някакво парично известие (което аз никога не съм виждала)и ми каза още че дори и да заплатя тези 250 лв.картата ми си остава НЕАКТИВНА. Това е някакво БЕЗОЧИЕ от тяхна страна и твърдо съм решила да не им дам нито една стотинка след като така и така нямам вече номер при условие че и без това исках да го закрия при първия удобен момент-ето го дойде.утре отивам да подам и жалба между другото защото не вярвам че ще има някаква полза но все пак мисля да опитам.         Хораааа при толкова недоволни потребители дайте да направим нещо заедно по този въпрос. Аз лично мисля вече да се обърна към телевизията дори и по конкретно към някои разследващи предавания -точно за такива кръгли идиоти.
Титла: GLOBUL
Публикувано от: bubolinka83 в Март 01, 2010, 09:30:43 pm
Забравих да ви кажа ако някой иска да се присъедини към мен за телевизионна жалба и разследване към тези мошенници и нагли и лъжливи същества нека да ми се обади-0878 213110

П.П. Аз вече съм към Виваком-там е идеално -повярвайте ми.Половинката ми беше за 6 месеца в чужбина но преди да тръгне имаше една сметка от 58 лв.остана неплатена.Като се върна,2 дни след връщането му отидохме да я платим и НЯМАШЕ никакъв проблем .ЗАБЕЛЕЖЕТЕ платихме точно 58 лв колкото си беше и преди 6 месеца нито стотинка повече било от лихви,ддс-та ,такси за месеците в които му е бил спрян тела и т.н.Там няма такива неща и моят план е Интернет към БТК за 25лв.неограничен+4лв.такса към пакета,със 500 безплатни минути към всички номера на БТК и ВИВАКОМ без значение дали е през деня или вечерта.   ОТИВАЙТЕ там е моя съвет.
Титла: GLOBUL
Публикувано от: bloucester в Март 02, 2010, 02:35:50 pm
Повечето хора, и аз в това число, правим точно това - махаме се от Глобул и отиваме в един от другите два оператора. Подозирам, че съвсем скоро Глобул ще стане третият по брой абонати оператор, ако вече не го е направил, а що се отнася до Виваком, засега нямам никакви оплаквания, промоциите са различни, пакетите са интересни и НАЙ-ВЕЧЕ, НАМАЛИХА КРАЙНИТЕ СИ ЦЕНИ на 25 ст с ддс както трябваше, а не си направиха оглушка като Мтел и Глобул.
Титла: GLOBUL
Публикувано от: VIK в Юни 09, 2010, 06:10:10 am
Явно 85-90% от абонатите нанай-лъжливия некоректен ,ииздул се от
изпитата ни кръвчица КЪРЛЕЖ с велико име ГЛОБУЛ-
(може би като нещо огромно мазно и гнусно което ние абонатите дребни ларвички обгрижвме)
се примиряваме с безобразията и наглото обслужване скоето ни показват че хванали ли сме се
на хорото им пускане няма.влязох тук защото и аз търся вариант да се освободя от тоз КЪРЛЕЖ
кото си мислех че тук ще намеря отговори как мога да го сторя ,
но от прочетеното разбирам че всички които са писали тук ите нне са намерили
решение на проблема.явно сме АКТИВНИ ЕВРО-ПОТРРЕБИТЕЛИ все още без никакви права.
МОЯ СЪВЕТ КЪМ ВСИЧКИ Е НЕ ПОДПИСВАИТЕ И НЕ ПОДНОВЯВАЙТЕ ДОГОВОРИ ПОД НИКАКЪВ ПРЕДЛОГ И
ОБЕЩАНИЯ ПИДРУЖЕНИ С УШ БЕЗПЛАТНИ АПАРАТИ И КАКВИ ЛИ НЕ ОТСТЪПКИ!!! ЗНАЙТЕ ЧЕ ДОГОВОРИТЕ СА
ИЗЦЯЛО В ТЯХНА ПОЛЗА И ВИЕ НЯМАТЕ НИКАКВИ ПРАВА А САМО ЗАДЪЛЖЕНИЯ КЪМ ТОЗ ГНУСЕН ПЛАЗМОДИЙ.
Титла: Globul - надписана фактура
Публикувано от: valio_85 в Юли 17, 2010, 04:27:21 am
napravix leka spravka v My Globl i ostanovix 4e za mesec uli pi6e 4e sam izgovoril 230.21 min ot moite 500 nosi napravix truda da gi smetna ot su6tata  podrobna razpe4atka i ustanovix 4e sam izpolzval 212.81 zatova kakto kazvat 2 pati meri 1 reji polu4ix otnovo 212.81 ta ajiba razlikata e 17.40 min koito nqkade sa oti6li ami ako predpolojim 4e tezi 17.40 min sa napolovinata min 250 kato gi umnojim po 2 stavat 34.8 min na mesec po 12 meseca tova sa 417.6 min na godina ili pla6ta6 za 12 meseca te ti puskat za 11 i ti govorqt kak 1 ili vtoriq mesec ima6 bonus minuti GLUPOSTI
Титла: globul
Публикувано от: sytolk в Юли 23, 2010, 12:54:00 pm
Globul че са некоректни.. некоректни са лъжци също. И най лошото е че тяхна жертва стават възрастни хора същите които допреди миналата година плащаха на телефонни терористи откупи за несъществуващи катастрофи на техни близки (откакто задължиха регистрация на всички SIM карти не са звънели).
Ето какъв е официалния отговор на Globul за подадената жалба:

Коментар:  ЖАЛБА
Искам да подам жалба,към ваш служител ИВАЙЛО МИРЧЕВ работещ в Германос гр. Шумен. Вчера майка ми е посетила офиса бул. Славянски 62 като желанието и е да си спре старата карта номер ... които изтича сега и да си вземе нова карта номер ... като се възползва от това че за нова карта се дава телефон на преференциални цени. Но служителят не е направил това направил е договор за преподписване на старата карта за още 2 години и също така е направил още един нов договор за 2 години за промоционалния телефон. Като е предоставил за подписване и двата договора като един, без да обясни какво е направил. След като грешката му е била забелязана от майка ми договорите са били подписани а на въпроса \"Какво да правя сега с две карти?\" служителят е отвърнал че ако иска може да продаде едната от тях...
Моля ви поправете грешката на недобросъвестния си служител чийто действия явно са продиктувани единствено от собствена облага и спрете SIM карта номер ... Държа да получа входящ номер на жалбата си. Надявам се че молбата ми ще бъде удовлетворена...


и следва официалния отговор на Globul с който казват ние изцяло заставаме зад нашият служител който ви е излъгал най нагло и дори без да върнат входящ номер на жалбата...

Бихме искали да Ви информираме, че с полагането на подписа си върху Договор за мобилни услуги/Допълнително споразумение, титулярът удостоверява съгласието си с Общите условия за взаимоотношения с потребителите. Съгласно същите, до изтичане срока на действие на индивидуалния договор, Потребителят се задължава да не прекратява едностранно договора. В противен случай Потребителят дължи неустойка.

С уважение,

К. Михайлова

Дирекция \"Обслужване на клиенти\"

\"Космо България Мобайл\" ЕАД /GLOBUL/
Титла: globul
Публикувано от: poiuy в Юли 26, 2010, 06:41:26 am
sytolk, да това е изключително некоректно и неприятно. Мои познати работещи в мобилките обаче са ми споделяли, че има и доста недобросъвестни клиенти, които се опиват да се отърват от договора по всякакъв начин. Пък и не е в интерес на компанията да прекратява договори. Затова и донякъде разбирам отоговора, който са ти пратили. Въпросния, който обработва жалбата вижда пред себе си два договора с два подписа. И двата документа са подписани. Не искам да звучи грубо и обвинително, но майка ти не е трябевало да слага подписа си. Според мен най-добрия вариант в тази ситуация е да не се подпише и да пусне жалба.
Винаги трябва да се чете всичко и не трябва да се страхуваме или да се чувстваме неудобно да пускаме жалби. В крайна сметка за една по-голяма компания би трябвало да е по-добре клиентите да сигнализарат своевременно за да отстраняват вредните елементи преди съвсем да са накърнили имиджа и.

alone_4, съдете се! Това е много, много груба злоупотреба с лични данни. Има как да я докажете и въпросния служител може да полежи малко да му дойда акъла в главата. Пък и ако го раздухате по медиите би било най-добре, за да им се избие от главата на много хора подобна практика :)
Титла: Globul - надписана фактура
Публикувано от: poiuy в Юли 26, 2010, 06:52:53 am
Valio_85, да не си ги смятал в подробната събирайки секундите? Ако е така няма да се получат. Наскоро и аз ги смятах и мъчих и се оказа, че съм забравил да взема предвид, че обажданията се начисляват за първите 60 секунди. Тоест ако говориш 10 секунди в подробната ти показва 10 секунди, но си отива една минута от безплатните.
Титла: globul
Публикувано от: sytolk в Юли 26, 2010, 02:17:13 pm
poiuy
Аз лично отдавна съм абонат на Globul имам 30 карти във фирмата към тях и не съм имал никакви проблеми. И дори не подозирах че такова нещо може да се случи. Казвам им името на служителя и нищо.. че не е в интерес на компанията да прекратява договори не е ама как може на един и същи човек два договора в една и съща дата подписани. Ами ако не му стигат минутите от единия договор служителя да му предложи по висока тарифа защо 2 SIM карти ще му дава?? това трябваше да се зачудят тези от Globul значи има нещо нередно със този служител.. а не да ми казват ами щом са подписани нищо не можем да направим.. това не е европейска компания. Много искам да ме питат сега като спра ама всичките си карти във фирмата и мина на друг оператор защо? :)
Титла: globul
Публикувано от: plamen1 в Юли 27, 2010, 10:10:19 am
Приятелю
Въобще не се учудвам от случилото се той служителят им ако не лъже клиентите те няма да го държат на работа там.. и кой да излъже ? няма мен и теб да дойде да излъже естествено че старите хора някой с очила дето не може да гледа за колко време му е договора а ако се усети някоя друга лъжа веднага като в случая \"Ще я продадеш после картата спокойно само подпиши\" направо си го представих как ще стане това :) Но всичко идва от управлението гръцка компания искаш гърците да спрат да лъжат ли :) или да спре гората да се разлиства.. и ти с 30 карти неможе да не са те удряли в сметките досега той софтуера и е така направен че дори и не можеш да го усетиш бил съм и клиент и нон стоп съм имал завишени сметки мести ги веднага на друг оператор картите сега съм си на vivacom и спряха разправиите и жалбите. И тази жалба къде я пусна? В интернет сайта си Глобул изобщо не са предвидили че някой може да иска да пусне жалба имат само една форма за контакти която ако я попълниш ти връщат автоматичен отговор без да я четат.. не си губи времето с тях не можеш да ги научиш как се прави бизнес.
Титла: Globul - надписана фактура
Публикувано от: Velo в Юли 28, 2010, 01:36:09 am
Не само Глобул надписват. Масово това се прави и от М-тел и от Виваком. Масово трябва да се пишат жалби до Комисията за защита на потребителите и Комисията за регулиране на съобщенията. В сайтовете им са дадени подробните им координати.
Титла: Globul - надписана фактура
Публикувано от: sytolk в Юли 28, 2010, 10:14:23 am
Досега не съм обръщал голямо внимание на фактурите които получавам от Глобул но сега една ми направи впечатление 5лв отгоре. Значи случаят е следния договорът е преподписан на 1.06.2010 като от 500 безплатни минути минава на Unlimited. Обаче се случва следното още от 30.6.2010г. започват да се начисляват такси върху разговорите изчислих минутите на Excel (като писах формула и приравних на 1минута всички които са по малко) оказа се че до като започнат да ми се начисляват сметки са изговорени 372мин което е по малко от 500мин. Отивам в офиса на Глобул да питам и ми казват че тези 500 мин са за един месец а тъй като датата започва засичането е 10-ти а договорът е бил преподписан на 1-ви и е влязал в сила на 2-ри разхвърлили тези 500 мин на дни и се оказало че за 22 дни до 2-ри нищо че договорът е бил подписан на 1-ви се падали към 330 мин а били изговорени 370 и затова се наложило да се наисляват такси за разговори които са проведени още преди подписването на договора. При тези всичките обяснения служителката на Глобул беше извадила халваджийския тефтер и химикала нищо че компютър има нямало ги там в програмата изчислени и едно писане падна.. че на мен нищо нищо друго не ми остана освен да се съглася със сметките и да си тръгна по живо по здраво.. Някой чел ли е в договора си нещо за подобно приравняване от 500 безплатни на 300мин при предсрочно прекратяване?
Титла: globul
Публикувано от: aleksandrina83 в Юли 29, 2010, 10:27:33 am
Здравеите
Аз съм от едно Чирпанско село.Вселото е поставена антена на globul,но от нея няма смисъл.През месец февруари я спряха и три месеца нямаш сигнал.Званяхме им ,оплаквахме се и какво ли още не но не ни отговаряха истината ЛЪГАХА НИ какво ли не.След това я пуснаха за около месец но не пълен и пак я спряха.Пак почнахме да им званим и пак я пуснаха .Този път за 15 дена ,сега отново нямаме и не се знае до кога ,а си плащаме сметките редовно.Писъх до комисията за регулиране на съощенията ,от там направиха разследване но не ми пратиха отговор.Немога и да си прекратя и договора .Даите съвет какво да правя.Накрая ще извикам някоя телевизия,че дано да я оправят тази антена.
Титла: Глобул и стари задължения
Публикувано от: kycoto pile в Август 09, 2010, 09:39:31 pm
zdr priqtel i az plu4ix takova pismo samo 4e za smehnite 63.50 kakva e tazi d1rjava kakvo stava s neq ve4e da te e strah da  si davah li4nite dokomenti nqkade az izophto nikoga sam nqmal karta na globul a p1k xalimu da e na smetka po tova vreme daje i telefon nqmax kakvo da pravq kato me zapla6vat s1s s1d ako ne platq do kraq na sedmicatq ako nqkoi znae da pihe
Титла: GLOBUL
Публикувано от: Niksan001 в Август 11, 2010, 12:09:27 pm
Здравейте на всички аз също имам проблем с глобул имах сметка на стойност 53лв. отидох да я платя и ми казват че е станала 76 лв макар и сметката ми вече да беше спряна и бях закаснял с 4 дни   след 48 4аса отидох да платя сметката от 76 и те ми казаха че е вече 209 лева  картата ми е спряна и няма как за 2 дни да има такива лихви или каквото и да било как да реагирам в такъв случай  ? попитах в глобул и ми казаха че това е за 2 месеца а аз съм си  бил винаги редовен и няма нищо подобно имах само за месец  а тя с всеки ден ставаше по голяма и сега се чудя какво да правя да я платя ли след като не съм говорим толкова ??/ или към коя инстанция да се обърна че да ми помогнат ? мерси предварително
Титла: GLOBUL
Публикувано от: bloucester в Август 11, 2010, 03:38:04 pm
Обадете се на оператор, за да ви обяснят как начисляват въпросните такси, поискайте обяснение в писмен вид и после с него и бележките за плащанията от предните месеци в КЗП и съда.
Титла: GLOBUL
Публикувано от: manisar в Август 14, 2010, 11:39:53 pm
GLOBUL -1podpi6i tuk i tuk mn,,lubezni,,bez da ti dadat vamojnost da pro4etesh. 2 sas malak chrift pe4etat usloviq s koito znaqt 4e nqma da si saglasen .Kasnoe podpisal si trae6 si pla6tash si do kato izte4e dogovora i kategori4no si re6il da spresh sled 1 god.opa okazva se na tazi data ne si v balgariq sory prodaljava6 o6te 1god.ok pak traem minava vaprosnata godina pak ne si v bg obajdash se predi sroka 4e iska6 da prekrati6 otgovor-,,nemoje kato ste negramotni koi vi e kriv,da  ste 4eli predi da potpi6ete,,abe prosto nqmam dumi da gi opisha kakvi sa -IZMAMNICI -.....vnimavaite
Титла: Подновен договор при подадено едномесечно предизвестие - Germanos(Globul)
Публикувано от: Velim в Септември 12, 2010, 12:23:11 am
Здравейте, Казвам се Велимир Георгиев.
Не се притеснявам да си напиша името като потърпевш с подновяване на Глобул услуга в офис на Германос. При положение, че съм спазил всички необходими стъпки ми бе подновен договора и сега кредитна фирма изисква от мен да платя неустойки по договора, които разбира се отказах да заплатя(120лв.) След като си подадох документа за прекратяване използване услугите точно месец по-рано, отидох и месец по-късно(макар да не беше написано в договора) да си платя последната такса от 5лв.(този номер не съм го ползвал в последните 3 месеца, щях да си купя телефон с нова карта) ги попитах дали всичко е наред и дали съм прекратил договора и ми казха, че е наред. Документ не ми връчиха!!! По-късно, следващият месец реших да проверя за нов телефон и дали мога си го закупя с нова карта, ми заявиха че старата е активна и е с подновен договор. Тогава се отказах да закупя каквото и да е от магазините на Германос, защото считам че служителите на Германос са извършили нарушение спрямо закона, а дали е фалшификация съда трябва да го реши. Затова пиша и тук да се съберем повече хора за да наемем един адвокат и да се борим за правата си, когато са нарушени. Мога ли да получа консултация, от някой който вече е водил подобна битка и как се е развила тя. При създалите се обстоятелства, вече имам и финансови претенции както към Германос, така и към Глобул, но как мога да постигна успех, това е въпроса? За контакти: beli@gbg.bg (моля, хората които имат желание да се включат в подобна съдебна битка да ми пишат, ако се съберем повече можем и да успеем да се преборим и да осъдим някоя от компаниите).

 * - Запазил съм си протокол, в който е отбелязано, че съм подал предизвестие.
Титла: Подновен договор при подадено едномесечно предизвестие - Germanos(Globul)
Публикувано от: bloucester в Септември 12, 2010, 12:21:18 pm
Процедурата е следната (знам от личен опит, защото минах през нея).

Първо - подавате предизвестие, то отива в централата, оттам го пращат на някакъв отдел, чиято единствена цел в живота е да звъни на хората, които са подали предизвестие, за да ги разколебава, а всъщност трябва да им дава код за прекратяване - този код не може да бъде даден в магазин, само от оператор.

Второ - изслушвате тирадата по телефона, не се отказвате от намеренията си и изисквате кода за прекратяване. Те са длъжни да ви го предоставят. Ако връзката случайно прекъсне, звъните на 123 и отново си го искате.

Трето - с кода за прекратяване и уверена усмивка отивате отново в магазин от веригата, за да подадете самия документ за прекратяване (предизвестието си е само предизвестие - хитри са). В този момент вече трябва да кажете или напишете кода за прекратяване, който после се въвежда в системата и край.

Във вашия случай изпълнени ли са всички условия? Получихте ли код за прекратяване? Върнахе ли се за втори път в магазина, за да прекратите договора след предизвестието? (ИНТЕРЕСНО КАК ЗА СКЛЮЧВАНЕ НА НОВ ДОГОВОР НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ХОДИ 2 ПЪТИ ДО МАГАЗИН, А?)
Титла: Подновен договор при подадено едномесечно предизвестие - Germanos(Globul)
Публикувано от: Velim в Септември 13, 2010, 12:32:27 am
Не съм получавал такъв код, защото съм прекъснал използването на тази карта три месеца преди да ми изтече договора, телефона който ползвах за Глобулската ми карта се беше намокрил при проливен дъжд :) и се отказах да го ползввам вече. Няма как да получа код, като не ползвам тази карта, но се върнах месец след като си предадох предизвестието, точно когато ми изтича договора, обясниха ми че всичко е наред.

Процедурата с кода го не съм я намерил в договора, което означава че не е задължителна, а предполагам че по закон фирмите нямат право да си измислят правила, които да не са описани, а само устни. В противен случай това би било подвеждане и измама, а пък подновяването на договора е при положение, че съм подал едномесечно предизвестие за отказ е фалшификация.

Искам да разбера, дали мога да осъдя Германос, и даже Глобул за ПАРИ, защото предполагам само по този начин ще ги заболи :) и за каква сума би подобен иск. Не може да продължават да запазват своите клиенти на сила, така само ги отблъскват. По този начин Германос изгубиха възможността да им бъда клиент повече или поне когато избирам ИТ устройства - те са моя последен избор, а Глобул - освен ако не ми бъде начислен служебен не бих ги ползвал. След като ползвах услугите и на трите оператора, разбрах че всички ЛЪЖАТ, дори и Виваком които полвам в момента също злоупотребяват с клиентите си, като не позволяват да си проверяват без оператор използвани минути и оставащи такива. Мтел злоупотребяват с преносимостта поне когато можеха, три пъти ходих в един и същ офис да си заплатя таксата за преносимост и ми отказваха трима различни служители, след като се обадих на оператор и го попитах дали не се нарушава закона чрез този отказ и то на по-висок тон от общоприетото, веднага ми беше позволено да си я платя. Но ме мотаха три дни, след тези три оставаха още три до края на договора ми, а за нещастие два от тях бяха почивни и се наложи да си платя още един месец абонамент.
Такива са моите премеждия с българските мобилни оператори и затова вече не искам да оставям така да инат нещата, а да се боря, но просто имам нужда от съвет и от обединение с други такива претърпели подобни ситуации за да осъдим поне един.

Все пак си мисля, че човек заслужава това което получава и затова не се оплаквам от съдбата :), след като съм установил и друго, че на човек му се случват и неща само, които би могъл да пребори, инак не биха му се случили.
Титла: Подновен договор при подадено едномесечно предизвестие - Germanos(Globul)
Публикувано от: bloucester в Септември 13, 2010, 11:00:12 am
За жалост, процедурата е такава, че отказването не може да стане без въпросния код. Но наистина, ако никъде не е написано това условие, може би имате шанс да направите нещо. Говорете с оператор и после с адвокат.
Титла: Подновен договор при подадено едномесечно предизвестие - Germanos(Globul)
Публикувано от: bloucester в Септември 13, 2010, 12:47:43 pm
Вързали са си нещата така, че предизвестието да е просто предизвестие. Самото отказване става след това с въвеждане на въпросния код.
Титла: Подновен договор при подадено едномесечно предизвестие - Germanos(Globul)
Публикувано от: Velim в Септември 14, 2010, 01:27:16 pm
Добре, нали има закон който важи за всички оператори, не могат техните правила да са над законите.
Когато обсъждах проблема с комисия за защита на потребителите и комисия за регулиране на съобщенията ми обясниха, за да се откажа от ползване на услугата трябва само предизвестие от един месец, което съм извършил. Предстои ми да подам жалба, но вече не желея само да се откажа от тяхната услуга, вече желая обезщетение за загубеното време и тормоз който търпя, затова питам дали има някой минал по този път или ще се наложи да проправям партина :).
Титла: Подновен договор при подадено едномесечно предизвестие - Germanos(Globul)
Публикувано от: bloucester в Септември 14, 2010, 03:31:20 pm
Ще се наложи според мен. Най-малкото служителят, при когото сте отишли, носи вина, че не ви е обяснил правилно процедурата относно кода. От друга страна, повтарям, че ще излязат с номера, че предизвестието е само изразяване на намерения, самото отказване се прави с друг документ с написан код.
Титла: Подновен договор при подадено едномесечно предизвестие - Germanos(Globul)
Публикувано от: elenaaleks в Септември 18, 2010, 10:10:31 am
Глупости. Отказването от услуги става само с предизвестие за това, а всичко друго са измишльотини на оператора и за съжаление в България няма институция, която да ги спре да вършат подобни простотии. Това, че някой не си е свършил работата е друг въпрос. Ако ще търсите обещетение по-добре се обърнете към адвокат - не забравяйте, че Германос може да си позволи добри такива и не мисля, при условие, че искат от вас обещетение, ще се предадат лесно. Нека пак да не забравяме, че институциите, които са длъжни да съблюдават правата на потребителя, много често бият отбой в подобни ситуации.
Титла: Подновен договор при подадено едномесечно предизвестие - Germanos(Globul)
Публикувано от: bloucester в Септември 18, 2010, 12:02:31 pm
За другите оператори може и да са глупости, но за Глобул нещата стоят точно така - казвам го от личен опит. Няма смисъл да си измислям неща - може и всичко да се е променило, но преди една година се подаваше предизвестие, взимаше се код и отново в магазин за окончателното отказване. Може някой да се направи на луд и да отиде да попита как стоят нещата просто ей така - ще видите как служителите от мили и добри ще станат pure evil.
Титла: SMS на кирилица или на латиница?
Публикувано от: p222707 в Октомври 11, 2010, 01:34:23 pm
Здравейте потребители , модератори на сайта и на организацията \"Активни потребители\"!
Пиша за първи път, а повод за това е едно неравенство при писането на SMS на кирилица и съответно на латиница. Независимо от модела GSM апарат в единия случай позволените символи са 70, а във втория - 160. С какво латиницата е повече от кирилицата за да се ползва с привилегията от 90 знака в повече? Има ли орган, който следи тези неща, кой може да го сезира и как да се въведе равенство в случая по административен път - явно мобилните оператори на добра воля сами няма да поправят тази несправедливост. Ползвам \"Глобул\", но мисля, че при другите положението не е по-различно.Поздрави Петков
Титла: SMS на кирилица или на латиница?
Публикувано от: Вечно съм Няващсе в Октомври 12, 2010, 09:50:10 pm
Ясно е, че може много лесно да се въведе равенство, а именно - по 70 знака и от двата вида .
Ако питате мен, и това е много !

(За ползващите латиница тази седмица има разбира се - БОНУС - 90 знака в повече. Но това не значи, че мобилните компании са длъжни да се задръстват от ВАШИТЕ простотии и плиткоумщини - моля пишете кратко, разбрано и граматически вярно - разбира се на кирилица.)

И не забравяйте ДВАМАТА БРАТЯ - те написаха кирилицата за нас  - за да може \"qn40\" да стане \"Янчо\" а \"qce\" да стане \"ЯИЦЕ\" !
Титла: Подновен договор при подадено едномесечно предизвестие - Germanos(Globul)
Публикувано от: Velim в Октомври 24, 2010, 04:04:39 pm
Здравейте, все пак когато е описано в договора ми, че отказ от услугата е само чрез едномесечно  предизвестие. Не пише нищо за никакви кодове, които някой трябва да ми обясни. Обясненията ги няма в договора ми като точка. Не може Глобул да си създава собствени правила, които са в разрез със закона, което би било престъпване на закона т.е. основание за престъпление или извършено такова.

Затова питам отново, някой знае ли как да се процедира и съответно адвокат, който е склонен на такава защита.
Титла: Подновен договор при подадено едномесечно предизвестие - Germanos(Globul)
Публикувано от: fluditec в Октомври 25, 2010, 12:46:19 pm
Проблемът е, че държавата ни я няма (подкупни са ни политиците). Затова наглярите от мобилките си измислят правила и ТРЯБВА да им играем по свирката.
Титла: Подновен договор при подадено едномесечно предизвестие - Germanos(Globul)
Публикувано от: Velim в Октомври 26, 2010, 04:56:01 pm
Мисля, че е време за прецедент и да бъде осъдена компания, даже две - гръцки!
Проблемът е, че и двете фирми знаят, дори са запаметили в базата си данни, че съм им оставил предизвестието, а пък и аз имам документ затова! Изпълнил съм си уловията по договора, когато имам желание да го прекратя! Сега три компании ме притесняват - Германос не са си свършили работа по прекратяване на договора, Глобул иска някакви пари чрез ЕОС-Матрикс от мен, които няма как да получат, защото аз съм прекратил договора с едномесечно предизвестие!

Има ли някой от този сайт или форум да ми даде съвет или трябва да се възползвам от приемното време на омбудсмана на България, което май е време да направя.

Аз лично не виждам полза от такива организации като активни потребители или пациентските организации, сигурно те трябва да имат някаква икономическа изгода, защото тези реклами въртящи по телевизиите струват пари, а те от къде идват от вероятно от Европейския съюз!

Хвърлят се пари за да печелят телевизиите, а на колко хора съдействат тези организации и на какъв принцип? Това е друг въпрос, на който ако се намери някой би било добре да се отговори.
Титла: Подновен договор при подадено едномесечно предизвестие - Germanos(Globul)
Публикувано от: Velim в Октомври 26, 2010, 04:59:11 pm
Пропуснах да припомня, че вече аз искам да взема някакви пари от тях заради измама, даже ако се наеме адвокат с такова дело, съм склонен да си ги поделя, в какво процентно отношение въпрос на преговор, но има ли готови адвокати да се заемат с такъв процес и къде да ги търся.
Титла: SMS на кирилица или на латиница?
Публикувано от: barbaniko в Ноември 06, 2010, 11:41:03 pm
Мисля,че в България кирилицата е официалната азбука и операторите трябва да бъдат задължени да я ползуват
Титла: SMS на кирилица или на латиница?
Публикувано от: djoker в Ноември 07, 2010, 09:12:16 am
твърдо за !!! 160 символа за кирилица и латиница! Всеки да избира!
Титла: Купих си телефон от Глобул...
Публикувано от: myname в Ноември 13, 2010, 06:54:53 pm
Проблемът ми е , че си взех 1 телефон от едно магазинче на Глобул около преди 1 месец марка Samsung GT-S5230. Телефончето работеше нормално даже батерията ми държа 1 седмица някъде докато не го заредих и повече не можа да издържи дори и 2 часа... Като го заредя и батерията държи пада мигновенно.
Същноста на проблема ми е , че телефона е в гаранция и го занесъх в магазина от който го купих преди 1 месец и не съм го виждал от отгава вече 2-ри месец върви а телефона ми не е готов... 4-ти път ходя до магазина от който закупих телефона и все излизат с някакво оправдание... Че колата с телефоните щяла да идва утре... добре отидох на другия ден .... Колата не е дошла... и вече съм в безизходица и не знам какво да правя...
Титла: Купих си телефон от Глобул...
Публикувано от: severfen в Ноември 14, 2010, 08:11:51 am
Ако е минал 1 месец от даването на телефона в магазина, можеш, НЕ длъжни са да ти върнат парите. За справка прочети Закона за защита на потребителите раздел Рекламации 4 - 5 сранички е.
Титла: Купих си телефон от Глобул...
Публикувано от: vio в Ноември 15, 2010, 11:53:33 am
Не си ли гледал рекламата на активни потребители по телевизията: ако до два месеца не ти е ремонтиран телефона, имаш правото да си поискаш всички пари обратно:)
Титла: Купих си телефон от Глобул...
Публикувано от: myname в Ноември 15, 2010, 05:56:21 pm
Точно от тази реклама разбрах за сайта и просто исках да попитам какво да правя.
Титла: Подновен договор при подадено едномесечно предизвестие - Germanos(Globul)
Публикувано от: vio в Ноември 15, 2010, 10:49:24 pm
:) много добре те разбирам, но най-вероятно вече си прочел всички форуми за такива автоматично преподписани договори, което самото понятие според мен е един юридически абсурд! Как може да да важи някакъв договор, на който ти реално не си си поставял подписа собственоръчно?? Честно да ти кажа не знам как стоят нещата ако се заведе дело, но мога да ти кажа, че съм писала жалби до Глобул, Комисията за защита правата на потребителите, Комисията за регулиране на съобщенията.
Ха, Глобул ми се изсмяха както и предполагах /както подобава на един лоялен клиент от 5 години/ - пратиха ми някакъв образец писмо, което нямаше нищо общо с моето оплакване; КРС ми казаха, че не се занимават със взаимоотношения между оператори и частни потребители/а какво регулират по дяволите??/ и единствено КЗП ми обърна известно внимание, след което разбрах че август месец са глобили Глобул именно по този казус...но за обикновения потребител файда няма, т.е. тях ги глобяват, а аз продължавам да си плащам неустойките вече 2-ра година!
Колко нерви и време съм изхабила не знам, стигала съм до крясъци в Германос, защото там се държаха адски арогантно с мен, а служителя който ме измами всъщност ми хвърли някаква листовка с правата ми на техен клиент - да съм си ги прочетяла!
Така, че не знам, човек, замисли си дали си заслужава...въпреки че бяха глобени от КРЗ, това не ги задължава да прекратят тази си \"порочна практика\", т.е. те пак ще си продължават с мръсните номерца ...
Между впрочем не знам дали знаеш, но мога да те подготвя в случай, че все пак решиш да си прекратиш договора веднага и да си предплатиш цялата неустойка. Ха, ами пак ще се изненадаш! След като преглътнах целия си яд се реших на тази стъпка, и от служител на Глобул любезно ми бе обяснено, че не става точно така...т.е. можело, ама тогава няма да си платиш неустойката в размер на абонаментните такси /които в моя случай бяха промоционални/, за които си сключил договора, ами вече се преминава към стандартните такси, които са 2 пъти по високи!!! Еми не издържах отново и пак тръшнах вратата...Скоро ми наближава датата за автоматичното преподписване, така че ще ги дебна отблизо и ще ги тормозя докрай ако трябва...интересно какво ще стане ако някой техен клиент просто се разболее, имигрира, почине и т.н. наследниците ли ще му плащат доживотния договор??? Гръцки пиявици!
Титла: Подновен договор при подадено едномесечно предизвестие - Germanos(Globul)
Публикувано от: boatswan в Ноември 17, 2010, 07:09:10 pm
Здравейте!
Явно всеки е опарен от една от трите компании а никой от нашите управници ( институции ) не предприема нищо и май остава варианта подписка и телевизия за да се даде гласност.
Аз и моята приятелка сме опарени от Вива..... ох гнус ме е даже и да им напиша името.
Тя не може да се откопчее от тях ( съгласно автоматичният договор ) , а мен една тяхна служителка ме излъга ,че мога да говоря неограничено с 1 абонат тоест нея а после се оказа ,че няма такава оферта и трябва да си платя г,яволъка ;) Писах оплаквах се ама сори вместо да ме повикат и да ми се извинят те започнаха телефонен тормоз чрез някъква фирма.
Казах им ,че съм готов и съгласен на съд както и да се даде гласност на моя случай.
Да така е и ще продължават да ни се смеят и присмиват та нали правят промоции на министрите и прочие как да не ни се смеят нали и закони няма ........ ама нека да е в друга европейска страна ще ти се мазнят и наръце ще те носят само и само да не се развали реномето на компанията .....
А тук само се замислете троен монопол - коалиции , компании ....
ХАЙДЕ ДА СЕ ОБЕДИНИМ И НАПРАВИМ НЕЩО ДА ЗАЩО ДА НЯМА И ОСЪДЕНА ПОНЕ ЕДНА КОМПАНИЯ !!!!!
Титла: Подновен договор при подадено едномесечно предизвестие - Germanos(Globul)
Публикувано от: Slavi M в Ноември 20, 2010, 06:20:26 pm
Здравей те!
Искам да попитам някой знае ли как са стоят нещата с прекратяването на договор с М-тел?
Титла: Купих си телефон от Глобул...
Публикувано от: denica_vanessa в Ноември 20, 2010, 08:41:44 pm
Чл. 113. (1) Привеждането на потребителската стока в съответствие с договора за продажба трябва да се извърши в рамките на един месец, считано от предявяването на рекламацията от потребителя.

(2) След изтичането на срока по ал. 1 потребителят има право да развали договора и да му бъде възстановена заплатената сума или да иска намаляване на цената на потребителската стока съгласно чл. 114.

(3) Привеждането на потребителската стока в съответствие с договора за продажба е безплатно за потребителя. Той не дължи разходи за експедиране на потребителската стока или за материали и труд, свързани с ремонта й, и не трябва да понася значителни неудобства.

(4) Потребителят може да иска и обезщетение за претърпените вследствие на несъответствието вреди.


   
Чл. 114. (1) При несъответствие на потребителската стока с договора за продажба и когато потребителят не е удовлетворен от решаването на рекламацията по чл. 113, той има право на избор между една от следните възможности:

1. разваляне на договора и възстановяване на заплатената от него сума;

2. намаляване на цената.

(2) Потребителят не може да претендира за възстановяване на заплатената сума или за намаляване цената на стоката, когато търговецът се съгласи да бъде извършена замяна на потребителската стока с нова или да се поправи стоката в рамките на един месец от предявяване на рекламацията от потребителя.

(3) Потребителят не може да претендира за разваляне на договора, ако несъответствието на потребителската стока с договора е незначително.
Титла: Купих си телефон от Глобул...
Публикувано от: Expert в Ноември 23, 2010, 08:21:14 pm
Всички мобилни оператори са мафиотски структури. Независимо, че имат различни имена, тактиката е една и съща - да мамят и ограбват клиентите си. Ако се информирате повече, ще узнаете, че всички тези компании имат недокументирани споразумения да не си пречат на пазара, а да възприемат тактики, с които всяка такава структура да печели. Всички те имат далеч на върха на пирамидата общи собственици.

М-тел са особено арогантни към своите клиенти. Вече имах немалко проблеми с тази разбойническа структура. Претърпях значителни финансови и други щети поради неосигурено покритие (и до момента) в централен квартал на София. Какво да ви кажа - австрийски собственици. Правете си сами изводите ...

Основният извод е - не ставайте клиенти на мобилните оператори, не подписвайте никакви договори с никоя от тези бандитски компании !!!!!!!!
Ако ви се налага да ползвате мобилен апарат, купете си предплатена карта, но не подписвайте договор !!!!!!!!! Разговор през предплатена карта при Вивател е по-евтин от разговор при някои техни бизнес-абонаменти и многократно по-евтин от разговорите на М-Тел. Проклети да са МТел, проклети всички мобилни оператори !!!!!!
Титла: GLOBUL - една проста измама !!!
Публикувано от: ninany в Ноември 26, 2010, 10:33:42 am
Работя в детска градина в град Ямбол. Изтече двугодишният корпоративен договор на колегите по програма към Глобул, те подновиха договора си като към групата се присъединихме и още 7 колеги. Аз лично много съжалявам за избора си. Договорът тече от 17 ноември. Ние-новите клиенти на Глобул, с така наречени служебни телефони, чиято такса сами заплащаме за разлика от учителите в училищата и нашата група е само от 22 души, продължаваме да се натъкваме на непрофесионализъм и безотговорност от страна на представителя на Глобул за град Ямбол.  До днес никой от нас не е получил мобилните апарати-10 на брой на стойност 350 лв., които се полагали. Очаквал ги от София човекът. А нас това какво ни грее? Днес е 26 ноември и договорът тече. Търпението ни се изчерпва. Освен това аз бях избрала абонамент на минималната такса, направена е грешка и разбира се трябва да платя по-висока такса. Отговорът е, че от другия месец таксата ще се оправи. Кой плаща за чужди грешки и неизпълнени клаузи по договора в крайна сметка? В страните от Европа съвсем не е така, от опит го казвам.
Вчера пристигна и фактурата за изминалия отчетен период -18 октомври - 18 ноември. Ние, новите потребители, които получихме картите си на 23 ноември също имаме начислена такса. Това не е ли пладнешки обир?
Имаме ли някакви права като потребители? Възможно ли е все още такова непрофесионално и безотговорно отношение към клиенти в страна от ЕС?
Защо учителите от детските градини не са в група с учителите от училищата в града? Това не е ли вид дискриминация?
Обърнах се към Глобул-"Връзки с клиенти", които ми поднесоха извинение за причиненото неудобство, за което благодаря. Но неудобството води до плащане на суми на вятъра, скъпи служители на Глобул. Това е измама и кражба, а за това се носи отговорност в нормалния и цивилизован свят, към който все се стремим.
Очаквам компетентен отговор.

Благодаря предварително.

С уважение,

Нина Йорданова
Титла: проблеми с глобул
Публикувано от: npp в Ноември 30, 2010, 08:40:11 pm
Здравейте,бих искала да споделя и аз своя проблем,Миналата година купих карта на сина си с месечен абонамент за една година,но вечи трети път си губи телефона и съм принудена да купувам карта дубликат докато изтече договора.При последното плащане на сметката попитах колко още ми остава докато изтече договора ,а те ми отговориха ,че щял да изтече чак 2012г.Картата я закупих ноември2009г.и по мои сметки би трябвало вече договора да е изтекъл,но за зла беда не мога да намеря договора точно на тази карта.Обадих се на оператор и го попитах дали пи подмяната на картата с дубликат се удължава договора соще една година/макар че и така да е договорът би тр. да изтече догодина/и той ми отговори че договора не се променя при подмяната на картата.Сега не знам какво да правя,не съм подписвала нов договор но като не мога да намеря стария не знам как да се защитя.Не съм сигурна дали ще ми дадат копие от договора ,ако поискам.Моля ви посъветвайте ме как да постъпя!
Титла: проблеми с глобул
Публикувано от: cvetidd в Ноември 30, 2010, 09:02:41 pm
глобал са големи измамници аз миналата година септември си купих телефон с карта  като имах 3 дена до изтичане на  предишния договор казах че искам да бъде прекратен и да  ми остане само единия първо ми подновиха договора  БЕЗ ДА МЕ ПРЕДУПРЕДЯТ ВТОРО ТЕЛЕФОНА СЕ ОКАЗА ПЪЛЕН  БОКЛУК дадох 300 лв за него след 3 месеца телефона изпуши занесох го на ремонт а там му прекратиха гаранцията   понеже бил много ожулен  след ремонтане изкара и месец и пак изпуши(всъщност телефона го носеша съпруга ми знаете колко са внимателни мъжете с техниката тои го носи с ключове в джоба си ) а тяхното мнение беше че сме го били изпускали и мокрили  ние да несме налки деца   посаветваите ме какво да направя
Титла: проблеми с глобул
Публикувано от: fluditec в Ноември 30, 2010, 09:04:14 pm
Ако едногодишният договор е изтекъл или предстои да изтече през следващия един месец то автоматично е или ще бъде преподписан за още една година от датата на сключването му. Няма значение, че не сте подписали нов договор - операторите в Бг искат пари за още една година. Най- вероятно копие от договора няма да ви дадат, но може да попитате на оператор (123) -кога изтича договорът или предстои да изтече удължаването. Добре е да проверите и още веднъж след няколко дни на 123 за да не са се \"объркали случайно\" - не е изключено. Имайте впредвид, че ако решите да прекратите договора предсрочно, а сте на такса от 5лв., неустойките се пресмятат на стойност 10,80 лв. на месец, тъй като глобуСът твърди, че таксата им е 10,80лв., а до 5лв. било отстъпка.
Титла: проблеми с глобул
Публикувано от: npp в Ноември 30, 2010, 10:08:22 pm
Благодаря много за съвета.Обадих се на 123 и попитах кога изтича договора ,както и предположих отговориха ми същото както и в магазина/септември 2012г./оказва се обаче ,че договора е подписан септември тази година за 2год.,а нито аз нито съпругът ми сме подписвали такъв още повече пък за 2 год.Нито сме били предупредени ,че договора изтича.Ако отново можете да ми дадете някъкъв съвет ,ще ви бъда много благодарна.
Титла: проблеми с глобул
Публикувано от: npp в Декември 01, 2010, 11:03:33 am
Не знам какво да правя ,вече започвам да се плаша нямам копие от договора.Как да докажа ,че не съм сключвала такъв.
Титла: проблеми с глобул
Публикувано от: mipopov в Декември 01, 2010, 01:03:05 pm
Ако е преподписан за две години значи някой го е подписал(автоматично се преподписват само за една). Искайте и настоявайте да Ви дадат копие! Нямат право да Ви откажат.
Титла: проблеми с глобул
Публикувано от: npp в Декември 01, 2010, 02:08:05 pm
Благодаря много за съвета.И аз стигнах до същото заключение още повече ,че съпруга ми е титуляр, а той изобщо не е стъпвал в магазина.Другото интересно в случая е ,че той си смени личната карта това лято а договора най-вероятно е подписан със старите данни.Да се надяваме ,че ще разрешим прблема.благодаря ви още веднъж.Ако някой има други съвети ще се радвам да ги видя.
Титла: GLOBUL
Публикувано от: kiara в Декември 02, 2010, 01:05:39 am
мили съфорумецо,с пост над мен - яда ти е бил голям или си от някое село,където е задължително Убочението до 2ри клас?Гледам,гледам как Грамотно си си написал поста и се изненадвам просто,да,такива клиенти като теб са наистина,ама наистина интересен случай.
във всеки договор повечето клаузи са написани с дребен шрифт,явно не си забелязал.
подпиши-никой не може насила да те накара да подпишеш нещо,което не си чел..но предполагам ти си изключение от правилото.трагично за теб,след като си се върнал в българия,да си беше останал там?че кой ти е виновен че не си в бг?кой?оправдание ще си намериш ,вярвам.
и да -в 21ви Век живеем,ако си неграмотен - има вечерни училища.четмо,писмо-после ще внимаваш какво подписваш и ще носиш отговорности като ЗРЯЛ,ГРАМОТЕН,ПОРАСНАЛ човек за постъпките си. и м/другото - ще ми е интересно да споделиш какво друго скоро си подписвал,може пък да си си продал колата,я къщата?м?
Титла: globul
Публикувано от: kiara в Декември 02, 2010, 01:09:13 am
твойто село било най=важно,така ли?ами ако изръмжи цяла България за обхвата си?Ами селото Мери Члери,ако и там съселяните се вдигнат на бунт?Я пък този,твойто село не е най-важното.
Работи се по подобряването на мрежата.Да ,неприятно е да няма обхват,но след като сте звъняли и сте се оплаквали тооолкова много,явно че връзка има ,иначе как ще се свържете
Титла: globul
Публикувано от: bloucester в Декември 02, 2010, 12:22:13 pm
Киара, отишли са до съседното населено място, за да звъннат :)

И Киара, виж какво пише в договорите - доставчикът се задължава да предоставя услугата 24/7, освен при форсмажорни обстоятелства. Спирането на собствената антена дали е форсмажорно обстоятелство?
Титла: GLOBUL
Публикувано от: jordan53 в Декември 02, 2010, 01:29:46 pm
Мога да разкажа доста дивотии за измамите на Глобул от преди година ,но...Ето сегашните ,макар и дребни неща,които са ужасни за такава фирма..."Здравейте!Имам начислени УДС 0.20 лв. без ДДС във фактурата си за месец септември,които не са отбелязани никъде в подробната разпечатка към кой номер е съобщението и желая да получа информация за направената от вас грешка.Преди известно време зададох въпрос за начислен разход във фактурата за месец ноември за УДС, две съобщения до номер 0891723,който ми е непознат, по 0,24лв.или общо 0,48 без ДДС на дата 05.11.2010 в 08.57.12 часа и 09.09.10 часа.Моля най настоятелно за смислен отговор и почтено отношение от ваша страна.Ваш служител ми се обади по телефона с неясната информация за произхода на последния разход с думите ,че това е автоматично генерирано съобщение към Фирмата НОКИА при закупуване на нов телефон и неговото стартиране в мрежата.На този въпрос от Нокиа ми отговориха ,че това е грешно и невярно.Аз имам закупен и друг талефон Нокиа Е52 от ВИВАКОМ,но такъв разход в тяхната фактура липсва. Желая ви почтено и правилно отношение към клиентите си и ако някой е сгрешил трябва да понесе последствията от това.Моля за бърз и ПИСМЕН отговор,а не нелепи обяснения на служителка по телефона.Обаждането бе от номер 0898194000 на ваш служител и на следващия дчакам отговор.ен този номер не бе активен.Това е срамна постъпка.Надявам се разбирате написаното и очаквам отговор.
Титла: globul
Публикувано от: jordan53 в Декември 02, 2010, 03:28:33 pm
Кой стои зад това име  kiara?И защо взема отношение за неща които май не разбира?Къде пише ,че неустойката ще се плаща на другата цена на пакета?Това е май защитник на измамниците от Глобул.Държа ги само защото всички знаят номера ми там и не желая да ги подвеждам ако го пренеса в друг оператор,напр. Виваком,защото до сега само те са били коректни с мен
Титла: проблеми с глобул
Публикувано от: npp в Декември 02, 2010, 08:48:13 pm
Здравейте,бех искала да споделя продължението на моя проблем.След като отидох в магазин Германос  и настоях ,че не съм подписвала договор се опитаха да ме обедят ,че са ме предупредили за изтичащият договор и са ме питали дали да го подновят -с няколко думи продавачката се опита да ме убеди ,че съм го подписала но съм забравила.След като и на това не се подадох и поисках да видя копие от договора най-накрая ми го показаха.Както и очаквах оказа се ,че подписа не е нито моя нито на съпруга ми.И най-накрая след дълги дискусии и опити за убеждаване ,и след като  потвърдих ,че подписа не е наш ,взеха друго да говорят ,че ще опитат да направят нещо щом не искам да ползвам тази карта.Оказа се обаче ,че договора не може да се прекрати и сега уж,всеки месец ще ми изваждат сумата от сметката докато мине поне една година.Пък да видим какво ще стане по нататък.....
Титла: проблеми с глобул
Публикувано от: окики в Декември 03, 2010, 02:30:41 am
Не вземайте телефони от тъпата фирма,защото продават пълни боклуци-еднодневки.
Титла: globul
Публикувано от: BeTaTesTeR в Декември 03, 2010, 11:13:20 am
В общите условия на всички оператори пише,че осигуряват ползването на техните услуги в рамките на покритието на мрежата което е предварително обявено.Тоест,ако в конкретното село оператора няма покритие това не дава основание за прекратяване на договора без неустойки,защото ти можеш да си ползваш телефона навсякъде другаде където има покритие.Това не е стационарен телефон за да ти гарантират,че можеш да го ползваш на точно определено място.Можеш да го използваш само там където има покритие.Незнам откъде идва мисленето,че където и да отидеш задължително трябва да имаш покритие,а такова нещо няма.Оператора си решава къде и кога да си изгражда мрежата.
Титла: globul
Публикувано от: bloucester в Декември 03, 2010, 02:02:50 pm
BeTaTesTeR - във въпросното населено място, което и да е то, в момента на подписване на договор е имало обхват, нали така? Следователно човекът е подписал със знанието, че операторът има техническата възможност да предоставя услугата. Договорът е подписан и операторът решава да спре антената. Това не е ли заблуда?
Титла: globul
Публикувано от: yurigor в Декември 03, 2010, 10:14:43 pm
kiara,липсата на секс при хора предразположени към психически заболявания(като теб), води  след себе си и до тежки \"пернишки трагедии\"....купи си дилдо или вибратор
Титла: GLOBUL
Публикувано от: mamagerig в Декември 09, 2010, 06:51:30 pm
Относно своеволията и измамите на Глобул,просто няма толкова силни думи,с които да изразя възмущението си!Ние с моето семейство сме сред многото пострадали от техните долни схеми.Преди 2 години,към средата на декември поискахме да преминем към друг оператор,от който ни казаха 4е само триябва да подадем в Глобул молба за отказ,а останалото се извършва от тях,т.е те сами си уреждат отношенията.Така и направихме,майка ми,която е титуляр на сметките и към нейния номер сме добавени по-късно аз и баща ми,подава тази молба за отказ в офис на фирмата.Дават и да подпише заявлвнието за отказ,но не и казват ,4е за другите 3 номера(моята карта беше с 2 номера) трябва да се подават отделни заявления.И ние си преминаваме към новия оператор с 4иста съвест,без да знаем 4е те си оставят активни другите 3 номера ,като си им на4исляват месе4ни такси и лихви към тях 4ак до март ,когато си решават да ги закрият,но без никой да ни уведоми за тези продължаващи договори.След като ги спират нещата си остават така до сега-преди месец се обаждат на майка ми от някаква си фирма за взвмания ,като я заплашват със съд ако не си плати дължимото към Глобул-150лв,натрупани от тези такси.Тя естествно е в пълно недоумение от слу4ващото се,отива в магазина,в който преди 2 години е прекратила договорите,но от там и отказват информация,понеже само оператор можел да я даде.Свързваме се с оператор,който казва :\'\'Да.госпожо,прекратили сте само единия договор,другите са си останали активни,вие самата сте се подписали там.\"Но какво то4но е подписла неможе да се види,понеже те не съхраняват копия при тях (в магазините).Сега ние какво можем да направим,освен да си платим тези такси ,които не сме знаели 4е така ни се трупат,ина4е ще я осъдят майка ми ,защото тя е титуляр????!!!!Има ли на4ин да си потърсим правата,към кого да се обърнем,ако някой може да ни посъветва?????
Титла: GLOBUL
Публикувано от: bloucester в Декември 09, 2010, 08:53:24 pm
Губи ми се част от историята... Има 3 карти, 1 е прехвърлена към друг оператор, какво правите с другите 2 - в шкафчето ли са, ползват ли се? Никой ли не се сети да провери дали са активни или да прочете договора? Радвайте се, че не са преподписали договорите им автоматично за още 2 години...
Титла: GLOBUL
Публикувано от: iovko в Декември 10, 2010, 09:48:59 am
здравейте
И аз имам проблем с Глобул
наложи ми се да пътувам до чужбина и предварително питах колко струва минутата от държавата в която бях до България.Служителят ми каза - 1.00лв без ДДС.Сега като дойде фактурата се оказа , че е 2.50лв без ДДС.Те никъде не са ги обявили тези цени, а и защо трябва аз да плащам за това, че служителят им не знае цените.Има ли смисъл да се занимавам с тях и да им пиша жалби.
Моля за мнения!!!
Титла: проблеми с глобул
Публикувано от: nisnis в Декември 10, 2010, 11:12:42 am
До npp !
Госпожо, не оставяйте така нещата. Във Вашия случай има ПОДПРАВЯНЕ НА ПОДПИС. Това е деяние, наказуемо по закон. Лицето, което Ви е подправило подписа, както и служителят, който е подписал от другата страна, НОСЯТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ ! Поради това, че не е подписан от Вас, ДОГОВОРЪТ Е НЕВАЛИДЕН !
НЕ ОСТАВЯЙТЕ ДРЕБНИ СЛУЖИТЕЛЧЕТА, ИЗВЪРШИЛИ ЗАКОНОНАРУШЕНИЕ ЗАРАДИ ПРЕМИЙКИТЕ СИ, ДА ВИ РАЗИГРАВАТ !
Титла: GLOBUL
Публикувано от: vikitq в Декември 10, 2010, 02:22:54 pm
zdravei spodeliam problema ti kato moia e v mnogo po goliam razmer za6toto men mi kazaha 4e maksimalnata tarifa za rouming e 5.20lv. a se okaza 4e e 14lv. kato nikoi ne si napravi truda da mi kaje 4e ima veroiatnost da prihvane6 i satelitna vrazka i to4no tova se slu4i prosto v globul vsi4kite im slujiteli sa osobenno kompetentni  i az bih iskala da napravia ne6to da se za6titia
Титла: globul
Публикувано от: jeni79 в Декември 11, 2010, 07:37:12 pm
maika mi im be6e abonat ot 2 godini plati im poslednata smetka ot 90 lv koqto be6e navartqna naloji i se da vleze v bolnica i zatova 4e e zakasnqla s tri meseca i tri dena ostanalite po dogovora taksi sprqxa i telefona i q karat da im plati vsi4ki taksi ostava6ti po dogovora kato neustoika redno li e ot togava ima edin tormoz po doma6niq telefon da plati sumata ot 495lv  kato i se obajdat ot razli4ni agencii za izvzemaniqta i vsi4ki teq agencii i kazvat razli4ni sumi nai nakraq ne mojaxme da razberem posledno kolko ima da se pla6ta i na kogo kakva suma trqbva da platim tq imm zaqvi 4e nqma da plati ne6to koeto ne e polzvala sled kato kartata e blokirana i ve4e ne sa6testvuva  telefonniq tormoz prodaljava molq da ni posavetvate kakvo da pravim
Титла: Globul
Публикувано от: Avgusta7 в Декември 14, 2010, 06:40:18 pm
Здравейте!
Договора ми към Глобул изтича на 25.01 и бих искала да го прекратя. Ходих в офис на Германос, за да подам предизвестие, но от там ми казаха, че не е необходимо такова, а трябвало да отида на 20.01 за да подам някакъв код за отказ и щял да ми се прекрати договора. Тъй като силно се съмних в това пиша тук, за да не сгреша нещо и да си осигуря още една година \"сътрудничество\" с тях. :-) Благодаря ви предварително!
Титла: Globul
Публикувано от: BeTaTesTeR в Декември 14, 2010, 07:05:38 pm
Не им вярвай на тези от магазините.Обади се на 123 и разговаряй с оператор и попитай каква е цялата процедура за прекратяване,те няма да те излъжат.А като отидеш в магазин и ти откажат извади едно тефтерче и демонстративно си запиши името на служителя и питай за адреса на магазина.
Титла: Globul
Публикувано от: mipopov в Декември 14, 2010, 07:48:44 pm
1.Кажи, че искаш да се прехвърлиш към Б-конект(уж защото искаш да си запазиш номера) и след това новата карта я изхвърли в боклука!
или
2.иЗПРАТИ ПИСМЕНОТО едномесечно ПРЕДИЗВЕСТИЕ за прекратяване ПО ПОЩАТА с обратна разписка (така изпълняваш всичко по договора на 100%)
Титла: Globul
Публикувано от: mipopov в Декември 14, 2010, 07:49:53 pm
или
3. Поискай сертификат за прехвърляне към друг оператор и след като го получиш не се прехвърляш.
Титла: проблеми с глобул
Публикувано от: zelkata в Декември 15, 2010, 11:07:14 pm
Здравейте имам проблем с Глобул и фирмата която събира вземанията има СГ Груп.Пратиха ми писмо от същата фирма че имам задължение но тъй като те не ми знаят мобилния тел. на писмото пише обадеде се за да разберете какво е задължението.Обаждам се аз и ми искат ЕГН да проверят (питам 1-во законно ли е Глобул да ми предоставят личните данни на който и да е без да ме уведомят за това) казват ми Г-жо Вие дължите на Глобул 610лв (при което аз \"припадам\") това била стара сметка от началото на тази година и поради факта че договора ми е изтекъл Глобул са си го подновили автоматично за една година без и това да ми кажат поне.... (забравих само да спомена че имах две карти на мое име) и трябва да си платя и неустойките за тази една година на двете карти....общо сумата е тази по горе.В писмото пише че в 3 дневен срок трябва да платя.В момента съм без работа и ги питам може ли поне на две вноски или разрочено казват ми може едната сега другата до седмица.Внесох половината обадих се да има кажа номера на касовата бележка като им споменавам че съм пуснала жалба и когато ми отговорят от Глобул ще си погася всичко което дължа все пак имам право да знам какво точно плащам.Те ми казват че трябва да им кажа входяшият номер на жалбата.Аз още не го знам и преди час ме заплашват по тел. че не съм си платила и ще идват до нас и т.н. щяли да си ги вземат по един или друг начин.
   Ако някой има подобен проблем да пише ще се радвам .
Титла: globul
Публикувано от: zelkata в Декември 15, 2010, 11:15:33 pm
Здравейте имам проблем с Глобул и фирмата която събира вземанията има СГ Груп.Пратиха ми писмо от същата фирма че имам задължение но тъй като те не ми знаят мобилния тел. на писмото пише обадеде се за да разберете какво е задължението.Обаждам се аз и ми искат ЕГН да проверят (питам 1-во законно ли е Глобул да ми предоставят личните данни на който и да е без да ме уведомят за това) казват ми Г-жо Вие дължите на Глобул 610лв (при което аз \"припадам\") това била стара сметка от началото на тази година и поради факта че договора ми е изтекъл Глобул са си го подновили автоматично за една година без и това да ми кажат поне.... (забравих само да спомена че имах две карти на мое име) и трябва да си платя и неустойките за тази една година на двете карти....общо сумата е тази по горе.В писмото пише че в 3 дневен срок трябва да платя.В момента съм без работа и ги питам може ли поне на две вноски или разрочено казват ми може едната сега другата до седмица.Внесох половината обадих се да има кажа номера на касовата бележка като им споменавам че съм пуснала жалба и когато ми отговорят от Глобул ще си погася всичко което дължа все пак имам право да знам какво точно плащам.Те ми казват че трябва да им кажа входяшият номер на жалбата.Аз още не го знам и преди час ме заплашват по тел. че не съм си платила и ще идват до нас и т.н. щяли да си ги вземат по един или друг начин.
Ако някой има подобен проблем да пише ще се радвам .
Титла: GLOBUL
Публикувано от: zelkata в Декември 15, 2010, 11:21:35 pm
Здравейте имам проблем с Глобул и фирмата която събира вземанията има СГ Груп.Пратиха ми писмо от същата фирма че имам задължение но тъй като те не ми знаят мобилния тел. на писмото пише обадеде се за да разберете какво е задължението.Обаждам се аз и ми искат ЕГН да проверят (питам 1-во законно ли е Глобул да ми предоставят личните данни на който и да е без да ме уведомят за това) казват ми Г-жо Вие дължите на Глобул 610лв (при което аз \"припадам\") това била стара сметка от началото на тази година и поради факта че договора ми е изтекъл Глобул са си го подновили автоматично за една година без и това да ми кажат поне.... (забравих само да спомена че имах две карти на мое име) и трябва да си платя и неустойките за тази една година на двете карти....общо сумата е тази по горе.В писмото пише че в 3 дневен срок трябва да платя.В момента съм без работа и ги питам може ли поне на две вноски или разрочено казват ми може едната сега другата до седмица.Внесох половината обадих се да има кажа номера на касовата бележка като им споменавам че съм пуснала жалба и когато ми отговорят от Глобул ще си погася всичко което дължа все пак имам право да знам какво точно плащам.Те ми казват че трябва да им кажа входяшият номер на жалбата.Аз още не го знам и преди час ме заплашват по тел. че не съм си платила и ще идват до нас и т.н. щяли да си ги вземат по един или друг начин.
Ако някой има подобен проблем да пише ще се радвам .
Титла: globul
Публикувано от: mipopov в Декември 16, 2010, 08:45:59 am
Записвай разговорите! Ако нямаш такъв телефон, вземи от някой приятел! Подай жалба в полицията за тормоз! За съжаление си направила много грешки до сега, обаждането по телефона, ЕГН-то, включително и това, да им платиш някаква сума. Това, което те правят е подобно на това с телефонните измами. Така всеки може да ти прати писмо, да ти се обади и да ти иска всичко, което си помислиш.
http://www.facebook.com/event.php?eid=157113574334082
Титла: globul
Публикувано от: zelkata в Декември 16, 2010, 05:09:31 pm
за грешлите се усетих ама малко късно моя вина но иначе как да разбера защо ми е пратено писмото а и те така са го измислили малко се стресирах в началото.Мерси все пак за коментара.:)
Титла: Globul IZMAMA
Публикувано от: megyto в Декември 30, 2010, 11:52:07 pm
Imam seriozen problem i az s GLOBUL. Ne jiveq v Bg i ba6ta mi pla6ta mobilniq mi telefon vseki mesec.Minaliqt mesec otiva za poreden put da zaplati mese4nata mi smetka, koqto e samo mese4nata taksa i slujitelka go ubejdava, 4e kato loqlen klient pe4elq to4ki ili mobilen telefon. Obqsnqva mu 4e telefona e s nova sim karta na vau4er, vzima mu kopie na li4nata karta i go kara da se podpi6e za telefona. Toi si vzima dovolen pridobivkata i se pribira. Vku6ti ustanovqva, 4e tova e DOGOVOR, sklu4en na moe ime za srok ot 2 godini.
 Predi dva dni se pribrah i otidoh da se razbera sus slujitelkata, 4e e stanala gre6ka i sum dosta pulnoletna, ta ba6ta mi da me predstavlqva, kato me  podpisva bez pulnomo6tno i s danni ot iztekla li4na karta otpredi 6 meseca..da ne govorim, 4e sum s drugo ime, t.k. se omujih...ili da spra ednata karta, t.k. tq ne mi e nujna, a slujitelkata vedro mi otgovori, 4e nqma problem da spra ednata karta,no trqbva da si platq neustoikata za razlikata ot ostatuka na dogovora mi..ha!..napravo me razbi kolko e nahalna :))))
Molq daite suvet kak nai-pravilno da postupq, t.k.imam 4uvstvoto, 4e i ba6ta mi nosi nakazatelna otgovornost za tova, 4e ne e dogledal kakvo podpisva i ne znam tova \'\' Ama az bqh bez o4ila i se doverih na slujitelkata ......\'\' kakva lo6e 6ega 6te mu izigrae. Hvanala za glavata ve4e...
Mislq da podam jalba v centralata na GLobul, kakto i da si potursq pravata v komisiqta za za6tita na potrebitelite. Az smqtam tozi dogovor za 100 % nevaliden!

P.S. Izvinqvam se, 4e pi6a na latinica,no nqma kak da instaliram kakvoto i da e na tozi computer :O)
Титла: Globul IZMAMA
Публикувано от: BeTaTesTeR в Декември 31, 2010, 03:31:37 am
Човек да се чуди какво прави личната ви карта в баща ви,а вие да сте в чужбина.И как пък така баща ви ви носи личната карта със себе си постоянно,че да може да я представи в магазина като му я поискат.Да не се окаже,че баща ви си  е показал неговата лична карта и си е подписал договор на негово име.Не ми се вярва служителката да е толкова неграмотна,че да вземе личната карта на друг човек и с нея да изготви договор на който да се подпише също друг човек.Това е наказуемо и лесно може да се проверят подписите.Ако все пак се окаже,че е направила това може да се обърнете към полицията направо.
Титла: Globul - надписана фактура
Публикувано от: pipetko в Януари 05, 2011, 03:27:36 pm
Титла: globul
Публикувано от: emi_to в Януари 06, 2011, 04:20:30 pm
здравейте! прочетох много неща в много форуми за проблемите с GLOBUL... и реших да  пиша и аз... за първи път... имам голям проблем и ще ви бъда много благодарна ако ми дадете някакъв съвет какво да правя! имах една карта в Глобул която я ползвах далго време...при подновяването на договора 2009г. ме баламосаха за още една карта +телефон ,при което договора от тази карта е за 2 год.- незнам как ,но приех...за което съжалявам мноооого... както и да е... ноември ми се наложи да пътувам изван граница и отидох в магазин на Глобул и казах че искам да си спра временно двата номера-не стана...питах за всякакви варианти, но искаха да платя неустойка за останалите месеци... преди да тръгна платих до стотинка всичко, к. съм изговорила, оставих нещата така и тръгнах... минаха 2 месеца (почти 3) а не мога да се върна  в БГ точно сега и си мисля само за едно -ако продължавам да не ги плащам дали ще ме осъдят... моля ви дайте съвет!
Титла: ЗА ГЛОБУЛ...
Публикувано от: emi_to в Януари 06, 2011, 04:29:20 pm
здравейте! прочетох много неща в много форуми за проблемите с GLOBUL... и реших да пиша и аз... за първи път... имам голям проблем и ще ви бъда много благодарна ако ми дадете някакъв съвет какво да правя! имах една карта в Глобул която я ползвах далго време...при подновяването на договора 2009г. ме баламосаха за още една карта +телефон ,при което договора от тази карта е за 2 год.- незнам как ,но приех...за което съжалявам мноооого... както и да е... ноември ми се наложи да пътувам изван граница и отидох в магазин на Глобул и казах че искам да спра временно двата номера-не стана...питах за всякакви варианти, но искаха да платя неустойка за останалите месеци... преди да тръгна платих до стотинка всичко, к. съм изговорила, оставих нещата така и тръгнах... минаха 2 месеца (почти 3) а не мога да се върна в БГ точно сега и си мисля само за едно -ако продължавам да не си  плащам таксите и ако те се натрупат , дали ще има санкции и какви ще бъдат те... ?моля ви дайте съвет!
Титла: ЗА ГЛОБУЛ...
Публикувано от: mipopov в Януари 06, 2011, 07:21:29 pm
Виж кога точно ти свършват договорите и им изпрати едномесечно предизвестие по пощата с обратна разписка!
Разпространи това сред приятелите си:
http://www.facebook.com/event.php?eid=174918862546188
Титла: ЗА ГЛОБУЛ...
Публикувано от: emi_to в Януари 07, 2011, 11:41:34 am
единият ми договор свършва сега на 12 февруари 2011 г. ,а другият- на 05.05.2012г. Но в момента не съм в БГ... ще бъде ли проблем да изпратя от тук или ако има такъв вариант да помоля някой от БГ да го направи от мое име?
Титла: ЗА ГЛОБУЛ...
Публикувано от: mipopov в Януари 08, 2011, 02:27:18 pm
Попитай в пощата, там където си!
Питай и тук:
http://mtelbg.eu/index.php
Титла: Купих си телефон от Глобул...
Публикувано от: Nadq в Януари 11, 2011, 05:50:13 pm
И аз имам такъв проблем .. Телефона ми е от 1 месец в сервиз на Globul и като попитам какво става те ми казват, че колата не била престигнала .. А телефона ми е в гаранция до 14.01.2012 и до тогава даже трябва да го изплащам ..
Титла: Купих си телефон от Глобул...
Публикувано от: humty11 в Януари 12, 2011, 10:19:26 am
Значи, myname, длъжни са да ти го оправят в рамките на 60 дни. Ако те мотат- търси си правата, никакъв фандък не трябва да им се пуска нито на тях, нито на която и да е била друга бизнес организация.

Иначе, Expert ми е много смешен. Виждам ще спами с едно и също съобщение навсякъде. Честно казано не вярвам да са му алтруистични подбудите. Нелепо е да твърдиш, че компании, характерът набизнеса на които са комуникациите са мафиостски било по отношение на собствеността си, било по отношение на правилата си за работа.
Титла: GLOBUL - една проста измама !!!
Публикувано от: Petkova в Януари 27, 2011, 08:41:17 pm
Здравейте,пиша ви по повод закупен от мен телефон.На 17.11.2010г с подновяване на абонаментен план си взимам и телефон - Nokia на изплащане от м-н Германос-Пловдив.На 26.12.2010г апаратът се изключва и не реагира на зарядно устройство.На следващия ден(27.12.2010г)оставям телефона за ремонт в магазина,от който го закупих като ме уведомяват,че той ще бъде изпратен в София в оторизоран сервиз на Nokia и в рамките на един месец(по протокола сервизния срок е един месец) апарата ще ми бъде върнат.Оборотен телефон не ми беше предоставен,защото по думите на продавач-колнултанта не са длъжни да ми предоставят,а и в момента нямали налични такива.Така на 24.01.2011г(3 дни преди изтичане на сервизния срок) получавам обаждане по телефона от представител на м-н Германос,който ми казва че телефона ми е отремонтиран и мога да отида и да си го получа.При посещението ми в магазина ми казват,че гаранцията ми е отнета поради открита корозия по платката и мога да си взема апарата и да потърся друг сервиз където да ми го отремонтират.Към телефона бяха приложени и три черно-бели снимки,на които си личало че телефона е мокрен.За мен това е абсурд и немога да се съглася с тяхното становище,защото този телефон не е мокрен от мен в периода от един месец в който съм го ползвала.Никой не е в състояние да ме убеди,че първо този телефон не е мокрен там и второ в един сервиз за каквато и да е техника има хиляди платки с корозия и от къде аз мога да съм сигурна,че моята платка не е подменена с такава.Апаратът не е отварян в мое присъствие и аз не съм съгласна с повредата която е описана.Направи ми и впечатление,че в протокола с който приемат телефона ми в сервиза в София е описано,че приемат апарата надраскан,а в протокола с който аз го оставих в м-н Германос приемат телефона в състояние -ОК.Изисках от служителката да ми покаже къде е надраскан телефона и найстина вигях че по панела е надраскан.При което аз показвам в протокола който е у мен в какво състояние съм го оставила в магазина и как го получават в София и служителката се опида да ме убеди,че надирането по панела межело да се получи и от ползването на калъфчета.Също така ми направи и впечатление че телефона ми е пристигнал в Пловдив на 12.01.2011г,а аз получих обаждане от магазина на 24.12.2011г.И така след много дискусии по повод мокрения ми телефон(но не и от моя страна)аз реших да не се подписвам на документите и да се обърна към Комисия за защита на потребителите,защото това е масова практика от тяхна страна дадена техника да се третита като мокрена и да се отнема гаранция.На 26.01.2011г подадох жалба в Комисията за защита на потребителите и сега съм в очакване за развитие на тази абсурдна ситуация.Найстина се надявам те да ми помогнат и да защитят правата ми на потребител,защото това се превърна в масова практика да се третират всички телефони като мокрени от страна на потребителя.Ако и Вие можете да ме посъветвате нещо ще съм Ви много благодарна

С уважение,

Гергана Петкова
Титла: GLOBUL - една проста измама !!!
Публикувано от: Veselin в Януари 27, 2011, 10:55:26 pm
Всички платки, LCD дисплей, части, панел, батерия, заедно с пакета документация на който също има баркод, както и кода от опаковката, придружаващи телефона се сканира със баркод четци подобни на тези в супермаркетите. Тези данни се пазят 50 години в завода производител. Ако имате съмнения, че е извършено непозволено заменяне на детайл от Вашия продукт това впоследствие може лесно да се установи. Надявам се проблема Ви бързо да се разреши.
Добре сте направили, че сте подали жалба до Комисията за защита на потребителите.

P.S. Корозия по платката е възможна и не само след непременно оливане с вода, кола, кафе, лютеница или падане на телефона във ваната.  Възможна е и поради залежала в складовете продукция, конденз при рязка смяна на температурата, мъгли и други обичайни причини, като електрохимично окисляване. Същите причини могат да се установят при лабораторни условия.
В случая по вероятно е да става дума за промишлен дефект. В частност, или с други думи нарушаване на потребителските Ви права.
Титла: GLOBUL - една проста измама !!!
Публикувано от: Veselin в Януари 28, 2011, 08:42:09 am
Всички платки, LCD дисплей, части, панел, батерия, заедно с пакета документация на който също има баркод, както и кода от опаковката, придружаващи телефона се сканира със баркод четци подобни на тези в супермаркетите. Тези данни се пазят 50 години в завода производител. Ако имате съмнения, че е извършено непозволено заменяне на детайл от Вашия продукт това впоследствие може лесно да се установи. Надявам се проблема Ви бързо да се разреши.
Добре сте направили, че сте подали жалба до Комисията за защита на потребителите.

P.S. Корозия по платката е възможна и не само след непременно оливане с вода, кола, кафе, лютеница или падане на телефона във ваната. Възможна е и поради залежала в складовете продукция, конденз при рязка смяна на температурата, мъгли и други обичайни причини, като електрохимично окисляване. Същите причини могат да се установят при лабораторни условия.
В случая по вероятно е да става дума за промишлен дефект. В частност, или с други думи нарушаване на потребителските Ви права.
Титла: GLOBUL - една проста измама !!!
Публикувано от: Георги Чобанов в Януари 28, 2011, 01:04:07 pm
Това,което ще се случи,Петкова,след като сте подали жалба до КЗП,е,че ще получите отговор от мобилния оператор,в който най-общо любезно ви приканват да си ходите \"на майната\".Чиновникът от КЗП ще ви предложи да подадеде молба за помирително заседание.След като подадете такава ще бъде насрочена дата и час.На тази дата няма да се яви никой представител от мобилния оператор,тъй като въобще не им пука от държавни  комисии за защити на потребители.И единствения шанс да възтържествува правдата и да се преборите с тези мошеници и тарикати,ще си остане съдебен иск.
Титла: GLOBUL - една проста измама !!!
Публикувано от: mom4il в Януари 28, 2011, 01:19:43 pm
Здравейте,януари месец жена ми има рожден ден,решавам да я изненадам с хубав подарък.Наумил съм нещо, но случайно минах пред Germanos и погледнах, сякъш някъкъв дявол ме теглеше вътре.Говоря за януари 2010,а вътре толкова мили,компетентни медец от устата им капе.Сега било модерно да се подарява тъч телефони,но по изгодно е било с абонаментен план " примка на шията", с 2 годишен договор , казвам  НЕ на  2 годишния , казват добре но телефона ще струва по скъпо при 1 годишен договор, казвам ОК.Плащам активират ми телефона,вземам документите и всичко е ок.Вечерта празнуваме но получавам съобщехие че спират из.обаждания.Бях изненадан,казах " Скъпа подарявам ти телефон да говориш с целия свят, но днес само с оператора от Глобул" Наследващия ден от 123  научавам че трябва да платя над 60 лева при лимит 50 , питам операторката  дали от телефона не е набирано чужбина, казва НЕ, а Мтел  също  Не,а Виваком   НЕ, домашен също НЕ,а към Глобул  няколко минути.Културно ми казват, че ще видят какво може да се направи по въпроса.На следващия ден,мога да избирам само 123 ,проверявам пак сметката си,която е нараснала над 70 лева при спрени из .обаждания от няколко дни,ооо почва да става интересно, младата операторка се чуди каква да ми каже, най учтиво ме кани да посетя най близкия Germanos с телефона и ако може да изкарам СИМ картата от телефона. Може,може как дане може нали затова обичта ми към Глобул от ден на ден расте!!! Изкарах СИМ картата от телефона веднага,но тъй като бях многа далеч,реших да оставя за сутринта.първата работа ще бъде в Germanos,за това си лягам рано и спокойно защото си изкаках СИМ картата, вече и извъземните не могат да повишат тази сметка при това спрени из.обаждания.На сутринта се събуждам бодър,сънувах чуден сън че от Germanos най учтиво ми се извиняват, и сметката ми е 0 ст.Бързам да си поставя СИМ картата,и от 123 проверявам сметката,не само че не е 0 а е станала над  84 лева.Ако някой Ви каже че от мен повече обича Глобул не му вярвайте.Толкова се развалнувах от обич че едва не катострофирах към Germanos.Oт учтивите и медени гласчета не беше  останал и спомен в Germanos, щеш не щеш ще платиш, добре де но за каква да платя ,покажете ,обяснете ми.Не може,ако имаш домашен комп. и интернет ще ти дадем код за МуГлобул , но първа ще си платиш. НО за къкво,обяснете и ще платя.Не може,при нас първо се плаща,но като не искаш чрез интернет тогава ще чакаш писмо с подобна разпечатка. След месец чакане,разбрах че те нямат никакво намерение и аз отидох при тях,помолих ги вече да видят от къкво е тази сметка.Казаха ми че мямат право да влизат в личното ми просртанство и немогат дами кажат,единствения начин ебило чрез МуГлобул интернет. Главата ми се пръскаше,не можех да продължавам повече.пратих не знам защо, не знам за къкво.За къкво ми е тази проморция,когато цял месец не мога да телефонирам,а плащам и абонаментен план.   Обичта ми към Глобул е безгранична, затова са ми подновили договора още една година без да ме питат,трябвало да подам заявление, сякаш съм сключил граждански брак с Глобул,нали договора мие за 1 година.За една година какво ми дойде на главата още, нямате си представа.Само си спомням колко щаслив бях, и исках да изненадам приятно жена си,тогава бях щаслив човек,а сега съм ....маймуна !!!!!
Титла: GLOBUL - една проста измама !!!
Публикувано от: humty11 в Януари 28, 2011, 05:40:35 pm
Пълно безочие. Подиграват се с хората!
Титла: Globul член 19 в общите условия за мобилни услуги?
Публикувано от: marlaz в Февруари 09, 2011, 10:24:45 am
Наскоро оператора Globul едностранно ми прекрати изходящите обаждания. На 123 ми обясниха, че причината е член 19 от общите условия без да уточняват буквата и причината. Следва посещение в офис на оператора и същия отговор и мотане от човек на човек в офиса. Има ли смисъл да пиша до други инстанции и кой би ми обърнал по-вече внимание или да търся адвокати по частен път. Моля дайте съвет как да разбера коя буква и съответната причина за спирането на четирите карти.
Титла: Globul член 19 в общите условия за мобилни услуги?
Публикувано от: BISTRA в Февруари 09, 2011, 04:46:31 pm
ОТНОСНО: ГЛОБУЛ-ДОГОВОР ОБЩИ УСЛОВИЯ - КРЕДИТЕН ЛИМИТ???????????????- Е НЯМА ТАКОВА НЕЩО

СЪГЛАСНО ЧЛ.2 УСЛУГИТЕ СЕ ПРЕДОСТАВЯТ ВЪЗ ОСНОВА НА ИНДИВИДУАЛЕН ДОГОВОР. - ТАКА, ЗНАЧИ В МОЯ ДОГОВОР ПИШЕ:
ЦЕНОВИ УСЛОВИЯ.
СИМ КАРТАТА, ОПИСАНА ПО-ГОРЕ, ЩЕ БЪДЕ ПОЛЗВАНА ПРИ ПОСОЧЕНИТЕ ЦЕНОВИ УСЛОВИЯ НА ИЗБРАНАТА АБОНАМЕНТНА ПРОГРАМА, КАКТО СЛЕДВА:
--------------------------------
КРЕДИТЕН ЛИМИТ:50 ЛВ.
2. В ЧЛ.2, ПИШЕ ТАКА: ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ СА НЕРАЗДЕЛНА ЧАСТ ОТ ИНДИВИДУАЛНИЯ ДОГОВОР МЕЖДУ ГЛОБУЛ И ПОТРЕБИТЕЛИТЕ И ИМАТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНА СИЛА ЗА ТЯХ, ОСВЕН АКО НЕ Е ИЗРИЧНО УГОВОРЕНО ДРУГО В ИНДИВИДУАЛНИЯ ДОГОВОР. - Е ПО ТОЯ ПОВОД- В МОЯ ИНДИВИДУАЛЕН ДОГОВОР ПИШЕ- КРЕДИТЕН ЛИМИТ ИЗРИЧНО УГОВОРЕН 50ЛВ!!!!!!!!!
ПО-НАТАТЪК ИМА ГЛАВА 6. КРЕДИТЕН ЛИМИТ
ГЛОБУЛ ДОГОВАРЯ ИНДИВИДУАЛНО ЛИМИТ И АКТУАЛИЗИРА ПЕРИОДИЧНО ЛИМИТ, ИЗЦЯЛО ЕДНОСТРАННО, БЕЗ ДА Е НЕОБХОДИМО УВЕДОМЯВАНЕ НА ПОТРЕБИТЕЛЯ, А ПЪК ПОТРЕБИТЕЛЯ Е ДЛЪЖЕН ДА СИ ПЛАЩА ВСИЧКО ЗНАЕЛ НЕЗНАЕЛ - ЧЛ. 35.
Е КАК ЩЕ ЗНАЕ ВСЪЩНОСТ КОГА ПЕРИОДИЧНО МУ СЕ ПРОМЕНЯ- ПРЕДИ ДЕСЕТ ДНИ- ПРИМЕРНО 50ЛВ, СЛЕД ДВА ДНИ- 80ЛВ, СЛЕД ОЩЕ ТРИ ДНИ - 200ЛВ.
СЪЩО ТАКА- КЪДЕ СА ОПИСАЛИ В ДОГОВОРА ИЛИ ПЪК ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ, КАКВО Е ТОВА КРЕДИТЕН ЛИМИТ, КАКВО СЕ ВКЛЮЧВА В НЕГО- ЦЯЛОТО ЗАДЪЛЖЕНИЕ, С ТАКСА МЕСЕЧНА, С ДДС, С ЛИЗИНГОВИ ВНОСКИ?
И ИЗОБЩО МОЕТО МНЕНИЕ Е СЛЕДНОТО: ХЕМ ИМАМ ЛИМИТ, ХЕМ НЯМАМ, ХЕМ Е 50ЛВ, ХЕМ МОЖЕ ДА Е ВСИЧКО ДРУГО, ХЕМ НЕ ТРЯБВА ДА МИ КАЗВАТ А И АЗ НЕ ТРЯБВА И ДА ЗНАМ.
ХЕМ В ИНДИВИДУАЛНИЯ ДОГОВОР ИЗРИЧНО ПИШЕ 50ЛВ, ХЕМ НЕ Е?
ЕМИ ТОВА АКО НЕ СА АБСУРДИ В ТИЯ ДОГОВОРИ, КАКВО СА??????????
УСПОРВАМ ТАКЪВ ДОГОВОР, В КОЙТО ОПИСАНИТЕ  ФИНАНСОВИ УСЛОВИЯ НЕ СЕ СПАЗВАТ, МАКАР ЧЕ ИЗРИЧНО СА УПОМЕНАТИ, А СЕ ПРИЛАГАТ ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ, КЪДЕТО ИМАШ НЕКАКЪВ ЛИМИТ, НО ТОЙ Е НЯКАКВА ИМАГИНЕРНА ЕДИНИЦА, И САМО В ГЛОБУЛ СИ ГО ПРОМЕНЯТ И ЗНАЯТ КАКЪВ Е КОГАТО СИ ИСКАТ!
МОЛЯ,ЗА ВАШЕТО СЪДЕЙСТВИЕ, ПОРАДИ НЕСПАЗВАНЕ НА УСЛОВИЯТА НА ДОГОВОРА СКЛЮЧЕН МЕЖДУ МЕН И ГЛОБУЛ СЪЩИЯ ДА БЪДЕ ПРЕКРАТЕН ПРЕДСРОЧНО ПО ТЯХНА ВИНА.
Титла: Globul член 19 в общите условия за мобилни услуги?
Публикувано от: BeTaTesTeR в Февруари 09, 2011, 07:51:18 pm
Естествено,че оператора може едностранно да променя кредитния лимит и вие нямате никакво участие в този процес.Kредитния лимит не е въведен за ваше удобство,а чрез него оператора контролира кредитния риск.Тъй като когато вие използвате абонаментна услуга,първо говорите и после плащате.Тоест докато не си платите сметката вие използвате кредит от оператора за сумата от направените разговори.С определянето на кредитния лимит оператора решава доколко може да ви има доверие и каква сума за разговори може да ви отпусне така,че да можете да си платите навреме сметката без допълнителни усложнения.И при трите мобилни оператора в България,без да имат проблеми с билинг системите кредитния лимит е възможно да се прескочи при използване на услуги с добавена стойност,използване на мобилен интернет или потребление в роуминг.Като при потребление в роуминг информацията се бави с дни и напрактика кредитния лимит може да се надвиши драстично.Надвишаването на кредитния лимит е в ущърб най-вече на оператора и в никакъв случай не предполага неплащане на сметката или някакви претенции от страна на абоната.След като абоната е потребил услуги за определена стойност следва да ги заплати независимо от кредитния лимит.Това е все едно да отидете на ресторант и след като се навечеряте и ви връчат сметката да откажете да платите цялата сума с оправданието,че ресторанта е виновен,че ви е позволил да ядете толкова много.
Титла: Globul член 19 в общите условия за мобилни услуги?
Публикувано от: marlaz в Февруари 09, 2011, 09:31:35 pm
В случая лимита не е причина. Всичко е платено до стотинка, а картите не работят. И никой не поема отговорност за това - нито на 123 нито в офиса на Globul. Дайте съвет към кого да се обърна за по-голяма яснота по въпроса?
Титла: Globul член 19 в общите условия за мобилни услуги?
Публикувано от: Stanka в Февруари 10, 2011, 04:28:08 pm
На мен много пъти Глобул са ми спирали телефона заради превишен лимит. Естествено презастраховат се като пускат смс известие, но аз винаги съм се чудела как лимита се увеличава без аз да знам и как ги изговарям тези 1000 безплатни минути та чак достигам лимита, не знам?
Титла: Globul член 19 в общите условия за мобилни услуги?
Публикувано от: BISTRA в Февруари 11, 2011, 09:22:27 am
СЪГЛАСНО ЧЛ.2 УСЛУГИТЕ СЕ ПРЕДОСТАВЯТ ВЪЗ ОСНОВА НА ИНДИВИДУАЛЕН ДОГОВОР. - ТАКА, ЗНАЧИ В МОЯ ДОГОВОР ПИШЕ:
ЦЕНОВИ УСЛОВИЯ.
СИМ КАРТАТА, ОПИСАНА ПО-ГОРЕ, ЩЕ БЪДЕ ПОЛЗВАНА ПРИ ПОСОЧЕНИТЕ ЦЕНОВИ УСЛОВИЯ НА ИЗБРАНАТА АБОНАМЕНТНА ПРОГРАМА, КАКТО СЛЕДВА:
--------------------------------
КРЕДИТЕН ЛИМИТ:50 ЛВ.

2. В ЧЛ.2, ПИШЕ ТАКА: ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ СА НЕРАЗДЕЛНА ЧАСТ ОТ ИНДИВИДУАЛНИЯ ДОГОВОР МЕЖДУ ГЛОБУЛ И ПОТРЕБИТЕЛИТЕ И ИМАТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНА СИЛА ЗА ТЯХ, ОСВЕН АКО НЕ Е ИЗРИЧНО УГОВОРЕНО ДРУГО В ИНДИВИДУАЛНИЯ ДОГОВОР. - Е ПО ТОЯ ПОВОД- В МОЯ ИНДИВИДУАЛЕН ДОГОВОР ПИШЕ- КРЕДИТЕН ЛИМИТ ИЗРИЧНО УГОВОРЕН 50ЛВ!!!!!!

АЗ ГОВОРЯ ЗА СКЛЮЧЕН ДОГОВОР ПРИ ОПРЕДЕЛЕНИ УСЛОВИЯ, НИКОЙ НЕ ГОВОРИ ЗА ПЛАЩАНЕ ИЛИ НЕ!!!!!!!
НЕЩО ЯВНО НЕ СХВАЩАТЕ ПРОБЛЕМА, А И ОСВЕН ТОВА ОПЕРАТОРА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ИНТЕРЕСУВА ЕДИНСТВЕНО ОТ СВОЕТО УДОБСТВО, А И ОТ ТОВА ДАЛИ СЪЗДАВА УДОБСТВО НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА НЕГОВАТА УСЛУГА!
Титла: Globul член 19 в общите условия за мобилни услуги?
Публикувано от: BISTRA в Февруари 11, 2011, 09:43:21 am
И защо отказва да приеме заявление лично от абоната за намаляване на кредитния лимит - не е ли логично , че ако абоната сам заяви до какъв лимит ще ползва услугите, съответно и в Глобул да има по-малко некоректни платци- с какво по-точно се затрудняват в Глобул при желание от страна на потребителя да се намалява кредитния лимит??????? Защо, както отговарят от там, било възможно само увеличаване???????? Е те по-добре ли ще ми определят платежоспособността от мен???? Аз бих желала да правя такъв разход за разговори, какъвто аз преценявам.
Титла: Globul член 19 в общите условия за мобилни услуги?
Публикувано от: BISTRA в Февруари 11, 2011, 09:55:36 am
СЪГЛАСНО ЧЛ.2 УСЛУГИТЕ СЕ ПРЕДОСТАВЯТ ВЪЗ ОСНОВА НА ИНДИВИДУАЛЕН ДОГОВОР. - ТАКА, ЗНАЧИ В МОЯ ДОГОВОР ПИШЕ:
ЦЕНОВИ УСЛОВИЯ.
СИМ КАРТАТА, ОПИСАНА ПО-ГОРЕ, ЩЕ БЪДЕ ПОЛЗВАНА ПРИ ПОСОЧЕНИТЕ ЦЕНОВИ УСЛОВИЯ НА ИЗБРАНАТА АБОНАМЕНТНА ПРОГРАМА, КАКТО СЛЕДВА:
--------------------------------
КРЕДИТЕН ЛИМИТ:50 ЛВ.

2. В ЧЛ.2, ПИШЕ ТАКА: ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ СА НЕРАЗДЕЛНА ЧАСТ ОТ ИНДИВИДУАЛНИЯ ДОГОВОР МЕЖДУ ГЛОБУЛ И ПОТРЕБИТЕЛИТЕ И ИМАТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНА СИЛА ЗА ТЯХ, ОСВЕН АКО НЕ Е ИЗРИЧНО УГОВОРЕНО ДРУГО В ИНДИВИДУАЛНИЯ ДОГОВОР. - Е ПО ТОЯ ПОВОД- В МОЯ ИНДИВИДУАЛЕН ДОГОВОР ПИШЕ- КРЕДИТЕН ЛИМИТ ИЗРИЧНО УГОВОРЕН 50ЛВ!!!!!!

АЗ ГОВОРЯ ЗА СКЛЮЧЕН ДОГОВОР ПРИ ОПРЕДЕЛЕНИ УСЛОВИЯ, НИКОЙ НЕ ГОВОРИ ЗА ПЛАЩАНЕ ИЛИ НЕ!!!!!!!
НЕЩО ЯВНО НЕ СХВАЩАТЕ ПРОБЛЕМА, А И ОСВЕН ТОВА ОПЕРАТОРА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ИНТЕРЕСУВА ЕДИНСТВЕНО ОТ СВОЕТО УДОБСТВО, А И ОТ ТОВА ДАЛИ СЪЗДАВА УДОБСТВО НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА НЕГОВАТА УСЛУГА!
И защо отказва да приеме заявление лично от абоната за намаляване на кредитния лимит - не е ли логично , че ако абоната сам заяви до какъв лимит ще ползва услугите, съответно и в Глобул да има по-малко некоректни платци- с какво по-точно се затрудняват в Глобул при желание от страна на потребителя да се намалява кредитния лимит??????? Защо, както отговарят от там, било възможно само увеличаване???????? Е те по-добре ли ще ми определят платежоспособността от мен???? Аз бих желала да правя такъв разход за разговори, какъвто аз преценявам.
Титла: SMS на кирилица или на латиница?
Публикувано от: Краси_мир2003 в Февруари 13, 2011, 12:03:45 am
Здравейте драги посетители,

От доста дълго време и аз де замислям за това, но уви, сякаш в нашето общество не се говори много, много за това и сякаш не се отделя нужното внимание и значение на нашата родна българска азбука. Аз съм на мнение не само, че броят на знаците при писане на кратко текстово съобщение трябва да бъде еднакъв, независимо дали се използва кирилица или латиница, но и мобилните оператори трябва да бъдат задължени да изпращам всички служебни съобщения към своите потребители единствено и само на кирилица. От дълго време съм на мнение, че КРС трябва да вземе отношение по този въпрос и това да бъде законово регулирано.
Титла: ГЛОБУЛ- КРЕДИТЕН ЛИМИТ
Публикувано от: BISTRA в Февруари 13, 2011, 10:21:04 am
ОТНОСНО: ГЛОБУЛ-ДОГОВОР ОБЩИ УСЛОВИЯ - КРЕДИТЕН ЛИМИТ???????????????- Е НЯМА ТАКОВА НЕЩО

СЪГЛАСНО ЧЛ.2 ОТ ОБЩИТЕ УСВОВИЯ, УСЛУГИТЕ СЕ ПРЕДОСТАВЯТ ВЪЗ ОСНОВА НА ИНДИВИДУАЛЕН ДОГОВОР. - ТАКА, ЗНАЧИ В МОЯ ДОГОВОР ПИШЕ:
ЦЕНОВИ УСЛОВИЯ.
СИМ КАРТАТА, ОПИСАНА ПО-ГОРЕ, ЩЕ БЪДЕ ПОЛЗВАНА ПРИ ПОСОЧЕНИТЕ ЦЕНОВИ УСЛОВИЯ НА ИЗБРАНАТА АБОНАМЕНТНА ПРОГРАМА, КАКТО СЛЕДВА:
--------------------------------
КРЕДИТЕН ЛИМИТ:50 ЛВ.
2. В ЧЛ.2, ПИШЕ ТАКА: ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ СА НЕРАЗДЕЛНА ЧАСТ ОТ ИНДИВИДУАЛНИЯ ДОГОВОР МЕЖДУ ГЛОБУЛ И ПОТРЕБИТЕЛИТЕ И ИМАТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНА СИЛА ЗА ТЯХ, ОСВЕН АКО НЕ Е ИЗРИЧНО УГОВОРЕНО ДРУГО В ИНДИВИДУАЛНИЯ ДОГОВОР. - Е ПО ТОЯ ПОВОД- В МОЯ ИНДИВИДУАЛЕН ДОГОВОР ПИШЕ- КРЕДИТЕН ЛИМИТ ИЗРИЧНО УГОВОРЕН 50ЛВ!!!!!!!!!
ПО-НАТАТЪК ИМА ГЛАВА 6. КРЕДИТЕН ЛИМИТ
ГЛОБУЛ ДОГОВАРЯ ИНДИВИДУАЛНО ЛИМИТ И АКТУАЛИЗИРА ПЕРИОДИЧНО ЛИМИТ, ИЗЦЯЛО ЕДНОСТРАННО, БЕЗ ДА Е НЕОБХОДИМО УВЕДОМЯВАНЕ НА ПОТРЕБИТЕЛЯ, А ПЪК ПОТРЕБИТЕЛЯ Е ДЛЪЖЕН ДА СИ ПЛАЩА ВСИЧКО ЗНАЕЛ НЕЗНАЕЛ - ЧЛ. 35.
Е КАК ЩЕ ЗНАЕ ВСЪЩНОСТ КОГА ПЕРИОДИЧНО МУ СЕ ПРОМЕНЯ- ПРЕДИ ДЕСЕТ ДНИ- ПРИМЕРНО 50ЛВ, СЛЕД ДВА ДНИ- 80ЛВ, СЛЕД ОЩЕ ТРИ ДНИ - 200ЛВ.
СЪЩО ТАКА- КЪДЕ СА ОПИСАЛИ В ДОГОВОРА ИЛИ ПЪК ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ, КАКВО Е ТОВА КРЕДИТЕН ЛИМИТ, КАКВО СЕ ВКЛЮЧВА В НЕГО- ЦЯЛОТО ЗАДЪЛЖЕНИЕ, С ТАКСА МЕСЕЧНА, С ДДС, С ЛИЗИНГОВИ ВНОСКИ?
И ИЗОБЩО МОЕТО МНЕНИЕ Е СЛЕДНОТО: ХЕМ ИМАМ ЛИМИТ, ХЕМ НЯМАМ, ХЕМ Е 50ЛВ, ХЕМ МОЖЕ ДА Е ВСИЧКО ДРУГО, ХЕМ НЕ ТРЯБВА ДА МИ КАЗВАТ А И АЗ НЕ ТРЯБВА И ДА ЗНАМ.
ХЕМ В ИНДИВИДУАЛНИЯ ДОГОВОР ИЗРИЧНО ПИШЕ 50ЛВ, ХЕМ НЕ Е?
ЕМИ ТОВА АКО НЕ СА АБСУРДИ В ТИЯ ДОГОВОРИ, КАКВО СА??????????
УСПОРВАМ ТАКЪВ ДОГОВОР, В КОЙТО ОПИСАНИТЕ ФИНАНСОВИ УСЛОВИЯ НЕ СЕ СПАЗВАТ, МАКАР ЧЕ ИЗРИЧНО СА УПОМЕНАТИ, А СЕ ПРИЛАГАТ ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ, КЪДЕТО ИМАШ НЯКАКЪВ ЛИМИТ, НО ТОЙ Е НЯКАКВА ИМАГИНЕРНА ВЕЛИЧИНА, КОЯТО САМО В ГЛОБУЛ СИ Я ЗНАЯТ И ПРОМЕНЯТ ,КОГАТО СИ ИСКАТ!
АЗ ГОВОРЯ ЗА СКЛЮЧЕН ДОГОВОР ПРИ ОПРЕДЕЛЕНИ УСЛОВИЯ, НИКОЙ НЕ ГОВОРИ ЗА ПЛАЩАНЕ ИЛИ НЕ!!!!!!!
 А И ОСВЕН ТОВА ОПЕРАТОРА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ИНТЕРЕСУВА ЕДИНСТВЕНО ОТ СВОЕТО УДОБСТВО, А И ОТ ТОВА ДАЛИ СЪЗДАВА УДОБСТВО НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА НЕГОВАТА УСЛУГА!
И защо отказва да приеме заявление лично от абоната за намаляване на кредитния лимит - не е ли логично, че ако абоната сам заяви до какъв лимит ще ползва услугите, съответно и в Глобул да има по-малко некоректни платци- с какво по-точно се затрудняват в Глобул при желание от страна на потребителя да се намалява кредитния лимит??????? Защо, както отговарят от там, било възможно само увеличаване???????? Е те по-добре ли ще ми определят платежоспособността от мен???? Аз бих желала да правя такъв разход за разговори, какъвто аз преценявам.
Титла: SMS на кирилица или на латиница?
Публикувано от: BeTaTesTeR в Февруари 13, 2011, 11:07:21 am
И когато телефонът ти,понеже е внесен незнайно откъде или поради някаква друга причина не поддържа кирилица и получиш смс с йероглифи дали няма да оревеш света,че оператора не те е предупредил за доближаването на кредитния лимит.
Титла: SMS на кирилица или на латиница?
Публикувано от: Краси_мир2003 в Февруари 13, 2011, 12:44:42 pm
Все пак е за отбелязване, че абсолютно всички телефони в света, произведени след 2002 г. поддържат кирилица без никакъв проблем.
Титла: SMS на кирилица или на латиница?
Публикувано от: Краси_мир2003 в Февруари 13, 2011, 12:57:44 pm
Още една прекрасна възможност (особено за хората, които все пак твърдят, че телефоните им не разбирали кирилица:) е мобилните оператори в България да имат версия на абсолютно всички свои служебни съобщения и на кирилица и на латиница. Така всеки потребител ще може сам да заяви с коя писменост да получава съобщенията си. А тук вече не би трябвало да има никакъв проблем. Ако всеки може сам да иска промяна на кредитния си лимит например и системата да няма проблем с това, то защо да не може да избира и писмеността, на която да получава съобщенията си.
Титла: SMS на кирилица или на латиница?
Публикувано от: snowbord в Февруари 14, 2011, 02:19:01 am
Това е техническо ограничение. 1 буква от кирилицата изисква 2 byte-a (16 bits), докъто 1 буква от латиницата изисква 1 byte (8 bits, може и по-малко, примерно 7). Това е свойство на т.н. Unicode (съдържащ нашата азбука), метода на изразяване на символи извън нормален 8-битов UTF8 или 7-битов ASCII.

http://en.wikipedia.org/wiki/ASCII#ASCII_printable_characters
http://en.wikipedia.org/wiki/Cyrillic_(Unicode_block)

Колко bit-a просто означава колко ни е голям избора на символи и естествено колко място отнема да се съхрани този избор на символ.  Тъй като нашата азбука не е сред първите 128 (7 бит) или 256 (8 бит) символa сред които е Латиница, всяка буква е 16 битова защото е сред другите 109,000 символа позволени от Unicode - до Китайски, Арабски и какви ли не други азбуки.

Лимитът на sms технически е 160 7-bit символа (каквото ползваме) или 140 8-bit символа, следователно 70 16-bit символа.

http://en.wikipedia.org/wiki/SMS
Титла: SMS на кирилица или на латиница?
Публикувано от: snowbord в Февруари 14, 2011, 02:45:52 am
То даже си го пише и изрежда Български като пример.  Забележете че лимита зависи от настройката за избор на азбука от страна на потребителя.. която зависи от техническото ограничение за размера на sms.

Message size

Short messages can be encoded using a variety of alphabets: the default GSM 7-bit alphabet, the 8-bit data alphabet, and the 16-bit UTF-16 alphabet.[27] Depending on which alphabet the subscriber has configured in the handset, this leads to the maximum individual short message sizes of 160 7-bit characters, 140 8-bit characters, or 70 16-bit characters (including spaces). GSM 7-bit alphabet support is mandatory for GSM handsets and network elements,[27] but characters in languages such as Arabic, Chinese, Korean, Japanese or Cyrillic alphabet languages (e.g. Russian, Serbian, Bulgarian, etc.) must be encoded using the 16-bit UTF-16 character encoding (see Unicode).
Титла: GLOBUL - една проста измама !!!
Публикувано от: 53 в Февруари 24, 2011, 03:07:31 pm
Здравейте! Имам един въпрос могат ли да ме подведат под съдебна отговоност ако дължа 105 лв. за неустойка за автоматично подновен договор без мое съгласие.
Титла: GLOBUL - една проста измама !!!
Публикувано от: ogan64 в Февруари 24, 2011, 06:34:10 pm
ТЪПИЯ ГРЪК СОСТВЕНИК НА ГЛОБУЛ НАТРАПВА УСЛУГИ НА ХОРАТА КОИТО НЕ ЖЕЛАЬТ И ЕДНОСТРАННО ПРОМЕНЯ ДОГОВОРИТЕ.АЗ ВЗЕХ КАРТА САМО ПРИ УСЛОВИЕ ,ЧЕ ЩЕ ИМА ЛИМИТ ДО 50 ЛВ. ЗАЩОТО Е ЗА ДЕТЕ  А ТЕ КАКТО ЗНАЕМ ТРУДНО СЕ КОНТРОЛИРАТ.ТРИ МЕСЕЦА Я ЛИМИТИРАХА КАТО СМЕТКАТА С ТАКСАТА И ДДС БЕШЕ 82 ЛВ. НО ГАДНИЯ ГРЪК ИСКА ОЩЕ И ОЩЕ И МИ СПРЯХА ЛИМИТИРАНЕТО НА КАРТАТА И СЕГА ПО НЕЯ ИМА СМЕТКА 150 ЛВ. ПРИ ЗАПИТВАНЕ ЗАЩО ТАКА ЕДНОСТРАННО СА РЕШИЛИ ДА МИ МАХНАТ ЛИМИТА ПРИ УСЛОВИЕ ,ЧЕ АЗ САМО ЗАРАДИ ТОВА СЪМ ВЗЕЛ КАРТАТА И ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПРИ ТАКОВА УСЛОВИЕ ,ТЕ МИ КАЗАХА ЧЕ ТАКА СА РЕШИЛИ И ТАКА ЩЯЛО ДА БЪДЕ-ГАДЕН ГРЪК.ГРЪК ЛИ Е САМО БОЙ И ЕБАН В МАЗНИЯ МУ КОСМЯСЪЛ ГЪЗ.
Титла: GLOBUL - една проста измама !!!
Публикувано от: ogan64 в Февруари 24, 2011, 06:35:02 pm
НИКОГА ГЛОБУЛ
Титла: GLOBUL - една проста измама !!!
Публикувано от: dinbi в Февруари 24, 2011, 10:53:28 pm
Всичко което чета тук е абсолютно същото както и при бившите БТк сега Виваком,истински рекет е подписания договор ,жалвал съм се до всчики отговорни институций ,но само новия ОМБУДСМАН ми даде отговор че е предупреден оператора Вива ком.Искам да кажа на kiara че ако ти решиш някога да си прекратиш договора с който и да е от тук изброените оператори на услуги почти на 60% е възможно да не успееш защото все пак става въпрос само за 1-н ден в годината,дори и да си доволен клиент когато чуеш за такива неправди ставаш автоамтично разочарован недоволен клиент, защото това не е справедливо и тук държавните органи трябва да вземат страната на клиента,защото безобразията на операторите са безкрайни,не може да плащаш такси и неустойки когато не ползваш услуга и на всичкото от горе да няма с кого да се споразумеш за каквото и да било.За GERMANOS и аз не искам да чуя,няма да вляза и да си платя сметката там,купих си моб.тел. NOKIA  от този магазин във варна на 8-и прим.полк ,развален софтуер ли беше какво беше не знам но блокираше забиваше както заразен с вирус компютър,на 1-та година 2-а пъти ,на 2-та година на 3-я път сякаш го оправиха,вече 4-а година няма проблем ама телефона или не беше нов или беше дефектен ,но първо ме обвиниха че съм го изтървал после че не го пазя ,зарядното не работи от 6-ия месец още,но то не подлежало на гаранция а проблема е в кабела му явно защото като го раздвижа зарежда но видимо няма нищо .Всички залагат на автоамтичното подновяване на договора и то заради таксите за цяла година.Ползваш не ползваш плащаш.Тази практика първо тръгна от БТК след като я приватизираха...
Титла: GLOBUL - една проста измама !!!
Публикувано от: BeTaTesTeR в Февруари 25, 2011, 11:14:42 am
Vivacom последна въведе автоматичното подновяване на договорите.Съвсем скоро обаче това ще отпадне и ще видим за какво ще се хванете тогава.Аз наскоро прекратих два договора с Виваком напълно безпроблемно.Е разбира се не съм чакал последния ден,ами около 10-на дни преди да започне 30 дневния период до изтичането.

За кредитния лимит много пъти съм писал.Кредитния лимит се определя едностранно от оператора и вие няма никакво участие в определянето му.Колкото и да ви се иска не можете да се месите в определянето му.След няколко фактури обикновено оператора преценя,че сте коректен и ви увеличава кредитния лимит за да може да потребявате повече услуги.Това,че не можете да си контролирате потреблението,не е проблем на оператора и той не е длъжен да ви контролира.
Титла: GLOBUL - една проста измама !!!
Публикувано от: mipopov в Февруари 25, 2011, 04:02:27 pm
Проблема не е в автоматичното подновяване, а в това, че някои служители в такива фирми, не си вършат работата в услуга на клиента и измислят какви ли не спънки, само и само да не прекратиш договора в техния офис.
 А кредитния лимит лично аз съм го променял на 2 мои карти...
Титла: GLOBUL - една проста измама !!!
Публикувано от: megi27 в Февруари 25, 2011, 05:09:20 pm
Здравейте!
Всички ние в България си мислим  , че сме европейска държава-нищо подобно! Никой няма да се учуди от моите направени изводи, нали?Просто незнам откъде да започна.Преди няколко месеца реших да си направя подърък-скъп телефон, разбира се неможе една учителка с възможно най-ниската заплата да си позволи това, затова си го купих на изплащане(лизинг).Усмихнаха се сладко служителите на Глобул,държаха се превъзходно с мен, подаваха ми най-любезно всички документи за подписване,взех да си въобразявам, че са ми братя и сестри чак,:)До тук всичко е наред , нали?Но след 3 месеца ми гепват телефона от дамската чанта.Моментално се обаждам да ми я блокират и подавам сигнал в полицията.Отидох след това в близкия офис на Глобул и ги попитах най-учтиво какво мога да направя в такъв случай,все пак съм техен абонат от доста време, а и никак не е приятно да плащам всеки месец за вещ която ми е открадната.Момичето от гишето си повдигна раменете и си продължи работата.Попитах я как стои въпроса с GPRS-функцията,тъй като телефона ми я поддържа и дали могат да го намерят  по този начин.Но отново никой не ми обърна внимание.Гадното е че ние потребителите имаме само задължения и ако случайно ги пропуснем , могат дори да ни вкарат в затвора, а къде са другите , които ни обслужват.Защо не са били толкова мили с мен и когато ми откраднаха телефона. Защо не ми оказаха съдействие?А правата ни къде са?Ние сме в такъв случай безправни хора т.е. роби!Съжалявам че съм се родила в тази държава и че съм българка
Титла: GLOBUL - една проста измама !!!
Публикувано от: BeTaTesTeR в Февруари 25, 2011, 06:57:02 pm
Ами в случая освен да подадете сигнал в полицията,което вече сте направили,друго няма какво да се направи и никой друг не може да ви съдейства.Колкото и да е неприятно нямате основание да не си плащате вноските за телефона.Ако бяхте платили телефона наведнъж щяхте ли да си искате парите обратно от магазина?Мислите ли,че е нормално да си търсите парите за откраднатите вещи от магазините където сте ги закупили?Каква вина имат търговците за кражбата за да ви възстановят парите.
Колкото до проследяването,GPRS и GPS функциите на телефоните нямат общо с това.Оператора може да види ако в мрежата му се появи вашия телефон с друга сим карта.Но такава проверка може да стане само чрез официална заповед от полицията.А служителите в магазина са много далеч от такива правомощия,има специални отдели към които може да се обърне полицията и които имат правомощия да направят такава проверка.Нали не си представяте,че всеки служител работещ в мобилен оператор може по всяко време да провери къде се намирате респективно къде се намира вашия телефон.Така,че в този случай нямате основание да се сърдите на служителите в магазина,те действително нищо не могат да направят освен да съдействат за блокирането на сим картата за да не я използват крадците.Искрено се надявам крадците да се издънят и в крайна сметка да си получите обратно телефона.
Титла: GLOBUL - една проста измама !!!
Публикувано от: mipopov в Февруари 25, 2011, 07:26:01 pm
А колко хубаво щеше да бъде това да и го бяха обяснили служителите в магазина и то с възможно най-добрия тон... Сега госпожата нямаше да има нужда да се оплаква тук...
Титла: GLOBUL - една проста измама !!!
Публикувано от: barbaniko в Февруари 27, 2011, 09:43:29 am
Ванка ,как да обясниш на това стадо овце че всеки го стриже и дои както си иска.Че не говори с всички,а само с някои.Че го баламосват с безброй ненужни услуги от които реално няма нужда.По форумите всички са отворени,а на протеста бяха само 20 човека.
Титла: GLOBUL - една проста измама !!!
Публикувано от: rumina1402 в Март 01, 2011, 06:04:51 pm
Do koga 6te podnovjvat avtomati4no dogovorite ni?
Титла: GLOBUL - една проста измама !!!
Публикувано от: Dealer в Март 02, 2011, 12:41:01 pm
след няколко месеца ще ми изтече довора с Глобул.Искам обаче да запазя номера си на предплатена карта....но определено от всички оплаквания напоследък ме е страх да не ми извъртят някой номер ...Знаете ли дали трябва да попълня заявление за отказ от мобилни услуги за да премине тази карта към предплатена..? Много неясноти има общо взето при тези мошенници..(Като подписваш договор -ти включват картата до час...като искаш да я спреш -НЕ можеш 1 месец и повече) ...ако има някой от форума ,който си е прехвърлял номера от абонамент на предплатена нека накратко опише стъпките- ще съм много благодарен,а и не само аз :)
Титла: GLOBUL - една проста измама !!!
Публикувано от: mipopov в Март 02, 2011, 02:54:33 pm
Правил съм го 2 пъти. Пише се заявление и по-не правят спънки, отколкото ако искаш да я спреш изцяло.
Титла: Глобул - On NET
Публикувано от: GENCH0 в Март 07, 2011, 01:39:10 pm
Здравейте!
Днес при проверка на сметката си открих една нова услуга/пакет включен в плана ми - On NET.
Другото, което най-много ме изненада е факта, че никъде в сайта на оператора не открих информация за този пакет. Някой има ли представа какво представлява и най-добре, ако може да даде подробна информация.
Как да ползвам или ползвам вече нещо, за което нямам и най-малка представа?
Титла: Глобул - On NET
Публикувано от: bloucester в Март 07, 2011, 02:14:22 pm
Това най-вероятно са минутите, през които сте били в интернет - води се \"minutes on net\", ако не се лъжа. С програма GoWeb или Max Plus (ако все още я има) ли сте?
Титла: Глобул - On NET
Публикувано от: Alexander в Март 07, 2011, 02:22:02 pm
Здравейте,

Доколкото знам On NET minutes означава наличие на някакви допълнителни безплатни минути в рамките на същата мрежа. Поне така е при чуждестранни телекоми.
Най-вероятно в случая тази новопоявила се услуга е във Ваша полза, но все пак бих Ви посъветвал да се обърнете към сътрудник на оператора за допълнителна информация конкретно за тяхната услуга.

Поздрави.
Титла: Моля за помощ ?!
Публикувано от: teda777 в Март 28, 2011, 05:36:58 pm
Моля ви за помощ,защото не знам как да се отърва от кожодерите ГЛОБУЛ ?!Като за начало имам 2 карти на мое име и искам да си прекратя едната,но ми казаха,че трябва да плащам неустойки.Еми да ама договора ми е подновен без мое знание и е до юли 2012 година , а е сключен декември 2009 ?!! Искам да се прехвърля на ВИВАКОМ и ми казаха,че трябва да нямам стари задължения (и наистина нямам) и да е към края на договора иначе пак ще плащам неустойки?! И още едно нещо - таксата ми е 19,90 лева. Значи за двете карти става 39,80 лева! Всеки месец аз получавам фактури минимум за 60 лева ?! Искам да премина на по-малка тарифа и не ми позволяват - само на по-голяма.А познавам хора,които отидоха и им смениха от тарифа като моята на 5лева тарифа. Ако някой може да ми помогне ще съм му много благодарна!
Титла: Моля за помощ ?!
Публикувано от: Dealer в Март 28, 2011, 07:01:10 pm
еми ако НЕ Ви се плащат неустойки-си изчаквате изтичането на договора и го спирате(и мислете повече преди да подписвате смотаните им договори които  са почти равносилни на предплатените им пакети накрая) минавайте на Вива щото засега наистина те са най-добри Успех с прекратяването на договора.. и на мен ми предстой да спра договор ..и очаквам да има спънки 100%
Титла: Моля за помощ ?!
Публикувано от: severfen в Март 29, 2011, 08:29:47 am
За съжаление Dealer е прав, плащате или чакате.
Титла: Моля за помощ ?!
Публикувано от: teda777 в Март 29, 2011, 03:43:12 pm
Много благодаря :)
Титла: Моля за помощ ?!
Публикувано от: Veselin в Март 29, 2011, 03:46:44 pm
Здравей, teda777!
Аз имах подобен случай с подновяване на договор без мое знание и съгласие. Картата по това време физически не съм я използвал поради отсъствието ми от страната за повече от 3 години. След многократни разправии с некомпетентни служители ето как реших проблема си. Написах Заявление за прекратяване на договора със задна дата, тъй като не считам, че съм длъжен да плащам за нещо което не съм ползвал. Описах и неадекватните действия, както и опитите на служителите им да ме разиграват и губят времето, както и категорично отказват да ми приемат искането, както и задължението им да я въведат с входящ номер. Отидох с писмото при най близкия Нотариус за заверка, сложих всичко в плик и изпратих препоръчано писмо с ОБРАТНА РАЗПИСКА до директора на оператора в София. Само след 3 дни получих положителен отговор за прекратяване на договора със дата която аз посочих, както и извинения за причинените неудобства. След около месец получих ново писмо с което ми върнаха надписани около 130 лв. Надявам се, че помогнах. Действай бързо и не се занимавай с неграмотни пионки в незнайни офиси и представители.
Пътят е Заявление- Заверка от Нотариус- ПОЩА препоръка с обратна разписка -Директор на Глобул. Ти си клиент, не те интересува, че операторите си имат някакви си вътрешни проблеми.
Още, не на последно място, не давай телефон за контакт, защото ще се опитат да те заблудят в избора Ви а той трябва да изглежда Убедителен.
Успеха Ви е гарантиран на 100%. Действайте!
Титла: Globul IZMAMA
Публикувано от: teodosi в Март 31, 2011, 06:51:49 pm
i az imam problem s globul.nachislena mi beshe smetka ot 379lv bez dds.slujitelite v magazina mi kazaha che sum polzval internet koito struva 2.40lv na 1mb...za da vlezesh ot telefona pimerno v data.bg ti vzima 2mb demek okolo 5lv samo za vlizaneto.!!!!!problema e che kogato sa napraveni tezi izteglqniq izhodqshtite obajdaniq na telefona mi bqha sprqni proverqval sum si smetkata kogato mi sprqha smetkata i tq beshe 00.00 sled tova pak sam q proverqval pak tolkova i edin den prosto ei taka proverqvam i vijdam golqmata cifra...ta misalta mi e kak moga da naprvq takava smetka dokato mi e sprqna smetkata i kak stava tova pri polojenie che polzvam samo bezplaten wi-fi na rabota..ako ima nqkoi ideya za kakvo stava vapros neka da pi6e.chuval sum za dosta takiva sluchai i po televiziqta naposledak zapochnaha da trabqt...izvinqvam se za negramotnoto pisane na latinica no v momenta sym mn iznerven :\\
Титла: Globul IZMAMA
Публикувано от: Emporioarmanibg в Април 01, 2011, 09:19:16 pm
teodosi,
понякога,когато телефонът изпусне връзката с WiFi,той автоматично минава към 3G,и вие плащате(така е при повечето модели).Да не би да е станало така?
Титла: GLOBUL - една проста измама !!!
Публикувано от: Emporioarmanibg в Април 01, 2011, 09:29:01 pm
Kiara,
Аз самият се очудвам от арогантноста ви.Не знам дали рабтоите в GLOBUL или не,но държанието ви не рпилича на нищо.
Операторите трябва да известяват с SMS кога има нова фактура,кога е надвишен лимита,кога изтича договора и т.н.Не ми го сравнявайте с кисело мляко-съвсем различни са нещата.
Но вие се възпозлвате от незнанието на хората,че трябва да ходят един месец преди това и не им съобщавате,че могат да си спрат договорите.
От незнанието на потребителите доста намазвате...
Титла: Globul IZMAMA
Публикувано от: EVA85 в Април 10, 2011, 01:52:46 pm
MNOGO MI E CHUDNO PO KOI ZAKON GLOBUL IMA PRAVO DA PREDOSTAVQ LICHNITE NI DANNI NA KAKVATO I DA E ORGANIZACIQ I KADE V DOGOVORITE NA TEZI OBIRDJII E SPOMENATO CHE PRI NEPOKRIVANE NA ZADALJENIQTA GLOBUL IMAT PRAVO DA PRODAVAT DALJIMITE SUMI ZAEDNO S LICHNITE NI DANNI.....DOKOLKOTO MI E IZVESTNO SAMO BANKITE IMAT TOVA PRAVO..HUBAVO E DA SE SABERE GRUPA OT POTARPEVSHI I DA SE ZAVEDE OBSHT ISK SRESHTU GLOBUL ZA NEZAKONNA PRODAJBA NA NASHITE ZADALJENIQ I SAOTVETNO ZA LICHNITE NI DANNI....ZNAETE LI KOLKO HORA RABOTQT V TAZI IZMISLENA FIRMA \'S.G.GROUP\'...I KOLKO  SA ARUGANTNI TOVA SPORED MEN E NQKAKVA MAFIOTSKA ORGANIZACIQ KOQTO PO NIKOI ZAKON NQMA PRAVO DA PRITEJAVA DANNITE NI PO TOZI NACHIN...CELTA E AKO NE SE POKRIQT ZADALJENIQTA V OPREDELEN PERIOD TE DA SLAGAT LIHVI I DA PECHELQT PO TOZI NACHIN.
Титла: Globul IZMAMA
Публикувано от: mipopov в Април 10, 2011, 01:54:10 pm
В ЗЗД. Друг е въпроса, че не спазват някои членове от този закон...
Титла: Globul IZMAMA
Публикувано от: Emsi Zzz в Май 03, 2011, 02:48:33 pm
Искам да попитам , имат ли право мобилните оператори да начисляват такса и половина за първия месец от договора, след като никъде не е упоменато?
Титла: Globul IZMAMA
Публикувано от: ivelina stoineva в Май 27, 2011, 01:22:08 pm
iskam da popitam koi ima zadaljenie za globul ako si vnesal pove4e ot polvinata suma i ti ostava malko da vnese6 moje li da ti napravqt nqkakav problem?
Титла: Globul IZMAMA
Публикувано от: danete danete в Май 27, 2011, 05:11:28 pm
това е направо наказуемо
Титла: Globul IZMAMA
Публикувано от: Dealer в Май 28, 2011, 10:04:16 am
еми като не могат някои да се съобразяват колко да потребляват много ясно ,че ще имате големи сметки....то се мисли поне малко....естествено  че ще е наказуемо .То че са ни скъпи повечето услуги така е ,но това че си направил голяма сметка и не можеш  да я платиш си  е личен проблем .
 Успех с плащането знам какво е да дължиш кинти на мобилен оператор - търсят ги като наследство :D
Титла: Globul IZMAMA
Публикувано от: Angelique Rmn в Юни 06, 2011, 09:34:13 pm
Привет на всички!!! Като всички вас и аз имам ежемесечно проблеми с тези измамници........ Честно казано вече не знам как да постъпя.Ето днес отново получих честитка от над 40лв....пари,които на 100% не съм изговорила!При кредитен лимит 30лв. не е ли цяло чудо,че сметката не ми е спряна? При разговори само с включените в група и такса 6.80лв (ако не се лъжа) на месец 40 и кусур лева не е ли малко прекалено!?!?!
Моля за съвет..утре смятам да отида,но вече не знам какво да им говоря или какво да направя!
Ще съм много благодарна за малко помощ!
А някой знае ли къде мога да подам жалба или евентуален номер на някой по висшестоящ от Глобул??
Благодаря предварително!!!
Титла: Може ли някой да ми помогне да напиша жалба до Глобул или по-скоро до КЗП
Публикувано от: Ганчо Ганчев в Юни 22, 2011, 09:06:27 pm
Купих си аифон 4 и както се рекламира навсякаде че телефона че не се драска да ама не, да ама не и когато отидох за рекламация ми отговориха че важи (отговора е на техниците) и ако искам да ми го сменят с нов трябва да доплатя още 400 лв. И гаранцията от две години става на три месеца.!
На това аз му викам наглост и имама.
Титла: Подновен договор при подадено едномесечно предизвестие - Germanos(Globul)
Публикувано от: Николина Нейкова в Октомври 17, 2011, 10:38:50 pm
Здравейте,
на мен също ми предстои прекратяване на два договора с глобъл. Днес ходих до два офиса и ме увериха че не е необходимо да подавам едномесечно предизвестие. Трябвало да отидиа 1 седмица преди изтичането на договора. Как изглежда това предизвестие в свободен текст ли ? Как да ги накарам да ми го вземат? Ужасна история толкова ниско са паднали. Смятам, че това подвеждане си е подсъдимо, защо никой не му обръща внимание.....
Титла: Подновен договор при подадено едномесечно предизвестие - Germanos(Globul)
Публикувано от: Георги Чобанов в Октомври 18, 2011, 01:11:07 am
Определено Ви лъжат.Ако се явите една седмица преди изтичане на договора,вече ще сте с подновен нов такъв.
Титла: Подновен договор при подадено едномесечно предизвестие - Germanos(Globul)
Публикувано от: Slavcho Dimitrov в Октомври 21, 2011, 09:08:29 am
@Георги Чобанов

Не го лъжат.

Значи за всички които искат да си прекратят договора. Когато ви наближи изтичането на договора, се обаждате на оператор и му казвате, че искате да прекратите абонамента си. Той ще ви даде код, с този код отивате в магазина, попълвате заявление и си прекратявате договора.

Не ходете първо в магазина, служителите там ще ви излъжат и могат дори да ви подновят договора с оправданието, че автоматично се подновявал (няма такова нещо).

Ако искате да си подновите договора, не ходете в магазин на Германос, подновявайте си го онлайн. В магазините наистина много лъжат и могат да ви прецакат по всякакъв начин.
Титла: Може ли някой да ми помогне да напиша жалба до Глобул или по-скоро до КЗП
Публикувано от: Mark Raen в Октомври 31, 2011, 10:09:42 pm
zdraveite,nujdaq se ot edin savet otnostno kam operatora GLOBUL.........ostavaha mi 3 meseca do priklu4vaneto na dogovora koito bqh podpisal sas tqh i imah 2 neplateni faktyri kum tqh ednata q platih tui kato iskah da izbegna poqvata na tretata koqto 6tqha da mi na4islqt ne ustoika po dogovora...polu4ih pismo sas srok do 31 mai 2011god. za pla6taneto na dvete sumi no az bqh platil ednata po rano ot tazi data a vtorata faktura q platih na 2 uni 2011god.za6toto 31 mai i 1 uni bqh po4ivka ot tam kadeto rabotq i polu4ih zaplata si na 2 uni i otidoh da si q platq.Taka do momenta nqmah nikakvi zadaljeniq za minal period..popitah koga telefona 6te mu bude pusnat slujitelka ot centura na Germanos kaza 4e sam statys prekratqvane dogova i 6te mi bade na4islena ne ustoikata po dogovora za tezi tri meseca i az q pitam za6to kato o6te nqma treta faktura i ve4e nqmam zaduljenie,tq mi otvarna za6toto sroka vi e bil do 31 mai mi okey no men me zasi4at na 5 to 4islo treta faktyra nqma otkade na kade 6te mi bade prekraten dogovora i kak taka 6te mi natresat ne ustoika.....momi4eto ili damata po4na da mi kazva 4e sam sistemno zakasnql i tkn.da fakt e ne go otri4am no nikoga ne sam imal problem sas tova zakasnenie a sega kogato mi ostavaha 3 meseca do isti4aneto na dogovora me na EBAHAAAAA.....Za6to pitam az po4ti godina i 8 meseca ne be problem zakasnenieto a az vse pak si pla6tah da gi izbegna tezi ne6ta sega stanaha PROBLEMA....za tri meseca sas neustoikata taksi i lizinga koito imah sumata be 500 i ne6to si,posavetvah se sas poznat sas nego hodihme do cenyra na germanos koito be blizost ot tam proveka napraviha i nqkakvi 6tyrotiii 4e sam imal smetka ot 300 lv za internet koito godina i 4 meseca ne sam izpolzval.posle az se zapalih vikam kvo.....?ob izvinqvaite lizing na telefon kakvo............?popitah az nqmam tel-n na lizing imam laptop sled 35 min razgovor sas operator na 123 se ostanovi 4e dalja 500 i ne6to si i tova e krainata suma koqto aztrqbva da izplatq be6e mi kazano 4e 6te ima o6te 1 faktyra i re6ih da q iz4akam i neq stanaha 600 lv i ne6to  i po4naha da me zapla6vat po telefo na kak zadaljitelno trqbvalo da vnasqm po 200 lv a slednoto v centara kazaha 4e po kolko moga da vnasqm bez postavane na kategori4na suma....koi kade kakvo kazva mislq 4e te samite nemat vrazka po mejdusi iskam da podveda pod otgovornost GLOBUL iskam da gi osadq vse pak sam bil 9 god klient na globul i sam ostavil pone 60 000 hilqdi leva za tezi 9 god pomognete mi kak i po kakuv na4in da gi osadq az 6te si izplatq daljimata suma no iskam da gi osadq daite mi savet
Титла: Подновен договор при подадено едномесечно предизвестие - Germanos(Globul)
Публикувано от: Dimitar Hristov в Декември 23, 2011, 03:52:14 pm
Здравейте скоро преподписах договор с Глобул и пак ме  прецакаха въпреки 4е знам какви са.Ушким за това че съм лоялен от години потребител да използвам техните едва ли не страхотни оферти но забравих да си направя некои сметки  и после и ДДс и стана тя . Подписах на 12.12.2011 -има ЛИ срок в който мога да анулирам договора ?Ще бъда мн. балгодарен ако има такъв да ми пише и на e maila - mpraise@dir.bg  и ми посочи това постановление..за което предварително благодаря !
Титла: GLOBUL
Публикувано от: vencislav stoqnov в Януари 23, 2012, 08:39:01 pm
Zdraveite!Moje li nqkoi da mi obqsni  imali vob6te nqkakav na4in da spra toq otvratilen internet
Титла: GLOBUL
Публикувано от: Nadezhda Traykova в Януари 24, 2012, 05:51:43 pm
АЙДЕ МАЛКО ПОМОЩ,АКО МОЖЕ - БИВШ АБОНАТ СЪМ НА ГЛОБУЛ - ГОВОРИМ ЗА МАЙ 2009,КОЕТО Е  3 ГОДИНИ,БЕЗ 4 МЕСЕЦА(ОТ ГЛЕДНА ТОЧКА НА 3-ГОДИШНАТА ПОГАСИТЕЛНА ДАВНОСТ НА ВЗЕМАНИЯТА ПО ЗЗД),ИМАМ ЗАДЪЛЖЕНИЕ В РАЗМЕР НА 43 ЛЕВА..ТАКААА ЕДИН МНОГО ПРИЯТЕН ГОСПОДИН МИ СЕ ОБАДИ ДНЕС ДА МИ СЪОБЩИ,ЧЕ СРЕЩУ МЕН Е ОБРАЗУВАНО ИЗПЪЛНИТЕЛНО ДЕЛО,ИЗВАДЕН Е ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ЛИСТ И ЧАСТЕН СЪДЕБЕН ИЗПЪЛНИТЕЛ УТРЕ ЩЕ МИ ДОЙДЕ НА ГОСТИ ДА ОПИСВА ИМУЩЕСТВО. САМО ЧЕ.. НЯМА КАКВО ДА МИ ВЗЕМЕ! МОЖЕ ЛИ ПИТАМ АЗ ТОВА ДА СЕ СЛУЧИ?!.. ПЪРВО НЕ Е СИГУРНО ДАЛИ СМЕ ПРИКЛЮЧИЛИ ВЗАИМООТНОШЕНИЯТА СИ ПРЕЗ МАЙ 2009,ИЛИ ПО-РАНО,ВТОРО НЕ МИ ВДИГАТ ТЕЛЕФОНА В С.Г.ГРУП,И ТРЕТО - СТАВА ДУМА ЗА 43ЛВ???? ЗАЩО СЕГА,И ИМАТ ЛИ ПРАВО???
Титла: GLOBUL
Публикувано от: magdalena kostadinova в Февруари 11, 2012, 06:48:00 pm
преди 5 години ми откраднаха личната карта .преди месец получих писмо със страшни заплахи!станала съм абонат на глобул без да знам и им далжа 35лв.отивам в офиса им и от там ми казват че съм подписала договор поисках да го видя но трябвало да подам молба не били при тях и така обясних че никога не сам била техен абонат за личната карта даже тя ми е на др фамилия а те се смеят и ми казват че се намирали недобросъвестни колеги които правили така така че внимавайте платих си става вапрос за офис в хасково потресена съм
Титла: GLOBUL
Публикувано от: Mira Ivanova в Април 25, 2012, 04:11:56 pm
Договорът ми е подновен автоматично без мое съгласие. Как да постъпя, за да защитя правата си?
Благодаря!
Титла: GLOBUL
Публикувано от: kaufer в Април 25, 2012, 05:26:52 pm
Дайте по-вече подробности
Титла: GLOBUL
Публикувано от: bloucester в Април 26, 2012, 12:21:28 pm
Според новите закони автоматично подновените след края на декември 2011 година се считат за безсрочни и се прекратяват с едномесечно предизвестие. Всичко друго, което ви кажат в офис или магазин, е нищожно. Ако договорът ви е подновен през тази година, отивате и поисквате да подадете въпросното предизвестие. Ако откажат - друг офис или направо комисията за защита на потребителите и комисията за регулиране на съобщенията.
Титла: Глобул и стари задължения
Публикувано от: gergana petrova в Юни 07, 2012, 03:55:20 pm
zdr i men sega v momenta me sadyat za nyakakav dogovor koito e podpisan 2006 godina i e za 1 godina s tri nomera bez da sa me preduprejdavali s pisma na adressa koito jiveya namerili sa mi samo nomera i mi zvanyaha na nego za tova delo.i mi kazvat,che shte me sadyat.nyakoi da dade savet zashtoto sa tezi sashtite ot s.j grup
Титла: GLOBUL
Публикувано от: Магдалена Желязкова в Юни 24, 2012, 09:37:07 am
Глобул надписват сметки! Техни клиенти сме от години,през които често сме ги хващали в злоупотреби.Тактиката е - няколко месеца да получаваш една и съща сметка,без значение колко си говорил,след което ако нямаш оплаквания сметката нараства до определена сума и се задържа така. Когато попитах служителите им,каква е причината,след като говоря колкото обикновено,смет ката се върна на старата си стойност..и така до следващия път.Този месец сметката ми порасна с 40лв. за 5 часа,въпреки,че не съм говорила с никой и се оказа,че 2-те пъти,в които съм ползвала интернет за по минута струват толкова.Не е нормално,да плащаш сметки колкото една заплата и пак да те лъжат! Имах флашка с мобилен интернет,който ми струваше по 40лв на месец и нямаше мрежа дори в апартамента ми,а я взех за пътувания извън града! Кълняха се,че имат мрежа навсякъде..явно освен на всички места на които съм била.До последно (2г. договор) тя остана неизползваема,н о мълчаливо плащах за нея всеки месец!Не искам подаръци всяка година, а нормално отношение! Отказът от хартиена фактура пък намалява с 2% новата ви,вече увеличена сметка! Не разбират ли,че най-лошата реклама е тази,която недоволните им клиенти ще направят. Близките,прияте лите,колегите..ще вложа всичката си енергия,за да ги убедя да сменят оператора!А обяснението,че не могат да ти предоставят информация за нещо,което обаче искат да платиш?!
Титла: GLOBUL
Публикувано от: Michail Vashkevich-Bulgaria. в Юни 26, 2012, 09:27:30 pm
Пишман фирми за изнудване и шантаж на жалбоподователи;„ФРОНТЕКС ИНТЕРЕНЕШЪНЪЛ АД”, „С.Г.ГРУП”ООД. До всички жалбоподователи, пострадали от структурите на ``Глобъл``в София и страната /900 човека официално/. Предлагам да сезирамe прокуратурата, и да предявим колективен съдебен иск срещу``Глобъл`` за нанесени материални и морални щети, както и към фирми``С.Г.ГРУП``ООД  и „ФРОНТЕКС ИНТЕРЕНЕШЪНЪЛ АД”  за шантаж и изнудване на жалбоподователи. Жалбаподователи и аз нямам отношения с фирми изнудвачи „Фронтекс Интеренишънъл АД” и „С.Г.Груп”ООД. Тези фирми откраднали личную информацию, адреса жалбоподавателей,/ние на тях не давали/, и изнудвают жалбоподатели. Ни е  имам отношение с измамници и мошеници от фирма „Глобъл”.Чакам вашите писма и предложения на мой е-мейл; vashkevich@all.bg ,/повторно/.”Напълно съм солидарна с духа на изложените констатации и възмущение на Михаил. Аз също съм потърпевша от некоректното, меко казано, поведение и начин на работа на Глобул в България. Съгласна съм с предложенията за санкциониране и подвеждане под отговорност на компанията. Такава компания няма място на пазара на мобилни услуги в страната. М. Борисова.”Подвеждане на Глобул под отговорност. Вх. Поща X. Отговор |Десислава Тренева до мен” С удоволствие ще помогна, само ми кажете какво искате да направя”.”Здравейте мило семейство, много са пострадалите, майка ми също. Има съюз на потребителите, има и оубудсман, и какво ли още не, но полза няма. Майка ми посети доста инстанции и нищо”. Г-жа Юлиана Богданова Цветанова жалба с Вх.№587-959560392/14.07.2011г., Георги Томов Бояджиев, тел. 0899/506868.  
 ЖАЛБА,/вариант/. От Михаил Йосифович Вашкевич, ЕГН 4409207182; адрес: гр.Дупница 2600, ул.”Еделвайс”№11; тел.от КОСМО БЪЛГАРИЯ МОБАЙЛ ЕАД /ОПЕРАТОР/ 0896-890926; e-mail: vashkevich@all.bg . Петя Цветанова Лазарова, ЕГН 8801161976; Неустойки предсрочно прекратяване на договори 545.30 лв.!?Анна Константинова Босева, задълженията 593 лева !?От началото на годината Комисията за зищита на потребителите е получила близо 900 оплаквания срещу мобилен оператор Глобъл.Моля ви да ми помогнете като Комисия  по следния казус. На 09/02/2011г. аз  отидох в магазина на Глобъл в София, бул. „Цариградско шосе” 14, с молба да получа номер за мобилен телефон. Служителката на оператора Мариела Владимирова с тел. 4152176 ми предложи да подпиша договор за услуги. Условията на договора изобщо  не разбрах, защото се оказаха написани в каре  долу в ляво с такъв ситен шрифт, явно с цел  умишлено заблуждение на клиента. Аз не съм подписвал това каре. Върнах се в къщи, взех увиличителна лупа с 10 пъти увеличение, прочетох текста, разбрах   заблудата. Аз котегорично не съм съгласен с условията на договора и помолих консултанта да ме прехвърли на  ваучерна система. Оказа се, че за това аз съм длъжен да заплатя неустойка в размере 220 ле.
Титла: Глобул и стари задължения
Публикувано от: Michail Vashkevich-Bulgaria. в Юни 26, 2012, 09:35:14 pm
Предлагам да сезирамe прокуратурата, и да предявим колективен съдебен иск срещу``Глобъл`` за нанесени материални и морални щети, както и към фирми``С.Г.ГРУП``ООД  и „ФРОНТЕКС ИНТЕРЕНЕШЪНЪЛ АД”  за шантаж и изнудване на жалбоподователи. Жалбаподователи и аз нямам отношения с фирми изнудвачи „Фронтекс Интеренишънъл АД” и „С.Г.Груп”ООД. Тези фирми откраднали личную информацию, адреса жалбоподавателей,/ние на тях не давали/, и изнудвают жалбоподатели. Ни е  имам отношение с измамници и мошеници от фирма „Глобъл”.Чакам вашите писма и предложения на мой е-мейл; vashkevich@all.bg ,/повторно/.”Напълно съм солидарна с духа на изложените констатации и възмущение на Михаил. Аз също съм потърпевша от некоректното, меко казано, поведение и начин на работа на Глобул в България. Съгласна съм с предложенията за санкциониране и подвеждане под отговорност на компанията. Такава компания няма място на пазара на мобилни услуги в страната. М. Борисова.”Подвеждане на Глобул под отговорност. Вх. Поща X. Отговор |Десислава Тренева до мен” С удоволствие ще помогна, само ми кажете какво искате да направя”.”Здравейте мило семейство, много са пострадалите, майка ми също. Има съюз на потребителите, има и оубудсман, и какво ли още не, но полза няма. Майка ми посети доста инстанции и нищо”. Г-жа Юлиана Богданова Цветанова жалба с Вх.№587-959560392/14.07.2011г.,  Считам, че в договора трябва да има точка:”Договорът може да бъде анулиран предсрочно по желание на клиента или решение на оператора”, както се пише във всеки договор.Моля ви  вашето содействие за:
1.Анулиране на този умишлено фалшифициран договор по заявка № 31966463/ от 09.02.2011.2.Да ми се зплати обещетение в размере 2000 лева от ГЛОБЪЛ.3.Срокът на  договора да бъде 1-2-3-4...месяца, по желание на клиента. 4. Да се премахне автоматичното подновяване на договор.5.Условията на договора да се напишат с едри букви на гърба му. Предварително ви благодаря  за разбирането  и  помощта.Приложение: договор за мобилни услуги.С ув. /М.Вашкевич/. София, 25.06.2012 г. Gospodin Vashkevitsch, Moshenicite ot GRUP izpratica edno zaplashitelno pismo do moy klient bez da pishat zashto go  zaplashvat. Klientaq mi mnogo se pritesni zashtoto niama da dava na nikogo. Tezi tarikati ot GRUP,nakraia na pismoto si pishat ,ako mezduvremenno si platil,se izviniavat. Pri nashia slu4ay oba4e  na moze da ima izvinenie - nie ne dalzim hishto,naprotiv n a nas  Globul ni dalzeshe pari. Pisah na GRUP s obratna razpiska,no nishto. Pisah i vtoro pismo - bez otgovorqsamo samo po internet pliuvni,4e sme smeshni.Ta triabva da badat ozapteni sako 4rez  prokuraturata.Podkrepiam vasheto iskane za otgovornost i neustoiki ot Globul i GRUP.  Todor Arnaudov tel.0888333118  i 056803320 Fax.056803321. Доньо Борисов Йорданов, Асен Николов Пашин/Клиентски номер: 10911947/ изнудвани от”ФРОНТЕКС ИНТЕРЕНЕШЪНЪЛ АД”,``С.Г.ГРУП``ООД, Булстат 148062016. Илияна Андонова Петрова, ул. „Фредерик Жолио Кюри”,бл.х, ет.х, ап.х, изнуда от” С.Г. ГРУП ООД”. Мартин Лазаров Димитров, ул. Искър №х, ет.х, изнуда от”С.Г.ГРУП ООД”.
Титла: GLOBUL
Публикувано от: Асен Иванов в Август 30, 2012, 12:56:50 am
Понеже не бях в България и не съм плащал няколко месеца месечни такси + фактура на Глобул на стойност 350 лв сега ме задължават плюс тази сума и неустойка от 800 лв общо: 1150 лв Какво да правя ? Защо искат от мен пари които не съм така да го нарека \"изконсумирал\" ? Дайте ми някакъв съвет защото парите са много и съм се побъркал !? Получих писмото им вчера и в него искат всичко на куб :( ?!
Титла: натрапен интернет от " Глобул "
Публикувано от: Борислав Пелов в Януари 29, 2013, 07:51:57 pm
 Здравейте , искам да ви разкажа как ми продават непоискана  и недоговорена услуга.
На 06.01.2013 г. закупих нов телефон на сина ми - андроид. Изрично поисках евтина и проста програма. Предложиха ми " СМАРТ-5.0". В Договора беше описана програмата и че са ми предоставени Общите условия по него.Поисках ги ,но не ми ги предоставиха. Служителката донесе апарата и го сглоби , и направи настройките. Демонстрира, че работи и платихме.
На 08.01.13г. ме уведомиха, че вече имам сметка 195 лв. Оказа се, че е от генериран трафик в интернет.
Блокирах веднага картата.
Написах жалби до : Глобул ; Комисия за защита на потребителите ; Комисия за регулиране на съобщенията ; Министър на транспорта и съобщенията.
Задавам си въпроса : - каква е тази наглост да ти натрапват нещо и да те притискат да го платиш ?
 - защо не е защитен един скъп продукт,който се продава ?
 - до къде ще стигне наглостта на такива фирми и защо чиновниците не чуват и не виждат ?
Мъчат се да ме убедят , че проблемът е в телефона , но след като блокирах картата, вече няма трафик в интернет. Следователно, проблемът е в направените настройки предварително в картите. Така е предопределена услугата. Клиентът не може да познава всички настройки и технологични новости.
Цената не е договорена в индивидуалния договор , а е записана някъде си.
В Закона за ЕЛЕКТРОННИ СЪОБЩЕНИЯ - чл. 228 т.5 пише , че сметката на клиента се изчислява на база на договореното в индивидуалния договор , не на база на общи условия.
Приятели, ще ви информирам за отговорите на институциите , мога да публикувам и жалбите си. Може да ми пишете на E-MAIL  borislav_pelov@abv.bg
Предварително благодаря за съвети и помощ.
Титла: Re: натрапен интернет от " Глобул "
Публикувано от: Boogy в Февруари 08, 2013, 04:31:36 pm
Здравейте,

описаното от вас носи всички белези на "Нелоялна търговска практика".
Изглежда, че никъде в описанието на тарифен план "SMART 5.00" не се споменава изобщо за достъп до Интернет. Това определено оставя впечатлението, че тази тарифа не предвижда Интернет достъп.  Това е заблуждаваща търговска практика, защото се пропуска съществена информация, което влияе на избора ви.
Най-добре е да сезирате Комисията за защита на потребителите, като изрично посочите, че ги сезирате за нелоялна търговска практика по чл.68 ЗЗП.

Забелязах и още един проблем. В условията на ГЛОБУЛ пише, че за нови договори се прилага лимит от 50 лв. Това означава, че те е трябвало да ви блокират телефона още при достигането на лимита от 50 лева, а не чак до 195.
Титла: Re: натрапен интернет от " Глобул "
Публикувано от: Alexander в Февруари 14, 2013, 01:17:57 pm
Аз също смятам, че може да се мисли в посока на нелоялна практика заради липсата на съществена информация, която липса влияе на избора.

Само да кажа нещо друго - от това, което знам, Boogy бърка по отношение на кредитния лимит. Изрично мобилните оператори и по-конкретно Глобул в общите си условия посочват, че кредитният лимит е по-скоро ВЪЗМОЖНОСТ / ПРАВО за оператора да СПРЕ телефона, а не задължение. Даже в техния сайт в секция "Въпроси и отговори" това е обяснено с прости думи без да се налага да се рови в Общи условия.

"Надхвърлянето на кредитния лимит дава право на GLOBUL, но не задължава дружеството да ограничава и спира ползването на услугите от страна на потребителя."

Титла: Re: натрапен интернет от " Глобул "
Публикувано от: Boogy в Февруари 15, 2013, 05:30:52 pm
Хаха,
а защо не посочат, че имам право да си платя месечната сметка, без да съм задължен. Що за логика имат тези хора.
Такъв тип клауза може да се определи и като неравноправна, защото всъщност дава само право на едната страна, но не и ангажимент.
Да не забравяме, че много хора подписват договор с оператора за ограничен лимит, за да контролират потреблението на децата си например.
Чрез такава клауза оператора на практика оператора се освобождава от ангажимент.
Титла: Re: натрапен интернет от " Глобул "
Публикувано от: Alexander в Март 04, 2013, 03:41:29 pm
http://crc.bg/news.php?news_id=486&lang=bg

По повод на кредитния лимит и многото оплаквания, които има в тази посока, има и предписания на Комисия за регулиране на съобщенията да се следи за него от страна на мобилните оператори, но явно толкова се спазват тези т.нар. "задължителни предписания". 

Какво значи "... беше обърнато внимание на едно от предприятията за неизпълнението на задължителните указания, дадени от страна на КРС, за “кредитния лимит”. " ??
Какво има да се обръща внимание.. административната процедура е ясна - след като има задължителни предписания следва административна санкция, а не ''обръщане на внимание''.
Титла: Re: Проблеми с Globul
Публикувано от: pisatel в Август 13, 2014, 08:19:42 pm
До: „Космо България Мобайл”ЕАД/”Глобул”/.
„С.Г.Груп”ООД.

Копие:  Комисия за защита на личните данни.

Копие: Г-н Т. М. Кърджалиев, Комисия по правата на човека и жалбите на граждани.

Копие: Г-жа Емили О`Райли, Европейския Омбудсман.

Копие: Прокуратура на РБ.

                                     Ж А Л Б А

От Михаил Йосифович Вашкевич, ЕГН 4409207182, адрес София 1113, ул. Жолио Кюри №2, ап. 4.

Уважаеми Господа,
Днес, 30.07.2014, след двегодишно мълчание от страна на Глобул, получих ново писмо, което прилагам към жалбата си.
Писмото е без входящ номер, дата и подател. Глобул създаде проблем преди две години с втория ДЖИЕСМ апарат, непоръчан и нежелан от мен, който аз многократно занасях в офиса им, за да го върна неразпечатан и неизползван, но те отказваха да го приемат. Моля вашето съдействие да престане този шантаж.

Считам, че от днес тече законния 15 дневен срок за връщане на стока в магазин съгласно новия закон.

С уважение: .........................
                      /М.Вашкевич/

13.08.2014, София
 :-[