Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - еlenaalex2

Страници: [1] 2 3 ... 6
1
Бяла техника / SexShop \"Амур\"
« -: Август 18, 2010, 12:59:58 pm »
Тези са МОШЕННИЦИ. Това което купих (няма да го кажа . . . . ) не е добро, малко е, нещо с моторчето . . . и изобщо не ми харесва ! ! !

Не купувайте от там !

2
Когато сме при търговец, трябва да се чувстваме като у дома си, НО ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ,ЧЕ СМЕ НА ГОСТИ. Търговецът има право да ни обслужи културно (или не толкова културно) но също има право и да ни изрита от неговата собственост, той няма господари и докато не сме купили нищо от него ние не сме КЛИЕНТИ а ГОСТИ !!!

3
Това се решава на общо събрание на входа - как се свиква, кой има право да гласува и с какво мнозинство се въимат решенията - прочетете в закона за етажната собственост.

4
Решението е просто:
1. Ако не знаеш на кого са кабелите, (теоретично) можеш да ги откачиш или срежеш.
2. Ако знаеш - можеш да изпратиш заплашително писмо с позоваване на Закон за електронните съобщения, чл. 286 и 332 (за жалост не мога да го копи-пасти, зашото е на PDF), глобата за провесени кабели е до 50 000 лв. ! ! !

5
Електроснабдяване / Моля за съвет
« -: Юни 23, 2010, 09:50:27 am »
Пазарните цени на жилища без акт 16 или др. документи, както и тези, които са на \"зелено\", са по-ниски. Така че всяко нещо си има цена.

А Енергото няма задължение да раздава партиди на всеки курник.

6
В каймата има 10 % вода, 60 % сланини, мазнотии, кожи, бели дробове и др. карантии, 20 % месо от Аржентина , Исландия, Етиопия и къде ли не, има и сол и натриев бензоат (наи-последните две са по-малко вредни от другите) !!!

7
След ремонта нали подписвате сервизния протокол ?  Ако телефонът е ремонтиран - подписвайте и готово, ако не е ремонтиран и показва същия дефект - не подписвайте протокола. По този начин ремонтът ще продължи (формално погледнато ) повече от месец и Вие можете да претендирате за връщане на сумата.

Ако в края на всеки ремонт не Ви предоставят изряден сервизен протокол за подпис и копие за Вас - запишете оплакване в книгата за рекламации и алармирайте КЗП.

8
Практически нямате права по закона за защита на потребителя. А ако извършите такава покупко-продажба повече от 3 пъти за три години (т.е. с търговска цел) попадате под ударите на НАП - вие ставате самоосигуряващо се лице и трябва да платите за една година 12 осигуровки НАЙ-МАЛКО върху доход 240 лв.плюс банковите такси за всеки превод.

Теоретично можете да подадете жалба в полицията, прокуратурата или където и да е за измама, дребно хулиганство или какво там. Но трудът по обработването на преписката ви, ангажирането на полицаи, прокурори и пр. с труд и работно време ще надхвърли значително стойността на флашката - не вярвам някой да обърне изобщо внимание.

Ако разполагате с писмен документ за покупко-продажба или поне с един-двама надеждни свидетели на покупката можете да заведете гражданско дело (не ви съветвам обаче).

9
Банки / Лизинг за автомобил
« -: Май 21, 2010, 04:44:23 pm »
Aко няма внесено капаро всичко е нормално - ако искаш подписваш, ако искаш не - все пак търговецът е свободен да поставя каквито иска условия, а Вие сте свободен да се съгласите с тях или не.

Ако вече има внесено капаро нарушението е очевидно - Вие вече нямате свободата да се откажете. Начинът да си търсите правата от тук нататък е доста труден, т.е. по съдебен път, а изходът е непредсказуем. Нямате друг избор, освен да изчакате 14 дни и да си получите колата. (Все пак колко са 14 дни - толкова сте живяли без лизингова кола, ще потраете още малко).

A и все пак търговецът не желае всеки втори гражданин (и селянин) да покара малко колата и да я върне. И на Вас не би ви било приятно да получите такава кола за \"чисто нова\". В този форум също е пълно с дописки \"искам да върна еди кое си, имам ли право\". Просто се разровете в по-старите теми.

10
Че можеш да пишеш (и то здравата - 3 еднакви дописки) това го разбрахме.Че не си изчел целия форум преди да почнеш да пускаш мнения и това е ясно. Иначе щеше да видиш как купувачите на стоки от Метро си скубят косите, защото са КУПУВАЧИ и си търсят правата чрез съда - именно по Търговския закон.
За последен път съобщаваме:  
за стоки, купени от Метро НЕ СЕ ПРИЛАГА законът за защита на потребителя. Който има корав джоб (едно 500 - 1500 лв ще хвръкнат) да отива да се съди.

(От името \"лавер\" малко намирисва на адвокатстване, а от такива ние бягаме. Другите най-г ...дни съсловия са банкаджиите и застрахователите).

11
Хората са фалирали, така че само Вие им липсвате. Те са достатъчно наказани от господ.
А сега сериозно: формално погледнато, няма пред кого да предявите претенция. То е все едно, да вземеш на босия цървулите.

12
Къде точно е ограбването ? Колко киловата имате изгорени през единия месец и колко през другия ? Без тзи данни не е възможно да се разбере кой е крив и кой е прав .

13
Бяла техника / Вредни за здравето климатици
« -: Февруари 10, 2010, 03:41:03 pm »
През зимата от вентилатора на външното тяло се отделя СТУД а през лятото - ТОПЪЛ ВЪЗДУХ. И в двата случая това внася силен дискомфорт на този, на когото по някакви причини се налага да стой срешу въпросния вентилатор. Поради това външно тяло не трябва да се монтира в подлези, други закрити или тесни помещения - халета, коридори, проходи и др. С това са добре запознати монтажниците на климатици (ИЛИ ПОНЕ БИ ТРЯБВАЛО ДА СА) и следва да преценяват внимателно при избора на място за монтаж. Настоявайте за правата си - отначало с добро !
Вдигнете патърдия, оплачете се на домоуправителя, на районния полицейски инспектор, в общината, в НАП и др. (това последното не го правете, но го използвайте само за сплашване, ако това не подейства, нищо няма да подейства). Пред Вас единствено отговорен е собственикът на климатика, а пред него - монтажната фирма. Според мен най-справедливото решение е собственикът и монтажната фирма да си поделят разноските за преместването, които вероятно са около 200 - 220 лв. (а не 300 ! !).

14
Този хубав, но доста бюрократичен отговор подхожда повече на някой държавен служител, който всеки месец на 5-то число се нарежда на държавната ясла и който през живота си не е изкарал 1 лев със собствени сили. Така се обяснява схващането, че \" . . . свободни професии, граждански договори и др. . . . получават сериозни доходи\". Аз самата спадам към т.н. \"свободни професии\" и мога да заявя, че годишният ми приход не ндхвърля 300 - 400 лв., без при това да ползвам екстри като 13. и 14. заплати, премиални, работно облекло, СБКМ и др. Освен това си плащам данъците, от които служителите на държавна заплата черпят всичките тези екстри.  

Ето едно добро предложение: ако смятате, че \"свободните професии\" и \"гражданските договори\" са толкова добре, защо не напуснете държавната работа и не минете на свободна професия. (Не ви съветвам обаче - сериозен съм !).

15
Проблемът не е нов. Практиката на одиране на две кожи от \"самоосигуряващите се\" е доста стара. Самоосигуряващ се е всеки, който е получил някакъв доход през годината (напр. 12 лв. за участие в изборна комисия, продал картина за 60-70 лв. или др.) и като самоосигуряващ се е длъжен да се осигури за 12 месеца най-малко върху ДВЕ МИНИМАЛНИ ЗАПЛАТИ (сега го промениха - фиксирано е но пак е доста). Плиткоумниците законотворци явно смятат, че частниците бъхтат по 16-18 часа на ден и получават двойни заплати. Има и още едно много хубаво нещо: осигуровки се плащат САМО по банков път, като се правят 4 превода: соц.осигуровка и ДДС-то, здравна осигуровка и ДДС-то. Четирите банкови такси излизат общо 10 -12 лв. ВСЕКИ МЕСЕЦ ! ! !

Страници: [1] 2 3 ... 6