Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - p_vanya

Страници: [1]
1
carlyangel пожелавма и Вие да изпаднете в същата абсурдна ситуация и да се чудите от къде Ви е дошло. Тогава ще разберете къде се намира този рафт под количката (до тогава и аз не го бях забелязала) и всеки път преди да минете през касата ще се завирате отдолу да надничате, ще си пребърквате джобовете и дамската чанта да не би да има някое пакетче неотворени дъвки, носни кърпички, дезодорант или нещо друго което се продава в магазина. Ще оглеждате детето да няма на главата си някоя диадема или шнола и със сигурност ще Ви хване параноя.
Ако си имах често вземане и даване с охраната по магазините както най-безсрамно предположихте щях да съм претръпнала и щеше да ми е все едно как се държат. Ако смятате, че съм луда и изкуфяла бабичка, която си търси забавление ще Ви разочаровам, и в това не сте прав(а). Бих Ви завидяла на самообладанието, ако Ви наречат несправедливо пред всички \"крадец\", и не реагирате по никакъв начин, но се съмнявам в това.  Аз съм чиста пред съвестта си и затова повдигнах този въпрос (изразявайки се може би малко по емоцинално), не да давам съвети \"на и без това изнервения българин\", а да се изясни какъв е регламента за водене на охранителната дейност. Какви са правата и задълженията на охранител и потребител. Каква е процедурата по изясняване на обстоятелствата в подобни ситуации. Но с тази Ваша жлъч и жалки разсъждения за крадливата българска сган и драконовски мерки за охрана просто виждам, че темата е изчерпана. Българите сме достойни хора и искаме достойно отношение независимо, че праволинейни хора като вас поставят всички под общ знаменател. Ако собствениците на магазини не искат да инвестират в по-интелигентни средства за охрана и ние не искаме да ни унизяват.

2
elenaalex2 какво се опитвате да ми кажете, че охраната е безмозъчно същество, което стриктно трябва да спазва някакви никому неизвестни инструкции без да разсъждава и в лицето на всеки един потребител да вижда потенциален крадец. Как си представяте, че аз ще направя 50 лв сметка и ще купя само опаковка тоалетна хартия за 9 лв и ще се излагам да крада смачканата ролка домашна хартия (няма да споменавам марката), която за нищо не става. Някой знае ли какви са правилата в такава ситуация, в какъв размер трябва да се заплати стоката, трябва ли да се състави протокол или плащаш в троен размер и незнаеш къде отиват парите, длъжни ли са да покажат записа от камерите, защото след като поисках да ми покажат на камерата в кой момент слагам тази ролка на количката веднага ми казаха, че няма нужда да викам и ме пускат да си ходя. Да си наблюдавам детето, че видите ли то я е сложило. Независимо, че два пъти го попитах детето пред тях и то отрече, но нали е дете то отнесе вината.

3
Винаги ми е било интересно да се запозная с регламента за охранителна дейност в магазините. Някой знае ли какви са им задълженията, как трябва да извършват проверките, до къде се простират правата им? Имат ли право например да пребъркват дамски чанти, да ровят по джобове. В Русия -гр.Перм например имаше супрмаркети, където като влизаш ти запечатват личния багаж в найлонова торба и така си го носиш из магазина. Не знам колко е добро това но по този начин са си решили проблема с пребъркването. Винаги ми е било чудно как непосредствено след касата стои охранител и в момента в който платиш и не си направил и две крачки ти иска касовата бележка за проверка. Какво всъщност проверява работата на касиерката ли? Нима нямат доверие на служителите си? Че аз ако съм касиерка там ще ми е обидно непрекъснато да ме контролират. И имат ли право въобще да искат касова бележка. Доколкото знам тя си е за мен и съм длъжна да я покажа само ако ми я поиска данъчен служител.

4
Имах намерение да забравя тази случка и да не се занимавам, но вече пети ден като филмова лента се върти непрекъснато пред очите ми и не ми дава мира. Случвало ли се е на някой да го обвинят в кражба на нещо което дори и не си е помислял, че му трябва и го иска. Охраната на магазин Билла Бургас-Славейков е способна да го направи. Тя дори знае цената на това, което искате да откраднете.
След като платих на касата избраната от мен стока и отправяйки се към изхода към мен устремено се насочи охраната, поиска ми касовата бележка наведе се и извади от рафта под количката ролка домакинска хартия. Попита дали тава е маркирано. Отговорих - че не е маркирано. Естествено, че не е аз дори и не съм си помисляла да го купувам това, за първи път го виждам, не съм го сложила там и се учудвам как е попаднало. Изразих мнение, че дори е възможно да съм влязла с него. Ако някой го е забравил, а аз не съм забелязала...Извикаха шефа на охраната, отиде да гледа записа на камерите и след няма и 2-3 минути се обади по устройството им за свръзка, че в количката не е имало нищо. Тогава въпросния охранител се обърна авторитетно към мен "Госпожо, Вие сте заловена след касовата зона с немаркирана стока и трябва да я заплатите в троен размер. Последвайте ме стоката струва 2,70." Разбирате ли, той охранителя знае цените на всички стоки. Като се добави и факта, че през цялото време ме наблюдаваше докато плащах и спокойно можеше да дойде и да обърне внимание, че е останала немаркирана стока. Кажете ми това не е ли скроен номер? Не мога да си обясня как е попаднала въпросната ролка хартия на рафта под количката след като аз не съм я сложила там? Бях с петгодишната си внучка, но съм сигурна, че не е тя. Вече е голяма и обсъждаме какво да купим, а и едва ли ролка хартия ще привлече вниманието и.  Не я платих стоката. Вдигнах голям скандал от, който се видяха в чудо и ме пуснаха да си ходя, но не в това е проблема. Излязох от магазина разтреперана, унизена, омърсена, смачкана. Детето се уплаши, разплака се и дълго не можах да го успокоя.  Как да обясня, че баба му не е крадла и как да отговоря на безбройните му въпроси относно това, което се случи. Не пожелавам на никого това да се случи - чувството е ужасно

Страници: [1]