Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - brazilka

Страници: [1]
1
Здравейте,

Установих, че всички растителни кашкавали, сухи и течни сметани на българския пазар всъщност не са растителни – в кашкавала има казеин (който е от животински произход), а в сметаните – млечен протеин или лактоза (от животински произход).
Огромно е разочарованието ми, защото не желая да консумирам нищо от животински произход, а без да зная съм го правила с години. Почувствах се ужасно. Трябва ли да имам специално образование и да знам как се добива всяка една от съставките в храните, за да знам какво ям. Ако случайно не бях разбрала какво представлява казеина, щях все още да консумирам тези продукти. Представям си колко хора ги консумират ежедневно спокойни от надписа „растителна сметана” или „растителен кашкавал”. Мисля, че е коректно на етикета след казеин (някъде се среща и като казеинат) да е отбелязано в скоби, че е от животински произход. В България има голям брой хора, които спазват църковните пости, както и вегетарианци или хора, алергични към млечния белтък и това не е коректно спрямо тях. Това е подигравка към вярата, принципите и заболяванията им.

Проверила съм във всички големи хранителни вериги и до сега не съм попаднала на растителен кашкавал, растителна суха и течна сметана без тези съставки. Ако е необходимо ще приложа и списък със съответните марки, но е достатъчно да отидете в първия голям хипермаркет като Билла, Кауфланд, Метро и т.н., за да се убедите.

Страници: [1]