Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - BGpotrebitel

Страници: [1]
1
и сертификата

2
Човече - къде успяда видиш, че сертификатите са с изтекъл срок на валидност - валидността им е от 12.01.2010 до 12.01.2011 и страницата се зарежда както трябва и в Интернет Експлорър-а така и в Firefox-a. Не че ги защитавам гореописаните институции, но все пак е редно да се попита пък след това да се отсича.

3
Това ми писъмце се отнася до нещо нищожно, но мисля отново показателно както условията на форума на английски. Та иде реч за следното: На Бъдни вечер 2009 г. децата ни си отвориха опкаковка Зрънчо с дранкулка вътре. Тя беше някаква плюшена играчка на някакво животинче, не помня какво, но като потребител се зачетох в задължителния етикет за всяка стока продавана в България, та на него пишеше \"ПЛЮШЕНА ИГРАЧКА, поселедващите данни за вносител и производител и предупреждението НЕ Е ИГРАЧКА - хем плюшена играчка, хем не е играчка. На английски посланието на етикета си е както трябва и то гласи PLUSH FIGURE ..... THIS IS NOT A TOY. Обръщам вниманието ви отново на БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК и прилагането му в информационните материали засягащи правата ни на потребители. Та някой беше споменал в темата за форумните условия да вземат да ги преведат, но колко коректен и какъв ще е превода силно се съмнявам, дали няма да има подобен постулат на етикета от сорта \"ТОЗИ ФОРУМ НЕ Е ФОРУМ\". Мисля че е крайно време българския потребител да се отърве окончателно от мисълта, че насрещната страна ще е коректна към него и  се съобрази с правата му при някакъв последващ проблем. Смятам че кампанията стартирала от няколко седмици с популяризирането на правата ни като потребители е полезна и максимален брой хора трябва да се възползват от правата си засегнати от клипчетата. Може би този форум е мястото в което да се уговорят едновременни искания към търговците относно даден проблем - например всички оплакващи се от тлефоните да отидат в даден магазин на търговеца и да предявят исканията си. Иначе според мен като потребители имаме пълната власт да не пазаруваме от даден търговец заради липсата на коректност и информацията за това да получаваме именно от форум като този.

4
Други / Условия за ползване на форума
« -: Февруари 20, 2010, 02:23:24 pm »
Предполагам сред вас има и юристи, които могат да споделят, дали така изложени и наложени въпросните условия след подписването им са юридически обвързващи ни, при условие, че не са на официалния език за България. Любопитно ми е защото във фирмата в която работя масово ни се предлагат документи само на английски език, та ми е любопитно каква тежест има подписването им.

5
Други / Условия за ползване на форума
« -: Февруари 15, 2010, 08:38:08 pm »
Привет на всички потребители на този форум.
От доста време зная за съществуването му, но не смятах да го използвам, до няколко причини, който смятам да спомена в някой от следващите ми постове. Но какво ми направи НЕПРИЯТНО впечатление от самия форум - всеки един от вас регистрирайки се в него е декларирал че е прочел и приема условията за ползването му- до тук нищо ненормално - всяко регистриране в интернет е съпроводено от подобни условия, които човек трябва действително да прочете. Та НЕПРИЯТНОТО ми впечатление е че тези условия са на АНГЛИЙСКИ език, нещо което изобщо не кореспондира с идеята на форум на БЪЛГАРСКИТЕ потребители - знаете че всяко обвързващо изявление в България трябва да бъде на официалния език в БЪЛГАРИЯ, а именно БЪЛГАРСКИЯ!!!. Надявам се всеки един от вас да прочете тази тема и да защити българския си произход. Надявам се темата и правото ми да пиша в този форум няма да бъдат ограничени от администраторите.

Страници: [1]