Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - Kika

Страници: [1]
1
Фотоапарати / Относно жалба до КЗП
« -: Юни 15, 2011, 11:36:04 pm »
Здравейте, искам да попитам към кого трябва да отправя оплакването си, към ХЕИ или към КЗП. Касае се кафене, в което продавачката пипа сандвичите без ръкавици, косата си и рестото.

2
\"А ако извършите такава покупко-продажба повече от 3 пъти за три години (т.е. с търговска цел) попадате под ударите на НАП - вие ставате самоосигуряващо се лице и трябва да платите за една година 12 осигуровки НАЙ-МАЛКО върху доход 240 лв.плюс банковите такси за всеки превод.\"

Това не е вярно, минималния доход на самоосигуряващите се лица за 2010 година е 420 лв, но господина никъде не твърди че ще продава флашката, така че изобщо не го плашете с НАП :) Ако може само да ми посочите къде е определено за 3 пъти в годината..... Трудът за установяване на нарушенията винаги е голям, ама нали все това им е работата, а купувачите имат права. Имате права по закона за защита на потребителя. Изглежда търговска дейност извършва полицая, как ли ще му се зарадват неговите началници като разберат :)

3
Цитат: \"Всеки частен собственик, който сам си изкарва прехраната, плаща данъци, такси, осигуровки и пр., НЕ Е ДЛЪЖЕН НИЩО. Той има право, ако желае, да Ви помоли да напуснете магазина му или да ви изхвърли - това е негова частна собственост. И НЯМА ЗАКОН КОЙТО ДА ТВЪРДИ ДРУГО !\"

ОК, частна собственост, ама не е ли за ОБЩЕСТВЕНО ползване? Иначе за прехраната, всеки, който работи си я изкарва сам.

4
Да, длъжен е. Щом си е отворил \"сергията\" е длъжен. Клиента има право. Щом в даден например магазин има изложена стока и е обявена за продан, подавача не може да не я продаде.

5
Миналата седмица ми се случи същото в Т-маркет в Пловдив. Имаше по средата на магазина количка с намалени стоки и на едно веро имаше залепен етикет 0.99 лв. Минах през касата, взех си касовата бележка и нещо ме накара да я прочета, по принцип нямам време да го правя, и установих, че верото беше маркирано 1.39 лв. Ядосах се. Питам касиерката как се е получло това разминаване, а тя гузно ми отговори, че може дами върне парите. Аз й отговорих, че не искам да ми върне парите, а да го купя на намалена цена. Питах я в край на сметка коя е вярната цена и тя каза, че това което показва касовия апарат. Викам ОК, давайте да ходим при управителя той да ми обяснява за тази лъжлива информация. Отидох при него да ми каже за колко мога да си купя верото, а той каза - колкото показава касовия апатат. На свой ред му викам, искам да ви предупредя, че в количката с промоциите има още едно от същото веро или да го махнете или да му смените етикета на 1.39, да не се заблуди друг като мен клиент. Бих им звъннала на КЗП още на касата, но ми се струва, че не мога да го докажа черно на бяло по простата причина, че касиерката още докато беше сконфузена успя да отлепи етикета от бутилката. Мисля си, че при следващия им опит за измама отново няма да мога да докажа на КЗП, защото те доста умело прикриват следите. Писна ми кой от къде хване да се опитва да ме прекарва... Не съм за някакви стотинки, а за принципа. За това веригите ще успеят, а дребния бизнес ще замира.

Страници: [1]