Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - deuch

Страници: [1]
1
Други / Що е то краве масло ?
« -: Януари 15, 2008, 03:57:26 pm »
Мдам , преди малко пробвах едно , обявено като сметанено масло - на пакета , с големи букви пише BUTTER , extra quality , milk produkt , внос EU  опаковано от Вълчев ООД Асеновград  , и съм сигурен , че е поне 40% маргарин - по вкуса и по това как се реже като замръзне , но няма как да разбера истината. Иди че разбери какво е ???

2
Други / Що е то краве масло ?
« -: Януари 15, 2008, 02:35:15 pm »
Напоследък ми прави впечатление ново изобретение на производители и търговци - в кравето масло слагат маргарин ( някои го пишат на пакета с малки букви , но с големите букви си пише масло). А на истинското масло май вече му казват сметанено масло ??? Въпроса ми е , има ли стандарт до колко процента съдържание на маргарин в маслото се счита , че продукта може да се казва масло , и дали се контролира това ???

4
Ами общо взето изварата се прави от вкиснало мляко и каквото е хартисало по казаните след основното производство - след кашкавала е кашкавалена ,така че вкуса варира.Но поне се изварява и не е опасна.Е ,съдържа и протеини .

5
Вземи от трите и пробвай - всеки може да напише на етикета каквото си иска , щом това се търси. Никой няма да ги глоби за грешка 3% в маслеността.

6
За съжаление всеки може да си напише каквото иска върху опаковката ,ако го хванат в лъжа сменя името на фирмата и марката и пак отначало.Цената също не е никакъв критерий за качество.Има стандарти за качеството и съдържанието на повечето храни и лаборатории за следенето им , и сега покрай лицензирането за износ в Европа някои производители ще започнат да гонят качество,но предполагам че за Бг пазара ще отива върната от Европа стока.Борбата за качествени стоки и честна търговия трябва да се води основно от потребителя , всеки ден ,във всеки магазин и заведение , иначе никой не може да \"оправи \" нещата.

7
Месни продукти / Хек филе - замразено
« -: Април 13, 2007, 05:24:34 pm »
Да потвърдя ,няколко пъти купувам такива замразени филета - хек, треска - абсолютно същото - 30 -40 % вода .От Метро .

8
Прави впечатление бъркотията в етикетите с цените на Кауфланд - етикетите са претрупани с цифрички , цени за 100 грама ,за 50 грама , на някои етикети на сирена например изобщо няма цена за килограм или поне за 100 грама ,ами за 400 или 250 грама. Бе явно разчитат  на клиенти без основно образование ...

Страници: [1]