4
« -: Август 11, 2010, 04:53:17 pm »
МЕСНИ ЗАГОТОВКИ
КАЙМА ”СТАРА ПЛАНИНА”
ПРИЛОЖЕНИЕ 1
КАЙМА „СТАРА ПЛАНИНА” 100% свинско месо
№ Вид на суровините и материалите Количество (кг.) в 100 кг.
1 Свинско месо с мазнини не повече от 35% 67
2 Свинско месо с мазнини не повече от 10% 28,700
3 Готварска сол 1.91
4 Киселинни регулатори и антиоксиданти 0.480
5 Вода питейна и изкуствен лед 1.91
ПРИЛОЖЕНИЕ 2
КАЙМА „СТАРА ПЛАНИНА” 60% свинско и 40% говеждо месо
№ Вид на суровините и материалите Количество (кг.) в 100 кг.
1 Свинско месо с мазнини не повече от 35% 57,420
2 Говеждо месо с мазнини не повече от 10% 38,280
3 Готварска сол 1.91
4 Киселинни регулатори и антиоксиданти 0.480
5 Вода питейна и изкуствен лед 1.91
! допускат се консерванти (от E 200 – до E 290), като:
- Е 262 натриев ацетат и
киселинни регулатори и антиоксиданти (от Е 296 – до Е 385) като:
- Е 300 аскорбинова киселина
- Е 301 натриев аскорбат
- Е 331 натриев цитрат в концентрация:
0,480 kg в 100 kg продукт или това прави 48 gr на 1 kg кайма !!!
т.е . това прави цели три супени лъжици на килограм кайма
(за справка: 1 супена лъжица брашно или прясно мляко = 15 грама)