Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Теми - Apexcordis

Страници: [1]
1
МЕСНИ ЗАГОТОВКИ
КАЙМА ”СТАРА ПЛАНИНА”
ПРИЛОЖЕНИЕ 1                                                                                                                    
КАЙМА „СТАРА ПЛАНИНА” 100% свинско месо
№   Вид на суровините и материалите      Количество (кг.) в 100 кг.
1   Свинско месо с мазнини не повече от 35%                         67
2   Свинско месо с мазнини не повече от 10%                        28,700
3   Готварска сол    1.91
4   Киселинни регулатори и антиоксиданти                           0.480
5   Вода питейна и изкуствен лед                                         1.91

ПРИЛОЖЕНИЕ 2                                                                                                                  
КАЙМА „СТАРА ПЛАНИНА” 60% свинско и 40% говеждо месо
№   Вид на суровините и материалите     Количество (кг.) в 100 кг.
1   Свинско месо с мазнини не повече от 35%                  57,420
2   Говеждо месо с мазнини не повече от 10%   38,280
3   Готварска сол                                                     1.91
4   Киселинни регулатори и антиоксиданти                      0.480
5   Вода питейна и изкуствен лед                                     1.91

! допускат се консерванти (от E 200 – до E 290), като:
- Е 262 натриев ацетат и
киселинни регулатори и антиоксиданти (от Е 296 – до Е 385) като:                    
- Е 300 аскорбинова киселина
- Е 301 натриев аскорбат
- Е 331 натриев цитрат в концентрация:                                                                                    
      0,480 kg в 100 kg продукт или това прави 48 gr  на 1 kg кайма !!!
т.е . това прави цели три супени лъжици на килограм кайма

(за справка: 1 супена лъжица брашно или прясно мляко = 15 грама)

Страници: [1]