Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - Асен Ненов

Страници: [1] 2 3 ... 9
1
Затворници на растежа - статия за въвеждане в идеята за намаления и отрицателния икономически растеж.

2
Ето какво мисля, за потребителските чудения по повод високите цени на горивата: http://www.snsk.eu/prawitelstwo-protestirashti-goriva/

3
Потребителите, трябва да са наясно, че не винаги това, което се приема за най-разпространено като пазарно поведение, е правилно. Разумното потребление като идея и приложение, все повече се прилага от хората, които могат да мислят. Ти можеш ли?

Видео: http://www.youtube.com/embed/vDh0Cvsw9Jk?rel=0

4
Целта на тези реклами е да подведе потребителите и да ги накара да закупят нещо, което не винаги е по-добро за тях. Нито по-качествено, нито по-здравословно. Старайте се, да избягвате закупуване на стоки, които:
а) прекалено много се рекламират;
б) предлагат игри и печалби от тях;
в) имат здравни претенции, т.е. здравословен, натурален, и т.н. бозави надписи.

5
Бяла техника / хладилник Аристон
« -: Февруари 22, 2011, 06:57:11 pm »
Късно се включвам и понеже не мога да помогна с това, поне да покажа, какво означава за потребителя да има голям хладилник. Връзката хладилник-отпадък е пряка, защото когато пълним high-tech хладилник с размер 2,5 пъти по-голям от нужния ни, тогава вероятно изхвърляме 3-5 пъти повече опаковки в околната среда. Тези опаковки се изнасят от големите градове, в които живеем и се депонират (модерна думичка, различна от “рециклират”) из примитивни сметища в стил “купчина боклук”. Тези сметища генерират миризово замърсяване, парникови газове, проникват в подпочвените води и карат намиращите се наблизо общности да плащат повече за здравеопазване.

6
Уважаеми форумци, направих си блог за антиконсумеризъм, в който ще обяснявам как по-разумно да консумират потребителите. Ясно е, че не може просто да не се консумира. Все нещо трябва да се яде и все някога обувките ще се скъсат. Проблемът, заради който натворих толкова писания в този блог не е нормалната консумация с цел оцеляване или елементарното удобство за съществуването ни. Друг е проблема - свръхконсумацията.

Ако има коментари, ще се радвам да дискутираме. :-)

7
Екскурзии / спа хотели
« -: Август 05, 2009, 04:20:29 pm »
Не смятате ли, че минерализацията на водата не зависи толкова от температурата и? Ако правите аналогия между минерален и топъл, съм принуден да ви обясня, че всеки извор има постоянен състав и температура, т.е. няма зависимост между минерализацията и температурата на извора. Съвсем друг е въпроса дали думата \"минерален\" е ползвана с цел заблуждение.

Иначе не оспорвам другите ви твърдения, разбира се. :-)

8
Бяла техника / ГАРАНЦИОННА КАРТА
« -: Юли 23, 2009, 05:32:19 pm »
test

9
Имаше филм преди време за Японеца, който е направил теорията за тези звуци. Въпроса е дали това, което се предлага е онова, което наистина помага... :-) който не вярва, да иде да провери.

10
\"Номера\", ако има такъв, не може да мине без ваше участие. Просто върнете стоката. Ако сте поръчали дистанционно, имате специфични права по ЗЗП. Ползвайте ги.

11
\"АЙде БНАП да направят нещо по вапроса!\"

Малко off-topic предлагам да преброим колко пъти някои е изисквал дейности от БНАП във форума? :-) Или пък е настоявал за такива по телефона с въпроси като \"Вие за какво сте там?\" и \"На вас кой ви плаща заплатата?\". Писането и говоренето за даден проблем е начало на неговото осъзнаване, в този смисъл, мисля че форума доказа ефективността си, за което имате роля и вие, неговите потребители. Има обаче една втора фаза след като даден проблем бъде осъзнат - неговото анализиране и (евентуално) решаване. Точно тук куца нашата съвместна дейност с вас - оказва се, че от всички пишещи тук, само двама-трима са членове на БНАП. Т.е. всеки пише, но никой не подкрепя организацията, която се очаква да помогне за защита на потребителските права (неговите и на други потребители). Честно казано, аз нямам отговор защо това се получава по точно този начин. Но имам предложение:
Хайде всичките да станете членове на БНАП и тогава ще работим заедно -  вие със сигнали, ние със експертно мнение, връзки с държавата и кампании в медиите. Така е по света, така ще е и у нас. Вие сте на ход.

p.s. Само за информация: pharaon, за разлика от повечето пишещи тук, е член на БНАП, което му дава правото да изисква дейност от БНАП.

12
Факт - в www.metropolitan.bg никъде не се споменава за превозни документи. В сайта на СКГТ също не е обявено кое как се случва. Мисля, че трябва да им драснете едно писмо. Оплакването тук е полезно, но истинската гражданска позиция ще заявите, чрез споменаване на грешките на тези, които могат (и трябва) да ги оправят. В крайна сметка, най-вероятно, сте данъкоплатец, т.е. платили сте, за да се извършва услугата управление на градски транспорт. :-)

13
Все пак Герма = Бор Чвор = Култура = На Дядо от Село...

14
@notiss:

Ето какво намерих за тревожещия ви продукт:
Лесно и безопасно отстранява от плата всякакъв тип грес, катран, масло (ако не съдържат сажди, графит и остатъци от молибден). Не оставя следи или петна върху чистия плат. Разработен е специално за промишлена употреба.

Хайде сега да се успокоим, като имаме предвид, че не всяка домакиня има желание да чисти грес и катран от дрешките на невръстното си хлапе. Особено с препарати за промишлена употреба. Мисля, че темата е приключена.

15
Днес и аз се учудих от това, когато видях, че цената на дизела е около 2.17 лв за литър! Поне да беше биодизел...

Страници: [1] 2 3 ... 9