Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - fakir

Страници: [1]
1
Автомобили / невероятно, но факт
« -: Юли 13, 2007, 04:59:41 pm »
на гаджето ми в ОМВ във Варна и напълниха резервоара за 101 лева с 51 литра Н95 когато резервоара на Хондата която кара е 45 литров. бачкал съм в този \"бизнес\" и в Гърция и са ми ясни 95% от номерата. като започнем от \"коктейлите\" които се бъркат до броячите и помпите по колонките.... схемата е \"мижай да те лажем\".  в нафтата какви \"добавки\" се слагат не искам да споменавам, че на повечето с дизелови коли ще им стане лошо пред вид това колко струват помпите и дюзите на по-новите дизелови коли. с 460 лева ремонт трябва и да почерпиш ми се струва. направо си се разминал с \"малкия гявол\". една статистика от сервиза на Балкан Стар ще ви разубеди да си купувате дизелов мерцедес в България.

2
Супермаркети и търговски вериги / Kaufland
« -: Юли 13, 2007, 04:17:56 pm »
според мен истината за Kaufland е, че голяма част от продуктите са с наближаващ срок на изтичане. Т.е. се ползва намалението, че продукта все още по закон е годен. Това обаче е доста погрешно на практика тъй като голяма част от тези продукти не са издържали срока си и са се развалили (дори неосезаемо) по-рано от изтичането на срока и това защото Kaufland е 2-3-4 ръка търговец. продуктите са отлежали по рафтовете на по-реномирани вериги (не само в Бг а и в Европа) и в последствие канализирани към ниско бюджетни вериги и пазари като Kaufland България. Това е и причината повечето стоки в тази верига да са непознати на нашия пазар. Да не говорим, че масова практика в подобни ниско бюджетни вериги магазини е стоките да се препакетират и срока им на годност да се \"удължава\" чрез смяна или добавка на опаковката. Типичен пример са колбасите, и сирената които са по щандовете за пресни такива. След като престоят известно време или парчета (обикновено крайни) останат непродадени те се нарязват на тънки филии, вакумират се в нови опаковки и отново отиват на рафтовете. съответно непродадените охладени меса и риба се превръщат в замразени и опаковани такива а специално рибата може да стане и пушена/маринована в индивидуална опаковка.

3
бях абонат на тези мошенници, които явно се ползват със широк покровителски гръб тъй като най-нагло и още по-важно напълно безнаказано и дръзко погазват закона за ДДС (най малко). искам някой да ми се похвали не с фактура а с най обикновен касов бон издаден от тях при заплащане на месечната си сметка за интернет. когато плахо попитах в подземието кадето се плащат сметките за фактура, касиерките се спогледаха и ми обясниха троснато, че трябва да си доплатя ДДС-то за да ми издават такава.... освен това как точно и на каква база и по какъв регламент се изчислява  месечния трафик и кой освен техните \"модератори\" контролира това??? скоростта на връзката няма абсолютно нищо общо с рекламираната и тази записана в договора. връзката се разпада постоянно а най вече като духне вятър или завали дъжд и така остава два-три и повече дни докато не им омръзнеш по телефона.  на гърба на договора обаче пише, че ако решиш да го прекъснеш предварително им дължиш обезщетение???!!! оборотите които минават през тази печатница за пари са от порядъка на 1-2 милиона!!! лева месечно по съвсем груби и пестеливи сметки. няма ли данъчни служби? няма ли финансова полиция? няма ли власт в тази страна? за кво говорим въобще?? да не говорим, че схемата кабелен LAN от този тип предоставя на оператора толкова лична информация за потребителя, че той е направо по без гащи ако реши да се противопостави или потърси правата си по някакъв начин. а как се ползва и може да се ползва тази информация всички можем да предположим.

Страници: [1]