Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - еlenaalex2

Страници: 1 [2] 3 4 ... 6
16
Този трарикатлък беше доскоро непознат по нашите земи. Може да се каже, че с навлизането на КАУФЛАНД се въведе този \'\'изключителен\'\' спсоб. Не е далече времето, когато това ще стане повсеместна практика - все пак простотията е заразна. Тогава ще пишем по форумите кой НЕ ПРАВИ МОШЕНИЧЕСТВА С ЦЕНИТЕ.

17
Други / Незавършен строеж
« -: Януари 25, 2010, 10:11:07 pm »
Най-първо се срещнете с познат адвокат (т.е. \"безхонорарен\", защото иначе ще ви се стъжни живота). За целта пригответе ВСИЧКИ документи, с които разполагате и дерзайте !! Заредете се с много голямо количество позитивна енергия, ентусиазъм и пари, ще са ви необходими.

18
Бяла техника / Вредни за здравето климатици
« -: Януари 23, 2010, 06:28:42 pm »
Технически погледнато проблемът е точно такъв. Конвенционалните климатици въртят компресора с постоянна скорост ок. 2500 об. в минута, което е около 40 Hz и това по-рядко се възприема като дискомфортно от живущите. Инверторните климатици (по-скъпите) въртят с променлива честота и често работят на понижени обороти - в диапазона 10 - 30 Hz, което си е много неприятен и дразнещ инфразвук. Тези вибрации преминават безпрепятствено през стените и трудно могат да бъдат приглушени. Звукът много напомня работещ двигател на кола, който прониква през стените и затворените прозорци, защото честотата е същата (двигател на празен ход е 750 - 800 об.мин.)  В общия случай поставянето на гумени тампони на краката на климатика помага съвсем малко. Проблем се получава особено тогава, когато някой от винтовете на конзолите допре до метална арматура в бетона - това помага за разпространяване на вибрацията.

От РИОКОЗ са ви отговорили правилно, формално погледнато това е положението. Има и още една възможност - по закона за етажната собственост - да се постави въпроса на общо събрание и АКО (!? !) успеете да наложите такова решение и ако са спазени всичките формални изисквания за мнозинство, писмен протокол от събранието с подписи на повече от половината собственици (или както е там)и др., можете с този протокол да отидете в Районен съд, общината, полицията или другаде, където се сетите.

19
Всички които ползват услугите на банките и им плащат лихви са тъпоумници. През 2009 банките завършиха със 700 млн. лв. печалба.
Оставете хората на спокойствие с тези курсове, нека взимат кредити. Когато после се открият принудителни производства, ще си купим по някой друг апартамент.

20
Големите магазини не са длъжни да разфасоват стоката - пакети не се разпечатват. В хранителния магазин не се продава шепа боб или половин консерва.
Освен това е проява на некомпетентност да си купите \"точно\" квадратни метри - що за тъпоглавщина. Винаги се взима в повече \'\'за да стигне\'\'. Все едно, когато ще си шиете минижуп да купите 25 см плат.

21
Други / НЕЛОЯЛНИ КЛИЕНТИ
« -: Януари 07, 2010, 10:07:22 pm »
Драга гражданко,
този форум се списва от скучаещи домакини и също толкова скучаещи държавни служителки (за служителките в частните фирми съм сигурна, че не скучаят - там всеки си изкарва хляба сам). Тук изобилства от такива мнения, напр.: \' Купих стоката \'Х\', но тя вече не ми харесва - имам ли право да я върна\'; (имам чувството, че се намирам в детска градина). Или друго мнение \'В магазин \'Y\' бутнах и счупих ваза, а те мошениците му с мошеници ме накараха да платя 30 % от цената ...\'.
Невъзможно е да накарате хората да не пишат статии с \'невярно и подвеждащо съдържание\', така както е невъзможно да накарате гражданките (селянките) със скъпи коли да не говорят по телефона, докато карат, да не клаксонират и да не спират на забранени места.

22
Рекламации / Връщане на стоката
« -: Януари 05, 2010, 03:23:32 pm »
Що за екстри са това? Нокой не очаква един МР3 (или МР4) плейър да може да се слуша без слушалки или пък да има на него снимки.
Това са специалицирани устройства ЗА СЛУШАНЕ НА КОМПРЕСИРАНА МУЗИКА. Използвайте го по предназначение и бъдете здрави и щастливи дълги години.

23
Рекламации / Връщане на стоката
« -: Декември 28, 2009, 04:10:40 pm »
Но на какво основание всъщност ще искате връщане на стоката.
Ясно е, че правилната сума е фигурирала поне на две места:
1. на етикета - казвате \\трябва много да се вгледаш ...\\ - колко много?
2. при подписването на бона
 Ъ ?

24
Стоки за бита / Проблем с заложен магазин
« -: Ноември 27, 2009, 10:16:20 am »
Заложните къщи, подобно на автокъщите и Метро, не дават гаранция. Купете си една студена минерална вода от близкия магазин.

25
Бяла техника / Умният климатик
« -: Ноември 05, 2009, 05:45:04 pm »
Добре, че ги хвалиш Даикин, но за това много мозък не се иска. Все едно да каже някой: от всички коли Мерцедес, БМВ и  Ламборгини са най-добри. Но не забравяй, че и при БМВ, както и при климатиците Даикин има кусури колко щеш. А и сметката не се вързва. С малко повече проучване, разпитване и късмет можеш да се сдобиеш с добър климатик (сравнително безшумен, икономичен, надежден) за ок. 900 - 1100 лв. с монтажа. Просто всеки, преди да започне действия по покупката на климатик си определя ценови диапазон и се придържа към него, и то без непременно да е скръндза.

26
Много полезна и поучителна статия. И не забравяйте, че банките, заедно със застрахователния сектор (вместо да се засрамят малко от кризата), са на първо място по доходи. Банките смъкват по две кожи от такси при всeки превод, напр. ежемесечни здравни или социални осигуровки - до тук станаха 4 такси, защото основните суми и ДДС-то се превеждат отделно - общо 4 превода. Ако човек иска да плати на каса 5 - 10 лв.в НАП, КАТ, МВР или някъде другаде, КАСА НЯМА !! Идете на банката и преведете 5 лв. плюс 3.50 лв. бахкова такса. При смяната на табелите на колите преди 3 години на СИБанк се плащаше 54 лв., от които 45 лв. за табели, талони и прочее и 9 лв. БАНКОВА ТАКСА !!
Застрахователите са от същия дол дренки: след като скимуцаха и се усукваха няколко години накрая под предлог \"Така е навсякъде по света\" постигнаха своето - ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ЗАСТРАХОВКА ЗА ВСЕКИ. Ами аз съм свободен гражданин и да се застраховам е МОЕ ПРАВО НО НЕ И ЗАДЪЛЖЕНИЕ !!! Може пък да не желая, кръвопийци мръсни.

27
Склонен съм да кредитирам едно такова мнение и да го приема по-скоро за истина, въпреки че към много от мненията в този форум трябва да се подхожда с резерви. Аз самият забелязах една хитринка на дребно и щях да я отдам на разсеяност на персонала, но после видях във форумите, че това е някаква практика и признак за селско хитряшки манталитет в ръководството. Вероятно собствениците от българска страна са бивши мутри, бивши служители на МВР или ЗКПЧ-та - общо взето багажът е ясен. Та какво видях:

На стилажа за промоциите табелка доста голяма за намаление на сухи супи - с голям надпис \"19\". Иначе супите са си по 45-55 ст. Човек си мисли, че са по 0.19 лв. и аз купувам десетина, на касата обаче са по 0.45 лв. След напускане на магазина, обстойно изследване на касовата бележка, надписите по супите и пр. почесване по главата, констатирам, че на пликчетата пише с големи цифри \"19 gr\". Хитрината в случая е голяма, селската излагация също - печалбата за магазина мисля, че не е толкова голяма - това обаче да го преценяват началниците.

28
Аз изядох едно л ... . Струваше 1.60 лв (некъв д/нер там незнам). Имаше вътре доста неща. от (всичко ?!!) по малко. Общо взето НИЩО НО ОТ СЪРЦЕ. Продадоха ми го двама младежи в изпотени потници, любезни, помежду си говореха нещо неразбираемо и от време на време се хихикаха.
Сега смятам да овикам всички форуми . . .  Дръжте се читатели.

29
Банки / Проблем с Борика (банкомат)
« -: Септември 22, 2009, 07:21:40 pm »
Най-важно е да подавате всички жалби писмено и да получавате насреща входящ номер с дата. За жалост в някои институции това е почти невъзможно - писмени жалби общо взето не се приемат, на всички въпроси отговарят устно и Ви препращат насам-натам (аз лично имам много неприятен опит с КАТ, НАП - \"Социално осигуряване\" и др., които според мен са едни мърди).
 
При по-подробен преглед на компютърната разпечатка - извлечение сравнително лесно ще се открие грешката и смятам, че нещата ще се уредят по нормален за Вас начин. Изхабените нерви обаче, както и загубеното време работно и неработно, няма кой да покрие!

30
Досега мислех, че е признак на селяндурщина да се говори твърдо (напр. \"хлеб\" \"млекО\", а не както е правилно: \"хляб\", \"млЯко\"), както и да се променят ударенията на думите, най-често да се поставят в края (напр. казАх, влезнАх, купИх и др. - все неправилно). Този изказ се нарича \"западен\", характерен е най-вече за родопско-пиринските села и за шопския регион. В София така говорят ок. 70 - 80 % от хората.

Страници: 1 [2] 3 4 ... 6