Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - еlenaalex2

Страници: 1 ... 4 5 [6]
76
Други / Работно време и прием на стока
« -: Ноември 14, 2008, 11:33:42 am »
\"Излизам да закуся. Ако не се върна до 12.30 значи съм отишъл да обядвам.\"

За жалост този принцип се спазва много по-стриктно от държавните служители. Вижте празните банки в Народното събрание, когато се гласува важен закон.

77
Други / Работно време и прием на стока
« -: Ноември 13, 2008, 09:29:13 am »
Ясно е, че всеки частен предприемач е свободен да избира кога да работи, кога да приема стока, как да се държи с клиентите и на кого да си продава стоката си. Най-общо казано, задължението му към Вас възниква, едва след като получи пари от Вас за нещо.
Съвсем друго е, разбира се, при бюджетните служители (общински, правителствени, съд, училища, военни и др.), които получават заплатите си от данъците. За тях \"Клиентът винаги има право\" и работното време се спазва  ЗАДЪЛЖИТЕЛНО (без да се въртят лични далавери по време на работа).

78
Компютри, Плейъри, Телевизори, Радио / dvd-rw
« -: Ноември 13, 2008, 09:21:07 am »
Като начало, трябва да изясниш за себе си и на нас: гаранцията поема ли ТОЗИ ВИД ПОВРЕДА или не ?

79
Напитки / Фирма \"Народно Събрание\"
« -: Ноември 10, 2008, 10:55:34 am »
Защо се занасям с еленаалекс и изида ли - защото като им чета постерите си ги представям като блондинки, харесвам блондинки.

(А за НС - там няма спасение. Ние НЕ СМЕ техен контролен орган, по закон те нямат такъв, законите се правят там.)

80
Застрахователите не са длъжни да имат ЕДНАКВИ общи условия
(въпреки че и те правят коли и пасти - защото ги мързи).
Въпросът е по-скоро принципен.

И нямам нужда да питам в автомобилни форуми, с тези проблеми се занимавам професионално и имам лични наблюдения.

81
Ето малко копи и пасти - от общите условия на застрахователя \"Х\".
Пише ги на гърба на полицата която повечето от нас носят със себе си, но никога не са ги чели:

\"10. Застрахователят покрива отговорността  ...  за причинените на трети лица увреждания  ...   вследствие използването на моторно превозно средство, съобразно законодателството на държавата ... \"

Право на регрес
т. 43.    ....
т. 43.1   ....
т. 43.2   ....
т. 43.3   ....

(Прочетете си \"Общите условия\" - много са поучителни.)

А на Еленка ще кажа, че ако те удари водач \"който е нарушил законодателството на страната\" , т.е. правилника - просто нищо няма да получиш.

82
За \"Големите\" загуби на застрахователите по \"Гражданска Отговорност\"

Наличието на \"Гражданска отговорност\" е от значение само за виновния водач в случай на произшествие - невиновният е ясно че не дължи никому нищо. Застрахователят покрива щети, причинени от \"виновния\" водач и ние си казваме \"ох, добре че имах застраховка\". Нищо подобно - ядовете тепърва започват. Съгласно законовата уредба застрахователят има право да предяви регресен иск за сумата към виновния водач, в случай че:
1. Водачът е причинил ПТП след употреба на алкохол;
2. Водачът не е спазил правилника за движение, и др.
Т.е. във всички възможни случаи застрахователят си събира обратно дадената сума (и това действително става).

За какви \"големи разходи\" по ГО за 2007 год. говорим тогава ?

Моля, ако някой (действително) е наясно с проблема, да го осветли.

Друг въпрос е, кой и защо допусна да бъде задължен КАТ, който е бюджетна организация и  издръжката му се плаща от всички нас, да проверява шофьорите, дали имат ГО, при положение, че застрахователите до един са частни компании.

(един пример - аз например продавам китайски отверки и искам КАТ да проверява всички шофьори, дали имат от моите отверки !).

83
Напитки / Фирма \"Народно Събрание\"
« -: Ноември 03, 2008, 08:30:20 am »
Не съм доволен от обслужването на ф. \"Народно Събрание\". Казаха им десет пъти досега, да не гласуват с чужди карти, да не обикалят със самолети толкова по света, да не хабят бензин с тези тежки коли всяка седмица до родните си места, където (НЕ) се срещат с избиратели, да не мислят за лични далавери през цялото време. Нека сега да ги накарат да върнат заплатите си за цялото време, през което са правили закони без кворум !

Какво мислите по въпроса ?

(Нека изида и еленаалекс не казват какво мислят, знам - пазете си касовата бележка, четете си договора и др.)

84
Компютри / какво да правя??????
« -: Октомври 28, 2008, 10:29:42 am »
Драги SDn,
ненапразно ти предложих първо да ПРОЧЕТЕШ всичките 32 страници на форума. Смятам, че с четене човек научава много нови и полезни неща, и освен това се научава да пише малко ПО-ГРАМОТНО.

Успех, ние сме с теб.

85
По моето скромно мнение целите на този форум са няколко:

1. Да се получи компетентен съвет (като например: \'Ако не си пазите касовата бележка не се оплаквайте ! \' или \'От Метро не можете да се оплаквате, те продават на фирми, а не на граждани и Законът за защита на потребителя за тях не важи ! \').

2. Да бъдат предупредени другите, да не се набутват или разочароват от недобросъвестниците.

3. и др. ....

Считам в този ред на мисли, че настоящата дописка си е на място и изпълнява скромната цел (по т.2) която си е поставила. Няма нужда от \'компетентни\' наставления.

86
Не драги Kermit, нямате право.

Законът за Защита на Потребителя е доста бройлерски написан (какво да се прави - толкова могат бройлерите от НС, толкова правят), в него има доста много глупости, включително и много голям раздел за някакво \"временно ползване на недвижим имот\", което по нашему си е \"под наем\", но не е казано, дали търговецът е длъжен да предлага консумативи. То е все едно да си купиш кола и да не знаеш кой продава ремъци и филтри за нея.

По отношение на гаранцията на продуктите и условията около нея нещата в закона са дадени много усукано и неясно, само търпелив и разумен човек, разполагащ с доста свободно време, би могъл да прочете и да разбере как са нещата.

Ето ги бройлерите:

87
Компютри / какво да правя??????
« -: Октомври 19, 2008, 11:37:10 am »
Като начало - прочети всичките 32 страници на този форум. Общо взето е плява, но на места има супер-изчерпателна информация за случаи като твоя. Засега имаш пълно съчувствие от мен - и успех !

88
Бяла техника / Гаранция на климатик Panasonic
« -: Октомври 17, 2008, 11:04:12 am »
Здравейте,
на стр. 4 от този форум има некои съображения на тема \"Профилактика на климатик в гаранция\" - прочетете ги (особено на B.Trueger).

89
Банки / Банки, Кредити, Застраховане, Измами
« -: Октомври 16, 2008, 03:38:48 pm »
Да се посмеем заедно. И ако някой има съмнения за законността - всичко е тип-топ, по закон курсовете не могат да се отклоняват с повече от 20 % от БНБ. Снимката е от един от големите крайморски градове, табелата си седи вече повече от година

(защо не се качва снимката, да му се не види !)

90
Банки / Банки, Кредити, Застраховане, Измами
« -: Октомври 16, 2008, 03:36:27 pm »
Да се посмеем заедно. И ако някой има съмнения за законността - всичко е тип-топ, по закон курсовете не могат да се отклоняват с повече от 20 % от БНБ. Снимката е от един от големите крайморски градове, табелата си седи вече повече от година

(защо не се качва снимката, да му се не види ?)

Страници: 1 ... 4 5 [6]