Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - Вечно съм Няващсе

Страници: 1 [2] 3 4 ... 6
16
Нелоялни практики / ЛЕСНИ ПАРИ ПО ИНТЕРНЕТ
« -: Февруари 07, 2011, 01:23:09 pm »
Човек даде ли си email - адреса на 2 - 3 места в Интенет (напр. Facebook и др. подобни) вече негласно и неусетно за самия него се е съгласил да бъде засипван с какви ли не спамове. Отърване няма.

17
А колко kWh сте потребили ?
Не може някой да каже - ,,Помощ, в магазина ми поискаха 12,50 лв.,,
Трябва да каже какво е купил - нали така ?

(От техническа гледна точка е много просто всеки да си засече потреблението на ток - на електромера! Още повече, че при повреда на електромера или нарушено отчитане грешките са почти винаги в полза на потребителя - тъй като електромерът започва да се върти по-бавно или не се върти. Поради това вестникарски заглавия от рода на  
,,Ел-доставчикът ни цака с повредени електромери,,  не са коректни.)

Съвсем друго е с телефонните разговори. Там нямаме брояч в къщи и тел.компаниите са напълно свободни да си правят свободни съчинения - никой не може да провери. (Извинение - има електронни разпечатки на М-тел в интернет)

18
Допълнение:    по същността са коментарите на ,,Izida,, ,,Elenaalex,, ,,Elenaalex2,, ,,Вечно съм,, и още някои. От останалите трябва да отделите плявата  . . . :)

19
Производството им е ДОСТА евтино. Унищожаването им и почистването на природата от летящите торбички е ДОСТА СКЪПО. Срокът на разграждане е 10 - 1000 год. А и си помислете, че се произвеждат от нефт, който се е образувал за 150 млн. год.

И не забравяйте: Земята не е наша - НИЕ СМЕ Я ВЗЕЛИ НАЗАЕМ ОТ НАШИТЕ ДЕЦА!

20
Мерси, няма защо! Ние няма да отделим време.за Вас. За да намерите отговор е достатъчно да прочетете коментарите във форума :)

21
По никой начин не може да изпращате харда или каквото и да е, и да се разпореждате с тях, защото те са СОБСТВЕНОСТ НА КЛИЕНТА и той ги е ПЛАТИЛ ВЕЧЕ ВЕДНЪЖ ! ! !

Ако заводът производител желае да си прави експерименти, нека си закупи елементи по каналния ред и да си ги експериментира !

22
Но каккво е ,,АП,, - най-вероятно Агенция за Приватизация и за какво се абонирате - най-вероятно за ,,Бюлетин на АП,, .
Искам да Ви намекна, че след Луканов, Д. Попов и най-вече И.К. не остана кой-знае колко за приватизиране. Който се уредил-уредил, ние в този форум не сме от тях.

(Ако съм объркал абревиатурите и имате нещо друго пред вид - накой сайт с гол ...  мада ....   - кажете - да се закачим и ние :)

23
Фотоапарати / Моля, за съвет!
« -: Януари 17, 2011, 07:57:00 pm »
Естествено ще искат да изкарат, че си го изтървал или намокрил (и в 50 - 70 % от случаите са прави ! :))

Важно е да се запише оплакването в рекламационния регистър с ДАТА И ВИД НА ОПЛАКВАНЕТО. Ако нямат книга или правят свободни вариации на тема ,,дата,, и ,,оплакване,,  веднага се обадете в КЗПП - там напоследък се научиха, какви изисквания има към т.н. ,,Книга,, и веднага ще се отзоват.

Добре е , ако получите в ръката нещо черно на бяло - обикновено се казва ,,сервизен приемен протокол,, или подобно. Може да е дори ,,квитанция,, или ,,разписка,, , но с ДАТА и ВИДА НА ОПЛАКВАНЕТО !!!

24
Банки / kreditni karti
« -: Януари 16, 2011, 11:16:59 pm »
А и ако го видите - какво ще разберете ?
При положение, че нямате компетентност да превключите от кирилица на латиница и обратно ?

25
Банки / kreditni karti
« -: Януари 16, 2011, 11:14:11 pm »
Съласно закона за  личните данни (доколкото мога да перефразирам)
 Гражданите нямат право да съобщават личните си данни на лица (и организации), които не са сертифицирани за оператори с лични данни.
Как по Интернет ще разберете, кой е сертифициран и кой - не ?
Нали трябва да ВИДИТЕ сертификата ?

26
Най-важно е да имате добра документация - никой орган не може да вземе отношение по коментари от типа ,, занесох,,  ,,донесох,, ,,казах им,,   ,,те ми казаха,,  ,,смениха еди какво си,,

Покупните документи са: касова бележка - и ако има - факура, гар. карта и др.
Сервизните докумети са: приемен протокол с ДАТА и приблизително описание на оплакването
След издаването на уреда: отметка - какво е направено -  с ДАТА - и сменените части да Ви се дадат в ръката - а не от сервиза да си измислят ,,сменихме това и онова, но го хвърлихме в боклука ,, ! ! ! ! !

Ако нямате пълен комплект документи - как ще направите възражение ?
И 10 закона ЗЗП няма да Ви помогнат !

27
Да, ще ви ги върнат (и винетка ще ви купят, ако нямате)  . . . . . . .    :)  :)   :)

28
Комуникации / M-TEL ИЗМАМИ
« -: Декември 29, 2010, 11:00:35 pm »
Той човека ти пише, че е имало \"РЕКЕТИ, СЪДИЛИЩА \", ти говориш за жалба ! ? !
(Пил ли си нещо ? . . . .не е лошо . . .  все пак празници . . .)

29
\"Цената се обявява за съответната мерна единица и разфасовката, ако е различна от нея\" т.е. за килограм И за съответната разфасовка. ТО Е ЯСНО  ! ! ! ! (Например торбичка от 250 гр:  2.30 лв торбичката/9.20 лв/кг ) Фразата \"  . . .или за брой. \" не касае нашия случай. Това е когато е 1 геврек, 1 телевизор или др. нещо, което не се измерва в cm или kg.
Така е в западните държави - виждал съм !

Допълнение сега:  Тази директива е именно за хора, които не могат да преценят, без да си напънат мозъка или без да чукнат на телефона сметката - и в това не виждам повод за подигравка !

30
Банки / Още смехории за банките
« -: Декември 21, 2010, 05:27:26 pm »
Бай Северфен ,
случайно можеш да го ДУХАШ, като всички банкаджии ПЕДАЛИ МРЪСНИ ! ! ! !
Човекът ти е казал, че не е наследник, а само уведомява МАЛОУМНИЦИТЕ . . .  какви повече лихви и  дебити и кредити ще търсиш . . . от Св. Петър (да ме прости Господ)

Страници: 1 [2] 3 4 ... 6