Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - Вечно съм Няващсе

Страници: 1 ... 4 5 [6]
76
Бяла техника / Бойлери Atlantic
« -: Август 20, 2009, 05:54:29 pm »
И сега внимавайте, НЕ СЕ ШЕГУВАМ.
Сметката ми падна с 6400 лв. (отпреди деноминацията). Оттогава обаче, се разведох и се ожених, новата ми тъща готви на фурна доста често, с тъста нямам проблеми -  той е в чужбина и не ми харчи от тока. Междувременно си купих трети телевизор и втори компютър, които ми качват консумацията, но си сложих и 2 климатика, които свалят значително консумацията (оппаа-а, това май беше само за зимен режим на климатиците). Освен това си сложих в единия контакт \"сметконамалител\" за 55 лв. с гарантирано действие (но според мен май е измама - един път го отворих и видях, че вътре има само един слаботоков мост \"Грец\", който захранва светодиода, за да свети).
Засега толкова от мен, ако се сетя за още нещо, ще пиша пак. Поздрави на Всички !

77
Бяла техника / ГАРАНЦИОННА КАРТА
« -: Юли 22, 2009, 07:46:07 pm »
Не, това не нарушава правата Ви. Независимо колко са стояли стоките, гаранцията се брои от датата на покупка и е (най-малко) 2 год., съгласно ЗЗП. Друг е въпросът, че тази материя е уредена в закона много усукано и неясно, в рамките на 3-4 стр., а трябваше да е много по-сбито и стегнато. Тъпите бройлери от Народното събрание явно на времето не са внимавали в часовете по литература, а учителката малко ги е била по тъпите глави.

78
Уважаема Мейси,
нормално е да се чувствате огорчена. Съмнавам се обаче, че решението Ви да не стъпвате повече там ще спомогне за тяхното справдливо наказание. Много служители по света не са професионалисти а просто заплатаджии - това не е осъдително а и не е необходимо (иначе ние професионалистите ще станем много ): ): ):). Освен това, формално погледнато, няма ограничение кога точно охраната трябва да обърне внимание при забелязано нарушение - веднага или напр. след седмици. Моят съвет е - продължавайте да пазарувате в Кауфланд, защото цените там са тънки, но много внимавайте за обявени намаления и цените на етикетите - редовно на касите се оказва, че цените са други (т.е. по-високи).

79
Други / за общината
« -: Юли 12, 2009, 10:21:56 pm »
Съмнявам се, че някой ще отговори на тази дописка. Специално аз  след прочитането й почувствах лекота и характерната празнота в главата, както след гледане на бразилски филм.

Стегнете се, напишете ако трябва чернова и я прочетете на 1 - 2 свои близки. Коригирайте я дотогава, докато най сетне се получи едно сравнително стегнато и ясно изложение на проблема (ако има такъв). След това я пуснете отново.

80
Други / Данъчна проверка на басейн
« -: Юли 12, 2009, 10:15:28 pm »
Съмнявам се, че данъчните ще се заинтересуват. На тях им дай да изнудват някое малко магазинче защо не е чукнало касова бележка за 1 мин. вода, при положение, че търговецът така или иначе е на годишен лиценз и си го е платил като поп. Особено \"геройска\" беше акцията преди 2 години, когато накараха продавачките на цветя да имат касови апарати.

Не очаквайте от данъчните да се катерят по етажите и да проверяват фирмите за изолации или за климатици, дали чукат касови бележки. Не очаквайте да проверяват строителите, дали продават апартаменти и офиси с касова бележка и дали клиентът си я пази до излизане от обекта. Десетината мола и стотината хотели, които се продадоха през последната година, също са без касови бележки. Есен е  и има много продажби на зърно на едро - купувачите обикновено са си забравили касовия апарат \"в къщи на пианото\".

81
Бяла техника / Бойлери Atlantic
« -: Юни 06, 2009, 11:21:54 am »
Ще си позволя да се усъмня, че пише така, защото никоя сериозна фирма няма да напише в сайта си такова нещо, поне по две причини:
първо: изглежда несериозно
второ: вероятно не е вярно

А самият сайт на френски ли е и Вие откога знаете френски така, че да различите фини нюанси в изказа, например \"Нито един наш бойлер не се произвежда в Китай\" или \"Нашите бойлери с някои изключения (т.е. с големи изключения) се произвеждат във Франция\"?

Страници: 1 ... 4 5 [6]