Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - B.Trueger

Страници: 1 2 [3] 4 5
31
Козметика / Плащане с лична карта
« -: Януари 05, 2009, 09:59:56 pm »
поправка: \"вярно\" а не \"верно\" (забравих, че сте от Варна)

32
Козметика / Плащане с лична карта
« -: Януари 05, 2009, 09:55:51 pm »
\"Според вас дали е по-добре в закона да е записано, че само лицензирани оператори имат право да ви поглеждат личната карта и масово да се пазарува с чужди, в частност откраднати карти?\"

Драга Елено,
и двете неща са верни: в закона е записано, че само лицензирани оператори имат право да Ви гледат картата и същевременно е верно, че в България масово се пазарува с чужди, в частност откраднати пари!
ПАЗЕТЕ СИ ПАРИТЕ !!!

33
Козметика / Плащане с лична карта
« -: Януари 05, 2009, 02:44:19 pm »
Ако личната карта ще се показва не само на ЛИЦЕНЗИРАНИ ОПЕРАТОРИ С ЛИЧНИ ДАННИ но и на други, това обезмисля целия труд по лицензирането, целия административен апарат, който бди за опазване на личните ни данни и се издържа от бюджета (т.е. пак от нас).

Особеното тук е, че в закона за личните данни не е посочено, как да процедираме с всички тези, които искат да видят личната карта, да я фотокопират в аптеките или др. подобни.

34
Козметика / Плащане с лична карта
« -: Януари 05, 2009, 10:08:16 am »
Лична карта се показва само на ОПЕРАТОРИ ЛИЦЕНЗИРАНИ ЗА РАБОТА С ЛИЧНИ ДАННИ. В общия случай това са банките, МВР и може би хотелите (но само ако имат лиценза в рамка окачен на рецепцията).

35
Драсканици само - не се разбира.

(И пак предупреждавам, такива дописки моментално ще се изтриват !
Ако някой не знае да си превключи на кирилица, значи мястото му не е
в този форум. Тук е само за Интелигентни хора.)

36
Други / измерена по-голяма квадратура
« -: Декември 12, 2008, 11:57:19 am »
Това разбира се е т.н. \"застроена площ\", но не струва колкото другата \"застроена площ\" - както има картофи по 0.60 лв и по 1.60 лв. Този въпрос по-подробно съм го осветлил тук: \"http://www.bnap.org/f/comments.php?DiscussionID=593&page=1#Item_0\"
(без кавичките обаче)

37
Това си е техният дом и ние не можем да им се сърдим - те живеят там.
На теб ако не ти харесва, не ходи !

(Хлебарките са били тук много преди нас и ще останат много след нас.
След като изгорим всичкия нефт на земята, изсечем всички гори и се
самоунищожим.)

:)

38
Знам, че с \"колежката\" ти сте много силни по законите, затова искам да припомня: нама закон според който продавачът да е длъжен да е любезен. Формалното право да му дава разпореждания и да има изисквания към него има само работодателят. Ако попаднете в магазин в който собственикът е и продавач, то той спокойно може да откаже да ви обслужи и да ви прати на м .. си. Вие имате обаче ответното право - след това да овикате всички възможни форуми !

По същината на темата, тук много ясно бяха казали \"като не ви харесва - не купувайте салати от тук !\"

(Колкото за баниците, това беше само закачка. Елена Алексиева е от Варна и знае, че там вече 1 година няма баничарница.)

39
Гледам, че вече кой ли не писа по тази тема, та и аз ще си споделя опита.
Онзи ден, в баничарницата до \"Република\" си купих баница и помолих момичето \"ако може по-препечена\". Тя ме погледна особено, взе тази, която беше най-близо до нея (не особено препечена) и ми я даде. Възмущението ми беше огромно - какво да правя ! 1 !

(Само моля дръвниците Izida и Elenaaleks да не ме питат, дали си пазя касовата бележка - там такива не дават, и дали съм купил баницата като фирма или като частно лице)

40
Бяла техника / недоволни сме от продукта
« -: Септември 14, 2008, 09:38:18 am »
\"ножът на пасатора е прекалено къс и незаточен и затова не функционира качествено\"

Колко мм трябва да е дълъг ножът според вас и с колко вашият е по-къс? Колко трябва да е заточен - да отсича перо? Направените от вас  квалификации  са по-скоро вид емоционално състояние, откокото оценка на технически дефекти. Кой трябва да прецени обективността на гаранцията в такъв случай - продавачката ли? Не вярвам - продавачките често имат затруднения с доста по-елементарни неща.

41
Винаги има две стрелки, те сочат НАГОРЕ .
Важен знак е и чашата - да почерпиш значи !!

42
Комуникации / Mtel крадат ви без да питат
« -: Август 15, 2008, 02:11:47 pm »
Интернет не е ли нещо такова синичко, където се гледат каки?
Вече и по телефоните ли ги сложиха !

43
С тях става същото, което става с пластмасовите бутилки от РЕТ. Всяка седмица изхвърлям десетки от тях, Те се правят от петрол и влизат в цената на стоката с 40 - 80 %. Мин. вода 1.5 л е 70 ст, а от 500 гр е 65 ст. ! ! !

(мин.вода от чешмата е 1 л за 0.005 ст, но това е друг въпрос)
а това съм аз

44
Други / закупуване недвижим имот
« -: Август 09, 2008, 10:00:55 am »
Тези разлики се получават винаги и се дължат в основно на две причини. Първо: прословутите \"общи части\" (в практиката съм имал случаи, когато общи части са причислени дори към офис, който има единствен вход откъм улицата - т.е. не ползва блоковите общи части по никой начин). Второ: вътрешната квадратура се замерва с 1/2 от вътрешните зидове и 100 % дебелината на външните.

Най-ползваните начини за измерване на квадратура са:
брутна - с \"общи части\"
нето квадратура - без \"общи части\"
чиста квадратура - без общи части и без зидовете по периметъра на жилището, но със зидовете и колоните, които са в жилището

Включването на \"общи части\"  е хитроумност без практическо значение за собственика на жилището, но със значителна материална полза за строителите и брокерите. Кажете им да си пъхнат \"общите части\" в г ... !

Във вашия случай най-вероятни тези разлики не са се оказали \"впоследствие\" а още преди сключването на съответната сделка. В този случай имате право да си купите една студена минерална вода от близкия магазин.

45
Бяла техника / връщане на стока
« -: Август 08, 2008, 04:11:29 pm »
Уважаема Крис,
Сега за наказание, че пускаш едно и също мнение в 4 различни поста, и то с главни букви, трябва да сложиш 4 твои снимки (по бански) за илюстрация на темата. Това е.

Страници: 1 2 [3] 4 5