Автор Тема: Хранителна информация в магазините и баничарниците  (Прочетена 1708 пъти)

Александър Ненов

  • Новак
  • *
  • Публикации: 38
    • Профил
Бих искал да попитам има ли закон, който да задължава всички баничарници, хлебарници и други подобни в които се продават тестени продукти да поместят на видно място хранителна инфорамция за продуктите, които продават/произвеждат. Например колко калории има в една баничка, колко мазнини, колко въглехидрати, колко белтъчини и не на последно място използвани продукти. Би било добре да занем дали ядем баница с извара или сирене, с масло или маргарин и т.н. Същото важи за хляба. На пакетираните хлябове има описание, но не съм забелязал на другите хлябове, които в повечето магазини са натупани на един щанд без опаковка или имат само баркод залепен в единия край.
« Последна редакция: Септември 26, 2006, 01:12:30 pm от admin »

pisatel

  • Новак
  • *
  • Публикации: 17
    • Профил
Свидетелство.Райфайзенбанк (България) ЕАД-най гъляма измама, шмекерия, лъжа и ограбване.Доказателство;сметка в евро №В642RzBB91551475140105.
Ако искате дополнителен доход ние ще ви научим и покажем как; www.sapood.narod.ru . Има хляб за всеки, тичай.
НАЦИОНАЛНО СДРУЖЕНИЕ``ГРАЖДАНСКО ОБЕДИНЕНИЕ БЪЛГАРИЯ``
/Искам да работя и живея за България/ . П О К А Н А ; www.sgob.narod.ru,
Научно-технически съвет. Редовни сбирки; всeки понеделник от 18.00 часа, адрес: София-1000, ул.``Бенковски``,№25, тел: 02/9318006, 9871522, 9883796;
Отговорник за НТС-Михаил Вашкевич; vashkevich@mail.bg, GSM: 0889-200141.
Задължения; Следи за новостите в обществената сфера;
-Създава автоматизирана система за управление и обработка на информацията.
-Осъществява контакти с научни, културни и обществени институции.
-Изготвяне на анализи и прогнози, съхраняване на данни.
-Откриване на Европейски университет у нас.
-Огласява в печата наши и чуждестранни постижения. ЗАПОВЯДАЙТЕ!
Дарителска сметка;ОББ,клон\"Фр.Нансен\",банков код 20078205;сметка в лева и валута 1026366518;Дан.номер:2221162717,Булстат:130550905. МОЛ: Михаил Вашкевич.

tonita

  • Новак
  • *
  • Публикации: 1
    • Профил
В последните години много внимавам с качеството на храната. Какво става с хляба? Една фирма пише на етикета, че определен хляб е типов. Обаче в съдържанието си фиксира в състав: пшенично брашно тип 500. Друга \"завира\" датата на годност на хляба на най- тъмните места, така че дори човек от тяхната фирма да не може да го прочете. Потребителите са ощетени, защото рекламите бълват некачествена продукция, а по закон никой не може да публикува антиреклама. Къде е справедливостта? Би трябвало да се дава шанс и на двете страни.