Аз също си поръчах матрак \"Дормео\", подлъгана от летните намаления от 15 процента. Първо, обади ми се служител, че поръчката ми е приета, и ме информира колко ще струва. Каза цената намалена със съответните 15 процента, но не общо, а разбита за отделните предмети в поръчката. Направи ми впечатление, че крайната цена е по-различна от тази, която получих предварително от сайта. Попитах дали това е цената, която са ми изпратили с email, потвърждаващ получаването на поръчката, и той си призна, че е с 8 стотинки повече, но все пак това е много малко. Аз отговорих, че наистина е толкова малко, че е смешно заради 8 стотинки да създават впечатление за недобросъвестност у клиентите си - с което той се съгласи и каза, че ще си остане предишната цена.
След това продължихме да обсъждаме поръчката и той каза, че матракът ще дойде след един месец,защото заводът в Италия е в почивка през август. Изразих учудване, защото сайтът казва по въпроса, че доставката става в рамките на шест работни дни! подчертах, че при такова забавяне и заблуждаване с рекламата е редно да има отстъпка за клиента и попитах колко ще бъде тя. Отговорът беше, че вече имам толкова и толкова лева отстъпка и пр. Ахаа, явно това не е промоция, а просто отстъпка за по-продължителното чакане, така ли? Защо тогава не го изразят по съответния начин на сайта? Защо не се спазват шестте дни? Когато поставих по този начин въпроса, ми се отговори, че трябва да провери, може да има някой останал на склад и да ми го донесат скоро. А, да, всъщност имало.
Попитах и как да върна матрака, ако не ме удовлетвори (защото има реклама, че до 30 дни мога да тествам матрака безплатно). Отговорът беше, че не знае, защото не е в този отдел, да се обадя на този и този телефон и да попитам.
Точно това и направих, попитах на съответния телефон. Там ме информираха, че не мога да върна матрака, ако съм го разопаковала и съм го използвала!
Това съвсем ме обърка, затова написах писмо до сайта им и настоях да ми съобщят начина на връщане. Отново телефонен разговор, с извинение, че е станала грешка. Да, мога да го върна, по куриер, за моя сметка (то и първия път пренасянето по куриера е за моя сметка всъщност). Помолих да ми изпратят и email, за да имам и свидетелство, ако в бъдеще някой от фирмата отново \"не знае\" или \"се обърка\".
Е, мейлът дойде. Но аз размишлявам по въпроса, струва ли си човек да има вземане-даване с такива хитреци на дребно? От една страна, продуктът вероятно е качествен, имам и познати, които ползват Дормео ортопедик и са много доволни (но аз купувам по-скъп модел, за който не знам как ще реагира гърбът ми). От друга страна, като разбрах как на три пъти се опитаха да ме измамят (а вероятно и успяват да измамят много други хора, които им се доверяват повече и не си търсят правата), направо ми се отщя да контактувам с тази фирма.
Дали пък няма да ме измамят и да ми донесат някой дефектирал, който е бил върнат от друг клиент, и да ме оставят после да се оправям, да си късам нервите, да доказвам на служителите, които \"не знаят\", \"не разбират\", \"не са информирани\" и пр.
Чудя се дали да не откажа поръчката и да напиша за всичко това на Централния офис (който може би е в Словения, а може би не.... кой знае и може да ми каже?).
Какво е вашето мнение по въпроса?