Автор Тема: За маргарина и баничките  (Прочетена 1343 пъти)

Асен Ненов

  • Редовен потребител
  • ***
  • Публикации: 129
    • Профил
За маргарина и баничките
« -: Септември 26, 2006, 12:40:57 am »
Практически във всички тестени изделия на Българския пазар се ползва маргарин вместо масло. Това за някои звучи маловажно, но само докато не прочетат това: http://www.pudriera.com/index.php?mode=statii&id=176.

Баничките (с маргарин) и бозата (със захарин) са сред редовната сутрешна храна на Българите. Това означава ли, че трябва всички деца да заболеят от болести на сърдечно-съдовата система или рак, за да може тромавата ни държава да спре тези вредни практики?
« Последна редакция: Септември 26, 2006, 12:48:30 am от admin »

petetopeteto

  • Новак
  • *
  • Публикации: 5
    • Профил
За маргарина и баничките
« Отговор #1 -: Май 15, 2007, 05:23:25 pm »
Аз също знам, че тези мазнини са вредни и се старая да ги избягвам, но за съжаление понякога е невъзможно, защото не е сигурно дали това, което пише на етикетите е вярно. Ще се радвам да се направи нещо по въпроса.

sllavi

  • Новак
  • *
  • Публикации: 1
    • Профил
За маргарина и баничките
« Отговор #2 -: Януари 27, 2010, 09:05:15 pm »
Отвратително ми е да гледам как някои хора още нагъват мазните и гадни баници а иначе аз вече от години си правя за закуска мюсли ,макарони (нигога от българските ) или сандвичи !!!

Cambodja

  • Редовен потребител
  • ***
  • Публикации: 248
    • Профил
За маргарина и баничките
« Отговор #3 -: Януари 28, 2010, 10:20:38 am »
Баба ти цял живот на мюсли е карала. Пастата лично Мусолини й я е доставял...

fanchul

  • Новак
  • *
  • Публикации: 42
    • Профил
За маргарина и баничките
« Отговор #4 -: Май 13, 2010, 05:47:08 pm »
Баба ти може да не е карала на мюсли и паста, но със сигурност се е хранила с по-качествени неща, отколкото ние сега. Важно е да се знае кое какво съдържа и колко е вредно и всеки да си прави сам сметката дали ще го яде.