Автор Тема: Високотехнологична измама от Глобул  (Прочетена 2427 пъти)

stivemaster

 • Новак
 • *
 • Публикации: 1
  • Профил
Високотехнологична измама от Глобул
« -: Август 27, 2010, 07:58:03 pm »
Искам да опиша начина на измама която прилагат от Глобул пък най вероятно и другите оператори.Вече няколко пъти получавам различни SMS за това че регистрацията ми за еди какво си е потвърдена или абонамента ми е продължен или че съм си поръчал нова мелодия. Чудна наглост потърсвам смс с който да ме подканят да си купя нещо такова , който да е и доказателство такъв разбира се няма .Обаждам се нееднократно на оператор и получавам нагло държание и твърдения че сам съм пратил смс , след упорит отказ от моя страна тактиката се променя и твърдението се променя така- \"вие сте получили меню с да и не и сте отговорили да\" .А истината е такава - два от бутоните на всеки телефон са функсионални и са предназначени да отговарят и на такива съобщения без следи.Когато обаче телефона е със заключена клавиатура той се отключва с комбинация от бутони в които участва поне един от тези финкционални бутони и точно на него е отговора да който се очаква.Тоест още като отключвате клавиатурата по невнимание отговаряте с да.От там нататък вървете и доказвайте че нямате сестра.
Търся хора които искат да се включат в съдебен иск срещу Глобул - stefan5384@yahoo.com

avladev

 • Новак
 • *
 • Публикации: 1
  • Профил
Високотехнологична измама от Глобул
« Отговор #1 -: Ноември 10, 2010, 07:23:45 pm »
И при мене е така само, че аз го натиснах и видях, както и да е това беше лятото. Преди 10-тина дни ми пращат смс, че съм си купил нещо, а телефона ми седи цял ден до компютъра и не съм го пипал въобще. Звъня на оператор както винаги любезен и ми казва че съм си избрал нещо си. Обясних му това за лятото дето се набутах и го попитах дали се обновява тази мелодия автоматично и той каза че не се обновява автоматично. Отивам в офиса и ги питам и тях те ми викат \"да не се е обновила автоматично\" аз им казвам че преди малко звънях и ми казаха че не е автоматично от което останаха учудени видимо нямайки си и на представа дали се обновява автоматично. Сега влязох в my.globul.bg да си видя фактурата но тя още не е излязла но в старата гледам една такса от 50 ст. за която явно и СМС не ми е пратило. Супер са нагли и не знам. Не че ми е за тия пари, но колко хора са прекарали по същия начин. Писна ми от всички най-вече от техните щастливи реклами как едва ли не с тях си в рая. 3 оператора са и 3-те са един дол дренки и няма къде да избягаш. Колективен монополизъм.

furious

 • Новак
 • *
 • Публикации: 1
  • Профил
Високотехнологична измама от Глобул
« Отговор #2 -: Ноември 11, 2010, 12:22:36 pm »
Цялото ми семейство неотдавна станахме жертви на същите некоректни хора. Бяхме пропуснали срока на изтичане на договорите за трите номера и те бяха подновени автоматично, както било по договор, който естествено малко хора четат при купуването на телефон, а и никой от служителчетата им не разясняват. Аз получих предупредително писмо да си платя последната фактура за 18 лева в 14-дневен срок, която бях просрочила, а в същия плик беше и новата фактура с неустойки за над 200 лева, издадена на същата дата, както и писмото и изпратени достатъчно късно, за да не можем да спазим никакви срокове. Съпругът ми получи също фактура за неустойка за над 100 лева при дължима сума от 8 лева, без да става ясно как е съставена. Ние не платихме първоначално, защото ни отказаха плащане на вноски. И оттам започна истинският тормоз - започнахме да получаваме заплашителни писма от някакви съмнителни орзанизации, с които нямаме нищо общо и на които бяха предоставени личните ни данни без нашето знание и съгласие. Ние същи търсим "опарени" клиенти на ГЛОБУЛ, за да предприемем нещо сериозно и да си накаране да си платят за безобразията някой ден.

Тел. 0898/ 426736

vio

 • Новак
 • *
 • Публикации: 10
  • Профил
Високотехнологична измама от Глобул
« Отговор #3 -: Ноември 15, 2010, 11:22:34 pm »
Еми както се вижда от всички мнения във форума само тук, става ясно, че тук не става въпрос за внимателно прочитане на договори, а за ясно планирана измама от страна на страхотната комбина Глобул+Германос! Честито, всички сме прецакани и след като и КРС, която смятам е най-компетентния орган, който е длъжен да защити правата ни в случая, ме отсвири ей така с едно супер тъпо писмо, вече и аз не виждам друг изход освен завеждане на дело...като за начало мисля да премина към друг оператор...но към кой ли:)

SLAVIPSIHARA

 • Новак
 • *
 • Публикации: 2
  • Профил
Високотехнологична измама от Глобул
« Отговор #4 -: Ноември 23, 2010, 12:53:33 pm »
Хора ,Хора договора се чете никой не ти е длъжен да ти го обяснява.Все пак се подписваш на договор не на обяснение .И ако в договор към дадена компания пише ,че им подаряваш цялото си имущество и ти го подпишеш,какво ще направиш.Ще можеш да съдиш само себе си затова ,че си прост българин!

Expert

 • Новак
 • *
 • Публикации: 8
  • Профил
Високотехнологична измама от Глобул
« Отговор #5 -: Ноември 23, 2010, 08:19:22 pm »
Всички мобилни оператори са мафиотски структури. Независимо, че имат различни имена, тактиката е една и съща - да мамят и ограбват клиентите си. Ако се информирате повече, ще узнаете, че всички тези компании имат недокументирани споразумения да не си пречат на пазара, а да възприемат тактики, с които всяка такава структура да печели. Всички те имат далеч на върха на пирамидата общи собственици.

М-тел са особено арогантни към своите клиенти. Вече имах немалко проблеми с тази разбойническа структура. Претърпях значителни финансови и други щети поради неосигурено покритие (и до момента) в централен квартал на София. Какво да ви кажа - австрийски собственици. Правете си сами изводите ...

Между впрочем - и Глобул не са по-различни от МТел. Вече сърбах попарата на тяхната структура BITEX преди години....

Основният извод е - не ставайте клиенти на мобилните оператори, не подписвайте никакви договори с никоя от тези бандитски компании !!!!!!!!
Ако ви се налага да ползвате мобилен апарат, купете си предплатена карта, но не подписвайте договор !!!!!!!!! Разговор през предплатена карта при Вивател е по-евтин от разговор при някои техни бизнес-абонаменти и многократно по-евтин от разговорите на Глобул и М-Тел. Проклети да са МТел, Глобул, проклети всички мобилни оператори !!!!!!

vio

 • Новак
 • *
 • Публикации: 10
  • Профил
Високотехнологична измама от Глобул
« Отговор #6 -: Декември 01, 2010, 05:20:01 pm »
Прост българин е айде да наречем човек, който подписва договор с еййй такива големи букви където пише, че му взимат цялото имущество! ОБАЧЕ, при условие, че съм си прочела договора и особено когато дойде време да си го прекратя наизустих всичките им условия и те пак да те прецакат с фразата "Елате след седмица", когато нали се сещаш, вече е твърде късно, ей на това не знам кое му е простото в случая...!ОК, вярно, че ние българите не сме свикнали да си четем договорите, или поне не така масово от хората го правят, но извинявай, когато евентуално решиш да го направиш един единствен път в живота си и те ПАК те измамят, на това вече му викам ПОДИГРАВКА! И те го правят с простите българи не защото са прости, а по простата причина, че ние чисто и просто нямаме права и никой съд няма да ни защити в случая....какво стана в крайна сметка, от КРЗ разбрах, че са АЗ съм права, а  Глобул ги глобили, но видиш ли за мен това няма значение - аз пак си продължавам да им пълня гушите...пък Глобул ще си платят еднократната глобица - ха, комар ги ухапало!