Здравейте на всички участници в този форум,
Клиент съм на ВИВИАКОМ от 2005г. Имала съм не веднъж проблеми с тях, но този път чашата преля.
На 19.10.10г. подписах договор с ВИВАКОМ за пакетната услуга ‘VivacomeHome’ включваща неограничен интернет достъп и 3600м. безпалтни за фиксирани селищни, междуселищни и международни разговори от I зона. На 21.11.10г. исках да използвам полагащите се 3600м.,но за всеки случай се обадих на 123 и операторът ме уведоми, че телефонния ми номер се води още на старата тарифа от 7,60лв., минутите към пакетната услуга не са активни и аз не мога да се възползвам от тях. На върпосът ми кога ще бъдат активни, първата операторка с която говорих, каза, че не се знае кога??? Е моята реакция беше – Как е възможно да плащам за нещо , което не се знае кога ще ми бъде предоставено? Последва затваряне на телефона.Отново обаждане на 123. Следващата операторка ме увери, че няма да бъда таксувана за пакетната цена (30лв.) , щом услугата не е предоставена. След като не можех да ползавам необходимите ми минути , поисках да бъде анулиран договора, т.к. ВИВАКОМ сам нарушава договора си и дефакто аз повече от месец и до момента не мога да ползвам това, за което съм сключила договора. Пратиха ме да ида там, където съм подписала договора.
На 22.11.2010г. в офиса на Виваком потвърдиха, че пакетната услуга не е изцяло активна и че някой просто не си е свършил работата. Според допълнителното споразумение, което подписах, в рамките на 1 раб.ден пакетната услуга трябва да бъде предоставена, а вече бяха минали над 30 дена. За това пожелах да започне процедура по анулирането й. Служителката на Виваком ме увери, че ще подадат документите, по служебен път без да е необходим моя подпис.
На 23.11.10г. оператор на 123 направи справка - безплатните 3600мин. не бяха активни. Документи за анулиране на договора нямаше. Ако искам той да бъде анулиран, да подам жалба, там където е сключен договора. Написах такава, но служителка в офисът на ВИВАКОМ отказа да я заведе, като ми обясни, че в момента аз нямам ДОГОВОР, а само неизпълнена заявка, която ще бъде анулирана и че тази жалба няма към кого да бъде адресирана???, както и че колегите им от 123 не са били наясно каква е процедурата. На 26.11.10г. от 123 разбрах, че пакетната услуга вместо да бъде анулирана е активнирана(от 24.11.2010г.) ,документи за анулиране на пакетната услуга не са постъвали и ако такива са били подадени, ще съществуват в тяхната система. Хайде пак до офиса им. Отоговорът - фактурата ми ще бъде намалена и няма да заплащам пълната цена на пакетната услуга, защото реално са били подали заявка за смяна на тарифния план, но физическо изпълнение по зявката липсва, така че това не е повод за прекратяване на договора. И сега отново, неизпълнената от месец заявка се превърна в договор.
Фактурата за договорът ми я бяват по незнайна причина, като има колебания дали ще излезе на 8.12.2010г. или на 15.12.2010г.(приблизително 2 месеца след сключване на договора). Оплакване може да се подаде само он лайн, лично не може човек да говори с никой отговорен от ВИВАКОМ. Подадох такова, след 4 дни получих e-mail, с което ми съобщават: Ще получите официален писмен отговор в регламентирания едномесечен срок .
Когато тръгнеш да си търсиш правата всичко е в срокове. Размотаваха ме цяла седмица, като информацията от оператор и в техните офиси беше коренно различна.
Договорът е нарушен от страна на ВИВАКОМ, по техните правила, по две точки и въпреки това аз нямам основание за прекратяването му, без да дължа неустойки.
Т.3.2. Пакетната услуга се активира от ВИВАКОМ в срок до 1 работен ден от датата на подписване на настоящето Допълнително споразумение. ( изминаха 33 календарни дни)
Е за какво ли я има тази клазуа, след като могат и след месец.
Т.3.3 Абонатът дължи заплащане на абонаментната цена за пакетната услуга от датата на подписване на настоящето Допълнително споразумение. ( фактурата ми ще бъде намалена, надявам се, но тогава ще бъда таксувана не по условията на това споразумение; ако ми фактурират пълната пакетната цена – тогава плащам за нещо, което не ми е предоставено ).
Какво се получава в крайна сметка? В действителност в този договр има права и задължения, но колко едностранни. Права по този договор нямам, освен задължението да си плащам 24 месеца пакетната услуга(независимо от това , че за един месец от този срок , не ми е била предоставена възможност да се възползвам изцяло от нея). Договорът може да се прекрати, но ще заплащам като неустойка сумата по пакетната услуга до изтичане на договора(сякаш неизпълнението му е от моя страна).
ВИВАКОМ си запазва правото да променя условията си, да не изпълнява задълженията си, да нарушава договорите си и при това - без неустойки.