Автор Тема: Проблем с карта за предплатени посещения  (Прочетена 1343 пъти)

wesselchen

  • Новак
  • *
  • Публикации: 1
    • Профил
Проблем с карта за предплатени посещения
« -: Февруари 08, 2011, 10:00:35 am »
Става въпрос за детски център. До изясняване на ситуацията няма да конкретизирам точно кой.
Заведох дъщеря си за първи път през юни месец. В центъра има различни занимания, купува се карта с предплатени посещения и детето може да посещава заниманията, които иска. Няма записване за точно определен час и ден. Тези карти обаче имат срок за използване. Когато купувах първата карта се колебаех дали да предплатя повече посещения, защото не бях сигурна дали ще успеем да ги изразходваме в срок. Казаха ми обаче, че нямало проблем, ще удължат картата, често се случвало. И наистина - използвах си картата може би два месеца след като изтече срокът и. Поне така смятам, защото те реално нито ти дават истинска карта, нито те информират кога ти изтича срокът, нито колко посещения ти остават и т.н.
Купих обаче и втора карта. Този път беше за 6 посещения със срок 6 седмици. За съжаление успяхме да отидем само на 2 посещения в този срок. Мислех си обаче, че не би трябвало да има проблем, нали така ми бяха казали предишния път. Обаче изненада - не можем да използваме останалите 4 посещения (на стойност 60лв все пак!), ако искам детето да ходи на занимания трябва да си закупя нова карта, а управителката щяла да помисли дали да ми удължи старата. Купих новата карта, а те ми се обадиха с предложение да използвам тези 4 посещения от старата за точно определен вид занимание. Проблемът е следният - това занимание дъщеря ми никога не го е посещавала, не смятам, че ще и бъде интересно, има една единствена възможност през седмица, когато можем да го посетим и е в много неудобно за нас време. Имам и малко бебе и просто става невъзможно да отидем.

С две думи се чувствам измамена и хич не искам да им подаря тези 60лв. :( Знам, че картите имат срок, но те ми бяха казали едно, а в последствие са си сменили политиката  ....

Според вас има ли някакъв шанс да си защитя правата или да пия една студена вода?

severfen

  • Младши потребител
  • **
  • Публикации: 75
    • Профил
Проблем с карта за предплатени посещения
« Отговор #1 -: Февруари 08, 2011, 01:43:29 pm »
Така става когато човек разчита на казана дума от служител. А не на написаното черно на бяло от собственика.

Пите една студена вода. И това да ви е за урок. :Р