Автор Тема: За БОДИВАЛИ  (Прочетена 1043 пъти)

krasi

  • Новак
  • *
  • Публикации: 1
    • Профил
За БОДИВАЛИ
« -: Септември 29, 2006, 10:06:15 am »
На 17.08.2006 год. в 23.30 дъщеря ми и нейна приятелка със закупени билети от бюрото на БОДИВАЛИ в Созопол за София, чакат автобуса на фирмата на спирка в Бургас. Автобуса минава в 23.45, но не спира. Те тръгват да го гонят, като мислят, че все пак ще спре, но това не се случва. Седящият на спирката таксиметров шофьор им е казал, че в това няма нищо чудно и че просто трябва да си купят отново билет за друг автобус. Така след цяла нощ чакане и разиграване те се прибират на сутринта в София.
На 20.08 отидохме на гишето на фирмата на централна автогара, за да се оплачем и евентуално да ни върнат парите за билетите, които и до момента пазим неупотребявани. Реакцията беше странна. Те се осъмниха в достоверността на нашите думи, може би, защото така им е по изгодно, затова попитаха шофьора на автобуса дали е вярно това което казваме. От ясно по ясно е обаче, че той ако е закъснял или не е спрял и е виновен затова, просто няма да каже истината. Естествено неговия отговор е, че точно в 11,30 е бил на спирката, чакал е 5 мин., но не е имало никой, което няма нищо общо с действителността. Отказаха ни да ни свържат с управителя си, защото той се занимавал със зъкупуване на автобуси и съвсем не му е било до нас. Разбрахме, че нищо не можем да направим в случая, просто ще си изгорим с 36 лв., но се надявам поне да сме единствените.

montti

  • Гост
За БОДИВАЛИ
« Отговор #1 -: Август 31, 2008, 02:33:35 pm »
На 30.08.2008г., в 15.05 се прибирах от с. Лозенец за София с автобус на същата тази фирма БОДИВАЛИ. В София рейса спря на хотел Плиска, където слязоха част от пътниците, след което продължи за Централна автогара София. Там слязох и установих, че ми няма багажа. Когато отидох при шофьорите за да им кажа, че багажа ми го няма, те ми обясниха, че някакъв пътник го взел по погрешка и след което се обадил във фирмата за да ми го върне на паметника Левски. Също така казаха, че ще ме закарат за да изчакаме човека, който бил взел моят сак. ТАм той дойде (оказа се и приятел на шофьрите) и ми даде сака като обясни че трябвало да му дам 20 лева за да се почерпи. При което аз кипнах и се развиках. Приятеля на шофьорите също се развика. Обясни ми че трябвало да ме очисти и от този род. Също така каза, че сака бил на земята до рейса и рейса тръгнал. До преди това шофьорите ми обясняваха, че сака бил взет от някого и ми обясниха, че се случвало няколко пъти, но багажа винаги бил връщан. Не ми е ясно кой, как и защо е свалил сака ми, не ме и интересува, но знам че накой не си е свършил работата както трябва и че след като съм оставил сака си в рейса, е нормално той да пристигне заедно с мен. В тази ситуация някой меко казано не си бе свършил работата. И този някой са двамата шофьори, на които не им пукаше за багажа на пътниците. Абсърдно е да оставят разни пътници да се ровят в багажите. За какво ги лепят тези номера по багажи и билети? Та нали именно с цел защита на багажа и работа е шофьорите е да връщат багажа, като преди това сравняват номерата преди да се вземе сака или куфара. Сущо така- как може да видиш, че до рейса има сак със стикер на фирмата и да си потеглиш по най-безотговорен начин.  Поне  попитай пътниците останали в рейса дали е на някой от тях или директно да го прибереш. Ясно е че някойго е свалил за да стигне до своя и не го е върнал обратно. За мой късмет сака бе намерен от приятеля на шофьорите, и само за да не ги накажат, го върна. В момента ме е яд, че му се развиках, но тогава ми бе накипяло много... това разбирасе не ме оправдава.
Искрено се надявам тази порочна практика и безхаберие от страна на фирмите занимаващи се с автобусен превоз да спре.