Аз съм един от потърпевшите на тази високотехнологична услуга-безплатни разговори в Скайп със смартфон,която се оказа , че не може у нас за сега поне да бъде безплатна. Безплатни бяха само настройката ми за достъп към Скайп с точка в домашната ни "Вифай"-мрежа. Оказа се , че въпреки всичко Виваком са ми начислили сметка от над 200 лева за пренос на данни?!... Въпреки , че не съм, заявявал никога от тях мобилен интернет,не съм подписвал, такъв договор... Проблемът е , че това се случи 2 пъти в рамките на тази 1 седмица.Раговорите ми с оперататорите на 123 нямаха никаква стойност,след като веднъж ги предупредих да ме изключат от мобилния си интернет и им платих 60 лева ,за да пуснат телефона ми ... Още по странно е че по времето на първото прекъсване на теелефона и сега в месца ,докато ще разгледат жалбата ми моят смартрфон има достъп в интернет,получаван от домашната ни ":вифай" точка. Пита се какво е било участието на Виваком,за което те са ме таксували 211 лв + ДДС!?...Излиза , че това просто е 1 клопка и възможност да ни начисляват "дебели" сметки...По - интересното е , че и сега,когато ми е спрян телефонът , аз продължавам да имам Скайп в режим "вифай". Яснои е, че не ми е нужен техният мобилен интернет и само така нямам сметка.Сметката ми расте , ако съм редовен абонат?!...Ето ви пример за "мечешка услуга"! Обвиняват ме,че аз съм бил длъжен с настройките на телефона си да изключа от техния мобилен интернет,а това правило го няма никъде в договора ни...