Домакинство > Облекло и обувки

Проблеми с обувки

<< < (2/13) > >>

Ирина Марудина:
Щом ремонта се е забавил повече от 30 дни, според Закона за защита на потребителите имате право да развалите договора и да си поискате парите. Можете да получите безплатна консултация на цената на един градски разговор от цялата страна на горещия телефон на Комисията за защита на потребителите : 0700 111 22

mannia:
Molia da me izvinite, no na domashnia kompiutur ne moga da pisha na kirilitsa poradi tehnicheski prichini. Predi 2 sedmitsi si kupih botushi ot edin magazin, dnes za moe neshtastie na edinia mu se otlepi chastichno podmetkata. Molia da me posuvetvate kak da postupia i kakvi sa pravata mi. Izdadena mi e kasova beleghka.

Ирина Марудина:
Виж тук

Не съм наясно с по-специални правила при продажбата на обувки.

petiadim:
здравейте,
Имам следния проблем:
На 2 декември си купих ботуши, на 16 декември тока им се откачи. Естествено отидох в магазина иа направих рекламация. Казаха че ги взимат за ремонт и до 1 месец ще се обадият. На 29.12.2007 отидох да проверя дали са готови оказа се ,че ботушите са \"ремонтирани\". Обух ги и след 2 часа същият \"ремонтиран\"ток се откачи отново. Върнах се в магазина и настоявах да ми се варнат парите защото не сам удовлетворена от ремонта и съгласно ЗЗП искам да ми се възстанови сумата.Казаха, че ще ги вземат отново за ремонт,не се съгласих и реших да се консултирам.  Обувките още са в гаранция.
В закона за ЗЗП прочетох,че ако не съм удовлетворена мога да разваля договора и да си искам парите. Имам ли право да настоявам да ми се възстанови сумата и трябва ли да приема ,ако ми предлагат друг чифт обувки или аз решавам.
Благодаря предварително!

v.nikolova:
Закупих зимни обувки за синът ми, които се оказаха некачествени. Опитах се да направя  рекламация в магазина, но ми отказаха. Обърнах се към КЗП, направиха проверка, при което е бил съставен акт за административно нарушение. Но, въпреки това търговецът отказва да удовлетвори искането ми за възстановяване на сумата. От КЗП ме информираха, че съществува \"доброволен способ за постигане на споразумение\". Някой може ли да ми обясни по-подробно в какво точно се състои този способ? Благодаря!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия