Автор Тема: етикет на извара  (Прочетена 607 пъти)

olga

  • Новак
  • *
  • Публикации: 22
    • Профил
етикет на извара
« -: Април 27, 2007, 11:53:48 am »
Може  въпрос ми е глупав, но днеска сутринта влязох във Фантастико да купя извара. Понеже дойде пролетта и реших да седна на поредната диета. Препоръчва се нискомаслена извара 0.5-1%. В магазина имаше 3 вида - на Жоси, Маджаров и ФФ, във фирмени опаковки. Много внимателно огледах етикетите - пише %белтък, калории, но няма % масленост! На нито едно едно! Убедена съм, че трябва да се пише, защото знам че и в Европа всички имат бзък на тема отслабване. Забелязах, че и пакетиран в магазина кашкавал от големи пити също няма етикет със състава, изобщо.Добре, и сега как да разбера каква извара е низкомаслена?
« Последна редакция: Април 27, 2007, 04:56:57 pm от admin »

deuch

  • Новак
  • *
  • Публикации: 8
    • Профил
етикет на извара
« Отговор #1 -: Април 27, 2007, 02:00:46 pm »
Вземи от трите и пробвай - всеки може да напише на етикета каквото си иска , щом това се търси. Никой няма да ги глоби за грешка 3% в маслеността.

didkata

  • Новак
  • *
  • Публикации: 10
    • Профил
етикет на извара
« Отговор #2 -: Април 27, 2007, 03:40:16 pm »
За изварата незнам как ще разберете, но ниЗкомаслена няма как да е. Думата ниско се пише с \"С\".

olga

  • Новак
  • *
  • Публикации: 22
    • Профил
етикет на извара
« Отговор #3 -: Май 07, 2007, 02:15:57 pm »
Да де, но може да е и 20%. много ми е интересно, защо когато сама правя извара, тя излиза малко, но е по-вкусна? Е, въпросът ми е риторичен, но е интересно - кашкавалена извара от кашкавал ли се прави или все пак от пресечено мляко?

deuch

  • Новак
  • *
  • Публикации: 8
    • Профил
етикет на извара
« Отговор #4 -: Май 07, 2007, 10:51:17 pm »
Ами общо взето изварата се прави от вкиснало мляко и каквото е хартисало по казаните след основното производство - след кашкавала е кашкавалена ,така че вкуса варира.Но поне се изварява и не е опасна.Е ,съдържа и протеини .