Здравейте!
На 04.07.2007 г. подадох жалба до КЗП-Варна по повод реклама на алкохолна напитка на автовлакче, което се ползва в голяма степен от майки с деца. Пратих жалбата до тях, след като на горещия им телефон ме убедиха, че ще се опитат да се обработят жалбата като към непочтена реклама. А ако специалистите им решат, че това не е възможно - ще я препратят на РИОКОЗ, които отговарят за контрола над спазването на закона за здравето.
Според ЗЗП ако се установи, че жалбата е пратена до некомпетентен орган, трябва да бъде препратена до компетентния в срок от 7 дни. Ако е на място - КЗП са длъжни да я разгледат в 14 дневен срок, или ако има нужда от проверка - едномесечен срок. Миналия понеделник въведох втора жалба към тях за това, че още нямам отговор - явно са се занимали, щом не са ме информирали за прехвърляне към РИОКОЗ. Реших обаче, че още тече едноседмичния срок за уведомяване за решение. Днес, 13.08.2007 г, в последния възможен момент, ми се обади представител на КЗП-Варна. За да ми поискат повторно снимковия материал и да ме уведоми, че жалбата ми ще бъде препратена към РИОКОЗ!
Към кого да отнеса оплакването си за това непростимо забавяне от цял месец?? Трябвало е да прехвърлят жалбата ми още на 11.07.2007!