Има ли някакъв законен начин да се накарат КЗП да поработят малко. Разбира се става дума за истинска работа а не за принтене на писъмца с текст \"не бяха констатирани нарушения\". Ето как си представям аз работата на комисията. Влиза в интерент на сайта
http://dostavki.start.bg (много полезен сайт) и вижда в списъка с хранителни добавки няколко фирми които предлагат доставки на хранителни добавки и лекарства по домовете. Услугата на някой аптеки които доставят лекарства по домовете например. Защото те веднага биха се хванали за някой кокошкар да му натоварят глоба. Е защо КЗП не си поръча един аспирин да им доставят на офиса на пл. Славейков? И да съставят акт - направо куриера да им го носи

Или пък да пообиколят заведенията, които все още имат сервиз а по новият закон не е редно. Или пък да закупят произволни продукти от произволни магазини в интернет и да поискат да върнат продукта седмица след това? Разбира се ще имат 100% успеваемост в тестовете и всеки продавач ще се инати докато не разберат, че става дума за комисията.
Защо си мисля че не работят ли? Защото, когато се разправям и боря всеки ден с кретени, които се опитват да ми нарушават правата, като потребител онези, от другата страна на щанда не им дреме за комисията и изобщо не знаят че има такава, а ако знаят не знаят с какво се занимава те. Съдя и по това, че самият аз трябва да се боря с потребителки казуси. Което от своя страна е безкрайно изморително и в края на един ден изпълнен с покупки и препирни се радваш, че не си изкарал разрешително за огнестрелно оръжие и си спасил себе си от сигурен доживотен затвор, а и няколко магазинери и държавни кърлежи от КЗП от злополука известна също, като най-тежкото престъпление срещу личността.
Мисля че е крайно време да поискаме отчет на КЗП, но не отчет който дават пред европейските комисии – прах в очите, а информация за конкретно свършена работа която БНАП (примерно) и нейни членове да проверят. А при констатиране на нередности да се състави съответните проверки.
Като работодател на КЗП аз ще направя съответните проверки на комисията и ще изискам съответната информация. Бих се радвал ако има и други мои съмишленици, които да засипят КЗП с жалбите си и да публикуват тук всяка една от тях и отговорите към нея. Така де, да им създадем малко работа, стига сме им плащали за да си клатят краката.