Здравейте и благодаря за отговора!
Имаме два имота - в града и на село, и в двата електромерите са на името на един и същ човек. На село е проблемът - там живеят родителите ни, които са пенсионери, и винаги редовно си плащат всички сметки. Та става дума за техните сметки, но понеже електромерите са на името на съпруга ми, ние (той и повече аз) се занимаваме с този проблем. И плащали си хората на село тока редовно, в пощата, там ги вписвали в някакъв журнал, и им давали \"бележките\". А накрая компютърът на еон казва, че не били платили за октомври и декември 2006, и за февруари и март 2007 г. И не може вече нищо да се плати, без да се платят наново тези вече платени сметки. За всичко това разбираме едва в август.
\"Бележката\" е фактурата, на която пише \"оригинал\", и която масово дават по селата при плащане на еленергията (без касов бон!!!). Е.ОН признават тази фактура като касов бон, поне така ни казаха. А иначе ние тук си получаваме тези фактури всеки месец по пощата, за да знаем колко дължим.
Относно заявленията. Отиваме със съпруга ми в центъра за работа с клиенти на еон, казваме какъв е проблемът, и вместо служителката да ни поиска копие на всички фактури, които имаме, и да си изкарва парите, работейки за разрешаването на проблема ни, ни държи по час - час и половина да смятаме заедно с нея. Това се случи два пъти. И двата пъти уж ние подадохме заявления, но текстът всъщност беше написан от служителката, понеже няма как да ни допусне до компютъра. Подали сме две заявления за преразглеждане на плащанията ни, и едно да не прекъснат елзахранването.
Първото заявление за преразглеждане на плащанията е от 22/09/2007. Второто е от 2/11/2007, заедно с това да не прекъснат захранването. Преди две седмици казаха, че всичко е наред, вече били оправили информацията си в компютъра. И в петък 2/11/2007 отивам да плащам тока, но уви - пак ми искат пари за февруари и март 2007. Отиваме пак в еон, и там служителката казва, че да, уважено ни е искането, но били прехвърлили плащанията за февруари и март 2007 за октомври и декември 2006. И така до безкрай.
Утре сигурно ще кажат, че за 1900 година не сме плащали.
Извинявам се за объркания си разказ, надявам се да добиете все пак представа за какво иде реч.
И ще чакам отговор.