Автор Тема: Фамилия  (Прочетена 863 пъти)

Drevnata

 • Новак
 • *
 • Публикации: 8
  • Профил
Фамилия
« -: Ноември 07, 2006, 11:43:15 pm »
След странното състояние, в което бяха изпаднали магазините ФАМИЛИЯ (празни рафтове стил \"Зима 1990-1991 г.\"), сега вече всичко изглежда ОК. Пак започнах да ги посещавам, макар че цените са по-високи от кварталните магазинчета в Центъра, но пък са единственият супермаркет в района на пл.Славейков, от където можеш да напазаруваш повече и различни неща накуп.
Преди няколко дни обаче много ме порази немърливото отношение на една от продавачките на месния щанд. Взех едно парче луканка и помолих да ми го нарежат на машината за рязане в магазина. Не съм сигурна какъв точно е редът, но си мисля, че първо трябва да се нареже нещото, а след това да се тегли на кантара. С моята луканка обаче се случи обратното - първо ми я премериха, после ми я нарязаха. Тайничко издебнах продавачката и сложих нарязаната луканка на кантара в края на щанда - беше с 10% по-малко от теглото на цялото парче, т.е. при рязането бяха останали разни ситни парченца по машината. Хубаво, ама защо ги плащам, а ни ми ги дават? Никъде не пише, че услугата \"Рязане на салам\" се заплаща. А и наряза луканката на толкова дебели парчета, че направо я опропости, хем я помолих да е на по-тънки. (Както каза дядо Петко: \"Не ме е яд, че Цеко открадна пастърмата, яд ме е, че не може да я нареже като хората!\") Айде, това както и да е! Ама това, че същата продавачко-резачка се изкиха три пъти в луканката докато я режеше и дори не се сети да извърти глава настрани, хич не ми се хареса! На касата питах дали имат книга за клиенти, нямали. Аз пък няма да им ходя в магазина!
« Последна редакция: Ноември 08, 2006, 12:15:39 am от Drevnata »

sezko

 • Новак
 • *
 • Публикации: 4
  • Профил
На 22.11.06 в магазин Фамилия - китайско зеле обявено за  0.89  за кг , т. е \" пестиш - 31%\" , задраскана 1,29 лв/кг под  продукта   обявена  в брошура  \"Специално предложение\" където цените на стоките са  валидни  за период 16.11. - 29.11.2006 г.
Върху зелето залепен етикет
лв/кг         нето           цена
1,15           1,750 кг       2.01 лв

Като обърнах внимание на продавачката, че има разминаване по отношение на обявената цена в брошурата, върху етикете и действителната , тя веднага притегли зелето  на електронната везна и коригира залепения етикет, като върху първия етикет, залепи друг със други стойности.
лв/кг         нето           цена
0,89          1,670 кг       1.49 лв.
Останалите бройки на щанда не се коригираха докато бях в магазина.
На касата съответно заплатих 1,49  лв.
На практика Фамилия само от мен, и от \"сгрешения\" етикет печели 0.52 лв.
Ако брошурата им е действаща от 16.11 защо заблуждават потребителите ,че същият  продукт преди 16.11 е е струвал  на цена 1,29 лв. /информация на  брошурата/  и   че при покупка ще спести -31% /информация от брошурата/, а продавачката, каза че не е подменена цената преди промоцията в брошурата 1.15  лв/кг.
По отношение на нетното количество не искам да коментирам и там има разлика от 80 грама
Това са фактите. Коментарите оставам  на вас.
Четейки форума разбирам, че това  е масова практика.
 Поздравления за  полезния форум !Пишете  по-вече, за да може четящите да знаят .

kimi

 • Новак
 • *
 • Публикации: 2
  • Профил
Ама тези магазини съществуват ли още?