elenaalex2 - грешки винаги стават, затова, както казах, в пикадили има електроника, а в Кауфланд касиерките винаги поглеждат в количката. Работата на охраната не е само да залавя крадци, има и други отговорности. Независимо от всичко обаче, тяхната работа включва и учтиво отношение, каквото, между другото има в магазините във Виена, с които явно сте добре запозната. Освен това са поискали заплащане в троен размер - навремето тези неща се пишеха на едни табели - сега къде са? На госпожата дали са и издали документ за тройното заплащане на стоката?
Аз не съм против правилата и следенето за крадци, против това някой да се прави на интересен и умишлено да пропуска част от задълженията с някаква цел. Сигурна съм, че и в Билла има система за забраванковци - съгласете се, че ако искате да откраднете нещо, няма да го слагате в количката, а ще го сложите в личния си багаж. Ако на мен се случи нещо подобно - да, ще платя, но ще поискам да ми разяснят всеки един въпрос, който ми дойде наум - защо, как, къде и подобни, защото искам служителите да си вършат работата, не да броят мухите.
Между другото - наскоро пазарувах в билла. Взех си буркан с маслини без костилки. Касиерката върна буркана по незнайна за мен причина, а аз не обърнах внимание на този, който донесе - грешка, която няма да повторя. Та, бурканчето, което тя донесе беше с маслини с костилки със срок на годноост до след месец, който мен не ме устройва - ето как някой не си върши работата и умишлено пробутва стока, която клиентът не иска. Ето как един заблеян клиент не е внимавал и са го изиграли подло. Може би пак ще кажете, че служителката си е вършила работата, като се е грижила стоката, която скоро трябва да се изхвърли, да бъде продадена.