Здравейте на всички \"ограбени\" от МТел. Етоме и мен, още един в групичката. И аз си купих \"смартфон\", явно наистина е \"смарт\'\', и се оказа че е техническо средство за законен \"грабеж\". За 6 дни, ми натраскаха трафик данни, GPRS- 500лв, 965мб, а когато го купувах, 21.09.10 подписах договор с план \"Сърф анд толк\" с неограничен трафик, който влиза в сила на 27. 09, та в този период аз пострадах, а все още не си знам сметките за октомври и ноември, когато трябва да съм на план с неограничен трафик,- сигурно са хиляди левове. Написах жалба до Мтел, а техният отговор е, че всичко е точно, дори и когато неползвам интернет и ли нещо друго, то трафика си продължава, което е меко казано некоректно, а сметките ми за 10, и 11, месец и те не ги знаели колкоса. Купуваш си телефон от тях, настроен от тях, слагаш си СИМ картата и \"обирът\" започва, без да знаеш. Може ли някои да ме посъветва как да процедирам, засега смятам да се обърна към КЗП, просто друго не ми идва на акъла. Явно всичко в случая си е законно, но аз като потребител, трябва да заплатя нещо което несъм ползвал, което си е некоректна търговска практика. Струвами се че, око успеем да се съберем повече потърпевши и успеем да дадем гласност на проблема, включително и да потърсим съдействие, дори и депутати, бихме имали по - голям успех, защото въпросът е вече, че един монополист се държи некоректно спрямо клиентитеси и според договорите, това си е законно, следователно стигаме до закон. Какво ли би се случило в Австрия, ако някой получи сметка за \"трафик\'\' който не е ползвал в размер на месечната си заплата?