Домакинство > Перилни и почистващи препарати

повреда на пералня

(1/4) > >>

djeiar:
Здравейте, преди няколко месеца си купих пералня \"Индезит\" от Техномаркет \"Контраст\" в Ямбол. Доста време пералнята работеше много добре, докато един ден тя спря. Обадихме се на сервиза посочен в гаранционната карта и след седмица дойде техник да я види. Оказа се скъсан ремак. Техникът обеща да заяви ремака и като пристигне от София да дойде и да го постави. Повярвах му. Но уви останах излъгана - вече месец и половина пералнята стои разглобена а прословутия ремак не идва и не идва. Аз съм на 65 години и съм принудена да пера на ръка. Кажете ми какво да правя.

Ирина Марудина:
Обадете се на 0700 111 22 - телефона на Комисията за защита на потребителите на цена 1 импулс от цялата страна.

Принципно каквото и да ви казва гаранционната карта, според Закона за защита на потребителите търговецът е този, който трябва да ви поправи стоката - дали сам или като я закара в сервиз, това си е негова работа, която вас не ви засяга, вие имате договор с него. Според същия закон имате право на 2 години гаранция - търговецът може да даде и повече, но не по-малко! Така че отивате в Техномаркет, искате да отправите рекламация. Задължително настоявате да ви впишат в книгата за рекламации (задължени са да я имат пак по същия закон). От този момент започва да тече един месец. Ако за този месец не ви поправят пералнята, имате право да си поискате парите, да ги накарате да си я вземат и да си купите нова.

До колкото знам при едрогабаритни стоки търговецът е длъжен да я вземе от вас.

farfui:

mary:
и на нас ни се случи нещо подобно.
пералнята е аристон.първо изгоря някакъв предпазител. чакахме една седмица да дойде техник.той заяви,че платката за памет е изгорял защото разклонителя бил слаб. сложих разклонител с по-дебел кабел, но въпреки това платката отново изгоря.
след една седмица копчето за включване също се развали, като същевременно изгоря и термо релето.за тази повреда пак бяхме виновни ние, защото сме били слагали много прах за пране.въпреки, че в сервиза беше съобщено каква е повредата, техника дойде без термо реле, защото в поръчката му не била записана тази повреда. съответно това отложи ремонта с още една седмица. идвайки, той натисна копчето и по случайност то се изключи от самосебе си.
преди няколко дни обаче въпросното копче отново се развали. вчера дойде техник от сервиза, който обяви, че таблото е повредено, но носената от него част за смяна не работеше. Каза, че днес ще се обади за да каже кога ще дойде да оправи пералнята. След като не се обади до 15 часа започнах да звъня в сервиза. след поне 15 позвънявания, някакъв мъж благоволи да вдигне телефона. обясних му какво става и след като 5 минути го чаках да провери какъв ремонт следва да се извърши на пералнята, ми поиска телефоните, като обеща да ми се обади. как мислите-дали ми се обади.познахте-НЕ. в това приключение с гаранционния сервиз на АРИСТОН и ИНДЕЗИТ, намиращ се в софия, ул. хайдушка поляна № 57-59 се намираме вече повече от един месец, през което време пералнята е рабитила не повече от 10 дни.въпреки, че този сервиз се води централен, за мен там се опитват само да отбиват номера, че извършват някакъв гаранционен ремонт.явно чакат да изтече гаранцията за да започнем да си плащаме.но след изтичането на гаранцията никога няма да ги потърся за ремонт.

dobatadobrev:
Imam peralnq ELEKTROIUX vze da stava dosta 6umna i se poqvi osov luft na barabana 1-2 mm.Izvikax serviznite texnici kazaxa 4e e normalno no kato gi pomolix da go otrazqt v serviznata knijka se izsluxa i vse edno 4e ne sam gi vikal i idvali.Otidox v texno market Gabrovo razgovarqm s upravitelq, zvani im na texnicite si i sled tova mi kazva 4e e normalno sled nqkoilko praneta da ima takav.Zavejda me do edna v magazina ,e ima i prikliu4ixme.Ama toma neverni, proverix 10 naokolo no drugite nqmat.Ve4e mesec q izpolzvam taka no vse po ve4e lopa no raboti 6te dotrae garanciqta qvno si razbirat ot zanaqta maistorite i targovcite ...!  Daite savet az li naistina sam na gre6ni mnenie ili me pravqt na budala ?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия