Автор Тема: Йелоу Такси  (Прочетена 2414 пъти)

velimira

  • Новак
  • *
  • Публикации: 1
    • Профил
Йелоу Такси
« -: Февруари 19, 2008, 11:18:25 am »
До скоро ползвах услугите само на тази фирма превозвач (след като една по една зачеркнах всички от списъка, по една или друга причина - груби шофьори, невъзпитани операторки и пр.). Бях изключително доволна от услугите на фирмата - изключително бързи, точни, коректни, с едни то най - възпитаните шофьори, но за да престанат да губят клиентите си, трябва да подбират персонала си по-внимателно, и да не допускат подобни КОКОШКИ, да общуват с клиентите им. Ако някой има техен телефон за оплаквания, моля да ми го даде, понеже оперотарката очевидно ми е дала грешен такъв. Мерси

Мими.ГБ

  • Новак
  • *
  • Публикации: 1
    • Профил
Re: Йелоу Такси
« Отговор #1 -: Март 11, 2009, 11:45:22 am »
Няколко пъти съм използвала услугите на въпросната таксиметрова фирма и бях много доволна, до тази нощ /11 март/.
В 22ч, на 10ти Март повиках 2 таксита на адрес, в едното се качих аз, в другото моя приятелка и всичко беше уж наред, до 1.55ч. посред нощ. Мобилният ми телефон започна да звъни настойчиво, в просъница просто затворих. Звънна втори път, вдигнах и отсреща женски глас започна да ми обяснява, че ме е возил до Люлин 8 и аз съм й откраднала портмонето!!!!!, в което нямало пари, а само документите за лизинга на таксито, а портмонето било на задната седалка, където съм стояла аз!!!!! Искаше да се видим на момента, за да й върна портмонето.
В началото не можех да включа какво се случва, все пак беше 2ч, а аз бях заспала  и въпреки това ми се наложи да се разсъня и обясних, че няма такова нещо, тъй като бях в такси с мъж-шофьор, до коренно противоположен край на София. В проблемното такси е била моята приятелка. Таксиметровата шофьорка ми поиска нейния номер, за да й се обади, като аз казах, че ще го дам само в случай, че не я безпокой по това време, защото жената е с малко бебе. А шофьорката отвърна, че и тя имала малки деца, но това нямало значение, защото си иска портмонето. В този момент връзката прекъсна, аз написах смс на моята приятелка, дадох й телефона, на който да се обади на таксиджийката, когато се събуди.
На шофьорката също написах смс, че момичето й има телефона вече и ще й се обади, но явно тази жена беше толкова дебелокожа, че продължи с нощния тормоз - звъненето от нейна страна продължи след това, като последно беше звъняла в около 3.10ч. Сигурно всичко на всичко ми е звъняла поне 20 пъти! Истински телефонен тормоз беше!

Кой им дава право на диспечерите на Йелоу Такси да ми дават личния телефон на който те си пожелаят? Аз съм използвала телефона си, за да извикам такси, а не за да си осигурявам ранно събуждане по телефона. Не ми е приятно и някой да ме клевети, без причина, нито да клевети моите приятели, които хал-хабер си нямаха от изчезналото портмоне /което между другото днес се е намерило под седалката на шофьорката/. И от къде да знам дали човекът, който ми се обажда, е наистина таксиметров шофьор, който наистина има нужда от съдействие, или е поредният телефонен-терорист?
И от къде да съм сигурна аз, че днес когато се прибирам вкъщи, пред дома ми няма да ме чака глутница подивели и свирепи бакшиши, които имат сбъркано чувство за солидарност и справедливост и които са решили да си отмъщават за нещо, за което нито аз, нито познатите ми, имаме вина.
Изключително некоректно отношение от страна на ЙЕЛОУ ТАКСИ. Ако просто бяха проверили всичко преди да действат първосигнално, ако бяха изчакали до сутринта, ако се бяха държали възпитано и учтиво бяха помолили за съдействие, просто всичко щеше да мине и замине, без аз да пиша тук или да звъня и да се разправям с инспекторите им, без да се късат нервите на приятелката ми, която до въпросното портмоне не се е докосвала никога и без да се занимавам с адвокати и тем подобни.
Смешна, тъжна и отвратителна история.

Следващия път, преди да се качите в такси, помислете къде и при кого се качвате и запомнете - вътре стойте мирно, дръжте си ръцете на таблото пред шофьора, за да ги вижда и да не мисли, че му ровите из колата или за по-лесно просто ползвайте личния си автомобил или някой приятел, който да ви откара.