Автор Тема: Проблем с нов закупен компютър  (Прочетена 531 пъти)

boevata

 • Новак
 • *
 • Публикации: 1
  • Профил
Проблем с нов закупен компютър
« -: Април 18, 2008, 10:13:39 am »
Закупих си нов компютър. При инсталирането на операционна система ми направи проблем - неколкократно. Занесох го в магазина и обясних за проблема. отговорихами че е от операционната система и на компа му няма нищо. Опитах отново с сруга операционна системас оригинални  и лицензирани дискове - отново проблем. занесох го отново -откозаха ми за видят проблема. Занесох го на техници за тестване  и диагностика. Оказа се проблем в дънната платка и неразпознаване на процесора. Занесох го направо в сервиза-приехаго с неохота -те не отговаряли за софтуерните проглами. след половин час ми се обадиха, че компа е бил отварян от някого и че не зачитат гаранцията. Проблема според тях е в харда и да си платя ремонта или закупя нов. Компа по принцип е без лепенки  и няма условия за експроатация  при гаранционни условия. Какво да правя и към кого да се обърна?

georgi

 • Новак
 • *
 • Публикации: 1
  • Профил
Проблем с нов закупен компютър
« Отговор #1 -: Април 26, 2008, 03:14:42 pm »
За бога хора не си купувайте компюпри и части за тях от ДЗЗД \"ЕВАРНА.КОМ\" гр.Варна ул. \"Братя Бъкстон\" №25 работят некоректно. Закупих си нов компютър. След инсталирането на операционна система ми направи проблем - неколкократно.Работи известно време и щом се натовари увисва и край чакаш да се почине и след 15мин. пак зависва и става на тапет.Занесох го в магазина и обясних за проблема. отговориха ми че е от хард диска и трябва да се ишзчисти от вирус. Тестваха го няма повредени сектори преинсталирах работи седмица и пак същия проблем.Смениха харда , захр. устр. и инталация на Windows XP и пак същия проблем.Отново в сервиза този път смениха видео картата и ми казаха че е от тока и всички нови компове били много чувствителни работи седмица и пак същия проблем.Какво да правя и към кого да се обърна?

koteStk

 • Новак
 • *
 • Публикации: 2
  • Профил
Проблем с нов закупен компютър
« Отговор #2 -: Юни 11, 2008, 08:22:08 am »
Здравейте, не знам какво да правя с моя нов лап топ. Закупих го от \"Техно маркет\". Нямаше в него никаква програма. Попитах в магазина и в сервиза, казаха, че това не е тяхна работа. Намерик начин, инсталираха ми Windows XP. Всичко беше наред, но след  седмица започна да се чува странен шум, който се усилва когато стартирам лап топа и след няколо минути спира напълно. Всеки ден ставаше все по силен. Занесох го  в сервиза. Там искаха да попълня декларация, че ако проблема е в софтуера, ще заплатя съхраняването на информацията в паметта на компютъра. Уговорихме се, че ако повредата е в софтуера, ще ме уведомят преди да предприемат нещо. След 22 дни ми се обадиха, че повредата е отстранена. Почистено и смазано винтилаторче. Но когато се прибрах, се оказа, че нещо не е наред. Не разбирам много и се  обърнах към човека, който инсталира Windows-a. Каза, че трябва да се преинсталира, липсва \"главата\" (моля да ме извините за невежеството, не боравя с нужната терминология). Винтилаторчето обаче след една седмица се разбръмча отново, но при стартиране, не всеки път, но понякога бръмчи много силно. След като не е работа на сервиза софтуера, сега ме е страх да го занеса отново, а е в гаранция. Този шум се появява от време на време, не е постоянен, а почти цял месец се смазва винтилаторче,след това се преинсталира... има ли начин да върна в магазина лап топа или да го сменя. Това явно е дефект, в сервиза срещнах и други хора закупили MSI - лап топ, със същия проблем.