Автор Тема: Не ходете в р-т \"На върха\" Горна Баня  (Прочетена 3742 пъти)

nedovolen_potrebitel

 • Новак
 • *
 • Публикации: 1
  • Профил
Не ходете в р-т \"На върха\" Горна Баня
« -: Август 06, 2008, 05:53:27 pm »
Не препоръчвам този ресторант на никого! Опарихме се за съжаление на сватбеното ни тържество. Първото нещо, което ми направи впечатление е че 2 пъти преди тържеството вечеряхме в ресторанта и двата пъти ни бяха дали нереално висока сметка без изобщо да пише кое колко струва. Не знам кой отговаря за това но сервитьорите определено си правят каквото си искат включително и да надписват сметки. Единствените плюсове на заведението са прекрасната гледка и страхотното местополжение на заведението за което едва ли имат заслуга управителят и персонала. Първоначално управителят ни беше дал куверт от 55лв. за блок маси на човек /такъв куверт човек може да плати във Феста Барсело или в Гранд хотел София/, но не и в хотел в който пепелниците не се сменят по цяла вечер. След като сменихме вида на сервиране на индивидуален куверт и избирахме отделните елементи от менюто куверта ни се оформи около 50лв. въпреки, че реално по цени от менюто не беше толкова, но понеже нямахме избор, бяхме капарирали и  принудени да се съобразяваме с доста неща. На първата среща управителят ни каза, че можем да си внесем всякакъв алкохол, а после ни каза, че няма смисъл да мъкнем каси с бира като можем да си я закупим от заведението. Но не спомена, че е задължително. След като ние си купихме алкохола включително и бирата тъй като си е наш проблем дали ще мъкнем каси или не той категорично отказа да внасяме бира, тъй като от това печелел. Но това въобще не е най големия проблем в цялата работа. На самото сватбено тържество не бяха осигурили столове за възрастните по време на церемонията, нямаше и маса за цветята и подаръците. Истината е че за повечето негативни неща разбрахме едва след сватбата, тъй като човек е в приповдигнато настроение, танцува, радва се на гостите си и пропуска доста неща. Бяхме говорили да има осигурена вода на гостите - е такава вода никъде нямаше.

И ето тук започва всичко:

След сватбата питах гостите как е била храната, харесала ли им е тъй като аз самата от танци и еуфория /за което от заведението нямат никакъв принос/ изощо нямах възможност да хапна. Всеки кимаше, говореше с недомлъвки и аз усетих, че има нещо нередно в цялата работа. Започнах да звъня на хората и се оказва, че повечето са останали гладни. Сервитьорите в момента в който станат да танцуват и им прибират пълната чиния със салата, предястието, основното, тортата дори недокосвани. Сервират и като станеш да танцуваш оставаш без ядене. Правило е пълна чиния да не пипа. На някои гости въобще не са им били сервирали ястие. На фотогръфът, операторът и DJ били сервирали само салата и бира при условие, че сме им платили пълните куверти. И аз започнах да връщам лентата назад и да си спомням някои неща. На някои маси са прибирали пълни безалкохолни и хората са си мислели, че ги носят на друга маса а те най вероятно са ни ги прибавяли като допълнителни поръчки в сметката. Отваряли са бутилки с алкохол, за което въобще не са били упълномощени тъй като алкохола ние си го внасяхме при условие, че е имало пълни отворени бутилки за да може колкото се може повече алкохол да остане при тях. На масата на моите роднини задигнали платата с мезетата и то при условие, че мезетата са именно затова човек да си допива с тях. При забележка от страна на роднини казали цитирам: Кой ял ял и ез това масата е препълнена!\" Да не говорим, че за да ни изгонят накрая спряха тока на DJ, а на човека апаратурата му не е без пари.

С две думи ако не искате да ви вгорчат празника не ходете там - със сигурност ще ъдете излъгани тъй като заведението се управлява от дребни сметкаджии, които явно по никакъв начин не държат на името си. Убедена съм че никой от гостите ни няма да стъпи там тъй като сами са видяли какво представляват както персонала така и управата.

pharaon

 • Редовен потребител
 • ***
 • Публикации: 105
  • Профил
Не ходете в р-т \"На върха\" Горна Баня
« Отговор #1 -: Август 21, 2008, 12:21:08 am »
??? Не мога да разбера едно нещо. Били сте недовплни от ресторанта преди да направите сватбата и въпреки това сте я намправили именно там??? Само за една глупава гледка ли?

Desislawa Bocheva

 • Новак
 • *
 • Публикации: 1
  • Профил
Не ходете в р-т \"На върха\" Горна Баня
« Отговор #2 -: Август 20, 2012, 11:58:23 am »
Посещавала съм ресторанта 2-3 пъти. Споменът ми е от безумни цени на смешни като качество и претенциозни ястия, с които явно се изплаща безплатната гледка и персонал от поне 5-6 човека, които се подпират на бара и респектират с бели якички, които обаче чакаме по 30мин да ни обърнат внимание - дали за поръчка или просто да си платим и да бягаме-все тая.....Последния път след дълга разходка в гората седнахме на по бира и сокчета за децата....Е тези питиета ги чакахме 45 минути и се отказахме изобщо от това да обядваме там. Но не само за това се включвам с мнение. Живея малко под ресторанта....Когато има градинско парти -сватба или друго, със силна музика и DJ-ски подвиквания, цялата суматоха и веселба се пренасят в моята и околните къщи. Звукът се стеле необезпокоявано НАДОЛУ- това зависи много от релеф, налягане, вятър ако щете.....и все едно купонът е у нас. Детските партита нарушават само следобедното ми спокойствие, но когато има вечерна сватба е просто ненормално- до 1- 2 , понякога и повече часа през нощта се забавляваме дружно с гостите на ресторанта- барем да ни бяха почерпили....Когато съм се обаждала обикновено си говоря с някой учтив сервитьор, който се възмущава от това как аз се възмущавам...та те хората веднъж се женели разбираш ли, и трябва всички да сме толерантни и търпеливи - е да, де ама аз всеки уикенд съм на сватбИ благодарение на Върховния ресторант...Предложението ми към УПРАВИТЕЛЯе да земе да се посъветва с аудио специалист - има такива -примерно музикална къща Фактор (правят сцени и нареждат колони) за това как би могло да се ограничи озвучаването на околността и звука да се концентрира само на полянката на заведението.Да наредята прозрачни стъклени или плексигласови екрани, които няма да нарушат гледката и т.н. Дали изобщо г-н Андреев ще се трогне от това. Надявам се......

Вечно съм Няващсе

 • Младши потребител
 • **
 • Публикации: 82
  • Профил
Не ходете в р-т \"На върха\" Горна Баня
« Отговор #3 -: Август 21, 2012, 06:41:40 pm »
.
« Последна редакция: Август 23, 2012, 12:14:50 pm от Вечно съм Няващсе »

Вечно съм Няващсе

 • Младши потребител
 • **
 • Публикации: 82
  • Профил
Не ходете в р-т \"На върха\" Горна Баня
« Отговор #4 -: Август 21, 2012, 06:43:03 pm »
.
« Последна редакция: Август 23, 2012, 12:15:09 pm от Вечно съм Няващсе »

Вечно съм Няващсе

 • Младши потребител
 • **
 • Публикации: 82
  • Профил
Не ходете в р-т \"На върха\" Горна Баня
« Отговор #5 -: Август 21, 2012, 06:46:36 pm »
Но общо взето - по-добре да не се ползва (Европа сме !)
Извикайте полиция -  нали за това им плащаме!