Здравейте,
искам да споделя с Вас, че преди няколко часа си купих няколко кг портокали и мандарини от борсата в Слатина. Марката, поне на малката лепенка на всеки плод гласи "Olympia Star" от Peloponnisos. Понеже съм фен и голям консуматор на фрешовете си направих микс от двете. След цялата процедура по изстискване и миене на уреда установих с голямо удивление оранжевия цвят на ръцете ми. Години наред купувам щайги с плодове за фрешове, особено зимния период, но подобно нещо не ми се беше случвало. Звъннах на няколко телефона по разни агенции за храни и хората които открих (все пак стана към 16.00ч. в петък) едва ли не ми казаха "е какво толкова, нормално е".
Разбирам, че хубавия търговски вид продава, но..... всичко си има граници. Никой не може да ме убеди, че тази боя не се просмуква в плода през кората. По обелките отвътре има също оцветяване.
Ясно е, че контролни органи или закон няма, ако пък има не действат, но се обръщам тук към Вас потребители - Внимавайте какво ядете и за какво си давате парите.