Автор Тема: Верига магазини \"INTERNITY\" - НЕ КУПУВАЙТЕ!  (Прочетена 1222 пъти)

fire04

 • Новак
 • *
 • Публикации: 1
  • Профил
На 23 декември 2008г. закупих два броя мобилни апарата \"Samsung D 880\" от магазин \"Internity\". При покупката не получих гаранционни карти и фактурата, тъй като според служителите в магазина нямали печат на фирмата и не могат да ми ги дадат веднага. От деня на закупуването започна и моето \"ходенето по мъките\". Още с включването на единия апарат установих, че не работи качественно. На екрана излизаше надпис \"sim refreshing\" при което телефона блокираше. Веднага се обърнах към служителите на магазина, от който съм закупила телефоните, а отговора им беше \"ми изчакайте няколко дни, може пък и да се оправи\". Не можех да го оставя дори на сервиз, тъй като все още нямах гаранционна карта. От 23.12.2008г. до 06.01.2009г. посещавах магазина почти всеки ден, за да си търся гаранционните карти и фактурата. На 06.01.2009 г. след петнадесет дневно чакане, бях поканена в магазина да си ги получа. На 09.01.2009г. оставих телефона в магазина със следния проблем, излизащ надпис на екрана \"sim refreshing\" и многократно дублиране на съобщенията във входяща пощенска кутия до такава степен, че става невъзможно отварянето й. На 04.02.2009г. пуснах жалба в КОМИСИЯ ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ. При подаването на жалбата ме уведомиха, че срока за отговор е едномесечен. След едномесечен престой в сервиза апарата ми бчеше върнат с уверението, че всички повреди са отстранени. Уви не беше така. На 13 02.2009г. върнах за втори път апарата в магазина. Междувременно течеше и проверката от КОМИСИЯ ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ. След тяхната намеса апарата ми беше върнат отново с уверението, че е отремонтиран на 06.03.2009г. На 24.03.2009г. отново за трети път правя рекламация на апарата. Проблемите са абсолютно същите. След още един месец престой в сервиз отново си получавам апарата със същите уверения, че повредите са отстранени, този път получавам и констативен протокол към поръчката , който гласи: \"апаратът е тестван и не показва отклонения от нормалната работа.\" На 27.04.2009г. вече крайно обидена от не коректното отношение на въпросните търговци и техният сервиз, отново занесох апарата с всичките му принадлежности и с искането или да ми дадат стоката за която в крайна сметка съм платила и желая да ползвам, или да ми върнат парите. Служителят ми написа поредната ПОРЪЧКА ЗА СЕРВИЗНО ОБСЛУЖВАНЕ и ми заяви, че ще се вземе решение как ще се процедира с моя случай цитирам \"НА ВИСОКО НИВО\". На 11.05.2009г. посетих за пореден път магазина, където служителката след два проведени разговора по мобилен телефон ми заяви, че въпросният апарат отново е оставен в сервиз, а съвещанието на \"ВИСОКО НИВО\"  се е произнесло \"ПОРАДИ СВЕТОВНАТА ФИНАНСОВА КРИЗА ФИРМАТА НЕ МОЖЕ ДА МИ ВЪРНЕ ПАРИТЕ ИЛИ ДА ПОДМЕНИ ТЕЛЕФОНА С НОВ РАБОТЕЩ\".  Междувременно отново пуснах жалба в КЗП. Все още чакам отговор от тях. Ужасно съм възмутена от своеволията на \"търговците\" от верига магазин \"Internity\".
МОЖЕ ЛИ НЯКОЙ ДА МИ КАЖЕ КАКВО МОГА ДА НАПРАВЯ ОЩЕ?

Cambodja

 • Редовен потребител
 • ***
 • Публикации: 248
  • Профил
Верига магазини \"INTERNITY\" - НЕ КУПУВАЙТЕ!
« Отговор #1 -: Май 15, 2009, 11:17:04 am »
Почвам да се замислям дали телефоните в България, особено Самсунг е такъв Самсунг какъвто и в Германия.

elenaaleks

 • Старши потребител
 • ****
 • Публикации: 385
  • Профил
Верига магазини \"INTERNITY\" - НЕ КУПУВАЙТЕ!
« Отговор #2 -: Май 15, 2009, 12:25:45 pm »
Магазинът е длъжен да ви издаде касова бележка, дори ако в момента не може да ви попълни гаранционната карта и фактурата. С нея можете да предявите рекламация до 2 години от датата на покупка - това, че не са ви дали гаранционна карта няма особено значение.

Това, което можете да направите, е да престанете да ходите в магазина, а да напишете жалба до централния офис на компанията с копие до магазина. изкавания от рода на \"Заради световната криза няма да ви върнем парите - оправяйте се\" са смешни и едва ли са казани от някой от ръководството на компанията. Подобни искове почти никога не достигат до съответния отдел за работа с клиенти, а се решават на местно ниво, явно защото по-малко проблеми, повече премии. А висшестоящият най-вероятно е мениджърът на съответния магазин, а номерът - ако мине - обикновено минава.

Това са моите лични наблюдения при предявяване на рекламации към големи компании, обикновено проблеми, които не са могли да бъдат решени на ниво магазин в продължение на 2-3 месеца са се решавали за по-малко от месец на ниво централен офис. Най-показателният пример за това е булсатком, след 6 месеца мотаене от местните офиси и кол-центъра, една седмица след жалбата до централния офис проблемът беше решен.