Здравейте , искам да ви разкажа как ми продават непоискана и недоговорена услуга.
На 06.01.2013 г. закупих нов телефон на сина ми - андроид. Изрично поисках евтина и проста програма. Предложиха ми " СМАРТ-5.0". В Договора беше описана програмата и че са ми предоставени Общите условия по него.Поисках ги ,но не ми ги предоставиха. Служителката донесе апарата и го сглоби , и направи настройките. Демонстрира, че работи и платихме.
На 08.01.13г. ме уведомиха, че вече имам сметка 195 лв. Оказа се, че е от генериран трафик в интернет.
Блокирах веднага картата.
Написах жалби до : Глобул ; Комисия за защита на потребителите ; Комисия за регулиране на съобщенията ; Министър на транспорта и съобщенията.
Задавам си въпроса : - каква е тази наглост да ти натрапват нещо и да те притискат да го платиш ?
- защо не е защитен един скъп продукт,който се продава ?
- до къде ще стигне наглостта на такива фирми и защо чиновниците не чуват и не виждат ?
Мъчат се да ме убедят , че проблемът е в телефона , но след като блокирах картата, вече няма трафик в интернет. Следователно, проблемът е в направените настройки предварително в картите. Така е предопределена услугата. Клиентът не може да познава всички настройки и технологични новости.
Цената не е договорена в индивидуалния договор , а е записана някъде си.
В Закона за ЕЛЕКТРОННИ СЪОБЩЕНИЯ - чл. 228 т.5 пише , че сметката на клиента се изчислява на база на договореното в индивидуалния договор , не на база на общи условия.
Приятели, ще ви информирам за отговорите на институциите , мога да публикувам и жалбите си. Може да ми пишете на E-MAIL
borislav_pelov@abv.bgПредварително благодаря за съвети и помощ.