Моля да бъде назначена проверка относно плащанията ми на ползвана услуга от Виваком.
От 01 Декември преминах на тарифен план Трио. До тази дата партидите на мобилният телефон и интернет бяха на мое име, а стационарният телефонен пост на името на съпруга ми. От 01,12,2009 г., с преминаване на новия тарифен план, аз съм абонат на пакет Трио, включващ мобилния ми номер, стационарния и интернет услугата. След коректно плащане на пакета, в края на месеца получих извлечение за месечна такса за мобилната услуга, която заплатих извън пакета Трио, защото щяха да ми изключат мобилния телефон. От отдела за работа с клиенти ми отговориха, че там не е отразено, че мобилният номер е свързан в Трио, и че надвзетите пари ще ми се върнат със сметката за мес. януари. Отделно от това, че заплатих Триото, заплатих и моб. телефон, дойде още една сметка за интернет услуга, която трябва да бъде заплатена за този период в размер на 27 лв. Отново разговаряхме с Отдел работа с клиенти, които ни съветваха да заплатим всичко! Една услуга да се заплати 2 пъти! От офиса на Виваком, където съм пуснала три жалби по случая, но до този момент нямам отговор на нито една, макар че изтече едномесечният срок, ни посъветваха да си заплатим само Триото. И така, същото се повтори и през мес. януари, само че този път вече мобилният телефон беше включен в пакета. Парите обаче от м. декември не ми бяха приспаднати. Като капак на всичко дойде пак сметка за интернет услугата отделно. Пак заплатихме само Триото. На 11,01,2010 г. след като коректно съм заплащали месечната такса от 40 лв. за пакета Трио, ми изключиха стационарния телефон и интернет за дължима сума в размер на 75,36 лв. Оказа се, че имало две партиди на мое име, което случайно откри служител на компанията от офис в Кауфланд и по старата се начислява всеки месец услуга само интернет, а в Триото също плащам интернет. За това време, въпреки жалбите и разговорите с отдел клиенти никой не разбра защо на мое име има две партиди и защо не е закрита старата. Когато заплащам месечното си задължение казвам само ЕГН и тел. номер, а не клиентски номер. За три месеца не съм разбрала, че имам два клиентски номера – стар и нов. У дома не винаги се получават известията и затова не съм проследила това. Последната такса е отишла в старата и оттам вече произлезе още по-голямо объркване. Веднага платих посочената сума, която неправомерно ми е начислена, но три дни вече не включват интернета за неплатена сметка. Всъщност при два пъти платена услуга, аз се оказвам нередовен платец и ми е спрян достъпът до нея!
Това, за което настоявам за съдействие и проверка е:
Да ми бъдат върнати сумите от 75,36 лв., внесена на 12,02,2010 г. за вече заплатена веднъж услуга, и 4,75 лв. от заплатена месечна такса на мобилния ми телефон през месец декември 2009 г., тъй като в посочения период коректно съм заплатила месечната си такса по договора с Виваком.
Разчитам на адекватно и бързо разрешаване на проблема.
Прилагам копие от вносната бележка за неправомерно начислената сума.
2010-02-13 С уважение:
Е. Стоянова