Активни Потребители

Финанси => Банки => Темата е започната от: fanchul в Август 06, 2010, 01:40:33 pm

Титла: Вашите пари, вашите права
Публикувано от: fanchul в Август 06, 2010, 01:40:33 pm
Мира вижда примамлива оферта за спестовен влог. Решава, че офертата е много добра, и я приема. Няколко дни по-късно се консултира с приятел банкер и си дава сметка, че лихвата в други банки е много по-висока. Може ли да се откаже от договора?

За повече подробности, кликнете тук.
Титла: Вашите пари, вашите права
Публикувано от: Вечно съм Няващсе в Август 23, 2011, 09:20:56 am
Едно съобщение от пресата. Коментара оставям на вас!

НАП събрала над 10 млн. лв. здравни вноски от хора без работа
10.7 млн. лв. здравни осигуровки са платили за първите 7 месеца на годината безработните от София, Перник, Кюстендил, Благоевград и София-област, съобщиха от столичното поделение на НАП. Става дума за хора, които трайно са без препитание и вече не получават обезщетения. Те са длъжни да се осигуряват сами. От миналата година освен това те са длъжни и да подават декларация, че са трайно безработни и ще се осигуряват сами. В противен случай подлежат на глоба.
Титла: Вашите пари, вашите права
Публикувано от: Румяна Митева в Септември 16, 2011, 08:18:35 am
Моля за помощ!От банката ми съобщиха че управителния и съвет е решил че всичките и клиенти ще получават месечни извлечения!До тук добре обаче трябва да си ги плащаме.Преди време ни предложиха интернет банкиране и се отказах от това хартиено известие,сега обаче искат да го върнат за всички,дори за тези които имат интернет банкиране.На отговора ми че аз не желая такова известие те ми отговориха че ако не желая ще ми закрият сметката,и какъв ми бил проблема да си плащам извлечението след като интернет банкирането ми било безплатно и съм нямала такса за управление на сметката.Че въпросът ми е,ако някой може да ми отговори имат ли право да ме изнудват по този начин?И понеже имам заем могат ли да искат да го погася предсрочно и имат ли законово право да ми закрият сметката защото не желая да ползвам услуга от която преди време съм се отказала?Моля помогнете!Ще помоля ако може да ми отговорите на имейл siso_85@abv.bg.Предварително благодаря!!!
Титла: Вашите пари, вашите права
Публикувано от: Вечно съм Няващсе в Февруари 06, 2012, 03:45:49 pm
Ето информация от вестника. Прочетох я 3 (три) пъти, преди да я постна ! ? !  Мисля, че не съм прост човек НО ДЕЙСТВИТЕЛНО НЕЩО НЕ РАЗБИРАМ ! ! ! Какви осигуровки, какви глоби от безработен човек? Какво е вашето мнение?

Безработните дължат 17 лв. за здравни вноски
автор(и): Труд онлайн  06.02.12

По 16,80 лв. месечно дължат всички, които сами внасят задължителните си здравни вноски (например трайно безработни, които не получават обезщетение от Бюрата по труда, не се осигуряват от държавата и др.) и не са регистрирани като самоосигуряващи се по смисъла на Кодекса за социално осигуряване.

Преди да внесете дължимата сума, трябва да подадете декларация Образец 7, припомнят от приходната агенция.  Глобата за неподадена декларация е от 500 до 1000 лева.