Активни Потребители

Медии => Реклама => Темата е започната от: Асен Ненов в Септември 27, 2006, 03:53:56 pm

Титла: Пепси казва: Don\'t worry, there\'s no sugar!
Публикувано от: Асен Ненов в Септември 27, 2006, 03:53:56 pm
Не знам доколко тези реклами на Пепси са станали известни на публиката (и потребителите), но според мен си заслужава да се подискутира тяхното съобщение и идея. Според мен реплики от типа \"Няма страшно! Без захар е!\" заблуждават потребителя по няколко начина:Ето и самите реклами:
Клип 1 (небостъргач)
Клип 2 (маймуна)

Хубавото в тази серия реклами е, че демонстрират как кръгли идиоти пият безалкохолни без захар. ;-)
Титла: Пепси казва: Don\'t worry, there\'s no sugar!
Публикувано от: Александър Ненов в Септември 28, 2006, 03:14:43 pm
Диетичните напитки БЕЗ ЗАХАР обикновено ползват като подладител Аспартам и още редица подсладители, за да поправят неприятния следвкус в устата от аспартама. Ето ви един много интересен текст, какво можете да получите след редовна употреба на диетични напитки и храни подсладени с аспартам.

Американската агенция за храните и лекарствата (FDA) е документирала 92 симптома на отравяне от аспартам : вцепеняване, главоболие, умора, световъртеж, гадане, сърцебиене, наддаване на тегло, неразположение, раздразнитерност, безспокойство, амнезия, замъглено зрение, обриви, удар, ослепяване, ставни болки, депресия, спазми, спонтанни аборти, безплодие, пристрастяване, слабост и загуба на слух. Някой заболявания биват отключени от аспартам: мозъчни тумори, мултиплена склероза, епилепсия, Болест на Грейвс, хронична умора, Ебщейн-Бар, Паркинсонова болест, Алцхаймерова болест, диабет, умствено изоставане, лимфом, дефекти при раждането, системен лупус и смърт. Според американския US Force Magazine е възможно директно преминаване на хемато-плацентарната бариера и увреждане на плода у бременните.
Титла: Пепси казва: Don\'t worry, there\'s no sugar!
Публикувано от: Boogy в Септември 28, 2006, 08:00:03 pm
Аз лично спрях да пия дори боза, понеже вече и в нея няма захар, а само Е950, Е951, Е952 и(или) Е954 (под тези кодови наименования се срещат на етикетите синтетичните подсладители). Причината, поради която производителите предпочитат да не слагат захар е, че тя е по-скъпа от подсладителите. Обаче някак не върви да я наложиш на пазара само с цената. Много по-добре е да кажаш, ДИЕТИЧНО или ЛАЙТ, защото така хората ще го приемат много по-лесно, отколкото като Е 95... нещо си. Тъй като науката още не е събрала достатъчно доказателства за вредното въздействие на изкуствените подсладители (а да не забравяме, че на запад по-голямата част от научните проекти се финансират от бизнеса, а не от държавата), ще трябва сами да преценяваме, дали да се доверяваме на тези \"храни\". Аз лично за себе си съм избрал, да ги избягвам. Лошото е, че скоро може да нямаме и възможност за избор.
За повече по темата ето една много силна статия за АСПАРТАМА (Е 951), който надявам се скоро да бъде забранен.
Титла: Пепси казва: Don\'t worry, there\'s no sugar!
Публикувано от: Drevnata в Септември 28, 2006, 11:17:20 pm
Много е подвеждащо това \"без захар\". Защото се тълкува като \"не е сладко\". А то дори не е диетично. Например аз имам предписана диета от лекар и не трябва да консумирам нищо сладко, включително и подсладени напитки с разни фруктово-глюкозни сиропи, аспартами и какво ли не. И в началото на диетета много често се подвеждах по тези надписи, дори цели декларации - без захар. Сега гледам да пия само вода и айрян.
Титла: Пепси казва: Don\'t worry, there\'s no sugar!
Публикувано от: kaufer в Октомври 06, 2006, 03:24:19 pm
Ето още по темата
 за вредното въздейстие на Аспартама
http://www.intermedia-bg.com/forum/viewtopic.php?t=209
Титла: Пепси казва: Don\'t worry, there\'s no sugar!
Публикувано от: kaufer в Октомври 06, 2006, 03:29:47 pm
АСПАРТАМ-сладката ОТРОВА: http://www.intermedia-bg.com/forum/viewtopic.php?t=209
Титла: Пепси казва: Don\'t worry, there\'s no sugar!
Публикувано от: Svirepia в Октомври 09, 2006, 01:54:27 pm
Четох, че се прави от концентрат и се добавя газирана вода.В концентрата трябва да има карамел,ама захарта е скъпа и се прави карамел на базата на амоняка-съединенията се наричаха шифови бази. А и да не забравяме важната съставка, дето само те си я знаят, тоест малко наркотик, да не можем да се откъснем от нея. Ами аз за ракията си ползвам водица, направете го и вие, то и там има какво ли не, ама поне са спестили наркотичето!
Титла: Пепси казва: Don\'t worry, there\'s no sugar!
Публикувано от: psuhachenski в Октомври 10, 2006, 11:24:06 am
Абсолютно съм съгласен за аспартама и другите подсладители -- доста почетох из интернет, и в действителност те са доказано канцерогенни, просто лобито им в САЩ е убийствено силно. Дъщеря ми е на 3 годинки и страшно обича боза - почти не и давам заради аспартама. Ако някой открие марка боза със захар, моля да пише!
Титла: Пепси казва: Don\'t worry, there\'s no sugar!
Публикувано от: eneya в Май 02, 2007, 01:50:05 am
Прочетох статиите за аспартама, които много ме разтревожиха. Този подсладител е навсякъде. Всеки месец си купувам разтворими витамини...  и там също е \"сладкият убиец\". Знаете ли разтворими витамини без подсладители, а само със захар?
Титла: Пепси казва: Don\'t worry, there\'s no sugar!
Публикувано от: Ирина Марудина в Май 02, 2007, 10:06:59 am
А видяхте ли информацията за NutraSweet? Оказва се, че почти в цяла Европа е забранен, само няколко бивши соц страни се тровим с него! Макар че лично мен още от началото на рекламите на разни сладки и питиета с NutraSweet не ми допадна идеята и ги отбягвам. Което не е лесно - много от разните пакетирани бисквити със сладка са с този подсладител!
Титла: Пепси казва: Don\'t worry, there\'s no sugar!
Публикувано от: Асен Ненов в Май 02, 2007, 03:34:12 pm
NutraSweet е търговска марка, под която се продава аспартамът. Той пък от своя страна се разпада на следните компоненти:Трябва ли да дебатираме повече или всичко е ясно? :-)
Титла: Пепси казва: Don\'t worry, there\'s no sugar!
Публикувано от: Ирина Марудина в Май 02, 2007, 03:56:41 pm
Аз имах предвид неотам - както пише в статията на БНАП : \"Вредни ли са подсладителите?\"

Друг представител на изкуствените подсладители от второ поколение е Неотам, който е разработен от NutraSweet. Твърди се, че Неотам е подсладител, открит случайно по време на разработка на нов токсичен химикал от инженери на “Монсанто”. Неотам е от 8 000 до 13 000 пъти по-сладък от захарта, стабилен е и не се натрупва в организма. За съжаление при метаболизирането на неотам в организма се отделя метанол (метилов алкохол). Неотам е разрешен за употреба само в пет европейски страни, всичките от които пост-социалистически. Не е ясно дали в България е разрешен поради факта, че не присъства в Наредба 8 за хранителните добавки, но производителите му твърдят обратното.


До колкото разбирам и неотам, и аспартам, са все разработки на NutraSweet, или греша?
Титла: Пепси казва: Don\'t worry, there\'s no sugar!
Публикувано от: Асен Ненов в Май 02, 2007, 04:17:07 pm
Да, и аспартам и неотам са разработки на Нутрасуит. Разликата е във физико-химичните характеристики на химикала. Неотам е химически по-стабилен от аспартама и не, че е по-полезен, но поне не се разпада бързо и то на отровни субстанции.
Титла: Пепси казва: Don\'t worry, there\'s no sugar!
Публикувано от: skri6ko в Май 02, 2007, 07:39:47 pm
Дам, страшничко си е с тези подсладители. Най-сигурното решение са прясно приготвените сокчета, у дома! Никакви разтворими витамини, а бирена мая - не е вярно, че се пълнее от нея, за тези които се притесняват. И четене на етикетите, преди да си купим, каквото и да било. Не мисля, че е редно да разчитаме на производители и държава да ни защитават. Първо трябва да си помогнем ние. Пък като не им купуваме отровите, да видим до кога ще ни ги произвеждат и продават.