Активни Потребители

Други => Стоки втора употреба => Темата е започната от: Boogy в Ноември 29, 2012, 01:24:26 pm

Титла: Обувки втора употреба
Публикувано от: Boogy в Ноември 29, 2012, 01:24:26 pm
В момента продажбата на обувки втора употреба не е разрешена, поради хигиенни и здравни съображения.
В същото време все по-често чуваме гласове, които призовават за отпадане на забраната. Основният аргумент е, че продажбата на дрехи втора употреба е разрешена, а на обувки - не. Разликата в хигиенните и здравни мотиви между дрехи и обувки не е много ясна. Ясно е само, че има много потребители, които биха приветствали възможността да си купуват обувки втора употреба, поради ниската им цена.
Какво е вашето мнение?
Титла: Re: Обувки втора употреба
Публикувано от: fire_ в Ноември 30, 2012, 12:15:30 pm
Определено бельо, обувки, кърпи и подобни стоки, които изискват висока хигиена не би трябвало да се продават на втора употреба. По същата логика, защо да не си пазаруваме четки за зъби  втора ръка?
Титла: Re: Обувки втора употреба
Публикувано от: kaufer в Ноември 30, 2012, 04:31:03 pm
 Не трябва да се отнема правото на избор на потребителя. Във боулинг залите да не предлагат на клиентите чисто нови обучицивки, на зимните пързалки кънките, също са употребявани ,ски обувките също.Гъбична инфекция на крачетата можеш да хванеш и в магазин за  нови обувки.На Пиротска, наблюдавах как момиченца пробваха обувчици на боси крачета /лятото/ и продавачката не реагираше. Попитах, не трябва ли да се пробват с чорапче? Отговора и  беше „Да” и толкова,  а момиченцата продължаваха да си пробват обувчиците на боси крачка.
Титла: Re: Обувки втора употреба
Публикувано от: kaufer в Ноември 30, 2012, 04:50:43 pm
Подобни магазини имат и силно изразена социална функция.Социологически проучвания,  сочат, че близо половината от българите пазаруват дрехи и обувки втора ръка.Преобладаващата част от тях са хора със  ниски и средни доходи, но има и такива със високи доходи. Мотивите  на  хората  са доброто съотношение  на цена – качество, дори и марката.
Наредба има вече 6-7 години, забрана за  продажба на обувки втора ръка има, и въпреки всичко не са спирали да ги продават , явно има търсене.
Титла: Re: Обувки втора употреба
Публикувано от: fire_ в Декември 01, 2012, 05:22:28 pm
Добре  е да има магазини за втора употреба, но да има адекватно регулиране на стоките, които се предлагат вътре. Не всичко става за препродаване. Факт е, че никой нищо не ми гарантира в магазините за нови обувки, но поне шансът от инфекция е доста по-малък. А колкото до специалните обувки за боулинг и т.н., сте прави. Не съм наясно там дали има някакъв контрол изобщо.
Титла: Re: Обувки втора употреба
Публикувано от: Eli Malenkova в Март 03, 2014, 01:46:55 pm
Аз преди месеци видях и чорапогащници и чорапи втора употрева, което мисля вече е прекалено. :o