Активни Потребители

Храни => Плодове и зеленчуци => Темата е започната от: Александър Ненов в Януари 29, 2013, 10:25:03 am

Титла: Плодове от Хитър Петър - никога
Публикувано от: Александър Ненов в Януари 29, 2013, 10:25:03 am
Магазините "Хитър Петър" защитават името си много добре. Плодовете в магазините им са под всякаква критика и след няколко опита и надежди, там да има нормални продукти просто се отказах.
Ето на какво се натъкнах:
- картофи, които след обелването установявате че за с черни петна като раково болни. Ако ги изрежете, половината от картофа отива фира.
- спаружени чушки - дали заради времето за доставка или друго редовно сред нормалните чушки има такива спаружени, че се чудите дали не сте на щанда със сухи плодове - не не сте.
- изгнил лук и сухи портокали

И аз не мислих, че може да е толкова лошо, но наистина е. Към кой мога да напиша жалба за да ги закова специално за плодовете?
Титла: Re: Плодове от Хитър Петър - никога
Публикувано от: Alexander в Януари 30, 2013, 07:01:14 pm
И аз мога да споделя подобен опит, само че с друга верига. Става дума за Т-Маркет в София. Те никога не са блестели с особено хубави плодове/зеленчуци, но напоследък се натъквам на откровено отвратителни такива.

Пресен пример от вчера - купувам краставици. Вярно е че не им е съвсем сезона - очаквам да са безвкусни и нищо общо с летните, но какво се оказва...Отвън изглеждат чудесно, видимо не са стари, омекнали и т.н.  След като я обелих и нарязах, отвътре имаше подозрително жълтеникъв цвят. Голямата изненада настъпи като я опитах - отвратително горчива, с вкус на някакви препарати .. просто нямам думи.

Няма да споменавам случаите, когато съм купувал чудесно изглеждащи банани, но развалени отвътре, или мандарини по същия начин.

Иначе компетентният орган е Агенцията по храните, те се занимават с тези неща. Телефонът им за връзка е 0700 122 99.
Титла: Re: Плодове от Хитър Петър - никога
Публикувано от: Boogy в Февруари 08, 2013, 04:48:53 pm
Защо за всичко искате да пишете жалби, на които никой няма да откликне. Нали най-големия контрольор е потребителят.
Точно затова е този форум - да даваме информация и съвети един на друг, за да може с поведението си да възпитаваме и наказваме търговците.
Ако в един магазин стоката не става, отиваме в другия. Скоро първия или ще се оправи, или трябва да затвори. Това е пазарната логика и силата на потребителския избор.